Με ένα …. κλικ, οι νέοι στο Μέγαρο!

me ena klik sto megaro

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας

Υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας

Ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κ. Ιωάννης Μάνος και ο Πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.) καθηγητής κ. Παναγιώτης Τσανάκας υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας πενταετούς διάρκειας.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού του ρόλου, επιχειρεί με τη συνεργασία αυτή, ένα σημαντικό βήμα προσέγγισης των νέων ανθρώπων. Έτσι, το μεγαλύτερο πολιτιστικό κέντρο της χώρας, προχωρά σε ένα ‘άνοιγμα στους νέους’ και φέρνει τις εκδηλώσεις του, στον υπολογιστή τους.

Μαθητές του γυμνασίου, του λυκείου, φοιτητές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, όπου κι αν διαμένουν, θα μπορούν να ‘ζουν’ τη μαγεία της τέχνης μέσα από το λάπτοπ τους, αφού παραστάσεις του Μεγάρου και εκδηλώσεις του Megaron Plus θα ανεβαίνουν στον ιστότοπο του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας και από εκεί θα ‘διαχέονται’ σε όλα τα σχολεία, τα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας.

Το δίκτυο του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) παρέχει στην ελληνική ακαδημαϊκή, ερευνητική και εκπαιδευτική κοινότητα προηγμένες υπηρεσίες εθνικής διασύνδεσης υπερ-υψηλών ταχυτήτων, εξυπηρετώντας όλα τα ΑΕΙ, AΤΕΙ, τα ερευνητικά κέντρα της χώρας και τα σχολεία, μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Η συνεργασία για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης εκδηλώσεων στη σχολική, ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα της χώρας, μέσω του δικτύου της ΕΔΕΤ είναι το αντικείμενο της συμφωνίας ανάμεσα στους δύο φορείς. Μέσω της απευθείας σύνδεσης με το Μέγαρο Μουσικής που έχει υλοποιήσει με οπτικές ίνες η ΕΔΕΤ Α.Ε., θα είναι δυνατή η μετάδοση εκδηλώσεων μέσω του δικτύου στα πανεπιστήμια, τα σχολεία και τα ερευνητικά κέντρα όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο υλοποίησης της συνεργασίας προβλέπονται :

Μετάδοση εκδηλώσεων … live

Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής θα μπορούν – μέσω του δικτύου της ΕΔΕΤ – να μεταδίδονται ψηφιακά και ταυτόχρονα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τους ερευνητικούς φορείς και τα σχολεία της χώρας.

…αλλά και με αναζήτηση

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που έχουν παρουσιαστεί στη σκηνή τη Μεγάρου αλλά και κάποιες διαλέξεις από την πολύ-θεματική Σειρά εκδηλώσεων Megaron Plus που έχει φιλοξενήσει προσωπικότητες διεθνούς κύρους από τα πεδία της τέχνης και της επιστήμης, θα μπορούν στο μέλλον να μεταδίδονται μετά από αίτημα των ενδιαφερομένων ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων ή σχολείων.

Εκπαίδευση και ψυχαγωγία, καταργώντας την απόσταση

Χρήσιμο εργαλείο για τα σχολεία και την ακαδημαϊκή κοινότητα, το υλικό του Μεγάρου θα μπορεί να διατίθεται για να πληροφορεί, να εκπαιδεύει και να ψυχαγωγεί νέους ερευνητές, φοιτητές και μαθητές από όλες τις περιοχές της χώρας, καταργώντας την απόσταση.

Η ανάδειξη του οπτικοακουστικού υλικού του Μεγάρου σε υψηλή ανάλυση μέσω της μετάδοσης από το διαδίκτυο, η πρόσβαση των μελών του εσωτερικού δικτύου(servers) στο ψηφιακό αρχειακό υλικό του Μεγάρου (αρχικά σε δοκιμαστική λειτουργία) καθώς και η πρόσβαση μέσω του πανευρωπαϊκού δικτύου GEANT σε ευρωπαϊκούς φορείς περιεχομένου αντίστοιχων ομότιμων δικτύων, περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό της συνεργασίας αυτής.

Τέλος, προβλέπεται η ανάρτηση του προγράμματος των εκδηλώσεων του Μεγάρου σε ιστότοπο που θα φιλοξενεί ο ΕΔΕΤ καθώς και ο σχηματισμός ομάδων μελέτης των δυνατοτήτων αξιοποίησης της τεχνολογίας στον χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.