ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: πρόγραμμα εκδηλώσεων Νοεμβρίου 2010 

clip_image001

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Νοεμβρίου 2010 του ΙΜΚ

176360_A_CHROME_1

Το Πρόγραμμα του Νοεμβρίου 2010 του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης πάει σινεμά με ένα ποδήλατο, τιμά τα 100 χρόνια της Μεξικανικής επανάστασης με 14 ξεχωριστές ταινίες, χορεύει με Ομάδες Σύγχρονου Χορού από Ελλάδα, Ισραήλ και Κορέα, παρακολουθεί από κοντά τη νέα δουλειά 10 θεατρικών θιάσων, μαθαίνει και διασκεδάζει με Κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους.

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Κινηματογράφος

Πέμπτη 11 έως Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Bicycle Film Festival

Προβολές και Έκθεση Εικαστικών

Το Βicycle Film Festival είναι ένα διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ με κεντρικό θέμα το ποδήλατο, που ταξιδεύει σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, ετησίως.

Από τις 11 έως τις 25 Νοεμβρίου θα βρεθεί για πρώτη φορά και στην Αθήνα με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει προβολές, ποδηλατοβόλτες, ποδηλατικούς αγώνες, BMX επιδείξεις, ανοιχτές συζητήσεις, parties, συναυλίες και μια εικαστική έκθεση με θέμα και έμπνευση πάντα το ποδήλατο.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα φιλοξενήσει από τις 11-25 Νοεμβρίου την Έκθεση Εικαστικών και ένα διήμερο εκλεκτικό πρόγραμμα προβολών το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, με τρεις προβολές κάθε μέρα, που περιλαμβάνει ταινίες όπως οι: “Birth Of Big Air” σε παραγωγή Spike Jonze για τον θρύλο του BMX Matt Hoffmann, “Riding the Long White Cloud” για μια παρέα pro skateboarders σε ένα skate trip με ποδήλατα, “Line of Sight” για τον θρύλο των alleycat races Lucas Brunelle, “Cyclocross Meeting” για αυτούς που αρέσκονται στις λάσπες καθώς επίσης και τις πολύ – αναμενόμενες fixed gear ταινίες “Tokyo to Osaka” και “Empire”. Ενώ, με την ενότητα FUN BIKE SHORTS, το φεστιβάλ προτρέπει καθημερινούς ανθρώπους να φτιάξουν την δική τους ποδηλατική ταινία μικρού μήκους ενώ με την ενότητα URBAN BIKE SHORTS αναδεικνύει την άνθηση της αστικής ποδηλασίας δίνοντας βήμα σε ομάδες freestyle, ΒMX, fixed gear και trial. Αυθεντικό grassroots φεστιβάλ, το BFF επιδιώκει ν’ ανακαλύψει το ποδηλατικό δημιουργικό πνεύμα κάθε πόλης που επισκέπτεται.

Επιπλέον, η ελληνική έκδοση του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και μια GREATEST HITS ενότητα, δίνοντας την δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει ορισμένες από τις καλύτερες ταινίες που έχει φιλοξενήσει στα δέκα χρόνια του παγκοσμίως. Όλα αυτά στις εφοδιασμένες με τα πλέον εξελιγμένα συστήματα εικόνας και ήχου αίθουσες του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Στην ‘Έκθεση Εικαστικών στο πλαίσιο του Bicycle Film Festival Athens, από τις 11 έως τις 25 Νοεμβρίου, συμμετέχουν καλλιτέχνες όπως ο Χάρης Κοντοσφύρης και ο Αντώνης Βολανάκης, contemporary illustrators όπως η Σοφία Αργυρού και ο Peio Tofu, ο κινηματογραφιστής Θοδωρής Προδρομίδης κ.α. Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στις 21:30.

Με το τέλος των προβολών καθημερινά η δράση θα μεταφέρεται σε γνωστά στέκια της πόλης για μια σειρά από συναυλίες και parties.

Βicycle Film Festival

Έκθεση Εικαστικών: Εγκαίνια, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010, στις 21:30

Διάρκεια: 11-25 Νοεμβρίου 2010

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:00-22:00

Σαββατοκύριακο: 11:00- 23:00

Προβολές: 13 – 14 Νοεμβρίου, 17:00, 19:00 & 21:00

Εισιτήριο Προβολών: 5€

***

Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Que_Viva_Mexico

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Το 2010 συμπληρώνονται 100 από τη χρόνια από την έναρξη της Μεξικάνικης Επανάστασης, από ένα δημοκρατικό επαναστατικό κίνημα, με πρωταγωνιστές φτωχούς αγρότες και αναδυόμενα μεσαία στρώματα, που ανέτρεψε με βαρύ φόρο αίματος μία δικτατορία 33 χρόνων, ανέδειξε πολλούς λαϊκούς ηγέτες, όπως τους στρατηγούς Πάντσο Βίλα, και Εμιλιάνο Ζαπάτα , και απετέλεσε την πρώτη κοινωνική επανάσταση του 20ού αιώνα.

Στο πέρασμα των χρόνων η Μεξικάνικη επανάσταση ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες ανάμεσα στους οποίους και κινηματογραφιστές οι οποίοι με ταινίες μυθοπλασίας είτε ντοκιμαντέρ κατέγραψαν τις συνθήκες ζωής που οδήγησαν στην Επανάσταση, γεγονότα της, την επική πορεία ακόμα και το θάνατο των ηρώων της που ακόμη και σήμερα γοητεύουν με τη ζωή και τις ιδέες τους.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνει με τη News Star το Φεστιβάλ Μεξικανικού Κινηματογράφου για τα 100 Χρόνια της Μεξικανικής Επανάστασης και στον δε Κινηματογράφο του Ιδρύματος θα προβληθούν από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 έως την Tετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 σε δύο παραστάσεις καθημερινά πολλές από τις καλύτερες ταινίες του Μεξικανικού σινεμά, μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ, πολλές από αυτές διεθνώς βραβευμένες όπως:

· την τριλογία σε σκηνοθεσία του «Μεξικανού Τζον Φορντ», Fernando de Fuentes: El prisionero 13 (1933), El compadre Mendoza (1934), Vámonos con Pancho Villa! (1936) που θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες του μεξικάνικου σινεμά,

· το Reed, México insurgente (Το ακατάβλητο Μεξικό) (1973) Σκηνοθεσία: Paul Leduc με τα γεγονότα της Μεξικάνικης Επανάστασης, όπως καταγράφηκαν από τον αμερικανό ακτιβιστή δημοσιογράφο Τζον Ριντ, που έζησε μαζί με τους επαναστάτες για τέσσερις μήνες… Μια βιογραφική ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ριντ, που τιμήθηκε με Χρυσό Ariel στα Μεξικάνικα κινηματογραφικά βραβεία 1973

· Viva Zapata! (1952) Σκηνοθεσία: Elia Kazan Πρωταγωνιστούν: Marlon Brando, Anthony Quinn. Η βιογραφία του θρυλικού Εμιλιάνο Ζαπάτα, ηγέτη της Μεξικάνικης Επανάστασης ενάντια στη δικτατορία Ντίαζ, στις αρχές του 20ου αιώνα. Με σενάριο του συγγραφέα Τζον Στάιμπεκ, μια διάσημη χολιγουντιανή ταινία, που τιμήθηκε με Όσκαρ Καλύτερου Β’ Ανδρικού ρόλου (1953) και Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού, Κάννες (1952)

ή τα ντοκιμαντέρ

· The Revenge of Pancho Villa (1936) Σκηνοθεσία: Edmundo Padilla, Félix Padilla.

Σπάνιο πρωτότυπο υλικό και αποσπάσματα από χαμένες ταινίες της εποχής της Μεξικάνικης Επανάστασης, συνθέτουν τη βιογραφία του Πάντσο Βίλα… Μια ταινία βωβή που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, άψογο δείγμα του «σινεμά των συνόρων», που έχει επιλεγεί ως πολιτιστική κληρονομιά από το Αμερικανικό Κινηματογραφικό Αρχείο το 2009.

· Que Viva Mexico!- Da zdravstvuyet Meksika! (1979) Σκηνοθεσία: Sergei M. Eisenstein

To κλασικό αριστούργημα του Αϊζενστάιν (1932), σχεδόν κατεστραμμένο και ελλιπές για δεκαετίες, αποκαταστάθηκε και συμπληρώθηκε με extra υλικό από τον Grigori Alexandrov, στενό συνεργάτη του Eisenstein και συντελεστή της ταινίας. Συνδυάζει το ντοκιμαντέρ με την μυθοπλασία και αποτελείται από τρία μέρη: στο πρώτο περιγράφει την ιστορία και τον πολιτισμό του Μεξικού, στο δεύτερο διηγείται την δραματική περιπέτεια μιας μέλλουσας νύφης με φόντο την επανάσταση του Μεξικάνικου λαού, ενώ το τρίτο μέρος περιέχει ανεκτίμητο υλικό από τελετουργίες την “ημέρα των νεκρών”, όπου οι Μεξικανοί υμνούν τον θάνατο.

Στην πρεμιέρα του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 20:00 θα μιλήσει ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας του Μεξικού Eduardo Buenrostro.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Προβολές: 18 – 24 Νοεμβρίου, στις 20:00 και στις 22:00

Εισιτήριο Προβολών: 5€

Υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας του Μεξικού στην Αθήνα

***

Θέατρο

LOW BUDGET FESTIVAL

10 Ελληνικές Θεατρικές Ομάδες παρουσιάζουν τη νέα τους παραγωγή

Διάρκεια: 20 Νοεμβρίου -19 Δεκεμβρίου

Μία παραγωγή της νέας πολιτιστικής ιστοσελίδας του Λάκη Λαζόπουλου http://www.tospirto.net στην οποία καλούνται να παρουσιάσουν τις νέες τους παραγωγές 10 θεατρικές ομάδες. Από τις 20 Νοεμβρίου έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2010.

Στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο -2

Κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους

Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου (UNIMA)

Βραδιές κουκλοθέατρου

Κάθε Πέμπτη στις 22:00 παραστάσεις για ενήλικες

Αίθουσα: 921931 (bar-restaurant -3ος όροφος)

Κάθε Κυριακή στις 11:00 & στις 17:30 παραστάσεις για παιδιά

Αίθουσα: BLACK BOX

Για 2η χρονιά συνεχίζεται η επιτυχημένη συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου (UNIMA). Το μεγάλο και συνεχές ενδιαφέρον τόσο του ενήλικου όσο και του παιδικού κοινού για τις παραστάσεις του κουκλοθέατρου οδηγούν τους δύο φορείς σε μία ακόμη διευρυμένη συνεργασία με στόχο τόσο τη δημιουργία ενός χώρου συνάντησης όλων όσων ενδιαφέρονται για το κουκλοθέατρο όσο και την προσφορά ποιοτικού προγράμματος στους μικρούς φίλους του κουκλοθέατρου. Έτσι, το Νοέμβριο ξεκινούν και πάλι οι εναλλασσόμενες παραστάσεις, από διαφορετικό θίασο κάθε φορά, που δίνουν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να έλθουν σε στενή επαφή με τη μοναδική αυτή μορφή τέχνης της εμψύχωσης και του ονείρου.

