Επιστολή του Francesco Vitali εκπρόσωπου του 48 Hour Film Project Athens 2009 για το θέμα που προέκυψε με τις παραιτήσεις του Ορέστη Ανδρεαδάκη και μελών της κριτικής επιτροπής.

image

Στην φετινή διοργάνωση του 48 Hour Film Project Athens 2009,
έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε ως Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής,
τον καταξιωμένο και αγαπητό Έλληνα σκηνοθέτη

ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΕΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ

Επίσης την κριτική επιτροπή απαρτίζουν ο Διευθυντής Φωτογραφίας ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΕΝΤΖΟΣ και ο γνωστός κινηματογραφικός παραγωγός

ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ

Η κριτική επιτροπή μελετά και παραδίδει τα αποτελέσματα 2 ώρες πριν από την τελετή βράβευσης στη διοργάνωση του Φεστιβάλ. Βάσει των Διεθνών Κανονισμών του Φεστιβάλ, που ορίζονται από την Αμερική, ισχύουν τα εξής κριτήρια βράβευσης και για τις τρεις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες:

– Δημιουργικότητα (40%)
– Τεχνική Κάλυψη (30%)
– Τελικό Αποτέλεσμα, ως προς το γενικό
project (30%)

Αγαπητοί φίλοι  και συνεργάτες
του 48HFP Athens,

Παρακαλώ την άμεση προσοχή σας.

