«Συνάντηση με την Danielle Mitterrand» με αφορμή την κυκλοφορία στη Γαλλία του κοινού της βιβλίου με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη «Mot à mot» την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010, στις 19.00 Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, Σίνα 31

image

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Συνάντηση με την Danielle Mitterrand

με αφορμή την  κυκλοφορία στη Γαλλία του κοινού της βιβλίου με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη

«Mot à mot»

την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010, στις 19.00’

Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, Σίνα 31

Στις 28 Ιανουαρίου 2010, το γαλλικό αναγνωστικό κοινό  είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει το βιβλίο «Κατά λέξη» (« Mot à Mot »), καρπό της συνάντησης της Danielle Mitterrand και του Γιώργου Αρχιμανδρίτη. Σε αυτό το βιβλίο που παρουσιάζεται με τη δομή αλφαβηταρίου, η Danielle Mitterrand ανατρέχει στις πιό σημαντικές στιγμές της ζωής της, και στην πνευματική και ιδεολογική της πορεία.

Με κάθε γράμμα του αλφάβητου, εναλλάσσονται κεφάλαια με βιωματικά στοιχεία της πρώην Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, και κεφάλαια με πολιτικές ή φιλοσοφικές απόψεις των δύο συγγραφέων.

Το  αλφαβητάριο αυτό φωτίζει την  πορεία της Danielle Mitterrand και συνθέτει, με ευαισθησία και διαύγεια, το πορτρέτο μίας απο της πιό σημαντικές πολιτικές και εθνικές προσωπικότητες της εποχής μας.

image

Η επιτυχία του βιβλίου ήταν άμεση, και τα σημαντικότερα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη παρουσιάσει πολυάριθμα αφιερώματα στην Danielle Mitterrand και τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη. Άρθρα, παρουσιάσεις του βιβλίου και συνεντεύξεις δημοσιεύτηκαν στο Paris Match, VSD, καθώς και στο TF1, France 2, France 3, France Inter, France Culture, i-télé, Europe 1,…

Μερικές λέξεις που δίνουν το ρυθμό του βιβλίου :
A
comme Altermondialisme (Αντι-παγκοσμιοποίηση: Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός)
D comme Destin (Πεπρωμένο)
H comme Histoire (Ιστορία)
N comme Non (Όχι)
O comme Obama
U comme Utopie(Ουτοπία)
Z comme Zoé

Πρόεδρος  του France Libertés, η Danielle Mitterrand,  σύζυγος του πρώην Πρόεδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας François Mitterrand, υποστηρίζει εδώ και χρόνια τα δικαιώματα του ανθρώπου. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, εκ των οποίων τα : En toute liberté (Ramsay), Le Printemps des insoumis (Ramsay), Le Livre de ma mémoire (Jean-Claude Gawsewitch).

Συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και δημοσιογράφος, ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης είναι ο βιογράφος του διάσημου έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη (εκδόσεις Actes Sud). Το 2008, διορίστηκε Πρέσβης Πολιτισμού στα πλαίσια της Προεδρίας της Γαλλίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Danielle Mitterrand & Γιώργος Αρχιμανδρίτης : « Mot à mot », Εditions du Cherche Midi, 180 σελ.

Ημερομηνία  κυκλοφορίας: 28 Ιανουαρίου 2010.


AMBASSADE DE FRANCE EN GRÈCE

SERVICE DE COOPÉRATION ET D’ACTION CULTURELLE

INSTITUT FRANÇAIS D’ATHÈNES

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.