Ματαιώσεις καλοκαιρινών παραστάσεων στην Επίδαυρο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις της ΣΣΕ

epidavros

KOINH_ANAKOINOSI_GIA_EPIDAVRO_2011

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση, παραμονές του Φεστιβάλ Επιδαύρου να ανακοινώνουμε κινητοποιήσεις. Κινητοποιήσεις που σκοπό έχουν την υπεράσπιση του θεσμού των Κρατικών Θεάτρων.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση μέρα με τη μέρα δίνει τη χαριστική βολή στα συγκεκριμένα Θέατρα μην καλύπτοντας ούτε τις βασικές οικονομικές τους ανάγκες για τους μισθούς των εργαζομένων, παραδίδοντας τα στα χέρια των χορηγών και των ευεργετών. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις συνδέονται άμεσα με την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των Κρατικών Θεάτρων, συρρίκνωσης του καλλιτεχνικού τους έργου και του οικονομικού στραγγαλισμού τους.
Η περιστολή της αποζημίωσης εκτός έδρας σε σημείο που θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η έντονη φημολογία για συγχώνευση των οργανισμών και η ένταξη τους σε καθεστώς ΔΕΚΟ με τον Ν. 3899/10 ένα αποτέλεσμα φέρνουν. Μετατρέπουν το αγαθό του Πολιτισμού σε εμπορικό προϊόν και αφαιρούν από τον Ελληνικό λαό τη δυνατότητα πρόσβασης στο θεσμό των Κρατικών Θεάτρων.
Οι περιοδείες είναι η μοναδική δυνατότητα να επικοινωνήσουμε ως Κρατικές Σκηνές και με το κοινό της περιφέρειας και να συμμετάσχουμε στα μεγάλα Φεστιβάλ αναδεικνύοντας τον Ελληνικό πολιτισμό. Οι περιοδείες είναι μέσα στους σκοπούς της ίδρυσης και της λειτουργίας των οργανισμών μας. Ο Ν. 3899/10 δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στο χώρο της Τέχνης. Είναι πέραν των δυνατοτήτων μας να μετακινηθούμε μακριά από την μόνιμη κατοικία μας με δικά μας έξοδα.
Οι εργαζόμενοι στα Κρατικά θέατρα υφίστανται συνεχείς περικοπές δικαιωμάτων, απολύσεις, μειώσεις των αποδοχών.
Φτάνει πια ο εξευτελισμός!
Σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις της ΣΣΕ, θα προχωρήσουμε σε ματαιώσεις καλοκαιρινών παραστάσεων στην Επίδαυρο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, επιφυλασσόμενοι και για τη χειμερινή περίοδο.

Ζητούμε Άμεσα:


Να εξαιρεθούν τα Κρατικά Θέατρα από το Ν. 3899/10 (να μην ενταχθούν στο καθεστώς των ΔΕΚΟ).
Την εφαρμογή των όρων των Συλλογικών Συμβάσεων.
Να μην προχωρήσει η κατάργηση ή η συγχώνευση των οργανισμών των Κρατικών Θεάτρων.
Η Ομοσπονδία και τα Σωματεία Εργαζομένων είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματά τους.

Π.Ο.Θ.Α. Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος
Σ.Ε.Η. Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.
Σ.Ε.Τ.Θ. Σωματείο Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου.
Σ.Ε.Κ.Θ.Β.Ε. Σύλλογος Εργαζομένων στο Κ.Θ.Β.Ε. πάσης φύσεως Προσωπικού
Σ.Ε.Ε.Θ. Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ματαιώσεις καλοκαιρινών παραστάσεων στην Επίδαυρο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις της ΣΣΕ

 1. Θα κάνουν πάρα πολύ καλά! Ειδικά το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ανέκαθεν ήταν λίκνο πολιτισμού και η μοναδική δυνατότητα επικοινωνίας με την υπόλοιπη Ελλάδα, πλην της πρωτεύουσας.
  Ασφαλώς και όλοι μας ξέρουμε ότι οι μισθοί τους δεν πλησιάζουν καν αυτούς των ελεύθερω θεάτρων. Οι εξαίρετοι ηθοποιοί του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ όμως δεν θέλησαν ποτέ να συμμετάσχουν στο Ελεύθερο Θέατρο, και δεν υπέκυψαν στις προκλήσεις και τις φωνές των σειρήνων! Προτίμησαν να παραμείνουν στο ΕΘΝΙΚΟ με τους μισθούς πενίας και να μεταδίδουν πολιτισμό, καλό γούστο, ηθοποιία, έργα αξιώσεων.
  Τώρα τους ζητάνε περιοδείες με δικά τους έξοδα!
  Ημαρτον! Δεν έχουν καν φιλότιμο!
  Να υπαχθούν στις ΔΕΚΟ?????
  Ημαρτον! Χάθηκε τελείως το φιλότιμο!
  Ντροπή!
  Καλά κάνουν! Να ματειώσουν τις παραστάσεις και τώρα και τον χειμώνα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.