ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΟΥΚΟΥ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΠΙΤΣΟ (ΒΙΝΤΕΟ) 26-7-2010 ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ.

LOUKOS3

“Αυτό για το οποίο μιλάω κάθε χρόνο στους εκάστοτε υπουργούς, θα έπρεπε να μιλούν οι υπουργοί πια, να το κάνουν δικό τους και να κάνουν κάτι έτσι για τον τόπο” (αναφερόμενος στην Πειραιώς 260)

Ο Γιώργος Λούκος γελαστός και  ορεξάτος όπως πάντα, με τον ζεστό και φιλικό τρόπο του, μας έκανε από την μία να αισθανθούμε σαν στο σπίτι μας και από την άλλη μας απάλλαξε από το άγχος του χρόνου ώστε απερίσπαστοι να τον ρωτήσουμε για όλα τα θέματα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

LOUKOS3

Μας μίλησε μεταξύ άλλων για το πως  αντιμετώπισε  την κρίση και την περικοπή του προϋπολογισμού, για το ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά του γεγονότος ότι το μεγαλύτερο διάστημα μένει στο εξωτερικό, για την χρονική διάρκεια του Φεστιβάλ Αθηνών, για την ταυτότητα της Επιδαύρου , της Μικρής Επιδαύρου, του Ηρώδειου,  της Πειραιώς 260 και του κοινού, για το αν οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο,  η ηλεκτρονική δημοσιογραφία και η κάλυψη εκδηλώσεων του φεστιβάλ με οπτικοακουστικό υλικό θα βοηθήσει το φεστιβάλ, για τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Ψαραντώνη, των ACTIVE MEMBER και των Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη και με αφορμή αυτό αν αξίζει να ρισκάρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών  στην φιλοξενία εναλλακτικών εκδηλώσεων, για το αν έχει βάλει “νερό στο κρασί του” ή είναι διατεθειμένος να βάλει στο μέλλον αν τα πράγματα δυσκολέψουν, η σχέση του με τους πολλούς  υπουργούς πολιτισμού που άλλαξαν κατά την διάρκεια της θητείας του και τον τωρινό, για το πως οραματίζεται το Φεστιβάλ Αθηνών κ.α. που θα έχετε την ευκαιρία να τα δείτε στο τριαντάλεπτο περίπου βίντεο παραγωγής [artD Culture Internet TV και CameraStylo Online].

LOUKOS1

“Η Πειραιώς έχει γίνει de facto ένα πολιτιστικό κέντρο αυτής της πόλης. Σε μία ευρωπαϊκή χώρα στην Γαλλία, την Γερμανία θα είχε ήδη υπάρξει σαν θέμα για το πως θα μπορούσαμε να το αναπτύξουμε.Αυτό για το οποίο μιλάω κάθε χρόνο στους εκάστοτε υπουργούς, θα έπρεπε να μιλούν οι υπουργοί πια, να το κάνουν δικό τους και να κάνουν κάτι έτσι για τον τόπο, γιατί ο Γιώργος Λούκος είναι σήμερα εδώ και αύριο δεν θα είναι, είναι φυσικό, αλλά η Πειραιώς είναι καλό να μείνει και αυτό που άρχισα εγώ έτσι, να το κάνει αύριο κάποιος καλύτερα, μετά ένας ακόμα καλύτερα.”

One comment

  1. Γιάννη, συγχαρητήρια!! Μας παρουσίασες, πολύ πετυχημένα, ένα Έλληνα με περιεχόμενο και ουσία σ΄αυτά που λέει. Ενδιαφέρουσες και οι ερωτήσεις,α λλά πολύ περισσότερο οι εύστοχες απαντήσεις του που ταιριάζουν σ΄ένα άνθρωπο βαθιά καλλιεργημένο και ακομπλεξάριστο.
    Αντώνης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.