Bob Theatre Festival 2010, από τις 10 μέχρι τις 16 Μαΐου στο θέατρο Χώρα (Αμοργού 18-20)

image Ζελόβ της ομάδας Ab O

Για ακόμα μια χρονιά κατάφερε να συγκεντρώσει τις καλύτερες νεανικές παραστάσεις των τελευταίων ετών και να γίνει ο αδιαμφισβήτητος νεανικός θεατρικός θεσμός της πόλης.

Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου έως και  την Κυριακή 16 Μαΐου «συγκατοικούν» στις τρεις πολυσυλλεκτικές σκηνές του Θέατρο Χώρα ( Νέα Χώρα, Μικρή Χώρα, Φουαγιέ):

α) μερικές από τις πιο αγαπημένες παραστάσεις που άφησαν το καλλιτεχνικό τους στίγμα τόσο στη διάρκεια της σεζόν 2009-2010(«Μαμά Ελλάδα 2», «Λιοντάρια», «Πακμαν» κ.α) όσο και σε προηγούμενα χρόνια («Εκεί εκεί στην Κόλαση», «Όταν είδα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα» κ.α)

β) δύο νέες παραστάσεις σε πρώτη «προβολή» («Υπερπαραγωγή» & « Τhe Love Manifest- eXanimo»)

γ) συναυλίες («Burger Project» & «Dirty Granny Tales»)

δ) DJ party με γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς (Kosmos Fm στις 13/5)

και μια μεγάλη έκπληξη:

ε) διαγωνισμός Scratch Night (13/5) στη διάρκεια του οποίου 8 διαφορετικοί θίασοι θα διαγωνιστούν δείχνοντας 15 λεπτά από τις υπό διαμόρφωση παραστάσεις τους. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τον καλύτερο. Ο νικητής θα ενταχθεί με την ολοκληρωμένη πια παράσταση στο πρόγραμμα του θεάτρου ΧΩΡΑ για τη σεζόν 2010-2011.

Για 3η χρονιά οι Αbovo σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό  CοΥοt – του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου και του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη- στηρίζουν  νέες ομάδες και δημιουργούς, που με τη σειρά τους βρίσκουν στο Θέατρο Χώρα τις ιδανικές συνθήκες για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να προσεγγίσουν ένα κοινό που είναι δύσκολα προσεγγίσιμο διαφορετικά.  Το θέατρο ΧΩΡΑ, αναμένεται να γίνει για ακόμα μια φορά η θεατρική πρωτεύουσα της Αθήνας. Σας καλούμε λοιπόν στο πιο κεφάτο και δυναμικό μουσικοθεατρικό εφταήμερο πάρτυ!

Το φετινό πάρτυ θα λήξει -το βράδυ της Κυριακής 16 Μαΐου- με τους  «Crazy People Live». Η είσοδος είναι ελεύθερη…

 

image

Πρόγραμμα

Δευτέρα 10 Μαΐου   

     
20:00    Karagiozis Remixed    Μικρή Χώρα    8€
20:00    Όταν είδα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα    Φουαγιέ    8€
21:00    ScarMface    Νέα Χώρα    12€
21:15    Υπερπαραγωγή    Μικρή Χώρα    8€


Tρίτη 11 Μαΐου   

     
19:00    Το κουρδιστό Πορτοκάλι    Νέα Χώρα    12€
20:00    The Theater Case    Μικρή Χώρα    8 €
21:00    Ζελόβ    Νέα Χώρα    12€
21:15    Χάνσελ και Γκρέτελ (Η εποχή των γουρουνιών)    Μικρή Χώρα    8€
 

Tετάρτη 12 Μαΐου  

      
19:00    The Love Manifest    Μικρή Χώρα    12€
19:00    Λιοντάρια    Νέα Χώρα    12€
21:15    The New Electric Ballroom    Μικρή Χώρα    12€
21:15    O Γλάρος    Νέα Χώρα    12€
 

Πέμπτη 13  Μαΐου 

       
19:00    Scratch Night    Νέα Χώρα    12 €
20:00    Traffic Lights    Μικρή Χώρα    8€
21:15    Υπερπαραγωγή    Μικρή Χώρα    8€
    

Παρασκευή 14 Μαΐου      

  
19:00    Χάνσελ και Γκρέτελ (Η εποχή των γουρουνιών)    Μικρή Χώρα    8€
20:00    Ο Πλανήτης    Νέα Χώρα    8€
20:30    Traffic Lights    Μικρή Χώρα    8€
21:15    Εκεί, εκεί στην Κόλαση    Νέα Χώρα    12€
22:00    The Theater Case    Μικρή Χώρα    8€
23:00    live: The Burger Project    Νέα Χώρα    free
    

Σάββατο 15 Μαΐου 

        
18:30    Ο Γλάρος    Νέα Χώρα    12 €
19:30    Karagiozis Remixed    Μικρή Χώρα    8€
20:30    Λιοντάρια    Νέα Χώρα    12€
21:00    The Love Manifest    Μικρή Χώρα    12€
22:30    live: Dirty Granny Tales    Νέα Χώρα    12€
    

Κυριακή 21 Μαΐου 

       
19:00    The New Electric Ballroom    Μικρή Χώρα    12€
19:00    Μαμά Ελλάδα2    Νέα Χώρα    12€
21:15    ΠΑΚΜΑΝ    Μικρή Χώρα    12 €
21:15    Το κουρδιστό Πορτοκάλι    Νέα Χώρα    12€
23:00    live: Crazy People Music    Νέα Χώρα    free

Προσφορά: Με το εισιτήριο της παράστασης που μόλις αγοράσατε, μπορείτε να δείτε οποιαδήποτε άλλη μόνο με 8€!

