ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΣΤΟ ASH IN ART

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ  2009 – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010

image

ΜΑΘΗΜΑΤΑ 26 μαθήματα Τέχνης | 4 ξένες γλώσσες! 60 € / μήνα όσα κι αν κάνεις

Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο! Οι εγγραφές συνεχίζονται!!!Ζωγραφική, Διακοσμητική, Γλυπτική, Ψηφιδωτό, Κεραμική, Κόσμημα, Κολάζ, Βιτρώ, Fashion Design, Κρουστά, Βιολί, Σαξόφωνο, Σύγχρονος Χορός, Tango Argentino, Latin, Flamenco, Oriental, Video/Σκηνοθεσία, Φωτογραφία, Web Design, Γραφιστική, Δημιουργική γραφή, Θεατρική Έκφραση, Art therapy, Αυτοάμυνα και Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Ιταλικά… Η μηνιαία συνδρομή καταβάλλεται μέχρι τις 9 του μηνός. Σε περίπτωση πληρωμής 2 μηνών υπάρχει συνολική έκπτωση 10 €/. Διδάσκουν 25 δάσκαλοι / επαγγελματίες

image

ΕΚΘΕΣΕΙΣ «Βlender», Ατομική έκθεση graphic design της Μάρης Ιπληκτσιάδου

4-5-6.12.2009, στο ASH IN ART, ώρες 18:00-22:00.
Tο ipli (Mάρη Ιπληκτσιάδου) ρίχνει στο blender χρώματα, μορφές, ιδέες, κοινωνικούς προβληματισμούς, μηνύματα και σου προσφέρει δροσιστικά σφηνάκια δημιουργίας. Η Μάρη Ιπληκτσιάδου είναι 27 χρονών. Σπούδασε Γραφιστική στα ΤΕΙ Αθήνας και το 2003 παρακολούθησε μαθήματα σας Erasmus φοιτήτρια στο London Metropolitan Univercity. Από το 2007 δουλεύει σε ένα ατελιέ γραφικών τεχνών. Της αρέσει να δημιουργεί και να χρησιμοποιεί την τυπογραφία και τις εικαστικές τέχνες για να εκφράζει τις ιδέες της. Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και στον διαγωνισμό Be Creative όπου έχει διακριθεί αποσπώντας το γ’ βραβείο. Η Μάρη πιστεύει ότι ο άνθρωπος πρέπει να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να γεμίσει τον κόσμο του με χρώμα.

image

«Πίσω στην Αθήνα», Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Στρώνη

10-18.12.2009, στο ASH IN ART, ώρες 18:00-22:00.
Η επιστροφή του Γιώργου Στρώνη στην Αθήνα, μετά από δεκαπέντε χρόνια, είναι μία συνειδητή απόφαση που οργανώθηκε προκειμένου να μεταφέρθούν εδώ όλες οι βιωματικές εμπειρίες και οι ιστορίες της Τέχνης του. Είναι ένα προσωπικό, εικαστικό ημερολόγιο, μετά από ένα μακρύ κύκλο δημιουργικής απομόνωσης, που διηγείται στην πόλη που γεννήθηκε πια, όλη την πορεία αλλά και την επιμονή στην αναζήτηση νέων προκλήσεων μαζί με ανθρώπους που θέλουν να δουν μέσα από το έργο του κάτι που ίσως είναι και δικό τους.Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι αυτοδίδακτος. Έργα του εκτίθενται μόνιμα σε γκαλερί της Σαντορίνης, περιοδικά και άλλους χώρους στο νησί. Διδάσκει Γερμανικά και σαξόφωνο στο Ash In Art. O Γ.Σ. έφυγε για την νησιωτική Ελλάδα με σκοπό να γυρίσει μετά από 15 χρόνια για να εξιστορήσει στους ανθρώπους τα εικαστικά του βιώματα, να δημιουργήσει έργα-διαβατήριο για μια νέα ζωή. Είναι η πρώτη του ατομική – αναδρομική έκθεση στην Αθήνα.

