O Σαμ Μέντες, στο πλαίσιο του Bridge Project, επιστρέφει στο θέατρο για να σκηνοθετήσει τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Old Vic, Κέβιν Σπέισι, στον Ριχάρδο Γ΄. Οι δύο καλλιτέχνες συναντώνται εκ νέου στο διατλαντικό αυτό εγχείρημα για πρώτη φορά μετά την ταινία American Beauty, που χάρισε και στους δύο τα βραβεία BAFTA και Όσκαρ.
Ο θίασος επανδρώνεται και πάλι με κορυφαίους Αμερικανούς και Βρετανούς ηθοποιούς και ξεκινά μια διεθνή περιοδεία προτού καταλήξει στη σκηνή του BAM στη Νέα Υόρκη.
O Σαμ Μέντες, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Donmar Warehouse επί μία δεκαετία, έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις στο Βασιλικό Σαιξπηρικό Θέατρο, στο Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας, στο Γουέστ Εντ και το Μπρόντγουεϋ. Η φιλμογραφία του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις ταινίες Ο δρόμος της απώλειας και Ο δρόμος της επανάστασης.
Ο Κέβιν Σπέισι, τα τελευταία χρόνια πρωταγωνίστησε στις παραστάσεις του Old Vic Inherit the Wind,Speed-the-Plow, A Moon for the Misbegotten και Ριχάρδος Β΄.
Στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους
The Bridge Project, από την Bank of America Merrill Lynch
William Shakespeare, Ριχάρδος ο Γ’
29-30 Ιουλίου,
21:00
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Πρωταγωνιστεί ο
Κέβιν Σπέϊσι
Σκηνοθεσία
Σαμ Μέντες
Σκηνοθεσία
Sam Mendes
Σκηνικά
Tom Piper
Κοστούμια
Catherine Zuber
Φωτισμοί
Paul Pyant
Προβολές
Jon Driscoll
Ήχος
Gareth Fry
Μουσική
Mark Bennett
Μουσική διεύθυνση
Curtis Moore
Διδασκαλία σκηνών μάχης
Terry King
Καλλιτεχνικός συνεργάτης
Gaye Taylor Upchurch
Διανομή
Maggie Lunn & Daniel Swee
Ηθοποιοί
Maureen Anderman
Stephen Lee Anderson
Jeremy Bobb
Nathan Darrow
Zands Duggan
Jack Ellis
Haydn Gwynne
Chuk Iwuji
Isaiah Johnson
Gemma Jones
Andrew Long
Katherine Manners
Curtis Moore
Howard W Overshown
Simon Lee Phillips
Gary Powell
Michael Rudko
Annabel Scholey
Kevin Spacey
Gavin Stenhouse
Hannah Stokely
Hugh Wilkinson
Chandler Williams
Παραγωγή
Χορηγός
Με την υποστήριξη
Χορηγός Επικοινωνίας
Διάρκεια
3 ώρες περίπου
Τιμές εισιτηρίων
50€ (VIP)
40€ (Ζώνη Α)
30€ (Ζώνη Β)
20€ (Άνω Διάζωμα)
15€ (Φοιτητικό – Ζώνη Β)
10€ (Φοιτητικό – Άνω Διάζωμα, ΑΜΕΑ)
Έναρξη προπώλησης: 8 Ιουλίου