Ιστορίες δέντρων και κηπουρών-αγγελία

ISTORIES DENTRON KAI KIPOURON

Έχετε να μας διηγηθείτε μια ιστορία σας με ένα δέντρο της Αθήνας; Θέλετε να βοηθήσετε να φυτευτεί και να μεγαλώσει μια γαζία στην πόλη; Έχετε ένα μέρος να μας προτείνετε για να τη φυτέψουμε; Παρακαλούμε τηλεφωνείστε στο 6937-442230. Οι ιστορίες σας θα ενσωματωθούν στην παράσταση Γλυκιά Οφηλία, που παίζεται για δεύτερη χρονιά από την Ομάδα Ίσον Ένα στον Κινητήρα Στούντιο, και οι γαζίες σας (προσφορά της παράστασης) θα ενσωματωθούν στους δρόμους της πόλης, στις καθημερινές διαδρομές μας.

Το Σάββατο, 26 Μαρτίου, φυτεύτηκαν οι πρώτες γαζίες στα Εξάρχεια, και κρεμάστηκαν κορδέλες-σήματα με «γλυκές λέξεις» στα κλαδιά τους. Επίσης κρεμάστηκαν κορδέλες στα κλαδιά των δέντρων που την ιστορία τους μας είπατε, την οποία τώρα μπορείτε να διαβάσετε εκεί.

Αναζητήστε τα δέντρα στην πόλη, φροντίστε τα, ποτίστε τα. Βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. Δεν αναζητούμε σπόνσορες, αναζητούμε συμπολίτες. Είμαστε μία Ομάδα, είμαστε Ένας. Ίσως τελικά να είμαστε πολλοί. Ελάτε να φυτέψουμε την πόλη μαζί. Σκεφτείτε τα κλαδιά να απλώνονται στην πόλη, να θροΐζουν, να δροσίζουν, να ξεπλένονται με τη βροχή.

Συν-κίνηση!

cv

Η Ομάδα Ίσον Ένα ασχολείται συστηματικά με την πόλη και το δημόσιο χώρο/λόγο/σώμα. Το 2009 ανέβασε την παράσταση Χώρος Άμλετ, που είναι το προηγούμενο μέρος ενός δίπτυχου-δουλειάς πάνω στον Άμλετ και την Αθήνα,

στον Κινητήρα και σε πολλούς ανοιχτούς δημόσιους χώρους και φεστιβάλ της πόλης. Η επόμενή της δουλειά αφορά ξανά το ‘σώμα της πόλης’, και θα παιχτεί εξ ολοκλήρου στους δρόμους της Αθήνας. Σκηνοθέτης της Ομάδας είναι η Ιωάννα Ρεμεδιάκη, θεατρολόγος-φιλόλογος. διδάσκει αρχαίο θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και είναι λέκτορας υπό διορισμό στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνθέσει-σκηνοθετήσει-παρουσιάσει τις performance Το Τραπέζι (2006-7), Εκσκαφή Κενού (2007-8), Ιστορίες του

Μουσείου (2008), Χώρος Άμλετ (2009) και Γλυκιά Οφηλία (2010-11).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.