Η ομάδα Άλμα-Κάλμα, σας προσκαλεί στην ανοιχτή προ-παράστασή της, την Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009 και ώρα 21:15, στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων (Ασωμάτων 6, Θησείο, τηλ 210-3224664). Η παράσταση έχει τίτλο «Εκπνοή-και-Τίποτα»και η διάρκειά της είναι 1 ώρα. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

image Εκπνοή-και-Τίποτα

Το Εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών AlmaKalma για τη θεατρική περίοδο 2008-’09 παρουσιάζει τη performance «Εκπνοή-και-Τίποτα» Η πρεμιέρα της παράστασης έλαβε πρόσφατα χώρα στη Πάτρα, στη συνέχεια παρουσιάστηκε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη από 15/01 έως 8/02, με την παρουσία στην πρεμιέρα του ίδιου του Δημήτρη Δημητριάδη. Παρουσιάζεται στην Αθήνα από 19/02 έως 14/03 στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων (Ασωμάτων 6, Θησείο, τηλ 210-3224664).

Η παράσταση αυτή αποτελεί «συμπλοκή» δύο ποιητικών λόγων. Ο πρώτος αφορά στη νέα κυκλοφορία του ποιητικού κειμένου του Δημήτρη Δημητριάδη με τίτλο » Εκπνοή»- το οποίο θα παρασταθεί για πρώτη φορά από την AlmaKalma με τη συνεργασία του ίδιου του ποιητή- και το δεύτερο αφορά στο «κολάζ» Μπεκετικών ελλειπτικών κειμένων όπως τα «Κείμενα για το τίποτα» και οι «Σαχλοκουβέντες», οι οποίες αποτελούν μικρής έκτασης ποιήματα. Η «συμπλοκή» αυτή φιλοδοξεί να αποδώσει το υπαρξιακό τέλμα του σύγχρονου ατόμου που είναι ευθέως ανάλογο με την απώλεια των ιδεολογιών και της ρήξης του πολιτικού λόγου. Μέσα από τις λέξεις αναζητά ο ποιητής το πράγμα. Αναζητά την αρχέγονη σύλληψη του υποκειμένου για τον κόσμο. Τα πρόσωπα αντικαθίστανται από τις μορφές.

Η δραματοποίηση του λόγου ακολουθεί τη γραμμή του διπόλου αποδόμηση-αναδόμηση, όπου αφαιρούνται τα αρχικά σημεία στίξης και ενισχύεται η αισθητική της ηχητικής αξίας της λέξης και η διαμόρφωση εκ νέου ενός νοηματικού τοπίου.

Οι ηθοποιοί συνδέουν τη ρυθμικότητα του λόγου με σωματικές δράσεις που έχουν καταγωγή τα βιώματα που προκύπτουν σ’αυτούς με την ανάγνωση των κειμένων και δημιουργούν μορφές-φορείς του ποιητικού λόγου. Οι δομές που αναπτύσσονται ακολουθούν την αρχή των ελαχίστων δράσεων που έχει συστηματοποιηθεί στο Εργαστήριο Έρευνας της AlmaKalma τα τελευταία χρόνια.

Τη ζωντανή δράση πλαισιώνει αλληλεπιδραστικά η προβολή εικαστικής ταινίας που θα σχολιάζει τα τεκτενόμενα, ενώ ο χώρος δράσης ενσωματώνει τους θεατές.

Συντελεστές

μετάφραση κειμένων     Ερυφίλη Μαρωνίτη  ,Robin T. Halpin

Σκηνοθετική διδασκαλία-έρευνα/δραματουργική επεξεργασία    Γιάννης Μήτρου

βοηθός σκηνοθέτη     Ελένη Μιτσάγγα , Χάρης Μεσηνιώτης

performers     Μαρία Χαρέλα , Μάρω Θεοδοσίου

εικαστικές παραμβάσεις    Μαρία Οικονόμου

Φωτισμοί     Γιώργος Παπανικολάου , Jean Perrenoud

κινηματογραφικά τοπία     Χρύσα Τζελέπη , Άκης Κερσανίδης

κουστούμιαι     Κική Ιωαννίδου
δημιουργική ομάδα     Γιώτα Χατζή  , Κυριάκος Νοχουτίδης , Αλεξάνδρα Χαίτογλου

παραγωγή-εκτέλεση AlmaKalma

διεύθυνση παραγωγής     Χρύσα Τζελέπη

υπεύθυνη οργάνωσης σε Αθήνα και Πάτρα     Μάρθα Κοσκινά

υπεύθυνη επικοινωνίας AlmaKalma Ελένη Μιτσάγγα  (τηλέφωνο επικοινωνίας 6936 501 119)

image

Παρουσιάσεις

Πάτρα στο Λιθογραφείον από 3 έως και 14 Δεκεμβρίου ’08, Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:00 και Κυριακής στις 20:00 {Μαιζώνος 172Β, 26222, τηλ 2610-328394 FAX 2610-328846}

Θεσσαλονίκη στο studio Ars Moriendi από 15 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου, Πέμπτη έως Κυριακή, στις 21:00
{Δημ. Κουφίτσα 18, τηλ 2310-248588}

Αθήνα στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων από 19 Φεβρουαρίου έως 14 Μαρτίου, Τετάρτη ως Σάββατο (Τετάρτη εώς Παρασκευή στις 21:15, Σάββατο στις 24:00).  {Ασωμάτων 6, Θησείο, τηλ 210-3224664}

Επίσης, θα παρουσιαστεί στο Ηράκλειο (Κρήτη), στο Παγοποιείον, στα πλαίσια των προβολών του 7ου Φεστιβάλ Πειραματικού κινηματογράφου Strange Screen από τις 12 έως και τις 15 Φεβρουαρίου ’09.

{Πλατεία Αγίου Τίτου 2810 346028}

Φιλικά

για την Άλμα-Κάλμα

Μάρθα Κοσκινά

(694-5892808)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: