Προβολές & Σεμινάρια ΠΟΦΠΑ: Κινηματογραφικός Τομέας Πανεπιστημίου Αθήνας 2010-2011

irida

Ο κινηματογραφικός τομέας του Πανεπιστημίου Αθήνας, ξεκινάει τις ετήσιες δραστηριότητές του, που περιλαμβάνουν σεμινάρια, προβολές και εκδηλώσεις.

Όλες οι δραστηριότητές μας απευθύνονται σε φοιτητές και μη. Οι εγγραφές μελών στον τομέα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή, 11:00-14:00 & 18:00-20:00, στον ημιώροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης, Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας.

Η εγγραφή είναι 5 €, για όλο το χρόνο, για όποιον θέλει να έχει τα δικαιώματα μέλους. Τόσο οι προβολές, όσο και τα σεμινάρια έχουν ελεύθερη είσοδο, ανεξάρτητα αν κάποιος είναι μέλος ή όχι.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 3688275 ή επισκεφθείτε μας στον ημιώροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης.


irida1

Πρόγραμμα

Δευτέρα 19:15 Τεχνικές του φιλμ (8mm & 16mm)
(επιμέλεια: Αντώνης Γλαρός, Αργύρης Θανάσουλας)
Βασικές τεχνικές γνώσεις για γύρισμα ταινίας σε φιλμ,χρήση κινηματογραφικής κάμερας, δημιουργία πειραματικών ταινιών μικρού μήκους, εμφάνιση και μοντάζ φιλμ 8mm και 16mm.
.

Δευτέρα 21:30 Animation

(επιμέλεια: Λουκία Τζωρτζοπούλου)
Ιστορία του animation, προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους διαφορετικών σχολών. Εργαστήρια και projects πάνω σε τεχνικές του animation.
.

Τρίτη 19:00 Τεχνικό Σεμινάριο Φωτογραφίας
(επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κρητικός)
Ξεκινώντας με μια εισαγωγή στην Ιστορία της Τέχνης και καλύπτοντας τις βασικές τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται στην φωτογραφία του κινηματογράφου, θα συνεχίσουμε με την θερμοκρασία του φωτός, το χρώμα και την ισορροπία του κσι θα προχωρήσουμε στη σύνθεση και το κάδρο μας.
.

Τρίτη 21:00 Μοντερνισμός στον Κινηματογράφο
(επιμέλεια: Μάνος Κατσούλης)
Προβολή ταινιών που συνέβαλαν στην μορφοποίηση, εξέλιξη και μοντερνισμό της φιλμικής γλώσσας. Πειραματικός κινηματογράφος, άμεσος και ελεύθερος κινηματογράφος, ποιητικά ντοκυμαντέρ, abstract film, cult cinema.
.

Τετάρτη 20:30 Κινηματογραφικές Πρωτοπορίες

(επιμέλεια: Θοδωρής Σκριβάνος)
Προβολή ταινιών,μικρού και μεγάλου μήκους,που συνέβαλαν στην διαμόρφωση του κινηματογραφικού μέσου.Πρακτική εξάσκηση των μελών στην παραγωγή προσωπικών κινηματογραφικών έργων.
.

Πέμπτη 20:30 Ερασιτέχνης Κινηματογραφιστής
(επιμέλεια: Αλέξανδρος Σκούρας)
Ένα ταξίδι στη θεωρία, πρακτική και φιλοσοφία του κινηματογράφου μέσω της προβολής αποσπασμάτων, ανοικτών συζητήσεων και ομαδικών project.
.

Παρασκευή 21:00 Προβολή Ταινίας

Προβολή ταινίας σε film 35mm ή βίντεο,με έμφαση στον κλασικό κινηματογράφο.
.

Σάββατο 12:00 Τεχνικό Σεμινάριο
(επιμέλεια: Φώτης Μιχαήλ, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος)
Εισαγωγή στις κινηματογραφικές τεχνικές και τεχνολογίες, όπως και εξοικείωση των μελών με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε παραγωγές και προβολές του κινηματογραφικού τομέα.

Σάββατο 14:00 Ασκήσεις Σκηνοθεσίας
(επιμέλεια: Βασίλης Μαρτσάκης)
Η ανακάλυψη του κινηματογράφου βήμα-βήμα (με τα μάτια του ερασιτέχνη κινηματογραφιστή). Μέσα από εφαρμογές ξεφυλλίζουμε τη γραμματική της φιλμικής γλώσσας.

Σάββατο 19:00 Προβολή Σαββάτου
(επιμέλεια: Άγγελος Παλιουδάκης)
Επιλογή,προβολή και ανάλυση ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους από μέλη του κινηματογραφικού τομέα.

Κυριακή 18:00 Ανάλυση Σεκάνς
(επιμέλεια: Γιάννης Χαριτίδης)
Ανάλυση της σκηνοθεσίας σκηνών από 21+1 έργα δημιουργών με σημαίνουσα παρουσία στην εξέλιξη του κινηματογράφου,με έμφαση στις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα και τα πρώτα χρόνια του 21ου.

Τα σεμινάρια και προβολές υπολογίζεται να ξεκινήσουν τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου. Οι προβολές της κάθε εβδομάδας θα αναρτώνται και ξεχωριστά. Τυχόν αλλαγές/τροποποιήσεις θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

2010 – 2011

Κινηματογραφικός Τομέας, Πανεπιστημιακή Λέσχη, Ιπποκράτους 15, Αθήνα, 210 3688275 , ekinimatografiko@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: