MEDIA Desk Hellas News: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την υποστήριξη ψηφιοποίησης των ευρωπαϊκών κινηματογράφων & άλλα νέα

clip_image002

media_desk_hellas_enimerosi_12_3_2011

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ MEDIA 2007

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει την πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την υποστήριξη ψηφιοποίησης των ευρωπαϊκών κινηματογράφων, στοχεύοντας να διευκολύνει τη ψηφιακή μετάβαση τους και να ενθαρρύνει την προβολή ευρωπαϊκών μη εθνικών ταινιών. Η προθεσμία κατάθεσης των προτάσεων θα ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 και οι προτάσεις θα πρέπει να σταλούν στον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακου­στικών Μέσων και Πολιτισμού (EACEA).

MEDIA Desk Hellas- Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Αρεοπαγίτου 7, Αθήνα, 117 42, Τηλ: 210 3234414, info@mediadeskhellas.eu

Το Multi Platform Business School 2011 παρατείνει την προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος για την ανάπτυ­ξη και τη χρηματοδότηση περιεχομένου πολλαπλών πλατφόρμων (cross-platform) έως τις 11 Ιουλίου. Η Αγορά Connecting Cottbus 2011 θα δέχεται αιτήσεις συμμετοχών από τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς, διανομείς και παράγοντες της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, με ή χωρίς την κατάθεση κάποιου σχεδίου, έως τις 15 Ιουλίου. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη διοργάνωση Doc Launch, που εστιάζεται σε ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, παρατείνεται έως τις 15 Ιουλίου. Τέλος, οι αιτήσεις συμμετοχής για τον διαγωνισμό 48 Hour Film Project στη Ρουμανία, όπου οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν και να παραδώσουν σε DVD μία ταινία μικρού μήκους σε 48 ώρες, θα διαρκέσουν έως τις 22 Ιουλίου.

clip_image004

clip_image006

clip_image008Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την υποστήριξη ψηφιοποίησης των ευρωπαϊκών κινηματογράφων

Ο στόχος του προγράμματος είναι η παροχή κινήτρων στις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλουν σημαντικό ποσοστό μη εθνικών ευρωπαϊκών έργων ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της ψηφιακής διανομής. Η παρούσα πρόσκληση έχει ως στόχο να διευκολύνει την ψηφιακή μετάβαση κινηματογραφι­κών αιθουσών που προβάλλουν ευρωπαϊκές ταινίες, υποστηρίζοντας τις έμμεσες δαπάνες για την αγορά ψηφιακής μηχανής προβολής.

Η αναγγελία απευθύνεται σε ανεξάρτητες ευρωπαϊκές κινηματογραφικές επιχειρήσεις των οποίων η κύρια δραστηριότητα είναι η προβολή ταινιών.

Οι υποψήφιοι οργανισμοί πρέπει:

• να είναι κινηματογραφικές αίθουσες πρώτης προβολής (με πρόγραμμα παρουσίασης ευρωπαϊκών ταινιών σε πρώτη προβολή εντός δώδεκα μηνών από την ημερομηνία κυκλοφορίας τους στη χώρα)

• να είναι ανοικτοί για το κοινό εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια

• να διαθέτουν σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και δήλωσης εισόδου

• να έχουν τουλάχιστον μία οθόνη και 70 θέσεις

να είχαν 520 προβολές ανά έτος όσον αφορά τις μόνιμες κινηματογραφικές αίθουσες (αίθουσες που λειτουργούν για περίοδο τουλάχιστον 6 μηνών τον χρόνο), 300 προβολές ανά έτος όσον αφορά τις αίθουσες με μία οθόνη (30 προβολές ανά μήνα) και τουλάχιστον 30 προβολές ανά μήνα όσον αφορά τους θερινούς/ υπαίθριους κινηματογράφους (κινηματογραφικές αίθουσες που λειτουργούν για λιγότερο από 6 μήνες τον χρόνο)

να είχαν τουλάχιστον 20 000 θεατές τους τελευταίους δώδεκα μήνες ή 20 000 εισιτήρια για τα οποία καταβλήθηκε
όντως κανονικό αντίτιμο.

Επιλέξιμες θεωρούνται οι κινηματογραφικές αίθουσες που το 2010 πρόβαλαν ευρωπαϊκές ταινίες σε ποσοστό τουλάχιστον 50 %, εκ του οποίου τουλάχιστον το 30 % αντιστοιχεί σε μη εθνικές ευρωπαϊκές ταινίες.

Οι ταινίες που ήδη έχουν κατηγοριοποιηθεί περιέχονται στην ευρωπαϊκή βάση κινηματογραφικών ταινιών:

http://ec.europa.eu/culture/media/programme/distrib/filmbase/index en.htm

Οι αναλυτικές οδηγίες και τα έντυπα υποψηφιότητας διατίθενται στην ακόλουθη διαδικτυακή διεύθυνση:

http://ec.europa.eu/culture/media/programme/distrib/schemes/auto/index en.htm

Ολοκλήρωση υποβολής προτάσεων: 15 Σεπτεμβρίου 2011

Οι προτάσεις πρέπει να αποσταλούν στην ακόλουθη διεύθυνση:

Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA)

Constantin DASKALAKIS

clip_image010BOUR 3/66

Avenue du Bourget/Bourgetlaan 1

1049 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIΥ

MEDIA Desk Hellas- Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Αρεοπαγίτου 7, Αθήνα, 117 42, Τηλ: 210 3234414, info@mediadeskhellas.eu

clip_image012clip_image014

)MEDIA Multi Platform Business School – 2011

^BUSINESS

9 έως 13 Αυγούστου 2011, Ρόντα, Ισπανία

SCHOOL

Παράταση προθεσμίας: 11 Ιουλίου 2011

Το MPBS απευθύνεται σε παραγωγούς οπτικοακουστικών μέσων που ενδιαφέρο­νται για την ανάπτυξη και τη χρηματοδότηση περιεχομένου πολλαπλών πλατφόρμων (cross-platform), αλλά και γραμμικών και διαδραστικών σχεδίων, και τη διανομή τους στις διεθνείς αγορές.

Ο στόχος του πενθήμερου σεμιναρίου είναι η υλοποίηση των προτεινόμενων σχεδί­ων των συμμετεχόντων με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αξιοποιώντας την εμπειρία των διδασκόντων Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι διδάσκοντες του σεμιναρίου συμπεριλαμβάνουν τους Juliane Schulze- Ειδική συνεργάτης της peacefulfish, Ralph Oliver Graef- σύμβουλος για ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων, Ben Grass, Διευθύνων Σύμβουλος της Pure Grass Films, Richard Morris- Διευθυντής Πολυμέ­σων της Zed Worldwide, Mike Dicks- ιδρυτής της Bleedinedge, Tom Putzki- βετε­ράνος δημιουργός εφαρμογών ψυχαγωγίας

Για περισσότερες πληροφορίες: www.mpbs.mediaschool.es, mpbs@mediaschool.org, Laura Almellones

clip_image016

Διαγωνισμός 48 HOUR FILM PROJECT

29 έως 31 Ιουλίου 2011, Μπράσοφ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 22 Ιουλίου 2011

Ο διαγωνισμός 48 Hour Film Project πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Ρου­μανία, έχοντας ξεκινήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν επεκταθεί παγκοσμίως. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν και να παραδώσουν σε DVD μία ταινία μικρού μήκους σε 48 ώρες. Όλα τα έργα θα προβληθούν στο Teatrul Dramatic του Μπρασόφ, ενώ οι ταινίες των νικητών θα μπορούν να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα και να προβληθούν στην Short Film Corner στις Κάννες.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.48hourfilm.com/brasov, brasov@48hourfilm.com, Τηλ: +40 736 014 076

clip_image018

MEDIA Desk Hellas- Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Αρεοπαγίτου 7, Αθήνα, 117 42, Τηλ: 210 3234414, info@mediadeskhellas.eu

clip_image020

clip_image022

Αγορά Connecting Cottbus 2011

3 – 4 Νοεμβρίου 2011, Κότμπους, Γερμανία,

Ολοκλήρωση υποβολής προτάσεων: 15 Ιουλίου 2011

Η αγορά δέχεται σχέδια για παρουσίαση (pitching) για τις εκδηλώσεις του κινηματο­γραφικού φεστιβάλ του Κότμπους 2011. Οι παραγωγοί μπορούν να συμμετέχουν με ένα σχέδιο μυθοπλασίας που παρουσιάζει προοπτικές για την επίτευξη μίας συμπα­ραγωγής. Για τη φετινή χρονιά, η αγορά συμπαραγωγών του Κότμπους καλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς, Çπράκτορες πωλήσεωνÈ και άλλους εκπροσώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας να συμμετέχουν ακόμα και χωρίς να καταθέ­σουν κάποιο σχέδιο τους.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.connecting-cottbus.de, info@connecting-cottbus.de

Doc Launch presentation

27-28 Οκτωβρίου 2011, Τζιχλάβα

Παράταση προθεσμίας έως 15 Ιουλίου 2011

Το Doc Launch παρουσιάζει ντοκιμαντέρ που βρίσκονται στο στάδιο της αποπεράτωσης (post-production) ώστε να βελτιώσουν τις πιθανότητες διανομή τους. Προγραμματιστές φεστιβάλ, διανομείς, πράκτορες πωλήσεων, δημοσιογράφοι και το ευρύτερο κοινό μπορούν να δουν για πρώτη φορά τα έργα που θα προβληθούν το επόμενο έτος.

Περισσότερες πληροφορίες: www.dokweb.net/en/doc-launch/doc-launch-presentation-about-presentation-625/?sac=60

clip_image024

MEDIA News

Περιοδική ηλεκτρονική ενημέρωση

Ευρωπαϊκή Επιτροπή/Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Κείμενα: Ηλίας Τασόπουλος

Σχεδιασμός: Ideal Design

MEDIA Desk Hellas- Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Αρεοπαγίτου 7, Αθήνα, 117 42, Τηλ: 210 3234414, info@mediadeskhellas.eu

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.