Το Πρόγραμμα

Βραδιές Κουκλοθέατρου για Μεγάλους

Κάθε Πέμπτη στις 22:00

Αίθουσα: 921931 (barrestaurant -3ος όροφος)

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Κουκλοθίασος «Ο τρελός του βασιλιά»

Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος: Παρουσίαση για το Ιαπωνικό Κουκλοθέατρο

Παράσταση: «ο Κανείς και ο Τίποτα»

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Κουκλοθέατρο ParaMana

Παράσταση: Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Θέατρο Τέχνης Νεύμα

Παράσταση: Λεμονιά

Εισιτήριο: 10€

Κουκλοθέατρο για Μικρούς

Κάθε Κυριακή στις 11:00 & στις 17:30

Αίθουσα: BLACK BOX

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Κουκλοθέατρο ParaMana

Παράσταση: Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ομάδα κουκλοθέατρου και αφήγησης παραμυθιού φτουξελευτερία

Παράσταση: Όταν η Κόκκινη Κλωστή χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Θέατρο Σκάλα

Παράσταση: Το Μαγεμένο Πράσινο

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Θέατρο Κούκλας Κοκου-Μουκλό

Παράσταση: Η Φεγγαρόσουπα

Εισιτήριο: 8€

***

Χορός

Τετάρτη 3, Πέμπτη 4 & Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010, στις 21:00

«Πάντα Κτήνη»

ομάδα χορού Ditto

Στο αέναο παιχνίδι της επιθυμίας και του φόβου, όλα αρχίζουν και τελειώνουν με το ίδιο το παιχνίδι… Ο εγκλωβισμός, η αναζήτηση χώρου, η διεκδίκηση, η σύγκρουση, η επιβολή και η απόδραση στήνουν ένα γνώριμο παιχνίδι δράσεων που άλλοτε οδηγεί σε αδιέξοδο επαναλήψεων και άλλοτε σε τέλος.

Η μουσική κατέχει οργανικό ρόλο στην παράσταση, εμπνέεται από παραδοσιακά, ρυθμικά, μελωδικά μοτίβα και αποδίδεται με μινιμαλιστικές συνθέσεις και παράλληλη χρήση ηλεκτρονικών effects, ζωντανά επί σκηνής, από βιολί και φωνή.

«Πάντα Κτήνη»

Χορογραφία: Ιωάννα Βασιλακοπούλου

Δραματουργική επιμέλεια: Δανάη Σπηλιώτη

Σκηνογραφία – κουστούμια: Μαρία Καραθάνου

Μουσική: Στέφανος Φίλος

Φωτισμοί: Θωμάς Γκίνης

Ερμηνευτές: Μαίρη Φώφη Ανέστου

Ελισσαίος Βλάχος

Ανδρέας Ράμα

Νεφέλη Σταμούλη

Ιφιγένεια Αλυσανδράτου

Φωτογραφίες: Χρύσα Τσοβίλη, Θωμάς Γκίνης

Γραφιστικός σχεδιασμός: Μυρτώ Στεφανάκη

Video: Θωμάς Γκίνης

Web design: Ναπολέων Βραχνάς

Υπεύθυνη Παραγωγής: Αλεξάνδρα Λιακοπούλου

Παραγωγή: Ditto ομάδα χορού

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου την παράσταση χορού διαδέχεται μουσική συναυλία της EleKtroBalKana με ενιαίο εισιτήριο εισόδου.

H EleKtroBalKana είναι μια σύμπραξη μουσικών με διάθεση να παίξουν ηλεκτρο-ακουστικά σκοπούς και τραγούδια, από την Ανατολή ως την Δύση, δημιουργώντας πρωτότυπα θέματα πάνω σε παλιούς, παραδοσιακούς ρυθμούς. Το αποτέλεσμα είναι ήχοι και beats που θα άκουγε κανείς από ένα πανηγύρι μέχρι ένα electro party. EleKtroBalKana: Στέλιος Γιαννουλάκης (lap top, controllers), Αλέξης Νόνης (κρουστά), Κώστας Πιστιόλης (κλαρίνο, γκάιντα, φλογέρες), Δημήτρης Τσεκούρας (μπάσο), Στέφανος Φίλος (βιολί, effects), quest συμμετοχές: Κλέων Αντωνίου (κιθάρα, φωνή) & Ματούλα Ζαμάνη (φωνή).

