«ΟΜΗΡΙΑΔΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ 24 Ιουλίου 2011, 21:00 | Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας-ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

omiriada_1

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: «ΟΜΗΡΙΑΔΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

24 Ιουλίου 2011, 21:00 | Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Ο Οδυσσέας δεν επιστρέφει σε μία φιλική χώρα. Δεν συναντά τα προσφιλή του πρόσωπα, τοπία, οίκους, ακόμη και τους μνηστήρες που πρέπει να εξολοθρεύσει. Η Ιθάκη δεν είναι απλώς «πτωχική» αλλά εχθρική. Ο Οδυσσέας, ως αλλοτριωμένος εκπορθητής της Τροίας, εκμαυλισμένος από την ηδονή του πολέμου, δεν έρχεται «γέρος πιά ν’αράξει στο νησί» αλλά γιά να κατακρεουργήσει την Ιθάκη ως νέα Τροία, ως άλλη μία «χώρα που πεθαίνει». Διότι εκ των έσω τα κακά. Οδυσσέας και Ιθάκη εκδικούνται γιά την αμοιβαία στέρηση, ως εραστές πού αποσπάστηκαν βίαια ο ένας από τον άλλο αλλά με δική τους βούληση. Αν Ιθάκη και Οδυσσέας αυτοπροσδιορίζονται μέσω της αμοιβαίας καταστροφής τους, ο Όμηρος, ο «ολοίτατος» και «κανείστατος», δεν έχει χώρο, δεν έχει χρόνο αλλά αναδημιουργείται στο διηνεκές. Ανοιχτός σε όλες τις ερμηνείες, τις αναθεωρήσεις, τις παρερμηνείες, στις αναγνώσεις πού έγιναν και θα γίνουν. Ετεροπροσδιοριζόμενος. Γι’ αυτό πάντα παρών.

Δημήτρης Τσατσούλης

Κείμενο : Ομηριάδα

Συγγραφέας : Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνοθεσία : Παναγιώτης Κατσώλης

Βοηθός σκηνοθέτη : Αναστασία Γιαννάκη

Φωτισμοί : Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Επιμέλεια κίνησης : Ειρήνη Κυρμιζάκη

Μουσική / κοστούμια : ο θίασος

Ηθοποιοί : Ρωξάνη Βλάσση, Έφη Βλαχογιάννη, Ξανθή Γεωργίου, Αναστασία Γιαννάκη, Γιάννης Δενδρινός, Νατάσα Δουρούμη, Ευθύμης Θέου, Σοφία Ιγνατίδου, Παναγιώτης Κατσώλης, Ειρήνη Κυρμιζάκη, Κατερίνα Λάττα, Νικολέτα Μαστρογιαννοπούλου, Ειρήνη Μπούνταλη, Έμυ Πανουργιά, Βιβή Πέτση, Ελεάνα Τσίχλη

Συμμετέχουν τα παιδιά : Κατερίνα Κατσώλη, Στεφανία Μπαμπάνα

Ηχογραφημένη φωνή : Ακύλλας Καραζήσης

Φωτογραφίες : Νίκος Αλεξίου

Επιμέλεια χτενισμάτων : Κωνσταντίνος Κουταλιάγκας

Σκοπός μας μέσα απο την διαδικασία των προβών, με τελικό στόχο την παρουσίαση της δουλειάς μας το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου, είναι η μελέτη των ορίων (ως σκηνική δράση ή απραξία) της απόλυτης ομαδικότητας-χορικότητας, της απόλυτης μοναξιάς-μονάδας-μονολόγου και της απόλυτης απουσίας (μία σκηνή άδεια).

Παναγιώτης Κατσώλης

omiriada_2

Η ομάδα Ω2 είναι νεοσύστατη και αυτή είναι η πρώτη της απόπειρα ύπαρξης. Η ομάδα απαρτίζεται απο ανθρώπους που αποφοίτησαν ή δίδαξαν στην Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών από το 2007 και έπειτα. Σκοποί της ομάδας είναι ενδεικτικά : 1) Η συνέχιση των καλλιτεχνικών σχέσεων που έχουν δημιουργηθεί και συνεχίζουν να δημιουργούνται στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. 2) Η εξασφάλιση και παροχή χώρου όπου τα μέλη της θα μπορούν να συνεργάζονται δημιουργικά. 3) Η ανάπτυξη, προώθηση και παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων με ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή νέου υλικού, τη διερεύνηση και μελέτη μη θεατρικών κειμένων (πχ. λογοτεχνικού ή δημοσιογραφικού περιεχομένου) με την προοπτική ενσωμάτωσης τους σε θεατρικά δρώμενα, καθώς και τη ζεύξη όλων των τεχνών, μέσων επικοινωνίας και νέων τεχνολογιών με το θέατρο. 4) Η προβολή στο εξωτερικό του ελληνικού θεάτρου μέσα απο τη συμμετοχή σε διεθνείς συναντήσεις, φεστιβάλ, συμπόσια και άλλα πολιτιστικά δρώμενα. 5) Η διοργάνωση εκπαιδευτικών εργαστηρίων, σεμιναρίων, συνεδρίων, διαλέξεων, ομιλιών με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και η ανάπτυξη ερευνητικής και εκδοτικής δραστηριότητας που σχετίζεται με την τέχνη του θεάτρου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Είναι διπλωματούχος σολίστ του Ωδείου Αθηνών στο φλάουτο, πτυχιούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού θεάτρου, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (κλασσικη φιλολογία), του New York Univercity(κινηματογράφος) και του Univercity of California (Master of Fine Arts στη σκηνοθεσία θεάτρου). Εμφανίστηκε σε τρείς παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου προτού φύγει με υποτροφίες των ιδρυμάτων «Ωνάση» και «Λεβέντη» για τις Η.Π.Α. Παρακολούθησε για ένα χρόνο τις τάξεις του Actor Studio και δούλεψε για δύο περιόδους εντατικά με τον Grotowski. Με χορηγεία του ιδρύματος «D.W Waddell» προσλήφθηκε ως μαθητευόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής στο κρατικό θέατρο της πολιτείας της Αριζόνα. Στη συνέχεια κράτησε τη θέση του μόνιμου σκηνοθέτη στο Playwrights theatre του Derek Walcott στη Βοστώνη, σκηνοθετώντας παράλληλα στο American RepertoryTheatre και στο Πανεπιστήμιο Harvard. Έχει πάνω απο τριάντα παράγωγές στο ενεργητικό του σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται δικές του μεταφράσεις ή διασκευές κειμένων. Στον ελληνικό χώρο έχει επίσης πολλές παραγωγές στο ενεργητικό του, μεταξυ άλλων αρκετές δικές του μεταφράσεις ή διασκευές κειμένων. Διδάσκει υποκριτική στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Πελοππονήσου και είναι διευθυντής της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών.

Ρωξάνη Βλάσση

Αποφοίτησε απο την Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών το 2010. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συμμετείχε στο «Θεατρικό Αναλόγιο Εργαστηρίου Θεατρικής Γραφής του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ» στο θέατρο Επι Κολωνώ (σκηνοθεσία Κ. Αρβανιτάκη), στην «Τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, Ολυμπιάδα Πεκίνο 2008», στην χοροθεατρική παράσταση «Πουλιά» (χορογραφία Άρτεμις Ιγνατιού). Παρακολούθησε σεμιναρια «Μουσικού Αυτοσχεδιασμού», «Τεχνικής Alexander», «Ακουστικού Προσωπείου», «Μουσικού Θεάτρου» στο Ωδείο Αθηνών, «Ποιητικό σώμα» με τη Lilo Baur, «Βάκχες» με την Άντζελα Μπρούσκου, καθώς και σεμινάρια με τους: Στάθη Λιβαθινό, Δημήτρη Μαυρίκιο και Κώνσταντίνο Φιλίπογλου. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού τραγουδιου με την υψίφωνο Μάτα Κατσούλη και έχει παραγματοποιήσει σπουδές κλασικού πιάνου στο Ωδείο Αθηνών.

Έφη Βλαχογιάννη

Ηθοποιός-Θεατρολόγος. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών. Συμμετέχει σαν ηθοποιός και συγγραφέας στο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα. «Παίζοντας τις ιστορίες του κόσμου για να αλλάξουμε τον κόσμο» (σκην. David Pammenter), που οργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση. Συμμετείχε στην παράσταση «Καβαλάρηδες στη θάλασσα» (σκην. Άννα Κοκκίνου), στην θεατρική διασκευή της «Σονάτας του Σεληνόφωτος» (σκην. Σωτήρης Μπαμπατζάνης), σε εκπομπη ραδιοφωνικού θεάτρου στο Τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ (σκην. Λήδα Δημητρίου). Συμμετείχε στις ταινίες “The pianist of Paros island” (σκην. Aisuke Matsutoya), καθως και στην ταινία μικρούμήκους “The Last performance” (σκην. Υβόννη Λαδά). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τον AnatoliVassiliev, την Άννα Κοκκινου, τον Γιώργο Κιμούλη. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια «Μουσικού Αυτοσχεδιασμού», «Ακουστικού Προσωπείου», «Υποκριτικής και Λόγου» και «Μουσικού Θεάτρου» στο Ωδείο Αθηνών. Έχει κάνει μαθήματα musical με την Εβελίνα Παπούλια και contact improvisation με τον Κωνσταντίνο Μίχο.

Ξανθή Γεωργίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών. Είναι κάτοχος πτυχίου “ Elementary, Royal Academy” σε κλασσικό και μοντερνο χορό και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τους Θ.Αμπαζή, Κ.Αρβανιτάκη, Δ.Ήμελλο, Ε.Μποζά στη Θάσο υπό την αιγίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας, εργαστήρια με τους Ρ.Πατεράκη, A.Bozik, Α.Βούλγαρη στην Όγδοη Θερινή Ακαδημία του Εθνικού Θεάτρου με θέμα «Γεωγραφίες» στην Λευκάδα, μαθήματα Contact Improvisation με τον χορογράφο Κ.Μίχο στο studio ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ και σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου με τον R.Nieoczym στον Καναδά. Έχει διατελέσει ιέρεια στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2008». Συμμετείχε στις θεατρικές παραστάσεις: «ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ» τουJohn Patrick Shanleyκαι «ΤΟ ΣΠΙΤΙ» του Μιχάλη Πιερή σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη και στις ταινίες «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ» σε σκηνοθεσία Ιεροκλή Μιχαηλίδη και «ΑΠ’ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΑ» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Γκορίτσα.

Αναστασία Γιαννάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών (2010). Συμμετείχε στην Θεατρική κατασκήνωση στη Θάσο (2010) και παρακολούθησε σεμινάρια στο θέατρο των αλλαγών (2006-2007). Συμμετείχε στις παραστάσεις: «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» (σκην. Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Θεσσαλονίκη 2011), «Πόλις» (σκην. Ευδόκιμος Τσολακίδης, 2008), «Το αυγό» του Φελισιέν Μαρσό (σκην. Αγγέλα Καζακίδου, 2008), «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» του Λουίτζι Πιραντέλλο (σκην. Αγγέλα Καζακίδου, 2007), «Στο Βυθό» του Μαξίμ Γκόργκι (σκην. Αγγέλα Καζακίδου, 2006). Συμμετείχε στην ταινία «Αυστηρώς Κατάλληλο» (σκην. Ρέππας-Παπαθανασίου, 2009). Παίζει Ακορντεόν και Φωτογραφίζει ερασιτεχνικά.

Γιάννης Δενδρινός

Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και τελειόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και ΕυρωπαΙκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου . Παρακολούθησε μαθήματα μονωδίας με τη Δ. Τσιλώφ και τη Μ. Κατσούλη. Συμμετείχε στις παραστάσεις : «Vivid Film/Μετά τον Αφρό…» Ομάδα ‘’4FRONTAL’’ σκηνοθεσία Τζ. Κακουδάκη, στην Όπερα του Τζ. Ροσσίνι ‘’Η πλάνη με το αίσιο τέλος’’ σκηνοθεσία Νικ. Κοντούρη, στη διαδραστική Performance ‘’I.N.S’’ 2η Biennale Αθήνας, εγκατάσταση Heaven επιμέλεια Ν. Αργυροπούλου. Στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση συμμετείχε στην ταινία ‘’ J.A.C.E’’ του Μ. Καραμαγγιώλη και στην τηλεοπτική σειρά ‘’Καρυωτάκης’’ σε σκηνοθεσία Τ. Ψαρρά . Ήταν βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση ‘’ Μια Τρελή Μέρα’’ του Έρικ Εμμάνουελ Σμιτ σκηνοθεσία Κ.Αρβανιτάκη.

Δημήτρης Δημητριάδης

Γεννήθηκε και ζεί στην Θεσσαλονίκη. Γράφει πεζογραφία, ποίηση και θέατρο. Μετέφρασε Ζαν Ζενέ, Ζορζ Μπατάιγ, Μωρίς Μπλανσό, Ζεράρ ντε Νερβάλ, Μαργκερίτ Ντυράς, Μολιέρο, Σαίξπηρ, Αισχύλο, Ευριπίδη κ.α.

Νατάσα Δουρούμη

Γεννήθηκε το 1983. Πτυχιούχος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών καθώς και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Συμμετείχε στην Όγδοη Θερινή Ακαδημία του Εθνικού Θεάτρου με θέμα «Γεωγραφίες». Μέλος του χορευτικού συλλόγου οι φίλοι της Μεσσήνης απο το 1989. Συμμετοχές σε χορευτικές διοργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παρακολούθηση μαθημάτων ορχηστρικής δημιουργικού χορού καθώς και χορών απ’όλο τον κόσμο. Παρακολούθηση μαθημάτων φωνητικής και σολφέζ στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου στην παιδική σκηνή στο έργο του Στρατή Πανούργιου «Το παλικάρι που δεν ήξερε τι θα πεί φόβος» σε σκηνοθεσία του ίδιου. Συμμετοχή στην παράσταση του Θωμά Μοσχόπουλου «Βάκχες» του Ευριπίδη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ευθύμης Θέου

Γεννήθηκε το 1980 στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και θέατρο στην Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Συμμετείχε στις παραστάσεις: Πόλη-Κράτος, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, θίασος Κανιγκούντα (σκην. Γ.Λεοντάρης, 2011), Το γέυμα, Performance στη νεολιθική τούμπα του Ν.ΜοναστηρίουΦθιώτιδας (2010/2011), Γαύδος-Το σπίτι, Performance στην προιστορική ανασκαφή της Γαύδου (2010/2011), Control Freak, Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης, ομάδα Vasistas (σκην. Α.Χιώτη, 2010), Ο Αμλετ του Γιώργου Χειμωνά, Φεστιβάλ Φιλίππων Καβάλας (σκην. Γ.Λεοντάρης-Θ.Γκόνης, βοηθός σκηνοθέτη, 2010), 50΄00΄΄- διηγήματα, Θέατρο του Νέου Κόσμου (σκην. Δ.Θεοδωρίδου, 2009/2010), Ο χορός της μοναχικής καρδιάς, CanabisIndica – Patria Graeca, Εθνικό Θέατρο (σκην. Α.Καραζήσης, 2009), Καλαυρεία, Performance στο Ιερο του Ποσειδώνα, Πόρος (2009), Silence, ομάδα Vasistas (σκην. Α.Χιώτη, 2008/2009), Ρομπέρτο Τσούκο, Εθνικό Θέατρο (σκην.Ε.Θεοδώρου, 2008), Κόκκινη σκουφίτσα, Θέατρο Αμόρε (σκην. Α.Χιώτη, βοηθός σκηνοθέτη), Karmen,bizet, Εθνική Λυρική Σκηνή (σκην. S. Pimlott, 2007), Ο Ψαράς και η ψυχή του, Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου (σκην. Θ.Καντιφές, 2006). Στην τηλεόραση έχει παίξει στις σειρές: Καρυωτάκης (σκην. Τ.Ψαρράς, 2009), Οι μάγισσες της Σμύρνης (σκην, Κ.Κουτσομύτης, 2006), Τα παιδιά της Νιόβης (σκην. Κ.Κουτσομύτης, 2005).

Σοφία Ιγνατίδου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984. Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών το 2009. Είναι επίσης απόφοιτος της Σχολής Θεάτρου του τμήματος Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, τραγουδιού, χορού με τούς: A.Vassiliev, Θ. Αμπαζή, Γ. Κιμούλη, Ε. Μποζά, Δ. Ήμελλο, Ρ. Πατεράκη, Α. Γεροντάκη, Κ. Μίχο, κ.α. Συμμετείχε στις παραστάσεις: Καβαλάρηδες στη θάλασσα του Τζ. Μίλλιγκτον Σύνγκ (σκην.Άννας Κοκκίνου, 2010), Ησονάτα του σεληνόφωτος του Γ. Ρίτσου (σκην.Σωτήρη Μπαμπατζάνη, 2006), Λυσιστράτη του Αριστοφάνη (χοροθέατρο Υάδες,2001). Ακόμη συμμετείχε σε εκπομπές του Τρίτου προγράμματος ως ηθοποιός και στις τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας από το 2008 εως το 2010 ως ιέρεια.

Ακύλλας Καραζήσης

Γεννήθηκε το 1957, στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Χαιδελβέργη. Από το 1985 εργάζεται σαν ηθοποιός στην Γερμανία και μετά στην Ελλάδα. Σκηνοθετεί απο το 2006. Έχει εκδόσει δύο βιβλία.

Παναγιώτης Κατσώλης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών (2008). Συμμετείχε στις παραστάσεις: Βρέχει της Βίλιας Χατζοπούλου (σκην. Ακύλλα Καραζήση, Φεστιβάλ Αθηνών, 2007), Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα της Μαριβίτας Γραμματικάκη (σκην. Ντίνας Βερυκίου, Ιανός, 2008), Το δρακούδι τηςSuzanne Lebeau (σκην. Αργύρη Ξάφη, Μικρή Πόρτα / ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας / ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, 2008-2009), 50΄00΄΄- διηγήματα της ομάδας 5 (σκην. Δανάης Θεοδωρίδου, Θέατρο του Νέου Κόσμου / Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας / Σχήμα εκτός άξονα, 2009-2010), Το τρίτο στεφάνι του Κώστα Ταχτσή των Σταμάτη Φασουλή και Θανάση Θ. Νιάρχου (σκην. Σταμάτη Φασουλή, Εθνικό Θέατρο, 2009-2010), Τίτος Ανδρόνικος του William Shakespeare (σκην. Άντζελας Μπρούσκου, Εθνικό Θέατρο, 2010), Θεατρικό Αναλόγιο Εργαστηρίου θεατρικής γραφής του Ελληνικού κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (σκην. Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και Βάλιας Ποιμενίδου, Θέατρο του Νέου Κόσμου, 2010), Ο έμπορος της Βενετίας του William Shakespeare (σκην. Κώστα Γάκη – Βασίλη Μαυρογεωργίου, ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, Καλοκαίρι 2010), Το μαλαματένιο μήλο-παραμύθια στο ασανσέρ (σκην. Τάσου Ράτζου, ΔΗΠΕΘΕ Σερρών / ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. 2010-2011). Σκηνοθέτησε και έπαιξε στις παραστάσεις: Ο Ντάνυ και η βαθιά γαλάζια θάλασσα του John Patrick Shanley (σκην. από κοινού με την Βίκυ Χατζοπούλου, ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, 2008), Ο κύριος Ζ performance βασισμένη σε απόσπασμα του ποιήματος του T.S Elliot Έρημη Χώρα (Cantina Social/ 1st Little Tiny Theatre Festival Can’ tina, 2008), Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση του Bernard-Marie Koltes, ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, 2011), work in progress: Kleist ή ο θάνατος ενός ποιητή (σκην. από κοινού με τη Ρεγγίνα Μανδηλάρη, Θέατρο Χώρα / Bob festival, 2011). Έλαβε μέρος στην ταινία: Στα όρια (σκην. Σάββα Καρύδα, 2007) και στην μικρού μήκους Το πείραμα (σκην. Ανδρέα Βακαλιού, The 48 Hour Film Project Athens 2008). Στο ραδιόφωνο συμμετείχε στις παραστάσεις: Εκυρά του Τερέντιου (Πάμφιλος) και Ιππόλυτος ή φαίδρα του Σενέκα (Ιππόλυτος) που ακούστηκαν στο τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ (σκην. Λήδας Δημητρίου, 2007). Στην τηλεόραση έπαιξε στις σειρές: Ματωμένα Χώματα (σκην. Κώστα Κουτσομύτη, Alpha, 2008), 3ος Νόμος (σκν. Πάνου Κοκκινόπουλου, Mega, 2010). Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας construction works (πρώην ομάδα 5) που επιχορηγήθηκε το 2009 από την Ευρωπαική Ένωση και το ινστιτούτο νεολαίας της γενικής γραμματείας νέας γενιάς για το πρόγραμμα «διηγήματα». Το αποτέλεσμα των εργασιών του προγράμματος (που συνδύασε τη δημιουργική γραφή και την αφηγηματική της μεταφορά στη σκηνή) παρουσιάστηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Το 2009 ήταν υποψήφιος για το βραβείο «Χορν», για την ερμηνεία του στην παράσταση «το δρακούδι» της Suzanne Lebeau(σκην. Αργύρη Ξάφη, Μικρή Πόρτα, 2008).

Ειρήνη Κυρμιζάκη

Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Χορού και της Δραματικής Σχολής του Ωδειού Αθηνών. Είναι υπότροφος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Έχει συμμετάσχει στα φεστιβάλ: Αθηνών, Τεχνόπολις, Δήμου Βύρωνα καθώς και στο μήνα χορού (2000-2006), στην Ευρωπαική Εβδομάδα Νέων, στις τελετές έναρξης του Κλασσικού Μαραθωνίου και ως dance leader στην Τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες και χορογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2002-2003 ήταν μέλος της ομάδας του σκηνοθ. Peter Stein όπου και περιόδευσε σε Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία. Έχει χορογραφήσει για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, για το πρόγραμμα «Μελίνα Μερκούρη», για προγράμματα της Unesko, ενώ έχει κάνει και την επιμέλεια κίνησης σε θεατρικές παραστάσεις.

Κατερίνα Λάττα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών (2009) και της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του Τ.Ε.Ι Αθηνών. Πήρε μέρος στις παραστάσεις: «Από την Αρχή…», σκην. Βίκυ Μαστρογιάννη και Μιχάλη Γεωργίου (Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στο Κάιρο), «Έυθραυστον», σκην. Γεωργία Μαυραγάνη (θέατρο Άσκηση), «Η βελόνα και…τα παράσιτα», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και «Όνειρο θερινής νύχτας», σκην. Θοδωρή Κυριακού (θέατρο Πέτρας). Έχει υπάρξει βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση «Μια γάτα που τη λέγαν Billie Holiday», σκην. Θοδωρή Αμπαζή (θέατρο Πορεία). Συμμετείχε στην ταινία μικρού μήκους «…τέλος τα παραμύθια», σκην. Κωνσταντίνου Φραγκούλη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους: Μ. Μαρμαρινό, Anatoli Vassiliev, Ελένη Μποζά, Άντζελα Μπρούσκου, Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Νικολέτα Μαστρογιαννοπύλου

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών (2009) και του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος της θεατροπαιδαγωγικής ομάδας «κύκλος». Συμμετείχε σε παιδική παράσταση και με την ομάδα 7 στο Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού θεάτρου στο Κάιρο.

Ειρήνη Μπούνταλη

Γεννήθηκε το 1982. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και τελειόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιά (Οικονομικό τμήμα). Εχει παρακολουθήσει σεμινάριο υποκριτικής με τον Θωμά Μοσχόπουλο και μαθήματα στο Θέατρο των Αλλαγών. Συμμετείχε στις παραστάσεις: «Συνομιλίες με το Σύμπαν και τη Βερενίκη» (2010), Μουσική παράσταση σε διδασκαλία Φίλιππου Τσαλαχούρη (Μουσείο Μπενάκη, 2010), «Τα Πουλιά» (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Χοροθέατρο ΑΡΤ, χορογραφία Άρτεμις Ιγνατίου, 2008), «Ίδρυμα Ατόμων με Εικαστικές Ανάγκες» (ομάδα JamART, Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης, 2008), «Βάκχες» (σκην. Θωμάς Μοσχόπουλος, Φεστιβάλ Αθηνών, 2008), «Κάτι Από Όνειρο» (ομάδα: οι Εξωστρεφείς, Φεστιβάλ Ομάδων Δράσης του Θεάτρου των Αλλαγών, 2007). Έχει κάνει μαθήματα κλασικού και μοντέρνου χορού και παίζει βιολί.

Έμυ Πανουργιά

Γεννήθηκε το 1984. Είναι απόφοιτος της Δραματική Σχολής του Ωδείου Αθηνών και του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστρημίου Αθηνών. Μαθήτρια για δώδεκα χρόνια στο φυτόριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τους: Άντζελα Μπρούσκου, Θωμά Μοσχόπουλο, Ακύλλα Καραζήση. Ειδική συνεργάτης στην παράσταση «Η Εκατομμυριούχος» σκην. Σωτήρη Χατζάκη. Συμμετείχε στην παράσταση «Βάκχες» σκην. Θωμά Μοσχόπουλου (Φεστιβάλ Αθηνών, 2008) και στα «Κυριακάτικα Πρωινά» (Μέγαρο Μουσικής, 2008). Παίζει κλασική κιθάρα.

Βιβή Πέτση

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών (2009) και από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας (2005). Συμμετείχε στις παραστάσεις: «Ο γλάρος» του Άντον Τσέχοφ (Νίνα) σκην. Θ.Αμπαζής (ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας), «Είμαι γλάρος» σε κείμενα μαθητών σκην. Ε.Τσίχλη (ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας), «Καβαλάρηδες στη θάλασσα» του Τζ. Μ. Σύνγκ σκην. Ά.Κοκκίνου (Θέατρο Σφενδόνη) και στην ταινία μικρού μήκους “Casus Belli” σκην. Γ.Ζώη. Έλαβε μέρος στα εξής σεμινάρια: 1η θεατρική κατασκήνωση για επαγγελματίες του θεάτρου (Δ.Ήμελλος, Θ.Αμπαζής, Ε.Μποζά, Ε.Ανδριανού), Physical Theatre(L.Bauer), Αρχαίο Δράμα (Άρης Ρέτσος), Α.Τσέχωφ (A.Vassiliev), Προσωπείο (Γ.Ζαμπουλάκης), Τεχνική Alexander(Ν.Μαστροκωστόπουλος), Contact Improvisation (Κ.Μίχος), Tai-Chi (Γ.Παυλίδης), Μακιγιάζ (Α.Μέντης), Μπαλινέζικο Χοροθέατρο με μάσκες Topeng Keras (C.Formaggia Wystari), Θερινή Ακαδημία Εθνικού Θεάτρου (Ρ.Πατεράκη, Α.Βούλγαρης, Α.Μπόζιτς), Second International Festival of Making Theatre (Ν.Καραθάνος, Δ.Μαυρίκιος, Σ.Λιβαθινός, Γ.Μιχαηλίδης, Ε.Τσολακίδης, Δ.Λιγνάδης, Ε.Στυλάντερ, Β.Κονταξής, Ν.Ζάππα, Ε.Παπούλια.

Ελεάνα Τσίχλη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών (2009) και είναι τελειόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Εργάσθηκε ως ηθοποιός στην παράσταση «Καβαλάρηδες στη θάλασσα» σκην. Άννας Κοκκίνου. Ως βοηθός σκηνοθέτη έχει δουλέψει με τον Θοδωρή Αμπαζή στις παραστάσεις: “Jeff Koons” (2007, φεστιβάλ Αθηνών), «4 Εικόνες Αγάπης» (2008-2009, θέατρο του Νέου Κόσμου), «Μισάνθρωπος» (Bios, 2010), «Γλάρος» (2011, ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας). Επίσης το 2011 εργάσθηκε ως βοηθός σκηνοθέτη της Ελένης Μποζά στην παράσταση «…και Ιουλιέτα» και του Παναγιώτη Κατσώλη στην παράσταση «Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση», παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Έκανε την πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα με την παράσταση « Είμαι Γλάρος» την ίδια χρονιά πάλι για το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας Διεύθυνση: Παραλία Ελευσίνας (Κανελλοπούλου και Δραγούμη)

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011, ώρες: 21:00

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 5€

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: