Παρακαλούμε, γυναίκες και άντρες, στις δωρεάν συναυλίες-εκδηλώσεις, “βάλτε λίγο γλώσσα μέσα” του Γιάννη Καραμπίτσου

stathis DE VAZO GLOSSA

Μπορεί οι γυναίκες να έχουν περισσότερο την τάση, αλλά οι άντρες δεν υστερούν καθόλου στην άσκηση του «μη ευγενούς» αθλήματος   “δεν βάζω γλώσσα μέσα”.

PARAKALO GYNAIKES BALTE LIGI GLOSSA MESA

Γιατί τώρα αυτό;

Γιατί μια άλλη γλώσσα αν πρόκειται για συναυλία που περιλαμβάνει τραγούδια ή μια θεατρική ή άλλη παράσταση πάμε εμείς οι υπόλοιποι τουλάχιστον να ακούσουμε ή αν δεν υπάρχουν τραγούδια τη “γλώσσα” των οργάνων ή των εικόνων κ.ο.κ. πάμε να επικοινωνήσουμε.

Γιατί ειδικά σε περιπτώσεις όπως η δική μας  και δεν είμαστε οι μόνοι και όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε και περισσότεροι, οι εκδηλώσεις καταγράφονται από  κάμερες που ναι, γράφουν και ήχο (σε επόμενο κείμενό μας θα αναλύσουμε το πόσο κακό έχουν κάνει, ενδεχόμενα άθελά τους, οι τηλεοπτικοί οπερατέρ με τις “μαγικές” συνδέσεις τους με τις κονσόλες, συνηθίζοντας έτσι τον κόσμο ότι ο ήχος από κάποιο υπερπέραν έρχεται) για να τις απολαύσουν και άλλοι άνθρωποι και στην Αθήνα και στην επαρχία και στο εξωτερικό ενδεχόμενα αφού το διαδίκτυο εκτός από τα πολλά κακά που συνεπάγεται, η κακή ιδίως χρήση του, έχει και πολλά καλά. Και οι οποίοι άλλοι άνθρωποι δικαιολογημένα δεν επιθυμούν αντί της φωνής του Κωνσταντίνου Βήτα επί παραδείγματι να υπομένουν τη λογοδιάρροια κάθε στερημένης (όλοι είμαστε, αλλά δεν κάνουμε έτσι) από επικοινωνία δεσποινίδας ή νεαρού κυρίου, κυρίως, γιατί και κάποιοι μεγάλοι σπανιότερα ακολουθούν. Οι μεγάλοι δεν κυκλοφορούν και πολύ και έτσι δεν έχουμε αντιπροσωπευτικό δείγμα και παράδειγμα.

Γιατί το ότι μια εκδήλωση πολιτισμού είναι δωρεάν δεν είναι εκδήλωση πολιτισμού και δημοκρατίας να “γαμάμε” τους δίπλα μας, τους παραδίπλα μας και τους παρα-παραδίπλα μας. Ιδιαίτερα αν δεν αρκούμαστε στο γεγονός ότι δεν “βάζουμε γλώσσα μέσα μας” αλλά ειρωνευόμαστε τους καλλιτέχνες ή το είδος της τέχνης ή αντιδρούμε με αγένεια και πανάθλιο τρόπο όταν ευγενικά μας ζητηθεί να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε αυτό που διαδραματίζεται μπροστά μας.  Αντιθέτως όσο και αν σε κάποιους φανεί αυστηρή κρίση, πρόκειται πεντακάθαρα και αναμφισβήτητα για εκδήλωση φασισμού της καθημερινής ζωής, χειρότερου δηλαδή φασισμού γιατί πας σε μια εκδήλωση δωρεάν, αφού λόγω κρίσης δύσκολο να βρεθούν και χρήματα, για να ξεχάσεις για λίγο, να ξεφύγεις από τον φασισμό των εξουσιαζόντων, των αφεντικών και όποιων άλλων και αντί για αυτό υπόκεισαι τον φασισμό των γύρω σου και αντί για εκτόνωση και εκφόρτιση, τονώνεις και φορτίζεις τα νεύρα σου στο έπακρο με ανυπολόγιστες συνέπειες για σένα και την επικοινωνία με τους γύρω σου την άλλη μέρα στο χώρο της ρουτίνας σου.

Υπάρχουν και άλλα που θα μπορούσαμε να προσθέσουμε αλλά ας μείνουμε εδώ αφού η στήλη είναι οι ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και θέλουμε να παραμείνουμε πιστοί στο ύφος της.

σας μεταφέρουμε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο facebook (τοίχος Camera Stylo Periodiko) με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο. (13-7-2011, 10.30)

 • Elena Apostolou όλα καλά αν έλειπε η αυθαίρετη και κακογουστη κατά την άποψη μου δήλωση για τις γυναίκες.Αφού τελικά όπως λέτε παρακάτω ήταν «τυχαίο» ότι αριθμητικά ήταν περισσότερες οι γυναίκες, γιατί μια «τυχαία» παράμετρο την κάνετε άποψη;
 • Camera Stylo Periodiko

  ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΒΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΖΑΖ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ «ΤΥΧΑΙΟ» ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ. ΛΕΜΕ ΙΔΙΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΗ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΕΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 5%. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ. ΤΟ «ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ» ΟΧΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.
 • Camera Stylo Periodiko ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ ΚΙΟΛΑΣ; ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ CAMERASTYLO; ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ; ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΙ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ.
 • Camera Stylo Periodiko ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΤΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟ/Women talk three times as much as men, says study/Read more: http://www.dailymail.co.uk​/femail/article-419040/Wom​en-talk-times-men-says-stu​dy.html#ixzz1Rxq6TAXchttp:​//www.dailymail.co.uk/fema​il/article-419040/Women-ta​lk-times-men-says-study.ht​ml
 • Elena Apostolou

  σωστά.κι ένα άρθρο μιας έρευνας καποιου στην daily mail θα έπρεπε να με πείσει;τι κρίμα που η επιστήμη γίνεται η αιτία να μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των ανθρώπων..όπως επίσης υπάρχουν πολλές άλλες έρευνες για την επιθετικότητα των ανδρών και την τάση τους να υποβιβάζουν τις γυναίκες;Και πραγματικά αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, χωρίς να το ερευνήσει κάποιος ειδικός, από την κοινωνική πρακτική. Ίσως σε αυτό να οφείλεται και το μικρό ποσοστό σκηνοθετιδων.Παρόλαυτα, διαβάζω κι εκτιμώ το camera stylo, για αυτο ακριβώς ήταν δυσάρεστη εκπληξη για μένα αυτός ο τίτλος.Στην ουσία του άρθρου συμφωνώ.Το περιτύλιγμα ήταν ατυχές
 • Camera Stylo Periodiko

  η γνώμη του καθενός είναι οπωσδήποτε σεβαστή. είναι μια στήλη με αιρετικό και προβοκατόρικο περιεχόμενο και ύφος και ξαναλέμε τίποτα σε αυτή δεν είναι αυθαίρετο. το θέμα της επιθετικότητας των ανδρών είμαστε από τους πρώτους και στη προσωπική μας καθημερινή ζωή που κατηριάζουμε. δεν έχει να κάνει όμως. όπως αυτό που λέτε για τους άνδρες που υποτιμούν τις γυναίκες. σίγουρα όχι με μας που προτιμούμε γυναίκες ανεξάρτητες με δυναμική προσωπικότητα κατά προτίμηση δυναμικότερη από τη δική μας. άλλο αυτά όμως και άλλο η καυτηρίαση κάποιων κακών κειμένων. και να ξέρετε ότι η αναφορά δεν ήταν μόνο μη τυχαία αλλά έχει και υπόβαθρο που όμως ακριβώς για να μην εστιάσουμε αλλού δεν είχαμε και δεν έχουμε πρόθεση να φέρουμε αυτή τη στιγμή στην επιφάνεια. η άκριτη πολλές φορές επιχειρηματολόγηση εκκινούμενη απο «φεμινιστικούς» λόγους απευθυνόμενοι πολλές φορές σε ανθρώπους ή φορείς που έμπρακτα κ ουσιαστικά σε καθημερινή βάση υποστηρίζουν τις γυναικείες θέσεις δεν φέρνουν πάντα τα ποθούμενα αποτελέσματα.
 • Camera Stylo Periodiko όσον αφορά την έρευνα της daily εννοείται πως όχι, δεν αρκεί και δεν θα όφειλε να σε πείσει μόνοι μας το είπαμε από την αρχή. καλό είναι όμως οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή μας και μας προβοκάρει να το κρατάμε στο μέσα του μυαλού μας και να το διερευνούμε με στόχο πάντα το να γινόμαστε ως κοινότητες καλύτεροι.
 • Elena Apostolou το δέχομαι και κατανοώ τη θέση σας.Σας παρακαλώ όμως να αφαιρέσετε το «φεμινιστικό», με εισαγωγικά ή χωρίς.Με ενδιαφέρει μόνο η ίση μεταχείριση, δεν έχω καμία άλλη πρόθεση.Να είστε σίγουρος ότι αν λέγατε ότι οι άνδρες μιλάνε περισσότερο, τότε θα είχα ακριβώς την ίδια άποψη που εξέθεσα παραπάνω.Ευχαριστώ για το χρόνο σας,οι διανοητικές προκλήσεις είναι πάντα ευχάριστες.
 • Camera Stylo Periodiko

  ΔΕΚΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΜΠΗΚΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ, ΑΡΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΤΕΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ «ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ» ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΑ ΖΗΛΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΑΡΘΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. ΣΑΣ ΤΙΜΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.