Έναρξη υποβολής αιτήσεων των ελληνικών ταινιών μυθοπλασίας στο 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


festival thessalonikis

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των ελληνικών ταινιών μυθοπλασίας που θα συμμετάσχουν στο 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα διοργανωθεί μεταξύ 4-13 Νοεμβρίου.
Η πρόσκληση αφορά σε ελληνικές ταινίες άνω των 60 λεπτών (σε φιλμ ή σε ψηφιακή μορφή), η παραγωγή των οποίων έχει ολοκληρωθεί στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.
Για το 52ο Φεστιβάλ, δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι ταινίες που δεν έχουν πραγματοποιήσει προηγούμενη δημόσια, εμπορική ή φεστιβαλική προβολή στην Ελλάδα, προϋπόθεση που ισχύει και στο διεθνές πρόγραμμα.
Οι ταινίες των πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών (πρώτη ή δεύτερη ταινία), θέτουν αυτομάτως υποψηφιότητα για συμμετοχή στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα.
Στην ψηφιακή αγορά του φεστιβάλ, δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν τόσο οι ταινίες που θα προβληθούν στην 52η διοργάνωση, όσο και οι ταινίες που έχουν ήδη πραγματοποιήσει πρεμιέρα στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση ότι έχουν ολοκληρωθεί στη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών και δεν έχουν συμμετάσχει ξανά στην Αγορά.
Παράλληλα ξεκινά και η έναρξη υποβολής αιτήσεων των ελληνικών κινηματογραφικών σχεδίων σε εξέλιξη που θα συμπεριληφθούν στην αναπτυξιακή δράση του φεστιβάλWorks in Progress.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, αιτήσεις και κανονισμό συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ελληνικό τμήμα (Ελένη Ανδρουτσοπούλου, τηλ: 210 8706026, androutsopoulou@filmfestival.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ (www.filmfestival.gr).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.