Αυθαιρεσία, αυταρχισμός, λογοκρισία, καταπάτηση του δικαιώματος ελεύθερης έκφρασης και τύπου, τρομοκρατία δεν θα περάσουν ιδιαίτερα στον χώρο του πολιτισμού του Γιάννη Καραμπίτσου

Έχει δικαίωμα ένας εκπρόσωπος κρατικού πολιτιστικού φορέα στον αυταρχισμό και στην τρομοκρατία ανθρώπων & φορέων γενικά κ ειδικότερα με ανιδιοτελή προσφορά   στο χώρο του πολιτισμού; έχει δικαίωμα οι πράξεις του να έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα αυτού του φορέα; έχει υποχρέωση να απαντά έγγραφα στις επιστολές που του κοινοποιούνται; έχει δικαίωμα να προσβάλλει κ να απειλεί συστηματικά ανθρώπους τάχατε εκ παρεξηγήσεως;

Σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 2 του Συντάγματος «Ο τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται».

eleftheria typou

μια πρώτη απάντηση -και επιφυλασσόμαστε για διεξοδικότερη μελέτη, ανάλυση και δημοσιοποίηση  του ζητήματος- δίνουμε  σήμερα  στο CameraStylo στο διαδικτυακό πολιτιστικό περιοδικό που εκτός από πρωτοποριακό και ριζοσπαστικό είναι έντιμο, περήφανο και με αξιοπρέπεια που δεν επιτρέπει σε κανέναν όσο δυνατός και μεγάλος αν νομίζει ότι είναι να την θίξει στο παραμικρό. Το CameraStylo και όσοι το εκπροσωπούν δεν φοβήθηκαν ποτέ κανέναν, ξέρουν να διεκδικούν το δίκιο τους και να κερδίζουν κατά κράτος την αδικία και την φαυλότητα.

Η περιουσία του Camera Stylo είναι αυτή τη στιγμή 15ευρώ και αυτών των ανθρώπων κάποιες χιλιάδες ευρώ το μήνα αλλά αν νομίζουν ότι αυτό θα τους δώσει το παραμικρό αβαντάζ απέναντί μας είναι πολύ γελασμένοι, αγύριστα και ξερά κεφάλια είμαστε όταν καλούμαστε να προστατεύσουμε το δίκιο μας, την αλήθεια και τα οράματά μας.

και κάτι ακόμα: με τον καιρό μάθαμε να διεκδικούμε το δίκιο μας όχι συναισθηματικά αλλά με τους ενδεδειγμένους και φέροντες αποτέλεσμα τρόπους. δεν θα διστάσουμε να αποταθούμε όπου χρειαστεί για να υπερασπίσουμε όχι μόνο το δίκιο μας αλλά την δημοκρατία και την ελευθερία του τύπου και της έκφρασης για λογαριασμό μιας βαλλόμενης πανταχόθεν κοινότητας.

Γιάννης Καραμπίτσος

δντής Camera Stylo Online

[Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  (Μ.Μ.Ε.) οφείλουν να δημοσιοποιούν γεγονότα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση του δημοκρατικού φρονήματος των πολιτών,  ενώ ταυτόχρονα ασκούν κριτική στην πολιτική εξουσία. Άλλωστε, η πρωταρχική αποστολή του τύπου είναι η δημοσίευση γεγονότων που αφορούν στο κοινωνικό σύνολο και απαιτούν δημόσιο διάλογο,  με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων.  Άρα,  μέσω του τύπου διαμορφώνονται και εκφράζονται οι πολιτικές ιδέες, αλλά και οι πολιτιστικές και ηθικές αξίες της κοινωνίας.
Επιπλέον ο τύπος είναι επιφορτισμένος και με το καθήκον επιμόρφωσης και ηθικής διαπαιδαγώγησης του κοινωνικού συνόλου, ενώ μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα της πνευματικής,  πολιτιστικής και ηθικής καλλιέργειας του ανθρώπου.  
(Καράκωστας, 2000)]

Σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 2 του Συντάγματος «Ο τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται».

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: