Η Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου για 10 μέρες στην Κεντρική Ακαδημία Θεάτρου του Πεκίνου . Του απενεμήθη ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα της Ακαδημίας.

antigoni sofokli terzopoulos kina

Γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τις διαπολιτισμικές σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα και τη θεατρική εκπαίδευση αποτελεί η παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, που είχε πρεμιέρα στις 31 Μαΐου 2011 στην Κεντρική Ακαδημία Θεάτρου του Πεκίνου. Η Αντιγόνη θα παρουσιάζεται για 10 μέρες στο καινούριο θέατρο της Ακαδημίας και είναι ήδη υποψήφια για το Μεγάλο Εθνικό Βραβείο.

Η παράσταση Αντιγόνη, την οποία ο Θεόδωρος Τερζόπουλος σκηνοθέτησε με τελειόφοιτους σπουδαστές της Ακαδημίας, αποτελεί έναν ακόμη σταθμό στην πολυετή συνεργασία του Θεάτρου Άττις με την σημαντικότερη Ακαδημία Θεάτρου της Ασίας. Η συνεργασία του Θεόδωρου Τερζόπουλου με την Ακαδημία του Πεκίνου χρονολογείται από το 1984 και προάγει ένα γόνιμο διάλογο ανάμεσα στην αρχαία ελληνική τραγωδία, την Όπερα του Πεκίνου και το ασιατικό θέατρο. Πιο πρόσφατα και συγκεκριμένα το 2008, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Έτους της Ελλάδας στην Κίνα, σκηνοθέτησε και πάλι με σπουδαστές της Ακαδημίας τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου, παράσταση η οποία τιμήθηκε με το 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης στο Φεστιβάλ Ακαδημιών Θεάτρου της Κίνας.

Επιστέγασμα της συνεργασίας του Θεόδωρου Τερζόπουλου με την Ακαδημία είναι η απονομή του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα της Ακαδημίας και η αναγνώριση «της απόλυτης υποταγής της Ακαδημίας στο διαπολιτισμικό θέατρο του Έλληνα σκηνοθέτη», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος της, Xu Xiang.

Η μέθοδος εργασίας του Θεόδωρου Τερζόπουλου διδάσκεται έξι ώρες την εβδομάδα στην Ακαδημία, ενώ παρουσιάστηκε και το βιβλίο που εκδόθηκε στην κινεζική γλώσσα αφιερωμένο στο σύστημα εργασίας του. Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δέχτηκε νέες προτάσεις από την Ακαδημία και το Εθνικό Θέατρο της Κίνας για τη σκηνοθεσία μιας τραγωδίας με τη συμμετοχή ηθοποιών από πέντε χώρες της Ασίας.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΣ

Λεωνίδου 7, Μεταξουργείο

10437 Αθήνα

Τηλ.: 210 5226260 Φαξ: 210 5224422

e-mail: attis@otenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.