– «2010…  Έτος Φτώχειας», Ομαδική έκθεση

23.12.2009-12.1.2010 στο ASH IN ART, ώρες 18:00-22:00.

Το έργο των  καλλιτεχνών (ζωγραφική, κολλάζ, φωτογραφία, κατασκευές) αναφέρεται στην κατάσταση όπως διαμορφώνεται σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, εκεί που η εικαστική ματιά, η εικόνα μπορεί να εστιάσει. Στο συναίσθημα, που γίνεται δυνατό βρίσκοντας νέους τρόπους παρουσίασης του εικαστικού έργου και που είναι πάντα ζητούμενο. Η έκθεση στο σύνολό της φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει, να αναδείξει νέες πτυχές, να εμπνεύσει μία νέα στάση ζωής και επιβίωσης να μπει στο βαθύ συναισθηματικό τοπίο των σκέψεών μας και να βγει καταγγελτική, αισιόδοξη, πάνω απ’ όλα εναλλακτική και αισθητοποιημένη. Συμμετέχουν: Φλώρα Μάστρακα,  Nadia Κoritarova (Βουλγαρία), Jean-Luis P. (Γαλλία), Δημήτρης Τζάνης, Δημήτρης Ρίζος, Έλλη Μίχου, Τάσος Μενεμενόγλου, Αγγελική Παπασταθοπούλου κ.α.

Στην  διάρκεια των εκθέσεων, στον ημιόροφο του  εκθεσιακού χώρου, έργα για τον Δεκέμβρη ’08, από την έκθεση «15 Χρονών» (η έκθεση πραγματοποιήθηκε Ιανουάριο ’08 με την συμμετοχή 40 καλλιτεχνών)

BAZAAR»Μove your ASH in art», Xmas bazaar !

19 & 20.12.2009, στο ASH IN ART, ώρες 12:00-23:00
Η επικράτεια του καλού γούστου επεκτείνεται…για να φτάσουν τα δώρα της σε όσο περισσότερα αγαπημένα σας πρόσωπα. Τις μέρες που έρχονται φροντίζουμε να πάρετε όμορφα χειροποίητα αξεσουάρ, όλη την τελευταία παραγωγή από σπουδαίες χειροτεχνούσες σε κοσμήματα, εικαστικά αντικείμενα, γλυκά και χριστουγεννιάτικα στολίδια που ολοκληρώνουν τη γιορτινή σας διάθεση και ακτινοβολούν εξαιρετικό γούστο… Οι γιορτές στο Ash In Art έχουν κάτι από τα όνειρά μας. Συμμετέχουν: ΜΑΓΔΑ ΣΤΕΛΜΑΧ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΕΔΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΑΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΝΗΣΩΤΑΚΗ, ΕΦΗ ΚΟΡΠΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΛΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΛΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΣΙΡΗ, ΑΝΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΜΗΤΣΗ, ΕΛΕNΗ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ, ΗΛΙΑΝΑ ΜΟΥΣΟΥΔΑΚΗ, ΑΘΗΝΑ ΦΡΑΓΚΙΑΔΟΥΛΑΚΗ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΣΕΡΝΙΣΕΒΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ, ΡΑΝΙΑ ΚΑΜΑΝΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΟΥΚΑ κ.α.

CINEΜΑ: “My Europe Film Festival – IV” 21 & 22.12.09, ώρα 21.00

Επανάληψη προβολών Νοεμβρίου, βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους, φετινής παραγωγής. Οι ταινίες χωρίζονται σε 2 ενότητες. Η ενότητα “Living in Europe” ανακαλύπτει τα διαφορετικά life style, και τις αληθινές συνθήκες επιβίωσης των Ευρωπαίων. Η ενότητα Politics and Policies ανοίγει τον διαπολιτισμικό διάλογο μέσα από αναφορές σε ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των νέων. Συνολικά προβάλλονται 20 ταινίες μικρού μήκους διάρκειας 2 ωρών, ενώ το κοινό θα έχει την δυνατότητα να αγοράζει DVD με όλες τις ταινίες. Παράλληλα θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ «Δεκέμβρης» των Κώστα Κολλημένου (φωτογράφος), Γιώτας Κωνσταντινίδου (κριτικός Τέχνης)

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΣΕ ΚΥΚΛΟ – ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

“ Θεατρική Ομάδα. Ο αυτοσχεδιασμός ως ουσιαστικό εργαλείο ανακάλυψης και δημιουργίας ενός κειμένου», 36ωρο, κόστος 15€/2ωρο, 18 συναντήσεις 2 ωρών από από 12/12 (κάθε Σάββατο, ώρες 13.30-15.30)

Στο πρώτο μέρος  η διδασκαλία εισάγει τους συμμετέχοντες  στις σύγχρονες βασικές αρχές  της υποκριτικής. Οι μαθητές εκτίθενται σε βασικές ασκήσεις αυτοσχεδιασμού με δράση και λόγο , αποκτούν ιδιαίτερες θεατρικές γνώσεις, οδηγούνται στην ανακάλυψη της εκφραστικής πλευράς του εαυτού τους. Δουλεύοντας δημιουργικά και επινοητικά μέσα στη θεατρική διαδικασία, κάθε μέλος της ομάδας έχει ζωτικό χώρο να εξελίσσεται, να καταθέτει και να εισπράττει απόψεις μέσα στα πλαίσια μιας συλλογικής διαδικασίας.  Στην εξέλιξη τους τα μαθήματα θα εστιάσουν στην χρήση πλέον του αυτοσχεδιασμού ως ουσιαστικό εργαλείο ανακάλυψης μιας ιστορίας που έχει ανάγκη να ειπωθεί και μέσα από την εξερεύνηση τεχνικών αφήγησης και μυθοπλασίας στη δημιουργία  ενός κειμένου που θα στηρίξει την θεατρική της πραγματοποίηση. Επίσης θα προκύψει συνεργασία με κάποιον άνθρωπο από τον χώρο της γραφής, με σκοπό αυτή η αλληλο-δράση να οδηγήσει στην γέννηση ¨ζωντανών¨ θεατρικών κειμένων. Όλη η προετοιμασία θα οδηγήσει σε μία παράσταση που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη. Διδάσκει η ηθοποιός / σκηνοθέτης Σοφία Κορώνη.

– «Γιόγκα  Γέλιου» 15ωρο, κόστος 20€/ώρα, 12 & 13/12, ώρες 10:00-17:30 (αφορά υποψήφιους εκπαιδευτές)

Είναι μία καινούργια πρωτοποριακή τεχνική, προσανατολισμένη στη σωματική άσκηση. Η συνταγή είναι απλή. Συνδυάζουμε απλές ασκήσεις γέλιου, ήπιες αναπνοές και ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα, τραγούδι, και πάνω απ’ όλα παιδική διάθεση και το αποτέλεσμα είναι γέλιο που ρέει κατευθείαν από την καρδιά! Διδάσκουν οι Ελένη και Βασιλική Σκρέκου, πιστοποιημένες δασκάλες και συντονίστριες Γιόγκα.

– «Σκίτσο και ∆υναµική Προσωπογραφία» 12ωρο, κόστος 10€/ώρα, 2 συναντήσεις 6 ωρών από 15/1
Εξετάζουµε πως µπορούµε να αποδώσουµε συναισθήµατα σε µια προσωπογραφία ή σκίτσο. Ποιες είναι οι έξη βασικές εκφράσεις του ανθρώπινου προσώπου και ποιοι µυς τις δηµιουργούν µε τις συσπάσεις τους. Στις ασκήσεις δηµιουργούµε ένα σκίτσο εκ του φυσικού κι κατόπιν του αλλάζουµε εκφράσεις. Στη συνέχεια σκιτσάρουµε εκφράσεις από µνήµης. Επαναλαµβάνουµε και µε προσωπογραφίες. Ιδανικό για όσους ενδιαφέρει η Εικονογράφηση, το Κόµικ, η Συµβολιστική και αφηγηµατική Ζωγραφική. Η διδασκαλία συνοδεύεται από αντίστοιχες σχεδιαστικές ασκήσεις εκ του φυσικού και από µνήµης. ∆ιάρκεια: Δύο σαββατοκύριακα το µήνα. Διδάσκει ο εικαστικός Οδυσσέας Γιακουμάκης.
– « Εικονογράφιση και Κόµικ» 12ωρο, κόστος 10€/ώρα, 2 συναντήσεις 6 ωρών από 15/1
Υπό την προϋπόθεση ότι θα μπορούμε να συνθέσουµε µια αφηγηµατική εικόνα από την φαντασία µας, εδώ µαθαίνουµε πως να δηµιουργήσουµε την ψευδαίσθηση ότι οι εικόνες που παραθέτουµε σε ένα εικονογραφηµένο λογοτεχνικό κείµενο ή (ακόµα περισσότερο) σε ένα κόµικ, αποτελούν µια ρέουσα αλληλουχία δράσεων που εκτυλίσσονται εκείνη τη στιγµή µπροστά τα µάτια µας. Μαθαίνουµε να εκµεταλλευόµαστε παράγοντες όπως οι αναλογίες των πλαισίων των καρέ, η γραµµατοσειρά και το µέγεθος των γραµµάτων, το σχήµα των “balloons” (λεζάντες), η σύνθεση όλων των παραπάνω σε ένα σύνολο. Να συνθέτουµε την κάθε εικόνα µας µε τα ελάχιστα απαραίτητα, έτσι που να εστιάζουµε στο τι γυρεύουµε ν’ αφηγηθούµε µε την συγκεκριµένη εικόνα, ξεπερνώντας τις λεπτοµέρειες. ∆ίνονται στοιχεία µυθιστοριογραφίας και σεναριογραφίας. Η διδασκαλία συνοδεύεται από αντίστοιχες σχεδιαστικές ασκήσεις και ένα τελικό project. ∆ιάρκεια: Δύο σαββατοκύριακα το µήνα. Διδάσκει ο εικαστικός Οδυσσέας Γιακουμάκης.
– « Μάνγκα Κόμιξ» 12ωρο, κόστος 10€/ώρα, 2 συναντήσεις 6 ωρών από 15/1
Το σεµινάριο αυτό αποτελεί µια απλοποιηµένη σύνθεση όλων των προηγουµένων γι’ αυτό και προαπαιτεί µόνο καλό ελεύθερο σχέδιο. Εστιάζει στην διδασκαλία του σχεδιασµού των Μάνγκα (η Ιαπωνική εκδοχή του κόµικ) και – µολονότι µπορεί να διδαχτεί µόνο του – δεν µπορεί να δώσει µια πλήρη βάση σε όποιον θέλει ν΄ ασχοληθεί σοβαρά µε την παραστατική ζωγραφική, πράγµα που πετυχαίνει αντίθετα η ενότητα. ∆ιάρκεια: Δύο σαββατοκύριακα το µήνα. Προαπαιτούµενα: Ελεύθερο Σχέδιο. Διδάσκει ο εικαστικός Οδυσσέας Γιακουμάκης

– «Σκοτεινός θάλαμος! Τυπώνουμε…ψυχή» 12ωρο, κόστος 10€/ώρα, 4 συναντήσεις 3 ωρών από 16/1

To σεμινάριο απευθύνεται  σε όσους και όσες διαθέτουν  και χρησιμοποιούν αναλογική  φωτογραφική μηχανή (αυτή που  λειτουργεί με φιλμ). Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μάθετε να τυπώνετε τις δικές σας ασπρόμαυρες φωτογραφίες με σωστό τρόπο γνωρίζοντας ταυτόχρονα τα μυστικά της φωτογραφικής τέχνης. Υπ. σεμιναρίου Κίμων Αξαόπουλος, φωτογράφος.

