ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΓΙΑ «ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ» Από 26 Ιανουαρίου έως 26 Φεβρουαρίου 2011 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Αναλυτικό Πρόγραμμα-Συνολική ενημέρωση

Kakes Parees, Cinema, shahada Κακές Παρέες, Cinema, shahada

Με έμπνευση έργα που έχουν να πουν πολλά και αφορμή »to know us better», μια μεγάλη καλλιτεχνική παρέα βάζει στόχο να γεμίσει δημιουργικά τα βράδια μας. Βραβευμένοι σκηνοθέτες, παραγωγοί και ηθοποιοί επτά ταινιών από τέσσερις ηπείρους παρουσιάζουν τις τελευταίες τους ταινίες και ετοιμάζονται να συνομιλήσουν και να συναναστραφούν με ηθοποιούς, σκηνοθέτες, ζωγράφους, χορογράφους, μουσικούς, φωτογράφους και χορευτές από την Ελλάδα. Στη διάρκεια του μήνα περισσότεροι από 50 δημιουργοί θα επικοινωνήσουν τις δημιουργίες τους και θα συναντηθούν με το κοινό.

Η έννοια της παρέας και της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στις τέχνες δίνει την αφορμή για να ξεκινήσουν «συνομιλίες» των καλλιτεχνών που προωθούν τη σύμπραξη διαφορετικών μεταξύ τους ερεθισμάτων.

Σκηνοθέτες όπως ο Tayfun Pirselimoglu (Tουρκία), o Luc Dionne (Καναδάς), ο Burhan Qurbani (Γερμανία), o Σέρβος Nikola Lezaic (Σερβία), ο Drago Sholev (Βουλγαρία), ο Hou Chi-Jan (Ταϊβάν), αλλά και o Γιάννης Διαμαντόπουλος μαζί με εκπροσώπους της νέας γενιάς των Ελλήνων – και όχι μόνο – μικρομηκάδων »συζητούν» με το κοινό μέσα από τις ταινίες τους.

Εικαστικοί όπως ο Χάρης Κοντοσφύρης, ο Ανδρέας Λόλης, ο Αθανάσιος Μπερούτσος, ο Μανώλης Μεραμπελιώτης. ο Παναγιώτης Δανιηλόπουλος, ο Νίκος Μάρκου και ο Κωνσταντίνος Τσώλης μαζί με τους Τούρκους Ismail Necmi και τον σκηνοθέτη Tayfun Pirselimoglu εκθέτουν επιλεγμένα έργα τους.

H χορευτική ομάδα »Κι όμως κινείται» με τη παράστασή της «IL paRЯaiso»

και με χορευτές τους Γιώργο Αμέντα, Παυλίνα Ανδριοπούλου,  Βασίλη Δήμα, Χριστόφορο Μακατσώρη, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Καμίλο Μπεντανκόρ, Μαρία Λουΐζα Παπαδοπούλου και Χριστίνα Σουγιουλτζή, ακροβατεί ανάμεσα στο φως και στον παράδεισο και προβάλλει στη σκηνή τις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος.

Η σκηνοθέτης Έλλη Παπακωνσταντίνου μαζί με τους ηθοποιούς Αθηνά Μαξίμου, Άντριαν Φρίλινγκ και Ελευθερία Γεροφωκά προσκαλούν «Στην Κουζίνα της Πλαθ – Viciousness in the Kichen», μια ξεχωριστή θεατρική performance.

Μαζί τους, η χορογράφος Αμάλια Μπέννετ και ο μουσικός Λάμπρος Πηγούνης σε ad hoc ηχητικές διαδράσεις με αγαπημένα σκεύη μαγειρικής.

Τριάντα ημέρες γεμάτες διαφορετικά είδη τεχνών που μπλέκονται μεταξύ τους δημιουργικά, ένας μήνας όπου οι κακές καλλιτεχνικές παρέες θα δημιουργήσουν τέχνη μέσα από το «μαζί» και που θα κλείσει πανηγυρικά με συναυλίες των ΑLAIN LEFEVRE, Drog A Tek, THE ERASERS και ένα πάρτι έκπληξη!

Συνολικά ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ


30 διπλές κινηματογραφικές προβολές
(7 ταινίες μικρού και 7 ταινίες μεγάλου μήκους)
1. Θεατρική performance
(4 παραστάσεις)
3. Συναυλίες
(4 παραστάσεις)
1. Έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας
9. Masterclasses

*****

Το πρόγραμμα

1. Έκθεση

έως Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Εκθέτουν έργα τους οι: Χάρης Κοντοσφύρης, Ανδρέας Λόλης, Αθανάσιος Μπερούτσος, Μανώλης Μεραμπελιώτης, Παναγιώτης Δανιηλόπουλος, Νίκος Μάρκου, Κωνσταντίνος Τσώλης μαζί με τους Τούρκους Ismail Necmi και τον σκηνοθέτη Tayfun Pirselimoglu.

Από Τετάρτη 26 Ιανουαρίου έως Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Εγκαίνια: 5/2 στις 20:00

Ώρες λειτουργίας: Δευ-Κυρ, 18:00 – 22:00

Είσοδος Ελεύθερη

2. Χορός

«IL paRЯaiso»

Από την ομάδα «κι όμΩς κινείται»

Με αφορμή το 3ο μέρος της commedia του Dante  IL paRЯaiso στήνεται ένα ιδιόμορφο γλέντι, ένα ταξίδι  μιας ώρας με θέμα τον παράδεισο μια  νυχτερινή τελετή “πάρτι “ όπου καθείς  αναζητά   διέξοδο.  Χορός, ακροβασία, λόγος, τραγούδι, συντίθενται για να αφηγηθούν  με  χιούμορ και ευαισθησία τη σχέση μας με τον παράδεισο.

Συντελεστές:

Κίνηση : κι όμΩς κινείται

Δραματουργία : Μαρία -Λουίζα Παπαδοπούλου

Μουσική : Κλέων Αντωνίου(Mode Plagal)

Φωτισμοί : Βασίλης Καψούρος

Κοστούμια :  Αγγελική Μουζάκη, Φανή Μουζάκη

Ερμηνεύουν: Γιώργος Αμέντας, Παύλια Ανδριοπούλου, Βασίλης Δημάς,  Χριστόφορος Μακατσώρης, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Καμίλο Μπεντανκόρ , Μαρία- Λουίζα Παπαδοπούλου, Χριστίνα Σουγιουλτζή

Από Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 έως Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 Αίθουσα: Θέατρο

Ώρα: 21:00

Είσοδος: 12€

3. Μουσική και Μουσικοί:

· Ο ΑLAIN LEFEVRE

Τετάρτη 23 & Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Παιδί-θαύμα της μουσικής όπως και ο Αndre Mathieu, στου οποίου τη ζωή αναφέρεται η ταινία Child Prodigy που θα παρουσιαστεί στις ‘’Κακές παρέες’’ , ο Alain Lefevre, θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους πιανίστες στον κόσμο. Μυήθηκε στη μουσική από τον πατέρα του σε ηλικία μόλις 4 ετών και το ταλέντο του σύντομα τον έφερε στις πλέον αναγνωρισμένες μουσικές σχολές του κόσμου και στη μαθητεία μεγάλων δασκάλων όπως οι Jean Marie Darre και Lucette Descaves στο πιάνο και οι Pierre Max Dubois και Gevevieve Joy στη σύνθεση.

Έχει κερδίσει πολλές διεθνείς διακρίσεις και εξακολουθεί σήμερα να δίνει συναυλίες ανά τον κόσμο. Όταν δεν βρίσκεται στη σκηνή, ασχολείται με τη σύνθεση, ενώ σημαντική θέση στις δραστηριότητές του κατέχει η προσπάθεια να φέρει τους νέους ανθρώπους κοντά στην κλασική μουσική.

Ανάμεσα στις συνθέσεις του είναι και η τριλογία ‘’Ηλιος, Θάλασσα, Άνεμος”, εμπνευσμένη από την Ελλάδα καθώς και το κομμάτι ‘’La Callas’’ αφιερωμένο στον Χρήστο Λαμπράκη. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Η επιμονή και η προσήλωσή του στην ξεχασμένη μουσική του Andre Mathieu, με την αναβίωση της οποίας ασχολήθηκε τα τελευταία 25 χρόνια, ήταν το έναυσμα που οδήγησε στη δημιουργία της ταινίας ‘’Child Prodigy’’ του Luc Dionne που παρουσιάζεται στις «Κακές παρέες».

Τετάρτη 23 & Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ώρα: 21:00

Αίθουσα: Θέατρο

Είσοδος: 12

· DROG_A_TEK

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Eνα μουσικό σχήμα που αυτο-προσδιορίζεται σε κάθε του συνάντηση.

Ένα ετερόκλητο όσο και εκλεκτικό σύνολο αυτοσχεδιαστικής αταξίας που δημιουργήθηκε το 2001 στην Αθήνα ηχογραφεί στιγμές σε πραγματικό χρόνο και παράγει προσωρινά ηχητικά, σπιτικά περιβάλλοντα.

Χρησιμοποιεί αντικείμενα, αναλογικά, ψηφιακά, μουσικά όργανα, γραφομηχανές, συχνότητες, εικόνες, ηχογραφημένα αρχεία και τεχνολογικά απορρίμματα με τα οποία κατασκευάζει μικρές δημόσιες αποσπασματικές αφηγήσεις.

Οι Drog_a_tek εξελίσσουν τις παραστάσεις τους πέρα από κάθε κανόνα χρήσης των υλικών τους. Εκπέμπουν αλλά και λαμβάνουν, γνωστές, άγνωστες διηγήσεις και εφήμερες επιθυμίες. Τυπώνουν μουσική, αφίσες, stickers, γράφουν σε τοίχους και στο διαδίκτυο.

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Ώρα: 21:00

Αίθουσα: Θέατρο

Είσοδος: 12€

· THE ERASERS (ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ)

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ώρα: 21:00

Αίθουσα: Θέατρο

Είσοδος: 12

***

4. ΘΕΑΤΡΙΚΗ PERFORMANCE

Τετάρτη 2/2, Τετάρτη 9/2, Τετάρτη 16/2, Τετάρτη 23/2/2011,

στις 20:30

«Στην κουζίνα της Πλαθ»

-μια θεατρική performance της Έλλης Παπακωνσταντίνου

Η σκηνοθέτις Έλλη Παπακωνσταντίνου και οι ηθοποιοί Αθηνά Μαξίμου, Άντριαν Φρίλινγκ και Ελευθερία Γεροφωκά συναντούνται στον χώρο μιας απρόβλεπτης κουζίνας και αναζητούν την ελεύθερη σχέση της ποίησης της Πλαθ με την μουσική, τη goth εικονογράφηση, τα γυναικεία στερεότυπα και τη… μαγειρική.

Το ραδιοφωνικό έργο της Σύλβια Πλαθ «Τρεις γυναίκες, ένα ποίημα, τρεις φωνές» που παρουσιάζεται πρώτη φορά, στάθηκε η αφορμή για να στήσει η σκηνοθέτης Έλλη Παπακωνσταντίνου μια απρόβλεπτη performance στην… κουζίνα. Εκεί, όπου διαδραματίστηκαν τα κρισιμότερα επεισόδια της ζωής της ποιήτριας, οι ηθοποιοί Αθηνά Μαξίμου, Άντριαν Φρίλινγκ και Ελευθερία Γεροφωκά μαγειρεύουν δείπνο για τους θεατές, ενώ ταυτόχρονα κινούνται σε μια ξέφρενη εξπρεσιονιστική απεικόνιση του κόσμου της Πλαθ.

Μαζί τους η χορογράφος Αμάλια Μπέννετ και ο μουσικός Λάμπρος Πηγούνης σε ad hoc ηχητικές διαδράσεις με τα αγαπημένα τους σκεύη μαγειρικής. Ο Λάμπρος Πηγούνης δημιουργεί επί τόπου ακραίες ηχητικές συνθήκες παγιδεύοντας με σένσορες το περιβάλλον της κουζίνας και παρεμβαίνοντας δυναμικά στον ποιητικό λόγο…

Στο τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί σερβίρουν τους θεατές. Ακολουθεί δείπνο.

Συντελεστές

Μετάφραση: ΟΔC

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου

Πρωταγωνιστούν: Αθηνά Μαξίμου, Αντριαν Φρίλινγκ, Ελευθερία Γεροφωκά

Μουσική Σύνθεση: Λάμπρος Πηγούνης

Κίνηση: Αμάλια Μπέννετ

Σκηνικά: Αλεξάνδρα Σιάφκου

Φωτισμοί: ΟΔC

Ώρα: 20:30

Αίθουσα: Ειδικά διαμορφωμένος υπόγειος χώρος

Είσοδος: 12€

5. Κινηματογραφικές ταινίες

Πρόγραμμα Προβολών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2011

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου : 20:00

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου : 20:00

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου: 20:00

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου: 21:00

&

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου: 20:00

Μικρού μήκους:: ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ (ΕΛΛΑΔΑ) του Τζώρτζη Γρηγοράκη, 19’

O Αντώνης πρέπει να γυρίσει γρήγορα σπίτι του. H Ευτυχία είναι κολλημένη στην κίνηση. Μια ιστορία για μια σχέση αλληλεξάρτησης. Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία.

ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: Child Prodigy του Luc Dionne

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία παρακολουθεί την πορεία του μουσικού παιδιού-θαύματος Andre Mathieu που σε ηλικία 6 ετών κατέπληξε κοινό και κριτικούς δίνοντας κοντσέρτα σε όλο τον κόσμο. Επονομαζόμενος «Ο Καναδός Μότσαρτ» ο Andre δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για την εξέλιξή του ως πιανίστας και συνθέτης. Καθώς όμως μεγάλωνε, η ζωή του πήρε την μπαγκέτα από τα χέρια…
Διάρκεια: 100′
Παρουσία του ΑLAIN LEFEVRE στις 22 & 24/2
Φεστιβάλ: Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας 2010, Chennai 2010, Mill Valley Film Festival 2010, CMJ International Film Festival

*******

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου : 20:00

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου: 20:00

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου : 20:00

&

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου : 20:00

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: «Partners” της Ιωσηφίνας Μαρκαριάν – Διάρκεια: 19 λεπτά
Η νεαρή Νατάσα, Σέρβα από το μεταπολεμικό Σεράγεβο, δουλεύει και μένει στη συνοικιακή ταβέρνα του εργένη Βαγγέλη, στην Αθήνα. Ο μικρός Mιχαΐλο και η οικογένεια της Νατάσας την περιμένουν να γυρίσει. Ο Βαγγέλης όμως τη θέλει δική του. Ένα προ-πο που παίζουν από κοινού και κερδίζει, σημαδεύει την τύχη τους.
Φεστιβάλ: Μικρού μήκους Δράμας 2008, Κινηματογράφου Θεσ/νίκης 2008
Βραβεία:
Καλύτερης ταινίας (μυθοπλασία) Δράμα 2008, Πρώτο κρατικό βραβείο
ταινίας μικρού μήκους Φεστιβάλ Θεσ/νίκης 2008.

ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: “Shahada” του Burhan Qurbani – Διάρκεια: 90 λεπτά
Οι τύχες και οι ζωές τριών Γερμανών – γεννημένων μουσουλμάνων από γονείς πρόσφυγες συγκρούονται, καθώς παλεύουν να βρουν ισορροπία ανάμεσα στην πίστη και στον σύγχρονο τρόπο ζωής σε μια από τις πλέον αντιπροσωπευτικές μεγαλουπόλεις της Δύσης. Στο Βερολίνο ως πρόκληση σε έναν πιο απελευθερωμένο τρόπο ζωής, αλλά και ως απόηχος βαθιά
ριζωμένων παραδόσεων.