Κυκλοφορεί δημοσίευμα το οποίο έστειλε ο κύριος Ανδρεαδάκης προς όλες τις εφημερίδες και διαδικτυακούς τόπου ενημέρωσης. Θα το βρείτε σχεδόν παντού αναρτημένο.  Ακριβώς το ίδιο δημοσίευμα έχει αναρτηθεί και στην σελίδα του περιοδικού το οποίο και διευθύνει.
Ο κύριος Ορέστης Ανδρεαδάκης, με τις άκαρπες και  λυπηρές του προσπάθειες , στοχεύει να με εξαναγκάσει να μπω στην διαδικασία να πέσω στο δικό του επίπεδο και να απαντώ σε όλα τα δεκάδες web site εφημερίδες και περιοδικά στα οποία έχει στείλει το βρώμικο και ποταπό του δελτίο τύπου.
Με τα ασύστολα ψεύδη, την συκοφαντία, την παραπληροφόρηση, και τις ελεεινές και ανυπόστατες μηχανορραφίες του, καταφέρνει απλά να έχει τον οίκτο μου και μόνο!
Ο ανώριμος όμως εγωισμός του και ο τέλειος λάθος χειρισμός του παρορμητικού του χαρακτήρα, έχει σαν αποτέλεσμα να προσβάλει ΑΥΤΟΣ ο ίδιος , πρώτα από όλα τον εαυτό του και σε ακόμη σημαντικότερο βαθμό το MEGA στο οποίο εργάζεσαι και καθόλου δεν σέβεσαι.
Το κορυφαίο Διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ  48 HFP Athens έχει την τιμή να έχει την υποστήριξη του MEGA. Την υποστήριξη της AUDIOVISUAL και άλλων σημαντικών φορέων.
Προσβάλλοντας και διασύροντας το 48 , αυτόματα προσβάλλει και διασύρει αυτούς που τον έχουν στο μισθολόγιο τους τόσα χρόνια(MEGA). Αυτούς που έχουν πληρώσει χιλιάδες χιλιάδων ευρώ σε διαφημίσεις  στο περιοδικό του το ΣΙΝΕΜΑ και διαθέτουν υποστηρικτικά τις ταινίες τους στο φεστιβάλ των «Νύχτες Πρεμιέρας» (AUDIOVISUAL).
Προσβάλλει εσάς  τους περίπου 2,500 κινηματογραφιστές που συμμετέχουν, πετώντας τη λάσπη και βρωμιά,  που ΜΟΝΟ Ο ΙΔΙΟΣ κουβαλά μέσα στην ψυχή του.
Με τα ψεύδη του παρέσυρε στο βρώμικο παιχνίδι του ακόμα και έγκριτους ανθρώπους του χώρου -όπως η πρώην κριτική επιτροπή – που ανέχονται να τους κατευθύνει  τις κινήσεις τους. Ποτέ δεν λάβαμε επιστολή από τον Κύριο Γιάνναρη και κανέναν άλλον από την κριτική επιτροπή. ΠΟΤΕ κανείς δεν ζήτησε την δική μας πλευρά από την κριτική επιτροπή.
Χρησιμοποίησε το όνομα τους και το καλλιτεχνικό τους έργο για το απεχθές του EGO χρησιμοποιώντας την εξουσία της θέσης του(Διευθυντής του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ).
Το 48 του έδωσε ένα μεγάλο μάθημα. Είμαστε και θα παραμείνουμε ένα διάφανο κορυφαίο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ.
Η ομάδα του 48, τρέχει ένα ολόκληρο φεστιβάλ, χωρίς βοήθεια και με χιλιάδες εκκρεμότητες τις οποίες άφησε ακάλυπτες.
Το ίδιο όμως φεστιβάλ,  στηρίζουν και υποστηρίζουν οι κορυφαίοι της χώρας.
Ένα φεστιβάλ που ο ίδιος  έχασε,  την υπέροχη ενέργεια και δημιουργική ροή των χιλιάδων που συμμετέχουν. Γιατί απλά δεν την άξιζε!
Σε αντίθεση με τις Νύχτες Πρεμιέρας, που έχουν κρατική επιδότηση και από τον Δήμο Αθηναίων και από το Υπουργείο Πολιτισμού και από τεράστιους χορηγούς οι οποίοι και διαθέτουν τεράστια κονδύλια , εμείς  σαν 48, δεν έχουμε την παραμικρή οικονομική βοήθεια. Επιπλέον με τόσους χορηγούς και επιδοτήσεις, με τόσες δωρεές και εισφορές στις «Νύχτες Πρεμιέρας», ΧΡΕΩΝΟΥΝ για τα εισιτήρια των προβολών τους.
Εμείς έχουμε μόνο την στήριξη και την αιγίδα, όλων των φορέων και την δική σας αγάπη και συμμετοχή για αυτό τον λόγο και σας ευχαριστούμε θερμά.
Το 48 έχει διεθνές υπόβαθρο και κανονισμούς τους οποίους ακολουθούμε και είναι καθαρά μία ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία στηρίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ανθρώπους σαν εσάς που αγαπάτε τον κινηματογράφο.
Το 48HFP Athens,  στηρίζει τα δικά σας όνειρα και εσείς με την συμμετοχή σας στηρίζεται τον θεσμό, ώστε να μπορεί να υπάρχει και στην δική μας χώρα.
Όλοι οι αρχηγοί των ομάδων λαμβάνουν 1 δωρεάν εισιτήριο για τα screenings και 1 δωρεάν εισιτήριο για τα Festivities. Εάν είχαμε τις οικονομικές απολαβές από χορηγούς η είσοδος θα ήταν ελεύθερη για όλους.
Μέχρι και τις 22 Ιουνίου τα εισιτήρια, διατίθενται από το Θέατρο Παλλάς σε ειδικές μειωμένες τιμές των 10€ για τον εξώστη και των  25€ για την πλατεία. Στο VIP section το οποίο και διαθέτει open bar και free drinks, μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριο στην τιμή των 50 €.
Τα festivities περιλαμβάνουν την αποκλειστική προβολή στην Ελλάδα των 8 μοναδικών αριστουργημάτων 8 κορυφαίων σκηνοθετών όπως οι : Gaspar Noe, Jane Campion, Wim Wenders, Jan Kounen, Gus Van Sant, Mira Nair, Gael Garcia Bernal και Abderrahmane Sissako.
Επίσης 16 μικρού μήκους αριστουργήματα των νικητών του Global 48 HFP οι οποίοι επιλέχθηκαν και προβλήθηκαν στο φεστιβάλ των Καννών.
Και τέλος τα βραβεία μας, 48 HFP Athens 2009 Awards Ceremony.
Μία μεγάλη γιορτή από τις 18:00 το απόγευμα, μέχρι τα μεσάνυχτα.
Επίσης το 48 HFP Athens έχει ορίσει και μία extra προβολή για όλους τους φίλους και συνεργάτες των κινηματογραφιστών ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ στο ΣΙΝΕ ΔΑΝΑΟΣ.
Η προβολή έχει οριστεί για τις 28 Ιουνίου και ώρα 10:00 το πρωί. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε τις μεγάλες ευκαιρίες που ΜΟΝΟ το 48 HFP Athens δίνει στους κινηματογραφιστές δημιουργούς αυτού του τόπου.
Υπάρχει άλλο φεστιβάλ σε αυτήν την χώρα , που προωθεί με τόσο ζήλο και προγραμματισμό τους έλληνες σκηνοθέτες/δημιουργούς?
Όλες οι ταινίες που συμμετέχουν, προβάλλονται στην μεγάλη οθόνη των Ster Cinemas. Ανεξαιρέτως ΟΛΕΣ!!!
Οι 3 νικήτριες ταινίες θα κυκλοφορήσουν πριν από μεγάλου μήκους ταινίες σε όλη την Ελλάδα από την Audiovisual καθώς και στο πρόγραμμα του MEGA, το οποίο θα προβάλει και 3 ταινίες της δικής του επιλογής- ανεξάρτητα από τις πρώτες- από την προαιρετική θεματική ενότητα «Η μυστική ζωή των εικοσάρηδων».
Όλες οι βραβευμένες ταινίες στις 22 κατηγορίες θα προβληθούν με ξεχωριστή προβολή Πανελλαδικά για μία εβδομάδα το φθινόπωρο από τα Ster Cinemas.Όλες ανεξαιρέτως οι ταινίες που έλαβαν μέρος , θα παρουσιαστούν σε ειδικές προβολές σε όλη την Ελλάδα από το CINE ON THE ROAD.
Προσωπικά παρακάλεσα τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου να στηρίξει τους νέους δημιουργούς και να διαθέσει ένα ποσό ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ του φεστιβάλ , αλλά ως μία καλή ένδειξη ενδιαφέροντος ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ του φεστιβάλ με ένα χρηματικό έπαθλο, τιμής ένεκεν προς τους βραβευμένους αυριανούς μεγάλους δημιουργούς αυτής της χώρας.
Δυστυχώς η απάντηση ήταν «Δεν έχουμε …..…»
Ο υποστηρικτής μας AUDIOVISUAL,  μας πρόσφερε το χέρι. Τους ευχαριστούμε.
Η νικήτρια ταινία θα λάβει 5,000 ευρώ από τον υποστηρικτή μας και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου των Η.Π.Α Filmapalooza Film Festival , θα διαγωνιστεί για το μεγάλο βραβείο με άλλες 81 κορυφαίες συμμετοχές και θα διεκδικήσει την επίσημη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ των Καννών.
Το 48 με την διαφανή διαδικασία του, την αξιοκρατία των ταλέντων του, και την δική σας δημιουργικότητα ΚΑΤΑΦΕΡΕ να ενοχλήσει πάρα πολύ τα γερασμένα, κουρασμένα παλικάρια από τις κλίκες της θολής κουλτούρας και τις καταπιεσμένες συντεχνίες του εγχώριου κινηματογραφικού καθεστώτος.
Για τον λόγο αυτόν σας καλώ να συνεχίσετε να στηρίζεται τον θεσμό του 48HFP.
Διαδώστε το και ζητήστε από τους φίλους και τους συγγενείς σας να αγοράσουν εισιτήρια και να στηρίξουν τις προσπάθειες μας. Όλοι μας μπορούμε να διαθέσουμε 10 ευρώ για καλές ταινίες. Για τις δικές μας ταινίες.
Τώρα πλέον ο κύριος Ανδρεαδάκης και οι όμοιοι του, αφού κατάλαβαν πως δεν είναι σε θέση να νοθεύσουν ούτε την διαφανή διαδικασία αλλά ούτε και να ελέγξουν την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης του θεσμού, προσπαθούν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν  και να αμαυρώσουν το όνομα μου και την δημόσια εικόνα του 48 Hour Film Project Athens.
Η απάντηση μου είναι μία και δεν θα μπω σε καμία άλλη διαδικασία να απαντώ στις κακοήθειες του και τις εκβιαστικές του ενέργειες.
«Εμείς κάνουμε ταινίες και ΟΧΙ πόλεμο… ας κάνει εκείνος πόλεμο αφού δεν μπορεί ο ίδιος να κάνει ταινίες.»
Σας περιμένω στην δική μας γιορτή του δικού μας Ελληνικού δημιουργικού κινηματογράφου. Ελάτε να χειροκροτήσουμε τους μεγάλους νικητές.
Στο 48 Hour Film Project Athens 2009, είμαστε όλοι μας νικητές γιατί καταφέραμε και φέτος να κάνουμε σινεμά.
Απαξιώστε τους κακεντρεχείς. Αδιαφορήστε για αυτούς όλους που προσπαθούν απεγνωσμένα να δηλητηριάσουν την καλή μας ενέργεια.
Χαρίστε τους το κάρμα τους!!!
Προσωπικά το χαρίζω όλο στον κύριο Ανδρεαδάκη και την παρεούλα του.

Φιλικά
Francesco Vitali

image

48 CINE ON THE ROAD

Ένα set υπαίθριου κινηματογράφου – βασισμένο σε μια ιδέα του Francesco Vitali – έχει στηθεί στην πλατεία Συντάγματος για όλο τον ζεστό μήνα Ιούνιο.

Προσιτό προς όλο το κοινό που αγαπάει τις ταινίες μικρού μήκου και όχι μόνο!

Κάθημερινά προβάλλονται non-stop οι ταινίες του 48 HFP Athens 2008.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

image

Πρόγραμμα προβολών:

Σύνταγμα : 13-28 Ιουνίου 2009, 19.00 – 23.30
H κινηματογραφική γιορτή πραγματοποιείται κάθε βράδυ και περιλαμβάνει:

• Αφιερωματικές ταινιών μικρού μήκους.
(Θεματικά αφιερώματα από τις ταινίες του 48HFP ATHENS 2008, όπως: βραδιές  κωμωδίας, thriller, ταινιών επιστημονικής φαντασίας, δράμα, τρόμου, ρομαντική  κομεντί κ.α.)
• Kαλεσμένοι από το χώρο του κινηματογράφου θα συζητούν για την 7η τέχνη.
• Φίλοι του Φεστιβάλ και εθελοντές ενημερώνουν τους πολίτες για τις προβολές και   τις άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια της φετινής διοργάνωσης   του κορυφαίου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου 48 HFP 2009.

• Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχει δωρεάν ποπ-κορν και αναψυκτικά    από τους χορηγούς μας.

image

Μετά το Σύνταγμα, το 48 CINE ON THE ROAD θα ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Περισσότεροι πολίτες θα ζήσουν από κοντά την μοναδική εμπειρία του διεθνούς Φεστιβάλ κινηματογράφου 48 HFP ATHENS και θα έρθουν πιο κοντά στη μαγευτική τέχνη του σινεμά.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν το

48 CINE ON THE ROAD.

image

image

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.