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:

Ταμείο θεάτρου: Αμοργού 20, Κυψέλη,  τηλ.210 8673945
Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου)

Τηλεφωνική αγορά: 210 72345 7 & Online: www.ticketservices.gr καθώς και σε όλα τα PUBLIC


AbOvo

http://www.abovo.gr

Οι AbOvo είναι ένα από τα πιο δραστήρια και πιο επιτυχημένα νεανικά θεατρικά σχήματα στην Ελλάδα. Από το 2005 που ξεκίνησαν έχουν κάνει 8 παραστάσεις, όλες 100% δικές τους παραγωγές, έχουν διοργανώσει το Bob Theatre Festival, έχουν κόψει πάνω από 35.000 εισιτήρια και επιχορηγούνται συνεχώς, εδώ και τέσσερα χρόνια, από το Υπουργείο Πολιτισμού.

CoYoT

http://www.coyot.gr

Μια νέα και δυναμική ομάδα, με το διακριτικό τίτλο CoYoT, ανέλαβε τη διαχείριση του θεάτρου ΧΩΡΑ. Επικεφαλής είναι οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και Γιώργος Λυκιαρδόπουλος. Το CoYoT φιλοδοξεί να εκφράσει την εποχή μας σε όλα τα πεδία, με στόχο ένα θέατρο σύγχρονο, ψυχαγωγικό και χρήσιμο, με τρεις σκηνές και πολλούς αξιοποιήσιμους χώρους.

Θέατρο ΧΩΡΑ

Το δημιουργικά ανανεωμένο και κατάλληλα εξοπλισμένο ΧΩΡΑ είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το θεατή, με σύγχρονη αισθητική, προβολή νέων εικαστικών καλλιτεχνών και πλήρως εξοπλισμένο μπαρ. Λόγω της πολυμορφικότητας και των δυνατοτήτων του, είναι ένα θέατρο υψηλών προδιαγραφών.

Νέα ΧΩΡΑ

Είναι η κεντρική σκηνή με χωρητικότητα περίπου 300 θέσεων που θα φιλοξενήσει τις «μεγάλες» παραστάσεις του φεστιβάλ, αλλά και όλες τις συναυλίες. Μετά το τέλος των παραστάσεων οι θέσεις απομακρύνονται και δημιουργείται χώρος ορθίων για τις συναυλίες και τα πάρτι.

Μικρή ΧΩΡΑ

Στον τελευταίο όροφο του θεάτρου λειτουργεί ένα μικρό θέατρο, χωρητικότητας 85 θέσεων.


ΦΟΥΑΓΙΕ/ CoYoT Bar

Το κεντρικό, πλήρως εξοπλισμένο μπαρ του θεάτρου σχεδιάστηκε εκ νέου και με την εικαστική παρέμβαση του καλλιτέχνη street artist Vee, Αλέξανδρο Βασμουλάκη σε συνδυασμό με την μουσική και τον φωτισμό, δημιουργεί μία μοναδική ατμόσφαιρα. Εκτός από την μεγάλη προσέλευση των θεατών, ηθοποιών και δημιουργών, το CoYoT ΒΑR φιλοξενεί και παραστάσεις καθώς και μουσικά σχήματα.

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Όλες οι σκηνές του θεάτρου πλέον διαθέτουν κλιματισμό. Στη μικρή ΧΩΡΑ μάλιστα εγκαταστάθηκε καινούργιο σύστημα κλιματισμού ειδικά για τις ανάγκες του φεστιβάλ.

ΤΑΡΑΤΣΑ

Στον πάνω όροφο στην είσοδο της σκηνής Μικρή Χώρα του θεάτρου, υπάρχει μια μεγάλη, δροσερή ταράτσα, ειδικά διακοσμημένη για το Bob Theatre Festival. Λειτουργεί σαν bar – χώρος αναμονής και παράλληλα παρουσίασης της καλλιτεχνικής εγκατάστασης «Soft Gravity Footbridge Installation» του Ζάχου Βάρφη, μέσα από την οποία οδηγείται ο θεατής στην σκηνή Μικρή Χώρα.

ΟΙ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:


α) Επιτυχημένες παραστάσεις επιστρέφουν:

image

Εκεί, εκεί στην Κόλαση AbOvo 2005 – 2007

Το «Εκεί, εκεί στην Κόλαση», το πρώτο έργο των AbOvo, είναι μία από τις πιο επιτυχημένες νεανικές παραστάσεις των τελευταίων ετών. Παίχτηκε πάνω από 200 φορές, επί 2,5 χρόνια, προσελκύοντας πάνω από 13.000 θεατές και χαρίζοντάς στους AbOvo αναγνώριση, επιχορηγήσεις και υποψηφιότητες για βραβεία. Στο Bob Theatre Festival 2008 ξεχωρίζει πάντα κάνοντας Sold-Out βραδιές.

Οι AbOvo λοιπόν ανοίγουν ξανά τις πύλες της κολάσεως με ένα ξεκαρδιστικό πάρτι με ζωντανή ροκ μουσική και καλεσμένους όλους τους «αμαρτωλούς». Προφήτες, καταδικασμένες ψυχές, ξεπεσμένοι θεοί, παπάδες και αραχνιασμένοι μουσικοί θα παρελάσουν μπροστά σας με οικοδεσπότη τον Διάβολο!