Παρουσία της πρωταγωνίστριας στις 3/2 & 6/2
Φεστιβάλ:
Βερολίνο 2010, Nτόχα-Σραιμπέκα 2010, Ζάγκρεμπ 2010, Γκεντ 2010
Βραβεία:
Prize of the Guild of German Art House Cinemas (Βερολίνο 2010)

******

Σάββατο  29 Ιανουαρίου: 20.00

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου : 20:00

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου : 20:00

&

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου : 20:00

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: I Am Gay του Νικόλα Κολοβού
Ο Άλεξ, ένας Σουηδός ελληνικής καταγωγής, αποφάσισε να αποκαλύψει το μεγάλο μυστικό του: ότι είναι ομοφυλόφιλος. Το να το πει στην οικογένειά του είναι καταστροφικό. Αυτός όμως σκέφτεται να το κάνει κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού γεύματος. Αναλογίζεται τις πιθανές δυνατότητες και συνέπειες…
Διάρκεια: 15 λεπτά


Φεστιβάλ:
Δράμας 2008, Sao Paolo 2008, Θεσσαλονίκης 2009 κ.α.
Βραβεία: Καλύτερη ταινία στην κατηγορία «Ελληνες του κόσμου» (Δράμας), Silver Rabbit Award in theMix Brazil section, 19th Sao Paulo Int’ Short Film Festival 2008″, Best film in the category
“Greeks of the world” Φεστιβάλ Δράμας 2008”, “(ETEKT) AWARD” Φεστιβάλ Δράμας 2008”,
Καλύτερη Ταινία μικρού μήκους στο 11ο Πανόραμα Θεσσαλονίκης 2009.

Μεγάλου μήκους : ΓΑΛΑΖΙΟ ΦΟΡΕΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ) του Γιάννη Διαμαντόπουλου


Δεκαετία του ’50. Mια χήρα μάνα μεγαλώνει τα τρία παιδιά της έχοντας ιδιαίτερη αδυναμία στο μοναχογιό της. Τα πρώτα σημάδια ιδιαιτερότητας του γιου εμφανίζονται νωρίς: κόντρα με την οικογένεια, ρήξη με τα κοινωνικά πρότυπα, φιλίες με το ίδιο φύλο. Το πάθος του για το χορό τον οδηγεί στο Παρίσι και τα πάθη του σε αμφίφυλες σχέσεις.

Δεκαετία του ’80. H απογοητευτική επιστροφή στην Ελλάδα, η καλλιτεχνική του αποτυχία και η όξυνση των σχέσεών του με τη μητέρα του τον οδηγούν σε ακραίες αποφάσεις: πεζοδρόμιο στη Συγγρού, χορευτής σε καμπαρέ με τραβεστί, φυλακή, αλλαγή φύλου. Η μάνα του αδυνατεί ν’ ακολουθήσει τις αλλαγές του.
Δεκαετία του ’90. H ευτυχία που ονειρεύεται δεν έρχεται. Το τέλος τραγικά λυτρωτικό.

Παρουσία του σκηνοθέτη και του πρωταγωνιστή στις 29/1
Φεστιβάλ: Θεσσαλονίκης 2005
Βραβεία:
Μοντάζ, Ενδυματολογίας, μακιγιάζ, Α’ γυναικείου ρόλου, Ένωσης τεχνικών ελληνικού κινηματογράφου, Καλύτερης Φωτογραφίας.

*******

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου : 20.00

Σάββατο  5 Φεβρουαρίου: 20.00

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου : 21:00

&

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου : 20:00

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: “Mesecina” της Σοφίας Εξάρχου
-Τί κάνεις; Τί κάνεις;
– Δώσε μου το χέρι σου… κλείσε το ένα μάτι.
-Το βλέπεις το αμάξι που έρχεται; Ζούληξέ το!
Διάρκεια: 32‟
Φεστιβάλ: Μικρού μήκους Δράμας 2009, Διεθνές Κινηματογραφικό φεστιβάλ Κύπρου 2009,
Φεστιβάλ νέων Ολυμπίας 2009, Euganea 2010, Psarokokalo 2010, Uppsala 2010, Biarritz,
LAGFF 2010, Dubrovnic 2010, Lima 2010, Cologne 2010, Istanbul 2010, Go Short 2010
Ειδικό βραβείο του Ε.Κ.Κ. και της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών στο Φεστιβάλ

ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: “Tilva Ros” του Nikola Lezaic Διάρκεια: 99 λεπτά
Στο Bor της Σερβίας, σε ένα από τα μεγαλύτερα ανθρακωρυχεία που πλέον έχει εγκαταλειφθεί, ο Toda και ο Stefan περνούν το πρώτο καλοκαίρι τους μετά το σχολείο προσπαθώντας να κερδίσουν την προσοχή της νεαρής Dunia. Εν μέσω κοινωνικών αναταραχών για την τύχη της πόλης και αναζητήσεις για το μέλλον και την καριέρα τους, οι δυο φίλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολλά περισσότερα από τον εφηβικό εγωισμό τους.
Παρουσία του παραγωγού στις 5 & 8/2

Φεστιβάλ: Σεράγεβο 2010, Οσλο 2010, Εστορίλ 2010,Μπελυορ 2010, Festival de cinema europeen des arcs
Βραβεία:
Καλύτερης ταινίας (Σεράγεβο), Καλύτερης ταινίας (Εστορίλ), βραβείο κοινού και επιτροπές (Μπελυορ)
****

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου: 20:00

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου : 20.00

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011: 20.00

Δευτέρα  7 Φεβρουαρίου: 20.00

&

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου: 20:00

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: “Ώμος Προς Ενοικίαση” του Δημήτρη Εμμανουηλίδη
Στην Αθήνα ενός όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος, ο Μπετελγκέζ, ένας βετεράνος «Φίλος επί πληρωμή», προσπαθεί να βρει την εξαφανισμένη κόρη του, Σελεστίν, και να συμφιλιωθεί με τον επικείμενο θάνατο του από μια μυστηριώδη, θανατηφόρα επιδημία.
Διάρκεια: 21′
Φεστιβάλ: Μικρού μήκους Δράμα 2007,Τ-short movies Festival 2009, ΒigBang
Βραβεία: Τιμητική διάκριση σκηνογραφίας Δράμα 2007

ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: «Pus» («Haze») του Tayfun Pirselimoglu
Ο Resat προσπαθεί να επιβιώσει δουλεύοντας για έναν συνοικιακό μαφιόζο, ενώ ζει σε ένα άθλιο διαμέρισμα με την ηλικιωμένη μητέρα του. Θέλει περισσότερα από τη ζωή, αλλά δεν έχει τρόπο να τα αποκτήσει. Ώσπου, συναντά τον Emin που είναι πρόθυμος να τον πληρώσει για να ξεφορτωθεί τη γυναίκα του. Ως που μπορεί να φτάσει η απελπισία;
Διάρκεια: 108′

Παρουσία του σκηνοθέτη στις 26, 28 & 30/1

Φεστιβάλ: Βερολίνο 2010

*******

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου: 20:00

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου: 20:00

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου: 21:00

&

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου: 20:00

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ:  Οι Πυραμίδες της Αθήνας της Γιολάντας Μαρκοπούλου

Στο Μεταξουργείο ανάμεσα στο αιγυπτιακό καφενείο, το κινέζικο εστιατόριο και τους οίκους ανοχής, μία ομάδα αγοριών και κοριτσιών εγκαθίστανται στο πορτοκαλί κτίριο της γωνίας. στο ίδιο κτίριο κοιμάται παράνομα τα βράδια ο νεαρός Αιγύπτιος Ismaelπου τώρα θα πρέπει να φύγει. Ποιοι είναι αυτοί οι ξένοι; Τι ζητούν; Από πού έρχονται;
Διάρκεια: 15′


Φεστιβάλ:
Μικρού μήκους Δράμας 2010

ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: Podslon/ Shelter του Drago Sholev, Διάρκεια: 88 λεπτά
Όταν ο 12χρονος Ράντο εξαφανίζεται από το σπίτι για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, οι γονείς του αναγκάζονται να αφήσουν το τηλεκοντρόλ και να θυμηθούν την ύπαρξή του. Επιστρέφοντας όμως από το αστυνομικό τμήμα όπου δήλωσαν την εξαφάνιση, διαπιστώνουν ότι ο κανακάρης τους όχι μόνο γύρισε σπίτι, αλλά έφερε και παρέα: τα δυο φρικιά του χωριού… Η εφηβική επανάσταση σε μεγάλα κέφια.
Φεστιβάλ : Σαν Σεμπαστιάν 2010, Μπρατισλάβα 2010, Θεσσαλονίκης 2010,
Mediawave 2011
Βραβεία:
Καλύτερης σκηνοθεσίας (Μπρατισλάβα)

