Διαρκές εν εξελίξει ΑΦΙΕΡΩΜΑ-έρευνα-ντοκιμαντέρ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΡΙΔΑ (Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον) , ΤΟΝ ΚΙΝΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ του Π.Ο.Φ.Π.Α. [Πολιτιστικός Όμιλος Πανεπιστημίου της Αθήνας] -(Ιστορία-Προσφορά-Προοπτικές) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ανακοινώνει το CameraStylo Online. Επίσης αφιέρωμα σε όλους τους τομείς του Π.Ο.Φ.Π.Α.

ΙΡΙΔΑ

Περιοδικό CAMERASTYLO ONLINE (Facebook)

http://twitter.com/#!/camerastylogr (Twitter)

ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΕΡΕΥΝΑ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ στην ΙΡΙΔΑ (ΠΑΡΟΝ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ-ΜΕΛΛΟΝ) και στον Κινηματογραφικό Τομέα του Π.ΟΦ.Π.Α. (ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ) αλλά και στους υπόλοιπους τομείς του Π.Ο.Φ.Π.Α. Το αφιέρωμα που θα είναι διαρκές και θα συμπληρώνεται συνεχώς, σύντομα θα επεκταθεί σε όλες τις δραστηριότητες του Π.Ο.Φ.Π.Α. ενημερώνοντας για τις δραστηριότητες όλων των τομέων του.

Ξεκινώντας από κάτι που ολοφάνερα φέρει άφθονη αρνητική ενέργεια,  την δημόσια αντιπαράθεση με αφορμή το κείμενο της Athens Voice ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΡΙΣ? του κινηματογραφικού τομέα του Π.Ο.Φ.Π.Α. και της Athens Voice και που εντελώς αδικαιολόγητα τα σκάγια εκτοξεύτηκαν εναντίον δίκαιων και αδίκων, το CameraStylo Online και αφού η τύχη τά έφερε έτσι να εκφέρει σήμερα έναν ζωντανό και με απήχηση δημοσιογραφικό λόγο, εκτός των άλλων λειτουργιών που αφορούν την κριτική και αισθητική των τεχνών, αποφάσισε να ασχοληθεί όπως πάντα κάνει, με την φωτεινή πλευρά των πολιτιστικών γεγονότων και να υποκαταστήσει την αρνητική με θετική ενέργεια.

Το Camerastylo Online εκμεταλλευόμενο τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού τύπου και την εμβέλειά του, θα επιχειρήσει με αφορμή αυτό το πρώτο μεγάλο και διαρκές αφιέρωμα, εκτός από το να υπηρετήσει την προώθηση του πολιτισμού, να αναδείξει την βαθύτερη αλήθεια που συνήθως κατοικεί κάτω από την επιφάνεια των γεγονότων. Να αναδείξει τα ζητήματα εκείνα που θα προχωρήσουν μπροστά τους φορείς που ασχολούνται με τον πολιτισμό, αλλά πολλές φορές εξαιτίας αντικειμενικών ή υποκειμενικών δυσκολιών, εγκλωβίζονται και, ή δεν προχωρούν καθόλου ή προχωρούν με πολύ αργά βήματα.

Το CameraStylo Online στο ήδη συγκεντρωμένο έγγραφο και οπτικοακουστικό υλικό που αφορά περισσότερο τη περίοδο από το 1984-2001 διάστημα στο οποίο με ένα μεγάλο διάλειμμα που κράτησε 8 χρόνια ο δντής του CameraStylo συμμετείχε στις δραστηριότητες του Κινφικού Τομέα και του Π.Ο.Φ.Π.Α. από διάφορα μετερίζια, είτε διδάσκοντας ως παλιότερο μέλος κινηματογράφο, είτε ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του κινηματογραφικού τομέα και του Π.Ο.Φ.Π.Α., είτε ως μέλος για αρκετά χρόνια του θεατρικού τομέα, θα προσθέσει υλικό που καλεί όποιον έχει στη διάθεσή του να καταθέσει, όπως βέβαια αν το επιθυμεί και με τη μορφή άρθρου.