Σύλληψη Γιάννης Σαρακατσάνης Σκηνοθεσία Γιάννης Σαρακατσάνης, AbOvo Σκηνικά Ντέιβιντ Νεγρίν Κοστούμια AbOvo, Ντέιβιντ Νεγρίν Μουσική Αλέξης Ιωάννου, Σπύρος Μοσχούτης Σχεδιασμός φωτισμών Γιάννης Κωνσταντακόπουλος Παίζουν Λευτέρης Ελευθερίου, Βάσω Καβαλιεράτου, Μαρία Μπαλούτσου, Φάνης Παυλόπουλος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη, Βάσω Χελά

Όταν είδα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα Γεωργία Μαυραγάνη 2006 – 2008

Ίσως το πιο επιτυχημένο bar – theatre – performance των τελευταίων ετών. Ξεκίνησε για 5-10 παραστάσεις και κατέληξε να παίζεται για πάνω δύο σεζόν.  Στο Bob Theatre Festival ξεχωρίζει και αυτό κάνοντας Sold – Out παραστάσεις.

Στο δρόμο για τη δουλειά συναντάς τυχαία το 100%  τέλειο κορίτσι για σένα. Θα της μιλήσεις; Θα τη σταματήσεις;  Ή μήπως θα την αφήσεις να φύγει;  Αλλά ακόμη κι αν την προλάβεις είναι αλήθεια το 100% τέλειο κορίτσι για σένα; Δεν είναι καν ο τύπος σου, κι όμως από πενήντα μέτρα μακριά το ξέρεις, το νιώθεις, αυτή είναι. Μια ιστορία με αφορμή το διήγημα «Όταν Είδα το 100% Τέλειο Κορίτσι για Μένα» το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο του Χαρούκι Μουρακάμι με τίτλο «Ο Ελέφαντας Εξαφανίζεται».

Σκηνοθεσία Γεωργία Μαυραγάνη Μουσική Μάνος Ροβίθης Βοηθός Σκηνοθέτη Νίκος Λύρας Παίζουν Αντώνης Ντουράκης, Βάσω Καβαλιεράτου

Ζελόβ AbOvo 2007-8

Το «Ζελόβ» είναι η δεύτερη μεγάλη παράσταση των AbOvo, η οποία κλήθηκε να διαδεχτεί την επιτυχία του «Εκεί, Εκεί στην Κόλαση» και το κατάφερε ξεπερνώντας τους 3.000 θεατές σε 50 παραστάσεις, εγκαινιάζοντας παράλληλα και τη συνεργασία των AbOvo με το θέατρο ΧΩΡΑ.

Η παράσταση ξεκινά με μια κηδεία. Κηδεύουμε την πιο κουρασμένη λέξη της ανθρώπινης ιστορίας, τη λέξη Αγάπη… Μια λέξη που έχει χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ και για τόσα πολλά που έχει πια τρυπήσει, έχει ξεχειλώσει, έχει γίνει, αν μου επιτρέπετε την έκφραση, βρακολάστιχο. Πρέπει λοιπόν να την πετάξουμε στα σκουπίδια και να την αντικαταστήσουμε με μια καθαρή, λαμπερή και ολοκαίνουργια λέξη: Το Ζελόβ! Μια πολύχρωμη ξεκαρδιστική κωμωδία με μουσική, χορό και στόχο την Αγάπη, τον Ερωτα και το Νόημα της Ζωής.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία Γιάννης Σαρακατσάνης Σκηνικά Adel Sanoussi Κοστούμια Ζωή Ξεμαντήλωτου, Φάνης Παυλόπουλος Φωτισμοί Γιάννης Κωνσταντακόπουλος Μουσική Αλέξης Ιωάννου, Σπύρος Μοσχούτης Χορογραφία Ηρώ Αποστολέλλη Παίζουν Λευτέρης Ελευθερίου, Βάσω Καβαλιεράτου, Μαρία Μπαλούτσου, Φάνης Παυλόπουλος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη, Βάσω Χελά

Ο  Πλανήτης  AbOvo 2008-9

Μια διαφορετική παράσταση από τους AbOvo, μια διαστημική κωμωδία σωματικού θεάτρου στην οποία δεν ακούγεται λέξη κι όμως, ο θεατής καταλαβαίνει τα πάντα.

Επιτέλους! Η πρώτη Ελληνική διαστημική αποστολή είναι έτοιμη για απογείωση. Στόχος: Η εξερεύνηση του διαστήματος και η εύρεση ενός πλανήτη ικανού να φιλοξενήσει τον αθάνατο Ελληνικό πολιτισμό! Η γαλανόλευκη θα κυματίσει για πρώτη φορά σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Μήπως όμως λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο;;; Τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει… Ο Πλανήτης;

Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια Γιάννης Σαρακατσάνης Σκηνικά – Κοστούμια AbOvo Φωτισμοί Γιάννης Κωνσταντακόπουλος Παίζουν Γιάννης Γιαννούλης, Λευτέρης Ελευθερίου, Βάσω Καβαλιεράτου, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη, Βάσω Χελά.

β)Παραστάσεις που ξεχώρισαν φέτος:

Μαμά Ελλάδα 2   AbOvo

Το «Μαμά Ελλάδα 2» είναι μια πολιτική κωμωδία, μια παράσταση βγαλμένη μέσα από το Δεκέμβρη του 2008 και τα επεισόδια που σημάδεψαν την χρονιά που μας πέρασε. Ξεκίνησε το Φεβρουάριο  του 2009 και μέσα σε ένα χρόνο έφτασε τους  10.000 θεατές ξεπερνώντας σε μέσο όρο κάθε άλλη παράσταση των AbOvo. Παράλληλα προκάλεσε το ενδιαφέρον των ξένων Μ.Μ.Ε (BBC World, Le Monde, Washington Times κ.α)

Η κυβέρνηση πουλάει την Ακρόπολη στους παπάδες για να την κάνουν καζίνο. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, στο άκουσμα της είδησης αυτής, βγαίνουν από τους τάφους τους και, προσπαθώντας να τη σώσουν, μπλέκουν στα δίχτυα της σύγχρονης ξεχαρβαλωμένης Ελλάδας. Στο δρόμο τους συναντούν τον επικοινωνιακό πολιτικό, την αδίστακτη δημοσιογράφο, τον κακο-εκπαιδευμένο μπάτσο που αστοχεί, την 15χρονη επαναστάτρια, και τέλος, την Τηλεόραση στην τελική μάχη με τους παπάδες για την κηδεμονία της Μαμάς Ελλάδας.

Κείμενα Γιάννης Παλαιολόγος, Γιάννης Σαρακατσάνης Σκηνοθεσία Γιάννης Σαρακατσάνης Σκηνικά – Κοστούμια Θάνος Κοσμίδης, Αγγελική Μπόζου Φωτισμοί Γιάννης Κωνσταντακόπουλος Μουσική Αλέξης Ιωάννου, Θάνος Κοσμίδης, Σπύρος Μοσχούτης Παίζουν Γιάννης Γιαννούλης, Λευτέρης Ελευθερίου, Βάσω Καβαλιεράτου, Μαρία Μπαλούτσου, Φάνης Παυλόπουλος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη, Βάσω Χελά

Λιοντάρια  Θέατρο του Νέου Κόσμου Β.Μαυρογεωργίου- Κ.Γάκης

Το 2003, κατά το βομβαρδισμό του Ιράκ, τα λιοντάρια το σκάνε από τον ζωολογικό κήπο και, μέσα στη μισογκρεμισμένη Βαγδάτη, αναγκάζονται πρώτη φορά να κυνηγήσουν για να επιβιώσουν. Τέσσερα εξημερωμένα λιοντάρια αντιμέτωπα με τη φύση τους.

Μια ιστορία εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα γίνεται θεατρική παράσταση με μουσική, τραγούδια και τεχνικές κόμικς, καρτούν και 3D animation.

Σκηνοθεσία  Βασίλης Μαυρογεωργίου, Κώστας Γάκης, Χρήστος Παπαδόπουλος  Μουσική Κώστας Γάκης

Σκηνικά-κοστούμια Μαγιού Τρικεριώτη  Επιμέλεια κίνησης Χρήστος Παπαδόπουλος  Φωτισμοί Γιώργος Φακούρας  Παίζουν Κατερίνα Μαυρογεώργη, Γιώργος Παπαγεωργίου, Μαρία Φιλίνη, Άκης Φιλιός

Ο Γλάρος  Pequod

Η εταιρία θεάτρου PEQUOD  («Πίκουοντ») ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2009 από τους ηθοποιούς Δημήτρη Ξανθόπουλο και Αγγελική Παπαθεμελή, με τη σύμπραξη του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και βρήκε το όνομά της στο θρυλικό σκαρί του αριστουργήματος του Χ.Μέλβιλ «Μόμπι Ντικ».

Με τον «Γλάρο» του ‘Αντον Τσέχωφ ,το χαμηλόφωνο αυτό έργο, το δομημένο «αντίθετα με όλους τους κανόνες της δραματικής τέχνης» σύμφωνα με τον δημιουργό του, με τους ανθρώπους που ονειρεύονται τα πάθη τους, μιλούν γι’ αυτά ,αλλά δεν τα ζουν, η ομάδα κάνει την πρώτη της εμφάνιση. Η παράσταση, βασιζόμενη στην από το έργο συνθήκη ύπαρξης θεάτρου μέσα στο θέατρο, τοποθετεί την σκηνική δράση σ’ έναν ενιαίο χώρο, καταργώντας έτσι την απόσταση ανάμεσα σε ηθοποιούς και θεατές. Η χρήση ,εξάλλου, του πραγματικού χώρου ως σκηνικό ενισχύει την αίσθηση ότι δεν βρισκόμαστε σ’ ένα φανταστικό «αλλού», αλλά όλα συμβαίνουν εδώ και τώρα.

Σκηνοθεσία Δημήτρης Ξανθόπουλος  Μετάφραση Ξένια Καλογεροπούλου  Σκηνογραφική και Ενδυματολογική  Επιμέλεια Νίκος Κονιάρης  Επιμέλεια Κίνησης Βάσω Γιαννακοπούλου  Βοηθός Σκηνοθέτη Αγγελική Μαρίνου Παίζουν Γιώργος Αγγελόπουλος,  Άρης Αρμαγανίδης, Δημήτρης Γεωργαλάς, Βάσω Καβαλιεράτου, Γιάννης  Κλίνης, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Χριστίνα Μωρογιάννη, Νικολίτσα Ντρίζη, Αγγελική Παπαθεμελή, Κώστας Παπακωνσταντίνου

Το Kουρδιστό Πορτοκάλι mikri skini

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, ο Άλεξ έλκεται από την υπερβολική βία κάθε μορφής (κλοπές, βιασμούς, βανδαλισμούς) και αγαπά …τον Μπετόβεν. Μετά από προδοσία των ‘ντρούγκων’ του, θα βρεθεί στη φυλακή και θα πάρει μέρος σε ένα κρατικό πείραμα σωφρονισμού, με το οποίο θα κερδίσει την ελευθερία του αλλά ταυτόχρονα θα χάσει κάθε δυνατότητα επιλογής και αντίδρασης, αφού σε κάθε πράξη βίας θα αντιδρά –ασυνείδητα- αρνητικά. Ένα ταξίδι από έναν κόσμο ναρκωτικών, βίαιων ενστίκτων και πλήξης… σε έναν κόσμο  χωρίς βούληση, χωρίς ένστικτα, χωρίς αντίδραση. Xωρίς Ελευθερία.  Μπορεί η βία τελικά να αντιμετωπιστεί χωρίς να γεννήσει άλλες μορφές βίας; Ποια είναι τα κριτήρια του Καλού και του Κακού και από ποιον (πρέπει να) ορίζονται; Αξίζει να θυσιαστεί το αγαθό της ελευθερίας της έκφρασης ακόμη κι αν επιδρά στην έννομη τάξη; Ή όταν μας στερείται η ελευθερία επιλογής, χάνουμε την ανθρωπιά μας;

Ερωτήματα τα οποία απασχόλησαν όλους εξαιρετικά έντονα τη χρονιά που πέρασαν και στα οποία η mikriskini απαντά με το γνωστό κείμενο του Antony Burgess, χτίζοντας μία παράσταση  που αναπτύσσει τους χαρακτήρες και την πλοκή με διάθεση σουρεαλιστική και γκροτέσκα,  που δίνει έμφαση στη μουσική με live ορχήστρα επί σκηνής και που χρησιμοποιεί στοιχεία κινηματογραφικής αφήγησης. Στοιχεία που διακρίνουν τις μέχρι τώρα παραστάσεις της ομάδας (Η Δίκη, Γραμμή, Σκουίκ).

Διασκευή-Σκηνοθεσία Γεωργία Γεωργαντοπούλου & Νικόλας Μαραγκόπουλος  Μουσική Σύνθεση Γρηγόρης Κλιούμης & Κώστας Κοντοβάς  (Υπόγεια Ρεύματα)  Σκηνικά –Κοστούμια Ηλίας Λόης  Βοηθός Ενδυματολόγου Ιόλη Μιχαλοπούλου  Κατασκευή Σκηνικού Παναγιώτης Λαζαρίδης  Μάσκες Στέφανος Ρόκος  Φωτισμοί Νίκος Βλασόπουλος Δημιουργία Video  Άγγελος Παπαδόπουλος  Eπιμέλεια κίνησης Εριφύλη Στεφανίδου  Video Projectio Άρης Σπυράτος (v.j Chiko) Παίζουν Νίκος Αναστασόπουλος , Άννα Βασιλείου, Γεωργία Γεωργαντοπούλου ,   Νικόλας Μαραγκόπουλος, Νίκος Παντελίδης , Αργύρης Σαζακλής και οι μουσικοί Γρηγόρης Κλιούμης,  Κώστας Κοντοβάς

ΠΑΚΜΑΝ Γ.Παλούμπης

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Γιώργος Παλούμπης μετά τις μεγάλες επιτυχίες  Penalty και Νο44 συνεχίζει δυναμικά με το ΠΑΚΜΑΝ να μελετά με ρεαλισμό και πολύ χιούμορ την καθημερινότητα του Νεοέλληνα, και

το χαρακτηριστικό του γνώρισμα να υποτιμά το τώρα! Στο θέατρο ΧΩΡΑ από τις 28 Ιανουαρίου 2010 το ΠΑΚΜΑΝ αναζητά την ταυτότητα αυτής της γενιάς.

Αθήνα σήμερα. Τέσσερις άνθρωποι. Τρία διαμερίσματα. Δύο οπτικές. Μία σύμπτωση. Το παιχνίδι αρχίζει κι ο καθένας έχει μόνο μια ζωή. Το έργο παρακολουθεί ταυτόχρονα τρία διαμερίσματα. Στο πρώτο, ένα επιτυχημένο ζευγάρι με μεγάλο κοινωνικό κύκλο και ανανεωτικές ιδέες, δυο «ελεύθερα πνεύματα». Στο άλλο μια γυναίκα μόνη, που έχει αποδεχτεί τη μοναξιά της. Και στο τρίτο ένας μόνος άνδρας μες στο δικό του περιορισμένο κοινωνικό κύκλο που αναρρώνει από έναν επίπονο χωρισμό. Μια στιγμιαία έμπνευση θα οδηγήσει τους ήρωες σε μια παράξενη συνάντηση. Όμως πίσω από τις λέξεις, “ανανεωτικό”, “επιλογή”, “πετυχημένο”, κρύβεται ο προσωπικός αγώνας του καθενός για ολοκλήρωση. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη γιατί τα συστατικά για τον καθένα είναι διαφορετικά.

Η χρήση και η μελέτη του ρεαλισμού από την ομάδα στοχεύει αφενός στην απεικόνιση των συμπεριφορών των σημερινών Ελλήνων, μέσα στις οποίες ανιχνεύεται  ένα πλούσιο υλικό που κινείται ανάμεσα στην ποίηση και το χιούμορ και αφετέρου στην ανακάλυψη των βαθύτερων προθέσεων και παθών των χαρακτήρων που κρύβονται κάτω από τις καθημερινές τους στιγμές.

Το ΠΑΚΜΑΝ πραγματεύεται την έννοια της αλήθειας σ’ ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον και σε μια κοινωνία που αγωνιά να ισορροπήσει ανάμεσα στο παλιό και το καινούριο. Επιλέγοντας λοιπόν το συγκεκριμένο πλαίσιο ‘Ελλάδα του σήμερα’, η ομάδα επιχειρεί μέσα από την διαδικασία των προβών να προσεγγίσει το φιλοσοφικό θέμα της αναζήτησης της αλήθειας.. με πολύ ρεαλισμό και χιούμορ!

Κείμενο, Σκηνοθεσία Γιώργος Παλούμπης  Σκηνικά Λουκία Μινέτου  Φωτισμοί Βασίλης Κλωτσοτήρας Παίζουν Μάνος Κανναβός,  Θάνος Αλεξίου, Εκάβη Ντούμα, Ειρήνη Μαργαρίτη

ScarMface  Splish-Splash

H θεατρική ομάδα Splish-Splash εμπνευσμένη από την εποχή του βωβού κινηματογράφου διασκευάζει κλασικά κινηματογραφικά έργα, βασιζόμενη περισσότερο στην κίνηση και την έκφραση των ηθοποιών, τη μουσική και ελάχιστα στο λόγο. Η αισθητική του ασπρόμαυρου, τα δισδιάστατα σκηνικά και η χρήση της μαριονέτας προσδίδει στην ομάδα τον ιδαίτερο χαρακτήρα της. Ο συνδιασμός του κωμικού στοιχείου με το τραγικό, η απομυθοποίηση τωνηρώων και η ανατροπή αποτελούν υλικά δημιουργίας. Πηγή έμπνευσης έχουν υπάρξει μέχρι τώρα ο Nosferatu, η Νεφερτίτη, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, η Ζαν ντ’Αρκ, ο Φρανκεσταιν, ο Σημαδεμένος και τελευταία πρόκληση αποτελεί το «Φάντασμα της Όπερας» λόγω της τραγικότητας του κεντρικού ήρωα.

Σενάριο-Σκηνοθεσία Γιάννης Ν. Οικονομίδης  Σκηνικά-Κοστούμια-Μακιγιάζ  Αντώνης Νομικός

Μουσική επιμέλεια Ευγένιος Αρβανιτάκης  Κίνηση-Χορογραφίες Ιωάννα Καμπυλαυκά Παίζουν Γιάννης Ν. Οικονομίδης, Βασίλης Ζαϊφίδης, Γιάννης Φιλίππου, Νάνσυ Χρυσικοπούλου, Ελένη Μολλά, Γιώργος Νικολαΐδης, Εύη Κολιούλη, Αλέξης Παπαχατζής

Karagiozis Remixed Ηλίας Καρελλάς –Μαρία Μπαλούτσου

Είναι αλήθεια πως το παλιό κοινό του Καραγκιόζη ήταν μόνο ενήλικες; Πώς συνδυάζεται η παραδοσιακή μουσική του θεάτρου σκιών με ροκ ήχους;  Μπορεί ο Καραγκιόζης να είναι επίκαιρος; Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα στην παράσταση ‘Karagiozis Remixed’, όπου ο Ηλίας Καρελλάς και η Μαρία Μπαλούτσου συναντούν τον Αλέξανδρο Logout από τους ‘The Place Within’ και μας προσκαλούν σ’ ένα θέαμα  σάτιρας και άφθονου γέλιου, αυστηρά ακατάλληλο για ανηλίκους. Let’s rock with … Karagiozis!

Σκηνοθεσία – Διασκευή Ηλίας Καρελλάς – Μαρία Μπαλούτσου  Μουσική Επιμέλεια Αλέξανδρος Logout

Σκηνικά – Φιγούρες  Ηλίας Καρελλάς    Κατασκευή Σκηνικού Μιχάλης Ράπτης  Επιμέλεια Φωτισμών Βαγγέλης Καστανάς  Παίζουν Ηλίας Καρελλάς, Μαρία Μπαλούτσου ,Αλέξανδρος Logout (από τους ‘The Place Within’)

The Theater Case βλακlist

Με βάση έναν πιο σωματικό προσανατολισμό, επηρεασμένο από τις τεχνικές του Κλόουν, του Σλάπστικ και του Physical Theater (Philippe Gaullier, Complicite, Jacques Lecoq) και μέσα από θεατρικόυς αυτοσχεδιασμούς, η ομάδα αποφάσισε την παράσταση να διατρέχει ίσως η βασικότερη των αναγκών ενός ηθοποιού: το να περνά καλά πάνω στη σκηνή, να απολαμβάνει το κάθε δευτερόλεπτο, να αγαπά τα λάθη του και να τα κάνει δημιουργικά δικά του, μέσω παιχνιδιού και των κανόνων που το διέπουν.

Επίσης κρατήσαμε το στοιχείο του παιχνιδιού, τόσο στο θέμα, το στυλ, τη σκηνογραφία και τα κοστούμια ως ένας θίασος «αδαής», που τα θεατρικά του μέσα είναι ακόμα «άγουρα», «χοντροκομμένα», σαν ένα στοιχείο «αφεσης των αμαρτειών» της θεατρικής πράξης. Όπως ο Πουκ στο «Όνειρο…» βγαίνει στο τέλος και απαλύνει τους θεατες λεγοντάς τους «ηταν όλα θέατρο, παιχνίδι, ένα όνειρο θερινής νυκτός!»

Παίζοντας λοιπόν, κάναμε μια διαδρομή γεμάτη εκπλήξεις και έτσι γραφτηκέ μια «πονεμένη» ιστορία πάνω σε λευκό χαρτί. Από το μηδέν. Και όλα πήγαν ανάποδα, όπως δεν τα είχαμε φανταστεί. Έτσι λοιπόν γεννήθηκε το έργο μας «The Theater Case», πραγματικά ως υπόθεση και πραγματικά από μια βαλίτσα.

