2η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 8μ.μ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

image

2η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

στην ΕΛΛΑΔΑ

με την υποστήριξη των «ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»,

«ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,

«ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ» και «ΑΛΛΗ ΟΨΗ»

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

στις 20.00 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στα αυτοκίνητα και στη ρύπανση που δημιουργούν.

Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και εκθέτοντας την τρωτότητα που αντιμετωπίζεται από τους ποδηλάτες και τους πεζούς στους δρόμους μας καθώς και στις αρνητικές συνέπειες που όλοι αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της εξάρτησης από το πετρέλαιο και των άλλων μορφών μη ανανεώσιμης ενέργειας.

Στην δεύτερη διοργάνωση θα συμμετέχουν ομάδες όπως η ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ (anapiriasimera@gmail.com) και η ΑΛΛΗ ΟΨΗ (http://www.alli-opsi.gr) με αναπηρικά καρότσια και  διπλά ποδήλατα με τυφλούς ποδηλάτες. Συμμετέχουν επίσης ομάδες με πατίνια, rollers, skate-boards που θα δώσουν μια άλλη εικόνα για την εναλλακτική μετακίνηση στην πόλη.

Η ετήσια συμμετοχή της Θεσσαλονίκης είναι επιβεβλημένη, διότι η έλλειψη περιβαλλοντικής πολιτικής, την έχει οδηγήσει στο να είναι η πιο μολυσμένη σε μικρό-σωματίδια πόλη στην Ευρώπη. Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα σώματα, στολισμένα ποδήλατα, χρώματα και μουσικές θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τα ποδήλατα πόλεις.

Για την φετινή διοργάνωση την Κυριακή 17 Μαΐου στήθηκε ένα ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για το ΠΟΔΗΛΑΤΟ και την ΔΙΕΘΝΗ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ στους ΚΗΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΑ σε συνεργασία με τα ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ. Τέσσερα συγκροτήματα με επικεφαλής τους ΙΝΤΙΟΤΕΚ και συμμετοχή των “ΧΑΣΜΑ ΓΕΝΕΩΝ”, “SALMAGUNDI and the HODGEPODGE”,”ΜΕ και ΑΝΕΥ” καθώς και το DJ Set του MR. WHO, είχαν αναλάβει το μουσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ. O κόσμος ενημερώθηκε για την ολοκληρωμένη μελέτη ποδηλατοδρόμων του κ. Βλαστού και το ποδήλατο ως ΜΕΣΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ. Δυστυχώς το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ διεκόπη λόγω καταρρακτώδους βροχής κατά την διάρκεια της προβολής του βραβευμένου Ντοκιμαντέρ «ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ».

To Ντοκιμαντέρ «ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ» απέσπασε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ στο 11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ τον Μάρτιο 2009 και αφορά τα γεγονότα της 1ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΥΜΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑΣ που έγινε στις 27 Ιουνίου 2008 στη Θεσσαλονίκη και για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Επιπλέον το Ντοκιμαντέρ προβλήθηκε και χειροκροτήθηκε από το κοινό στο ΚΙΛΚΙΣ (27 Μαρτίου 2009) και στην ΑΘΗΝΑ στις (23 Μαΐου 2009).

Trailer Ντοκιμαντέρ στο http://vimeo.com/channels/wnbrgreece

ή http://www.facebook.com/video/video.php?v=72288194011

Τι είναι το WORLD NAKED BIKE RIDE (WNBR) – Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία ;

Το World Naked Bike Ride είναι ένα διεθνές κίνημα που ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά και διοργανώνει σε ετήσια βάση Γυμνές Ποδηλατοδρομίες για την προώθηση του ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ και την ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ. To 2008 διοργανώθηκαν σε 73 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στη Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουνίου 2008, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην ΕΛΛΑΔΑ.

Γιατί ΠΟΔΗΛΑΤΟ;

 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γιατί συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

 • ΥΓΕΙΑ

Γιατί ασκούμαστε καταπολεμώντας την καθιστική ζωή, που ευθύνεται για τα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα υγείας και την τάση παχυσαρκίας του σύγχρονου Έλληνα.

 • ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Γιατί έχουμε βαρεθεί το καυσαέριο, τις κόρνες, τα νεύρα και τον χαμένο χρόνο σε ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων και στο κυνήγι αναζήτησης στάθμευσης.

 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί κάνουμε καλό στην τσέπη μας και απεξαρτόμαστε από την αλόγιστη χρήση του πετρελαίου.

 • ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Γιατί όταν πήγαμε στο Άμστερνταμ, στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στη Στοκχόλμη, στο Στρασβούργο μας άρεσαν τα απελευθερωμένα πεζοδρόμια, οι πλατείες και οι ποδηλατόδρομοι, και αναρωτηθήκαμε γιατί να μην κυκλοφορούμε έτσι και στην Ελλάδα.

Τι ΘΕΛΟΥΜΕ;

 • Κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων.
 • Ευνοϊκές ρυθμίσεις στον Κ.Ο.Κ για την διευκόλυνση κυκλοφορίας του ποδηλάτου.
 • Δημιουργία σταθμών ενοικίασης ποδηλάτων σε όλη την πόλη.
 • Δημιουργία ειδικών σημείων στάθμευσης ποδηλάτων.
 • Μεταφορά ποδηλάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στο υπό κατασκευή ΜΕΤΡΟ με ειδικό βαγόνι.
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα για τη διάδοση της χρήσης ποδηλάτου.
 • Οικονομικά κίνητρα για τη χρήση ποδηλάτου.

Γιατί ΓΥΜΝΟΙ;

 • Γιατί έχει αντιστραφεί η έννοια της αξιοπρέπειας και πλέον θεωρούμε το γυμνό σώμα αναξιοπρεπές και τον οδηγό του αυτοκινήτου αξιοπρεπή.
 • Γιατί το σώμα μας είναι ό, τι πιο φυσικό έχουμε και είναι σίγουρα πιο όμορφο από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων μας.
 • Γιατί θέλουμε να αφυπνίσουμε τόσο τους πολίτες για τη χρήση του ποδηλάτου ως Μέσο Μεταφοράς, όσο και την πολιτεία για την δημιουργία έργων υποδομής.

Μόνο ΓΥΜΝΟΙ;

Ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε, όπως σας γέννησε η μητέρα φύση, με body-painting ή φυσική διακόσμηση και αν είστε ντροπαλοί μια μάσκα ή το ελάχιστο μαγιό είναι ευπρόσδεκτα. Επειδή κανείς δεν είναι τέλειος, το τέλειο σώμα δεν είναι υποχρεωτικό.

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ;

Η 2η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 στις 20.00 το απόγευμα. Η ώρα συγκέντρωσης και προετοιμασίας θα είναι λίγες ώρες πριν, σε μέρος που θα ανακοινωθεί στα μέλη :

Επίσημη σελίδα

http://www.worldnakedbikeride.gr

FACEBOOK Page “WORLD NAKED BIKE RIDE @ GREECE”

http://www.facebook.com/pages/WORLD-NAKED-BIKE-RIDE-GREECE/27422816577

FACEBOOK Event 2ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΥΜΝΗΣ

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑΣ

http://www.facebook.com/event.php?eid=109825326153

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στο info@worldnakedbikeride.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.