« Η ΕΥΡΟΖΩΝΗ ΣΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ», Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010, στις 19.00, Αuditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών – Σίνα 31.

image

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

« Η ΕΥΡΟΖΩΝΗ ΣΤΗ  ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ  ΚΡΙΣΗΣ»

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010, στις 19.00

Αuditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών – Σίνα 31

Με  τη συμμετοχή των :

– Matthieu PIGASSE, Γενικό Διευθυντή της Τράπεζας Lazard France, Vice-Chairman της Lazard Eυρώπης

image

– Daniel COHEN, Καθηγητή στην Ecole Normale Supérieure, Αντιπρόεδρο της École d’ Économie de Paris.

image

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, Δημοσιογράφος-Αναλυτής στο SKAI Radio & TV και στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση

Μatthieu Pigasse

Διπλωματούχος Πολιτικών  Επιστημών, τελειώνει την ΕΝΑ το 1994 και ξεκινάει τη καριέρα του ως Διοικητής στο Υπουργείο Οικονομικών, στη Διεύθυνση του Δημόσιου Ταμείου, όπου είναι υπεύθυνος διαχείρησης οφειλών και οικονομικής διαχείρησης του Κράτους. To 1998, αναλαμβάνει Σύμβουλος στο γραφείο του Υπουργού Dominique Strauss-Kahn, και ένα χρόνο αργότερα Αναπληρωτής Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Laurent Fabius, ως αρμόδιος οικονομικών και βιομηχανικών θεμάτων.

Μετά την είσοδο του στη Τράπεζα Lazard το 2002, αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου το 2006, κατόπιν του Γενικού Διευθυντή της Lazard France το Σεπτέμβριο 2009.

Ο Matthieu Pigasse είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Επιτήρησης του Ομίλου Lucien Barrière και του Théâtre du Châtelet καθώς και ο κύριος μέτοχος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των εκδόσεων Indépendantes, που εκδίδει το μουσικό περιοδικό Les Inrockuptibles.

Ιδεολογικά προσκήμενος  στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, είναι μέλος  του Διοικητικού Συμβουλίου της  «Fondation Jean Jaurès », κέντρου σύγχρονου πολιτικού προβληματισμού του σοσιαλιστικού κόμματος, καθώς και του φιλοευρωπαϊκού Ιδρύματος « EuropaNova ».

Daniel Cohen

Ο Daniel Cohen, agrégé μαθηματικών, νομικών και οικονομικών επιστημών, Διδάκτωρ οικονομικών επιστημών, είναι καθηγητής οικονομικών στην École Νormale Supérieure – Paris I και στην École d’Économie de Paris (Διευθυντής του Κέντρου οικονομικών ερευνών και εφαρμογών τους).

Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα  για την οικονομία των υπό  ανάπτυξη χωρών, των χρεών τους και  της παραγωγικότητάς τους, είναι  μέλος του Συμβουλίου οικονομικής ανάλυσης (CAE) παρά τω Πρωθυπουργώ, επιστημονικός σύμβουλος του Κέντρου Ανάπτυξης του OOΣΑ, μέλος του Συμβουλίου επιστημονικού προσανατολισμού του συλλόγου « A gauche, en Europe » που ιδρύθηκε από τον Μichel Rocard και τον Dominique Strauss-Kahn, και Πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου της «Fondation Jean Jaurès ».

Είναι τακτικός αρθρογράφος  στην εφημερίδα Le Monde και συγγραφέας πολλών βιβλίων με θέμα την οικονομία. Το τελευταίο του βιβλίο, όπου αναλύει την ιστορία 4.000 ετών οικονομίας, το ««H ευημερία του κακού. Μια (ανήσυχη) εισαγωγή στην οικονομία» έχει γίνει best-seller, με πωλήσεις σχεδόν 100.000 αντιτύπων και μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ.

AMBASSADE DE FRANCE EN GRÈCE

SERVICE DE COOPÉRATION ET D’ACTION CULTURELLE

INSTITUT FRANÇAIS D’ATHÈNES

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.