Τετάρτη 3, Πέμπτη 4 & Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010, στις 21:00

Παράσταση Χορού: «Πάντα Κτήνη»

Ομάδα χορού Ditto

Διάρκεια Παράστασης: 50’

Εισιτήριο: 3 & 5/11, 15 € Φοιτητικό, κάτοχοι κάρτας ανεργίας & πολυτέκνων 12€

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Συναυλία: EleKtroBalKana και παράσταση χορού «Πάντα Κτήνη»

Διάρκεια Συναυλίας: 90’

Αίθουσα: Θέατρο

Εισιτήριο: 4/11, 20€ Φοιτητικό, κάτοχοι κάρτας ανεργίας & πολυτέκνων 12€

Με την ευγενική χορηγία: D.art «Εταιρεία για την προώθηση των τεχνών και του πολιτισμού»

***

Τετάρτη 17 έως Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Τρεις Ομάδες, Τρεις Χορογραφίες, Έξι Παραστάσεις Σύγχρονου Χορού από το Ισραήλ

Τετάρτη 17 & Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 Arkadi Zaides

Κυριακή 21 & Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010 Niv Sheinfeld/ Oren Laor

Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 Yasmeen Godder

Αίθουσα: Θέατρο

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού του Ισραήλ

και την Αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα

***

13, 14, 19, 20, 21, 26, 27, 28 Νοεμβρίου 2010, στις 21.30

mind the map

fingersix – Yunjung Kim

Οι fingersix | athens συνεργάζονται με την Κορεάτισσα χορογράφο και περφόρμερ Yunjung Kim σε καλλιτεχνικό, αισθητικό και “ηθικό” επίπεδο για την δημιουργία της διαπολιτισμικής παράστασης χορού mind the map.

Με αφετηρία το σώμα και την εκφραστική του δύναμη, η παράσταση mind the map διερευνά τα όρια της ετερότητας σε ηθικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Η παράσταση εμπνέεται από ποικίλες τελετουργίες, όπως θρησκευτικές (γάμοι, κηδείες, βαφτίσεις κλπ), κοινωνικές (γιορτές, εθνικοί εορτασμοί, γλέντια, φαγητό, διαδήλωσεις, αθλητικοί αγώνες κλπ), καθημερινές (χαιρετισμοί, αποδοκιμασία, επιδοκιμασία, ζητωκραυγές κλπ), αρχετυπικές (γέλιο, κλάμα, σεξ κλπ),και συνοδεύεται από πρωτότυπη μουσική σύνθεση ελληνικών και κορεάτικων ήχων από τον infinitelivez. Οι ήχοι φτάνουν στο θεατή από διαφορετικές κατευθύνσεις προσφέροντάς του μια πλούσια ηχητική εμπειρία και παραπέμποντάς τον συμβολικά στην έννοια της προέλευσης (Ανατολή – Δύση).

Concept: fingersix | athens, Yunjung Kim

Σύνθεση: Σοφία Μαυραγάνη

Ερμηνεία: Νικολέτα Ξεναρίου, Yunjung Kim

Σύνθεση /Ερμηνεία: Infinite Livez

Φωτισμοί: Διονύσης Ευθυμιόπουλος

Παραγωγή: fingersix/athens

Η fingersix/Athens επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

13, 14, 19, 20, 21, 26, 27, 28 Νοεμβρίου 2010, στις 21.30

mind the map

fingersix – Yunjung Kim

Διάρκεια: 60’

Αίθουσα: Black Box

Εισιτήριο: 13 €, Φοιτητικό, κάτοχοι κάρτας ανεργίας & πολυτέκνων 10€

***

Τρίτη 30 Νοεμβρίου & Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, στις 21:30

Σταχτοπούτα

ΜΥΙΑ Ομάδα Σύγχρονου Χορού

Όνειρα, προσδοκίες, πόθοι, ελπίδα.

Ανισότητα.

Απομόνωση, φόβος, ανασφάλεια, απόρριψη.

Διαχρονικά, κλασσικά τα συναισθήματα.

Διαφορετικές, μοδάτες προσεγγίσεις πασχίζουν να επιβάλλουν

το «όμορφο» στη κάθε πασαρέλα.

Τελικά ποιό είναι το στερεότυπο θύμα;

Τα θαύματα γίνονται μόνο από αυτούς που τα πιστεύουν και έχουν

τη διάθεση να τα κινήσουν…

Κίνηση – Χορός – Λύτρωση

Συντελεστές

Σκηνοθεσία Δήμητρα Πεμούση

Χορογραφία Άννα Ανυφαντάκη, Γαβριέλλα Ανυφαντάκη

Κοστούμια Χρύσα Στρουγκόφ

Μουσική Exhibition opera

Φωτογραφίες Κώστας Κωστόπουλος

Φωτισμοί Κωστής Γκίκας

Κατασκευή παπουτσιών Κ. Κωστόπουλος, Β. Μαλτσάκη

Ερμηνεύουν Γαβριέλλα Ανυφαντάκη, Άννα Ανυφαντάκη, Αλεξάνδρα Κοντοθανάση, Βασίλης Μεσσαριτάκης

Μιχάλης Περπερίδης, Έλενα Ανδρεουλάκη,

Γιώργος Τσοπανίδης, Χριστίνα Τσάτσου

Παραγωγή Ομάδα Μύια

Τρίτη 30 Νοεμβρίου & 1 Τετάρτη Δεκεμβρίου 2010, στις 21:30

Σταχτοπούτα

ΜΥΙΑ Ομάδα Σύγχρονου Χορού

Διάρκεια 45΄

Εισιτήριο: 15€ Φοιτητικό, κάτοχοι κάρτας ανεργίας & πολυτέκνων 10€

*****

Σεμινάριο

ΠΑΡΑ – ΜΥΘΕΟΜΑΙ

Προφορική Αφήγηση και η Τέχνη του Λόγου

Με την ψυχοπαιδαγωγό – παραμυθού Σάσα Βούλγαρη

Ένα σεμινάριο που προτείνει μια διερεύνηση στη μαγεία της προφορικής αφήγησης και μια γνωριμία με τις τεχνικές της και τα μυστικά της. Αποτελείται από τρεις κύκλους, των δέκα τρίωρων συναντήσεων, που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει ανεξάρτητα από αυτόν που έχει προηγηθεί, και που ο κάθε κύκλος θα αναφέρεται σε μια ξεχωριστή θεματική ενότητα.

Α΄ Κύκλος, 2 Νοεμβρίου έως 28 Δεκεμβρίου 2010,

Κάθε Τρίτη 18:00-21:00

Θέμα: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Β΄ Κύκλος: 11 Ιανουαρίου έως 15 Μαρτίου 2010

Κάθε Τρίτη 17:30-20:30

Θέμα: ΡΥΘΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ

Γ΄ Κύκλος: 22 Μαρτίου έως 7 Ιουνίου (εκτός των διακοπών Πάσχα)

Κάθε Τρίτη 17:30-20:30

Θέμα: ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ: ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Σεμινάριο

ΠΑΡΑ – ΜΥΘΕΟΜΑΙ

Σάσα Βούλγαρη

Ώρα: 18:00-21:00

Πληροφορίες-συμμετοχή: 210 9572613, 6972 261037
http://www.facebook.com/profile.php?id=1116545507&ref=ts
sassa_v@otenet.gr

***

Συνεχίζονται

Θέατρο

«Μαύρα Γράμματα σε Άσπρο Φόντο» του Ρούμπεν Γαλιέγο

Έως 16 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα & Τρίτη, στις 21:00,

Μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία: Ιρίνα Μπόικο

Έργο με βιογραφικό χαρακτήρα που περιγράφει τη ζωή ενός ανθρώπου με ειδικές ανάγκες στη σύγχρονη κοινωνία, αναδεικνύοντας την ανθρώπινη δύναμη, την αγάπη για τη ζωή και την ακατανίκητη επιθυμία του ανθρώπου να επιβιώσει πέρα από οποιαδήποτε δυσκολία. Ο πρωταγωνιστής Γιώργος Χρηστάκης (ηθοποιός, χορευτής και χορογράφος) γνωρίζει εκ πείρας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι περιορισμένης κινητικής ικανότητας, όντας και ο ίδιος σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Παίζουν: Γιώργος Χρηστάκης, Προμηθέας Νερατίνι Δοκιμάκης, Στέλλα Χατζημιχελάκη, Φώτης Λαγανόπουλος

Από 18/10 έως 16/11, κάθε Δευτέρα & Τρίτη, στις 21:00,

Αίθουσα Black Box

Εισιτήριο: 17€,

Φοιτητικό, κάτοχοι κάρτας ανεργίας & πολυτέκνων 10€, Ομαδικό (10 άτομα): 10€

Έναρξη προπώλησης 4/10

Έκθεση

«10+1»

«Έντεκα νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες σχολιάζουν το ελληνικό σινεμά της δεκαετίας του ’80»

Έκθεση στο πλαίσιο του Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Έως 7 Νοεμβρίου 2010

Ένα από τα έργα της έκθεσης είναι βασισμένο στην ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Sweet Country –Γλυκιά Πατρίδα».

Εγκαίνια 19 Οκτωβρίου 2010

Διάρκεια: έως 7 Νοεμβρίου 2010

Αίθουσες: Foyer 1ου & 2ου ορόφου

Ώρες λειτουργίας:. Καθημερινά: 18:00 – 22:00

Είσοδος Ελεύθερη

Θεατρική Παράσταση για τα Παιδιά

«Το Τραγούδι της Γης»

Έως τις 19 Δεκεμβρίου, κάθε Κυριακή στις 11:30

Κείμενα-Στίχοι: Λεωνίδας Ψέλτουρας, Άννα Παπαμάρκου

Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου

Εταιρία Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Λώτινος Ήλιος

Μια οικολογική θεατρική παράσταση – ύμνος στη Μητέρα Γη και ένα τρυφερό τραγούδι για όλα τα πλάσματά της, που προτάσσει το «Εμείς» αντί του «εγώ» και αφυπνίζει την οικολογική συνείδηση. Επιβλητικές μάσκες, γιγάντιες κούκλες και πολύχρωμες σκιές συναντούν την εκφραστικότητα των ηθοποιών μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων, μουσικής και χορού.

Παίζουν: Αγγελική Ματοπούλου, Άννα Παπαμάρκου, Ειρήνη Ανδρέου, Σταυρούλα Καλαϊτζή

Από 10 Οκτωβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου 2010, κάθε Κυριακή στις, 11:30

Αίθουσα Θεάτρου

εισιτήριο : 10€

Εγκεκριμένη παράσταση από το Υπ. Παιδείας για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παραστάσεις: Καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή στις 10:00 π. μ.

(εισιτήριο: 7€)

*****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC:
– Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα


Τηλ. 210 324 6210 begin_of_the_skype_highlighting, 210 324 6210      end_of_the_skype_highlighting
– Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς

Τηλ. 210 412 6400 begin_of_the_skype_highlighting, 210 412 6400 end_of_the_skype_highlighting
Ωράριο λειτουργίας
PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 Καθημερινές, 09:00 – 21:00

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

Konstantinos

Christian Dior

Playground Productions


Χορηγοί Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

Ως 3

ελculture.gr

www.palo.gr

www.kidsquide.gr Παιδί & Πολιτισμός****