– «Φτιάχνουμε  συγκρότημα», β’ κύκλος, 12ωρο, κόστος 10€/ώρα, 4 συναντήσεις 3 ωρών, από 23/1. Σεμινάριο για την δημιουργία τραγουδιού, την ενορχήστρωση και τη συνεργασία μουσικών μέχρι την πραγματοποίηση cd- συλλογής. Υπ. σεμιναρίου Γιώργος Κατούδη, μουσικός

– «Μάθε  Ζen ζωγραφίζοντας», β’ κύκλος, 36ωρο, κόστος 10€/ώρα, 6 συναντήσεις 6 ωρών, από 23/1. Σεμινάριο παραδοσιακής Ιαπωνικής ζωγραφικής Sumi-e. Υπ. σεμιναρίου Οδ. Γιακουμάκης, εικαστικός

«Είμαστε στον Αέρα», β’ κύκλος, 12ωρο, κόστος 10€/ώρα, 4 συναντήσεις 3 ωρών, από 23/1. Σεμινάριο εκφώνησης & φωνητικής. Υπ. σεμιναρίου Πουπέτα Λάππα, μουσικός

ΟΜΑΔΕΣ: Σκακιστική Ομάδα. Κόστος η ετήσια εγγραφή (20€). Συναντήσεις κάθε Κυριακή 18.30 μ.μ.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ: Μουσείο Ακροπόλεως 13.12.09, ώρα 16:00, στην είσοδο Το Ash In Art σας καλεί στη μηνιαία ξενάγηση σε κάποιο ιστορικό σημείο πολιτισμού στην Αθήνα. Το Μουσείο της Ακρόπολης λίγο πριν μας πάρει το 1€ γενική είσοδο. Ετήσια εγγραφή (20€) για όλες της ξεναγήσεις 2009-2010

– Rock Aθήνα 18.12.09, ώρα 19:00, Dr. Feelgood, Πλ. Εξαρχείων Η πρώτη μουσική ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας. Οι χώροι που φιλοξένησαν τις πρώτες συναυλίες και τους πρώτους ροκ καλλιτέχνες, τα σημεία που έγραψαν και έζησαν τη δική τους ιστορία και μερικούς από τους δημοφιλέστερους έλληνες ρόκερς-ποιητές, μία έρευνα-περίπατος του Τάσου Μενεμενόγλου. Ετήσια εγγραφή (20€) για όλες της ξεναγήσεις 2009-2010.

ΔΡΑΣΕΙΣ: DIY (do it yourself) EVENTS Η ομάδα DIY βοηθά άτομα που θέλουν να οργανώνουν εκδηλώσεις (πάρτυ, art events) και να μοιράζονται με φίλους καλές στιγμές (σπιτικά πάρτυ, εκδρομές, ξεναγήσεις, παρείστικες καταστάσεις γενικά.) και είναι στον αντίποδα της εμπορικής λογικής. Το προσεχές διάστημα, διοργανώνονται 12 πάρτυ (secret gigs), δύο ξεναγήσεις και μία ποιητική βραδιά (secret gig) κι ένα ακόμα Εικαστικό Φεστιβάλ! Κάν’το με την παρέα σου!!!

– Εικαστικό Φεστιβάλ «Περνάς  Απέναντι – Καλοκαίρι 2010». Kάλεσμα – Βραβεία Το 2ο Εικαστικό Φεστιβάλ «Περνάς Απέναντι» θα πραγματοποιηθεί Ιούλιο, Αύγουστο & Σεπτέμβριο 2010 σε Αθήνα, Μυτιλήνη, Σύρο, Χανιά! Στόχος να ξεπεραστούν οι 100 συμμετοχές καλλιτεχνών. Επίσης ανακοινώθηκαν τα βραβεία και χρηματικά έπαθλα του Εικαστικού Φεστιβάλ 2010 στις κατηγορίες 1. Καλύτερης αφίσας του φεστιβάλ, Καλύτερης συμμετοχής έργου 2. ζωγραφικής , 3. φωτογραφίας. 4. μεικτής ή άλλης τεχνικής. Πληροφορίες για συμμετοχή στο τηλ 2109216890 του Ash In Art

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.