Ο «Κώστας», ο «Μάριο», η «Αλεξάνδρα» και οι «άλλοι»…κρατούν από την ίδια βαλίτσα. Συναντιούνται όταν ο Μάριο απόφασίζει να γυρίσει τον κόσμο, αλλά τελικά ο κόσμος όλος βρίσκεται στα μάτια της Αλεξάνδρας που μένει στην Αθήνα κι έτσι το ταξίδι του σταματάει εκεί. Την Αλεξάνδρα δε, την συναντά εξαιτίας του συγκατοίκου της του Κώστα, ο οποίος περιμάζευει τον Μάριο στο σπίτι, όταν με την αφιξή του στην Αθήνα, του κλέβουν το πορτοφόλι. Έτσι τελικά, μένουν όλοι μαζί κάτω από την ίδια στέγη, γίνονται συγκάτοικοι και η ιστορία ξεκινά…

Σκηνοθετική Επιμέλεια Μαργαρίτα Αμαραντίδη Δραματουργική Επιμέλεια Federico Nieto – El’ Gazi Kοστούμια Μαργαρίτα Αμαραντίδη Επιμέλεια Χορογραφίας Jessica Henou Πρωτότυπη Μουσική & Εφφέ Λαέρτης Μαλκότσης  Σκηνικά βλακlist   Παίζουν Χριστίνα Δενδρινού, Σάββας Κοβλακάς, Federico Nieto – El’ Gazi


Xάνσελ και Γκρέτελ (Η εποχή των γουρουνιών) Γρ. Χατζάκης

«Μια φθορά κι’ έναν καιρό, έξω απ’ τη μεγάλη πόλη βρισκόταν το μεγαλύτερο χοιροστάσιο που έχεις δει ποτέ. Περιμετρικά, υπήρχαν φτωχικά σπίτια φτιαγμένα από τομάρια γουρουνιών, πέτρες και ξύλα. Εκεί έμεναν οι οικογένειες των αντρών που δούλευαν στο χοιροστάσιο.


Το μεροκάματο μικρό.Το αφεντικό δε συμπαθούσε καθόλου τις γυναίκες γι’ αυτό και το χοιροστάσιο απασχολούσε μόνο άντρες. «Δεν κάνουν αυτές», έλεγε. Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ ήταν δυο αδέλφια πολυαγαπημένα. Ο πατέρας τους εργαζόταν στο χοιροστάσιο. Η μητέρα τους εργαζόταν κατά κύριο λόγο στο μυαλό της. Εργοστάσιο ιδεών. Η πείνα καμιά φορά αβάσταχτη. Υπήρχαν βράδια που η οικογένεια έκανε δίαιτα. Γενικά αυτές εκεί οι γουρογειτονιές ζούσαν στην απόλυτη φτώχια.»

Μια διαφορετική, σύγχρονη, αλληγορική διασκευή του παραμυθιού «Χάνσελ και Γκρέτελ», όπου τα δύο αδέρφια χάνονται μέσα στη σκληρή πραγματικότητα ενός κόσμου που ζει στην “εποχή των γουρουνιών”. Όταν οι γονείς τους θα τους αφήσουν στην φασαρία των αισθήσεων ενός λούνα παρκ, τα παιδιά θα ακολουθήσουν έναν παράξενο, ευγενικό κύριο, που τους υπόσχεται να τα επιστρέψει σπίτι. Ο κύριος αυτός

είναι ο ιδιοκτήτης ενός από τα μεγαλύτερα και πιο χλιδάτα εστιατόρια. Αυτό που κάνει το εστιατόριο, όμως, να ξεχωρίζει είναι η μυστική συνταγή ενός πιάτου με δύο είδη κρεάτων, χοιρινό και…

Οι δύο ηθοποιοί, Φανή Σπυριδάκη και Χάρης Αττώνης, επωμίζονται το σύνολο των χαρακτήρων που παρουσιάζονται στο έργο ενώ ο DJ Tareq μιξάρει ζωντανά τις μελωδίες του Χρίστου Θεοδώρου.

Κείμενο  Διαμαντής Γκιζιώτης  Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία: Γρηγόρης Χατζάκης (*Τα σκηνικά βασίζονται σε μία ιδέα των Δ. Βαρβαντάκη και Γρ. Χατζάκη.) Επιμέλεια Κίνησης: Φρόσω Κορρού Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου Ηλεκτρονική επεξεργασία/μίξη: Tareq Souleiman Βοηθός Σκηνοθέτης Δημήτρης Βαρβαντάκης Παίζουν Χάρης Αττώνης, Φανή Σπυριδάκη

Τraffic Lights  Π.Μοσχοβάκου

Ένα ζευγάρι, ένα φανάρι, μια γάτα και μια σχέση που περνάει από σαράντα κύματα.

Ένα ζευγάρι καλλιτεχνών του δρόμου μέσα στην κίνηση της πόλης που δεν σταματάει για τίποτα, βρίσκει την ευκαιρία να επανεξετάσει τη σχέση του με την διάθεσή τους να αλλάζει όπως τα χρώματα στο φανάρι του δρόμου. Όλα όσα τους ενώνουν και όλα όσα τους χωρίζουν, όλα όσα προσδιορίζουν ποιοί είναι και που πάνε στη ζωή.  Καθώς το φανάρι αλλάζει, σαν μια ρουλέτα που έχουν ποντάρει την σχέση τους, αγωνιούν να δουν σε πιο χρώμα θα σταματήσει…

Κείμενο- Σκηνοθεσία Πέπυ Μοσχοβάκου  Παίζουν Μαρία Γουλά, Άντονυ Μπερκ

Τhe Νew Electric Ballroom Δ.Καρατζάς –Θέατρο Χώρα

Η Θέμις Μπαζάκα και η Ανέζα Παπαδοπούλου, δύο από τις πιο σημαντικές γυναίκες της γενιάς τους, η Μαρία Πανουργιά, μια νεότερη σημαντική ηθοποιός, και ο Παναγιώτης Εξαρχέας, ένας πρωτοεμφανιζόμενος ταλαντούχος νέος, αφήνονται στα χέρια του νεότατου αλλά πολλά υποσχόμενου σκηνοθέτη Δημήτρη Καραντζά, ο οποίος ξεχώρισε με την πρόσφατη σκηνοθεσία του στην παράσταση «Ιβάνωφ».

Οι σημαντικοί αυτοί συντελεστές συναντιούνται για να συνθέσουν τα κομμάτια μιας γοητευτικά εφιαλτικής ιστορίας.  2 αδελφές, έγκλειστες στο σπίτι τους από την εφηβεία, αναπαριστούν και αφηγούνται καθημερινά μια συγκεκριμένη μέρα της ζωής τους, που τους στιγμάτισε πριν  40 ολόκληρα χρόνια. Θεατή και βοηθό σε αυτήν την ατέρμονη αναπαράσταση του παρελθόντος καθιστούν την μικρότερη αδελφή τους δημιουργώντας μια ασφαλή φυλακή μιας ψεύτικης πραγματικότητας.

Ένας άντρας θα εισβάλλει ως καταλύτης στον μικρόκοσμό τους και ως αγγελιαφόρος του πραγματικού κόσμου, αλλά θα αποτελέσει κι αυτός έναν δυνατό κρίκο για να συνεχιστεί η ιστορία τους…. Για πάντα.

Μετάφραση Γεωργία Ψυχογυιού  Σκηνοθεσία Δημήτρης Καραντζάς  Σκηνικά-Κοστούμια Ιωάννα Τσάμη  Μουσική Blaine Reininger  Φωτισμοί Αλέκος Αναστασίου  Επιμέλεια κίνησης Ζωή Χατζηαντωνίου  Δραματουργική επεξεργασία Τζωρτζίνα Κακουδάκη Βοηθοί σκηνοθέτη Ελίνα Ρίζου, Γεωργία Ψυχογυιού  Παίζουν Θέμις Μπαζάκα, Ανέζα Παπαδοπούλου. Μαρία Πανουργιά, Παναγιώτης Εξαρχέας

γ) Πρεμιέρες:

Υπερπαραγωγή Δ.Δημόπουλος

ουάν-μαν σταντ-απ κόμεντι σόου

Μετά το «Αντί Διδακτορικού» και λίγο πριν:

(α) την κατάρρευση της χώρας  (β) το τέλος του κόσμου (γ) την παγκόσμια ειρήνη (δ) όλα τα παραπάνω,

ήρθε επιτέλους η ώρα για μία «Υπερπαραγωγή»!

Κείμενο , παρουσίαση   Δημήτρης Δημόπουλος

The Love Manifest  eXanimo

Σχεδόν κάθε 30 δευτερόλεπτα, κάπου στον κόσμο, γεννιέται ένα αγόρι κ ένα κορίτσι. Κάποια στιγμή μέσα στον χρόνο, οι δυο τους θα συναντηθούν και θα ερωτευθούν. Από εκείνο το σημείο και μετά είναι κατηφόρα. Με ποδήλατο χωρίς φρένα. Με δεμένα μάτια.

Ο Ζήσης Ρούμπος και η Ροζαμάλια Κυρίου σας ταξιδεύουν στον υπέροχο κόσμο της αγάπης και των σχέσεων, απαντώντας στο αιώνιο ερώτημα που απασχόλησε ποιητές και ψαράδες ανά τους αιώνες: ΓΙΑΤΙ Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ ΠΕΤΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΦΛΟΓΑ; ΓΑΜΩΤΟ;

Κείμενα/σκηνοθεσία Ζ. Ρούμπος, Ρ. Κυρίου  Κιθάρα Ντομένικο Μπονάσι  Βιολί Τίνα Ψαλίδα

δ) Μουσικές Παραστάσεις & Συναυλίες:


Τhe Burger Project:

Θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε street jazz band, από αυτές που βλέπεις κατά δεκάδες στους ευρωπαικούς δρόμους. Δεν είναι όμως!

To πιο ευρηματικό σχήμα της φετινής σεζόν είναι oι Burger Project. Ανακατεύοντας με αχαλίνωτο ρυθμό το “πατάρι” των μουσικών αναμνήσεων μιας ολόκληρης γενιάς, ανασύρουν , διασκευάζουν διαμάντια – από το swing ως το punk και από τη disco ως την country: Clash, Alice Cooper, Queen, Ramones, Thin Lizzy, Godfathers, White Stripes, Prince, Fats Domino, Johnny Cash,Sonics,Undertones μέχρι Τσιτσάνη και παέι  λέγοντας…

Dirty Granny  Tales

«Jealous»

Τι αισθήματα τρέφει ο πιο μίζερος ήρωας ενός παραμυθιού προς το συγγραφέα του;

Πώς θα αντιδρούσε, αν το κορίτσι των ονείρων του και ο παραμυθάς ερωτευόντουσαν..;

Στην περσινή μουσική παράσταση των Dirty Granny Tales “Didi s son”, ο συγγραφέας και η πρωταγωνίστρια του παραμυθιού του ,Didi, ερωτεύονται… ο καρπός του έρωτα τους πρέπει να βρει σε ποιο κόσμο ανήκει…

Φέτος η ιστορία διαδραματίζεται από διαφορετική οπτική γωνία, με πρωταγωνιστή τον μίζερο χαρακτήρα του παραμυθιού, ο οποίος ζει μόνο για τα μάτια της Didi.

Μια μίξη ακουστικών οργάνων (Κιθάρα, Μαντολίνο, Μπάσο, Πιάνο και Κρουστά), χοροθεάτρου, κουκλοθέατρου και προβολές animations, συνθέτουν τα σκοτεινά παραμύθια της Βρώμικης γριάς.

Crazy People Music

Οι Crazy People Music μας ξεναγουν στους δρομους της Jazz με groovy-funk διαθεση και συχνα jam session με τους φιλους τους.

Ανδρέου Αντώνης (Τρομπονι) Τάκης Πατερέλης (Σαξοφωνο) Σεβδάλης Δημήτρης (Πιανο)  Γεωργιάδης Γιώργος (Μπασο) Κτιστάκης Αλέξανδρος-Δράκος (Τυμπανα)

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.