*****

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου: 20:00

Σάββατο12 Φεβρουαρίου: 20:00

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου: 20:00

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου: 20:00

&

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου: 20:00

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: Afterimage του Catalin Leescu – Διάρκεια: 15 λεπτά
Στο 2057, ένας ιδιωτικός ερευνητής, ειδικός στην αποκατάσταση εγκληματολογικών στοιχείων, χρησιμοποιεί την πρωτότυπη τεχνολογία των κατόπτρων για να ανασυνθέσει μια υπόθεση 50 χρόνων.


Φεστιβάλ: Toronto-Romanian, Ecu European Independent Film Festival Παρίσι 2007, B-est Independent Film Festival Βουκουρέστι 2007, Interfilm Bερολίνο 2007, Cinefiesta Πουέρτο Ρίκο 2007, Science + Fiction Trieste 2007′, Da Kino Bουκουρέστι 2007, Θεσσαλονίκης 2008
Βραβεία: Επιτροπής στο Da Kino

ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: One Day του Hou Chi-Jan, Διάρκεια: 93 λεπτά
Η Σίγκινγκ βλέπει συνεχώς το ίδιο όνειρο: ένα αγόρι που της φωνάζει από μακριά, αλλά δεν μπορεί να διακρίνει ποιος είναι ούτε τι λέει. Ένα βράδυ, συναντάει έναν φαντάρο που αυτοσυστήνεται ως μελλοντικός της εραστής. Και κάπου εκεί χάνεται το νήμα μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, μεταξύ τώρα, πριν και μετά. Αλλά το ερώτημα παραμένει: αν ήξερες ότι θα χάσεις τα πάντα, θα ερωτευόσουν από την αρχή;
Παρουσία του σκηνοθέτη στις 10 και 12/2
Φεστιβάλ: Βερολίνο 2010, Χονγκ Κονγκ 2010

Ενιαίο Εισιτήριο 5€ (Δύο Προβολές: Μεγάλου & Μικρού Μήκους)

Αίθουσα: Κινηματογράφος

Ώρα: Γενικά 20:00, Προσοχή: Κάθε Τρίτη στις 21:00

6. Masterclasses

· Σάββατο 29 Ιανουαρίου, στις 18:00

Οι εικαστικοί Παναγιώτης Δανιηλόπουλος, Ανδρέας Λόλης, Χάρης Κοντοσφύρης, Κώστας Τσώλης, Τayfun Pirselimoglu, Νίκος Μάρκου Μανώλης Μεραμπελιώτης, Αθανάσιος Μπερούτσος in Masterclass

· Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, στις 18.00

Ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και εικαστικός Τayfun Pirselimoglu και ο

κινηματογραφιστής Ανδρέας Σινάνος in Masterclass

· Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, στις 18:00

Γ. Νανούρης- Γ. Διαμαντόπουλος in Masterclass

· Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στις 18:00

Urow Tomic και Maryam Zaree in Masterclass

· Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, στις 18:00

Oι σκηνοθέτες Hou Chi-Jan & Drago Sholev in Masterclass

· Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στις 18:00

H Χριστίνα Σουγιουλτζή και ο Καμίλο Μπεντανκόρ

από την ομάδα χορού «κι όμΩς κινείται» in Masterclass

· Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, στις 18:00

Η σκηνοθέτις Έλλη Παπακωνσταντίνου & οι ηθοποιοί

Αθηνά Μαξίμου και Ελευθερία Γεροφωκά in Masterclass

· Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στις 18:00

Οι Alain Lefevre (Μουσικοσυνθέτης) in Masterclass

· Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, στις 18:00

ΟΙ DROG_A_TEK & οι ERASERS in MasterClass

Πληροφορίες στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

Αίθουσα: Κινηματογράφος

Εισιτήρια:
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

Konstantinos

Playground Productions

Χορηγοί Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

Κοντέινερ

ελculture.gr

Ως 3

mediasoup.gr

camerastyloonline.wordpress.com

culturenow.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.