ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ. ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2009.

ΣΕΙΡΑ: ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

ΤΙΤΛΟΣ: Γραμματική για παιδιά, Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: Αντώνης Μπέσιος, Μαρία Δελάκη

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Ζαχαρίας Παπαδόπουλος

ISBN: 978-960-16-2625-3

ΣΧΗΜΑ: 21×28

ΣΕΛΙΔΕΣ: 200
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 17,00 €
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΜΑΡΤΙΟΣ 2009

image

Μια γραμματική διαφορετική από τις άλλες

Το βιβλίο περιλαμβάνει τη γραμματική που διδάσκονται οι μαθητές της Γ΄ και της Δ΄ Δημοτικού. Η παρουσίαση της θεωρίας γίνεται με παιγνιώδη τρόπο μέσα από εικονογραφημένους διαλόγους, ενώ δίνονται πολλές ασκήσεις εμπέδωσης της θεωρίας.

Περιλαμβάνει:

· Παρουσίαση με εικόνες της γραμματικής για την Γ΄ και την Δ΄ Δημοτικού

· Σημειώσεις για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς

· Απαντήσεις των ασκήσεων

· Παράρτημα κλίσης ρημάτων

Στο πλαίσιο της σειράς Φάκελος Εκπαιδευτικού Υλικού κυκλοφορούν ακόμα οι εξής τίτλοι για την Γ΄ και την Δ΄ Δημοτικού:

– Επεξεργασία κειμένων και παραγωγή γραπτού λόγου, Άγγελος Καλοπόδης

– Δημιουργικές δραστηριότητες, Παναγιώτης Γ. Καμπύλης

– Κριτήρια αξιολόγησης στη Γλώσσα, Αντώνης Μπέσιος – Μαρία Δελάκη

ΣΕΙΡΑ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Οδηγός επαγγελμάτων

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: Χρήστος Κάτσικας, Κώστας Θεριανός, Ελένη Νικολαΐδου

ISBN: 978-960-16-2635-2

ΣΧΗΜΑ: 17×24
ΣΕΛΙΔΕΣ: 680

ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 24,50 €

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΙΟΥΛΙΟΣ 2009

image

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια τεκμηριωμένη συλλογή του βασικού χάρτη επαγγελμάτων που υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που επικρατούν ρευστότητα, υψηλή ανεργία, ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και στην αγορά εργασίας, η επιλογή του επαγγέλματος συνιστά την κρισιμότερη ίσως απόφαση που παίρνει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Μέσα σε αυτό το όλο και πιο τραχύ και δύσκολο τοπίο, οι νέοι άνθρωποι αναζητούν πληροφορίες για τις επαγγελματικές επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους. Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να συμβάλει σε αυτήν τη σημαντική και επίπονη διαδικασία.

Στις σελίδες του πολύτιμου αυτού οδηγού, κάθε νέος άνθρωπος μπορεί να βρει:

· Τις βασικές επαγγελματικές επιλογές που ανοίγονται μπροστά του, συνοπτικά, με συστηματικό και απλό τρόπο.

· Την περιγραφή των επαγγελμάτων, τις συνθήκες εργασίας, τις προοπτικές, την εκπαίδευση και τα λοιπά προσόντα που είναι απαραίτητα για κάθε επάγγελμα. Επιπλέον, δίνονται πληροφορίες για τη σχετική με το κάθε επάγγελμα νομοθεσία, τα επαγγελματικά δικαιώματα, καθώς και για τους φορείς και τις επαγγελματικές οργανώσεις που σχετίζονται με το κάθε επάγγελμα.

· Πληροφορίες για αυτά που πρέπει να γνωρίζει για το βιογραφικό, τη συστατική επιστολή και τη συνέντευξη επιλογής για μια θέση εργασίας.

· Παράρτημα, στο οποίο παρουσιάζονται οι δημόσιες σχολές για τους πτυχιούχους και χάρτης με τις ειδικότητες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

· Απαντήσεις στα συχνότερα υποβαλλόμενα ερωτήματα σχετικά με τα απαιτούμενα προσόντα όσον αφορά το διορισμό στο Δημόσιο, τους τρόπους απόδειξης της γλωσσομάθειας, καθώς και τους τίτλους σπουδών που αποδεικνύουν τη γνώση της πληροφορικής.

Ένας πολύτιμος οδηγός για κάθε νέο άνθρωπο που αναζητεί βασικές και ουσιαστικές πληροφορίες για τις επαγγελματικές επιλογές που έχει στη διάθεσή του, αλλά και για τους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού, καθώς και για τον κάθε εκπαιδευτικό που προσπαθεί να δώσει στους μαθητές του βασικές πληροφορίες για τα επαγγέλματα.

Ο Χρήστος Κάτσικας είναι εκπαιδευτικός, συντάκτης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, μέλος του συντονιστικού οργάνου διαχείρισης του Εκπαιδευτικού Δικτύου Ενημέρωσης alfavita (www.alfavita.gr) και Ειδικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (ΠΕΦ).

Ο Κώστας Θεριανός είναι εκπαιδευτικός, διδάκτωρ κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης, επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και έχει εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα της Ακαδημίας Αθηνών.

Η Ελένη Νικολαΐδου είναι εκπαιδευτικός, μέλος του συντονιστικού οργάνου διαχείρισης του Εκπαιδευτικού Δικτύου Ενημέρωσης alfavita (www.alfavita.gr) και συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων.

ΣΕΙΡΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ / ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ / ΑΤΛΑΝΤΕΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Ελλάδα, ένας σύγχρονος άτλας (ειδική έκδοση για μαθητές Αττικής & Βοιωτίας)

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: Άρης Ασλανίδης, Μαρία Λεβεντοπούλου, Νικόλαος Χριστοδουλάκης, Ε. Βαλάκος

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: John Ridd

ISBN: 978-960-16-3292-6

ΣΧΗΜΑ: 24×34
ΣΕΛΙΔΕΣ: 162

ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 10,50 €

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΙΟΥΛΙΟΣ 2009

image

Ο τόπος που ζούμε και όσα συναντάμε γύρω μας πάντα μας προκαλούν το φυσικό ενδιαφέρον να τα γνωρίσουμε. Με γνώμονα αυτή την αρχή οι Εκδόσεις Πατάκη προχώρησαν στην έκδοση ενός άτλαντα της Ελλάδας για παιδιά αλλά και για κάθε αναγνώστη που ενδιαφέρεται για τη γεωγραφία της χώρας. Περιλαμβάνει αναλυτικούς πολιτικούς και γεωφυσικούς χάρτες για κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα, πλήρως ενημερωμένους, με χρήσιμο ενημερωτικό υλικό, όπως αρχαιολογικά μνημεία, ιστορικές περιοχές, τουριστικά αξιοθέατα, μεγάλα έργα, καθώς και πληροφορίες που αφορούν το φυσικό περιβάλλον (βιοτόπους, εθνικούς δρυμούς, προστατευόμενες περιοχές, τα περιβαλλοντικά προβλήματα κ.ά.), τους ανθρώπους και την οικονομία κάθε γεωγραφικού διαμερίσματος.

Η παρούσα ειδική έκδοση για μαθητές Αττικής & Βοιωτίας περιλαμβάνει εκτός των άλλων και ένα ένθετο µε θεματικούς χάρτες της Αττικής και της Βοιωτίας, καθώς και έναν πολύ αναλυτικό γεωφυσικό χάρτη των δύο αυτών νομών. Επιπλέον, δίνονται πληροφορίες για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.