Να διευκρινιστεί εδώ ότι το CameraStylo Online υπηρετώντας μια νέου τύπου δημοσιογραφία με κύρια χαρακτηριστικά το ήθος, την αντικειμενικότητα και την ανάδειξη ουσιαστικά και αποτελεσματικά του πολιτισμού, δεν θα εμπλακεί και δεν θα δώσει βήμα σε κείμενα, άρθρα, δηλώσεις κ.ο.κ. που αναπαραγάγουν τις όποιες εσωτερικές προσωπικές  και πολλές φορές ιδεολογικές αντιθέσεις του παρελθόντος ή του παρόντος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αν με τη μορφή άρθρου εμπεριστατωμένου επιχειρηθεί από κάποιον παλιότερο ή νεώτερο κάτοικο της Ίριδας, αλλά και του Π.Ο.Φ.Π.Α.,  ή και από οποιονδήποτε γνωρίζει ή εχει σχέση με το θέμα,  μια ανάλυση που ενδεχόμενα να εμπεριέχει και άποψη που θα προσπαθήσει  να εξηγήσει διαλεκτικά τι συνέβη και τι διεμήφθει  στο πέρασμα του χρόνου στην Ίριδα αλλά και στον Π.Ο.Φ.Π.Α., με στόχευση την διασφάλιση καλύτερων προοπτικών για το μέλλον,  ότι αυτό  δεν θα δημοσιευτεί.

Επίσης αυτονόητα θα ζητηθεί η άποψη του Πανεπιστημίου και των αρχών του,  που επιβλέπουν τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ και όχι μόνο και θα διερευνηθεί ποιος ο ρόλος του Πανεπιστημίου χθες-σήμερα-αύριο, ώστε να αρχίσει να βγαίνει στην επιφάνεια τι επιφυλλάσει το μέλλον για την πολύπαθη Ίριδα αλλά και τον Π.Ο.Φ.Π.Α.

Σχετικά σύντομα θα δημοσιευτεί η πρώτη έκδοση του αφιερώματος σε εξέλιξη που θα συμπληρώνεται εσαεί από κείμενα, βίντεο, άρθρα, κριτικές και ιστορικές προσεγγίσεις κ.ο.κ.

Αφιέρωμα και έρευνα ταυτόχρονα που θα καταλήξει στη δημιουργία ντοκιμαντέρ που και αυτού η πρώτη έκδοση θα κυκλοφορήσει όταν οι συμμετέχοντες στην διενέργεια του αφιερώματος-έρευνας-ντοκιμαντέρ (που θα πρέπει να πούμε, ενεργώντας πρωτοποριακά πάλι, είναι ανοικτή σε όποιον θα ήθελε να συνδράμει, παλιότερο ή νεώτερο μέλος του της Ίριδας ή του Π.Ο.Φ.Π.Α. ή και οποιοσδήποτε άλλος θα ενδιαφερόταν) αποφασίσουν ότι είναι ώριμο αυτό να γίνει.

Αυτή την δημοσιογραφία, αυτή την δημιουργική ενασχόληση του με τον πολιτισμό και για προώθηση του, οραματίζεται και υπηρετεί το Camerastylo Online.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΤΣΟΣ

ΔΝΤΗΣ CAMERASTYLO ONLINE

3 σκέψεις σχετικά με το “Διαρκές εν εξελίξει ΑΦΙΕΡΩΜΑ-έρευνα-ντοκιμαντέρ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΡΙΔΑ (Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον) , ΤΟΝ ΚΙΝΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ του Π.Ο.Φ.Π.Α. [Πολιτιστικός Όμιλος Πανεπιστημίου της Αθήνας] -(Ιστορία-Προσφορά-Προοπτικές) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ανακοινώνει το CameraStylo Online. Επίσης αφιέρωμα σε όλους τους τομείς του Π.Ο.Φ.Π.Α.

Add yours

  1. cool, δείτε και την δική μου παρέμαβαση όπως φαίνεται στην Athens Voice ή στην facebook σελιδα του Κινηματογραφικού.
    Υπάρχουν πολλά στην ιστορία της Ίριδας αλλά και του Ριβολί, του άλλου σινεμα που ανήκει στο Πανεπιστήμιο και που δεν ξέρω σε τι φάση είναι πια.
    Αργύρης Θέος

  2. Αγαπητέ Αργύρη, είδα τις παρεμβάσεις σου και σε είχα ούτως ή άλλως υπόψη για αυτό το αφιέρωμα. Στην συμβολική κατάληψη του ΡΙΒΟΛΙ που έγινε σε συνεργασία με τους φοιτητές των κινηματογραφικών σχολών συμμετείχα με διπλή ιδιότητα (ως μέλος του κινηματογραφικού τομέα και του Π.Ο.Φ.Π.Α. και ως φοιτητής στη ΣΧΟΛΗ ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ). θα χρειαστούμε κια την δική σου πολύτιμη συμμετοχή και συμβολή σε αυτό το αφιέρωμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: