ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για παραγωγή Σύγχρονης Όπερας από ένα έως δύο μουσικά σκηνικά έργα δωματίου, έλληνα συνθέτη.

logo_lyriki_skini-

Στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγραμματισμού της περιόδου 2011-2012, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα συμπεριλάβει στις παραγωγές της, παραγωγή Σύγχρονης Όπερας από ένα έως δύο μουσικά σκηνικά έργα δωματίου, έλληνα συνθέτη.

1. Η διάρκεια του κάθε έργου μπορεί να κυμανθεί από 25 έως 30 λεπτά.

2. Η θεματολογία των ποιητικών κειμένων (libretti) είναι ελεύθερη, κατά προτίμηση στην ελληνική γλώσσα. Η σκηνοθετική σύλληψη θα γίνεται επί τη βάσει ενός και μοναδικού σκηνικού, που θα μεταφέρεται άνετα και θα είναι εύχρηστο.

3. Οι παρτιτούρες οφείλουν να υλοποιηθούν σύμφωνα με τους ακόλουθους περιορισμούς:

· Όχι πάνω από πέντε σολίστες μονωδούς.

· Χορωδία προαιρετική, έως 16 (δεκαέξι) μέλη.

· Ενορχήστρωση με όχι λιγότερους από 14 (δεκατέσσερις) και όχι περισσότερους από 20 (είκοσι) εκτελεστές από την διανομή οργάνων συμφωνικής ορχήστρας, συν πιάνο. Η ανωτέρω ορχηστρική διανομή μπορεί να συμπεριλαμβάνει έως και 3 όργανα με χρέη obbligato.

· Προ-ηχογραφημένα αποσπάσματα που δεν απαιτούν την παρουσία παρά ενός μόνο τεχνικού κατά την διάρκεια των προβών και των παραστάσεων, είναι αποδεκτά.

4. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας στους συνθέτες που θέλουν να συμμετάσχουν.

5. Αν το μουσικό υλικό του επιλεγμένου έργου είναι χειρόγραφο, η Ε.Λ.Σ θα αναλάβει το κόστος μετατροπής του σε ψηφιακή μορφή. Σε κάθε περίπτωση, η Ε.Λ.Σ θα συνάψει ξεχωριστή οικονομική συμφωνία με τον δημιουργό για τα πνευματικά δικαιώματα.

6. Η τελική επιλογή του μουσικού έργου τελεί υπό την αίρεση της προηγούμενης συμφωνίας της Ε.Λ.Σ. σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα του δημιουργού του libretto.

Επισημαίνεται ότι :

Α) Έως τις 31/08/2011, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή της σύνοψης του libretto, τα γενικά σκηνοθετικά κριτήρια της υλοποίησης του έργου και μέρος της παρτιτούρας, διάρκειας δέκα (10) λεπτών, σε τρία (3) αντίγραφα.

Β) Έως τις 31/01/2012, θα πρέπει να έχει παραδοθεί από τον δημιουργό ολόκληρο το έργο, δηλ. πλήρες libretto, πλήρης παρτιτούρα συν σπαρτίτο (αναγωγή για πιάνο – φωνές).

Γ) Έως τις 28/02/2012, θα πρέπει να έχει παραδοθεί το μουσικό υλικό του έργου που αφορά τις πάρτες.

Λόγω της σχετικής τηρούμενης ανοιχτής διαδικασίας, η επιλογή των έργων θα γίνει κατόπιν εισηγήσεως προς την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ε.Λ.Σ. από επιτροπή διαπρεπών ελλήνων συνθετών.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα αναλάβει εξ ολοκλήρου καλλιτεχνικά την παραγωγή και το κόστος αυτής.

Για υποβολή προτάσεων οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο πρωτόκολλο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Οδός Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, 3ος όροφος, τηλ. 210 3711330, Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες από 08.00 – 15.00) έως τις προαναφερθείσες καταληκτικές ημερομηνίες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.