Système Castafiore Μάρσια Μπαρσελλό & Καρλ Μπισκουί Stand Alone Zone. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 [Δ] 16, 17 και 18 Ιουνίου Ώρα έναρξης 9:00. ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2010

image

PHOTOS: Vincent de Chavanes

Ένα σπουδαίο δίδυμο εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών, για να μας διηγηθεί με τον ιδιαίτερο τρόπο του, με φαντασία, εφευρετικότητα, χιούμορ και σαρκασμό, τις ιστορίες του. Η ομάδα Système Castafiore, που η κριτική έχει χαρακτηρίσει ως ένα φαινόμενο «από άλλο πλανήτη» στο σύγχρονο χορογραφικό τοπίο, ταξιδεύει το κοινό σε ένα τρομακτικό φουτουριστικό σκηνικό, όπου η υψηλή τεχνολογία συνυπάρχει με τη φυσική παρουσία του σώματος και η πραγματικότητα συναντά την φαντασία.

image PHOTOS: Karl Biscuit

Stand Alone Zone

Οι θεατές της φαντασμαγορικής αυτής παράστασης έρχονται αντιμέτωποι με ένα σκοτεινό, απειλητικό, φουτουριστικό τοπίο, που θυμίζει εικόνες αποκάλυψης. Δέντρα που ίπτανται μέσα σε κυψέλες οξυγόνου, ένα διαστημόπλοιο που απογειώνεται για ένα ταξίδι χωρίς γυρισμό, τα ερείπια μια πόλης, είναι εικόνες που δημιουργούνται από τον συνδυασμό παραδοσιακών και ψηφιακών μέσων. Μέσα σε αυτό το τοπίο που μοιάζει με παραίσθηση, οι χορευτές μοιάζουν να κινούνται ανάμεσα σε φαντάσματα και απειλούνται διαρκώς από τα αντικείμενα και τα πλάσματα του σκηνικού. Μέσα στη σκηνή, που περιστρέφεται κατά 360 μοίρες, οι χορευτές συνυπάρχουν με ένα τερατώδες μωρό που βγάζει λουλούδια από το κεφάλι του, έναν κολοσσό που φυλάει τα εννέα μαγεμένα δωμάτια και άλλα πλάσματα που δημιουργούν έναν έντονο διάλογο ανάμεσα σε φαντασία και πραγματικότητα. Ο χορός, ο ήχος, οι ψηφιακές τεχνολογίες, τα κοστούμια, οι μάσκες και τα αξεσουάρ συνδιαλέγονται και δημιουργούν αυτό το ξεχωριστό αποτέλεσμα, σε μία παράσταση με έντονες οικολογικές ανησυχίες.

image

PHOTOS: Karl Biscuit

Η ομάδα Système Castafiore

O Καρλ Μπισκουί και η Μάρσια Μπαρσελλό, μαθητές και οι δύο του Άλβιν Νικολάις, αποφάσισαν το 1989 να αφήσουν την μέχρι τότε καλλιτεχνική πορεία τους στην κολεκτίβα Λολίτα και να δημιουργήσουν ένα δικό τους δίδυμο. Αποφάσισαν ότι η νέα τους ομάδα, που ονόμασαν Système Castafiore θα είχε έδρα τη μικρή πόλη Grasse, στη νότια Γαλλία. Στην πρωτεύουσα αυτή της αρωματοβιομηχανίας και σε πείσμα πολλών, κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν πυρήνα καλλιτεχνικής πρωτοπορίας και να καθιερωθούν ως δημιουργοί, με τις ιδιαίτερες προτάσεις τους. Ο Καρλ Μπισκουί δημιουργεί τη μουσική και τα σκηνικά και η Μάρσια τη χορογραφία, έχοντας ένα κοινό όραμα. Οι Système Castafiore αφηγούνται παράδοξες ιστορίες, με χιουμοριστική διάθεση, αντλώντας την έμπνευσή τους από την αισθητική των σύγχρονων κόμικς. Μέσα από μία άκρως διασκεδαστικό πνεύμα, εγείρουν κρίσιμα ερωτήματα και προβληματισμούς. Η κριτική συχνά σαστίζει μπροστά σε αυτό το μείγμα των τεχνών και των τεχνικών, αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα του είδους, όχι μόνο στη γαλλική, αλλά και στην παγκόσμια σκηνή.

Συμπαραγωγή: Système Castafiore, Φεστιβάλ Χορού Καννών 2009, Grasse Theatre, La Maison des Arts d’Enghien-les-Bains. Με την υποστήριξη του Sociétés Immersaview et Europélec.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 [Δ]

16, 17 και 18 Ιουνίου

Ώρα έναρξης 9:00

Système Castafiore

Μάρσια Μπαρσελλό & Καρλ Μπισκουί

Stand Alone Zone

Σύλληψη – Σκηνοθεσία Karl Biscuit

Χορογραφία, Κοστούμια Marcia Barcellos

Σκηνικά – Ψηφιακή απεικόνιση Jean-Luc Tourné

Διεύθυνση σκηνής – Φωτισμοί Yann le Meignen

Κοστούμια Christian Burle & Marcia Barcellos

Ψηφιακός ήχος & Εικόνες Emmanuel Ramaux

Ερμηνεύουν Gregory Alliot, Flavien Bernezet, Caroline Chaumont

Ελληνικοί υπέρτιτλοι: Μπουμπουλίνα Νικάκη

Τιμές εισιτηρίων

25 € (Ζώνη Α’)

20 € (μειωμένο)

15 € (φοιτητικό)

διαβάστε την συνέντευξη των SYSTEME CASTAFIORE στην Έλενα Χρηστοπούλου

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.