BADMINTON 2011-2012 | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ | 19.9 2011 | ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

BADMINTON 2011-2012 PRESS CONFERENCE

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΔΑΜ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ BADMINTON παρουσιάζει το πρόγραμμα..

BADMINTON 2011-2012 PRESS CONFERENCE SAPUNTZAKI BADMINTON 2011-2012 PRESS CONFERENCE TARLOOUBADMINTON 2011-2012 PRESS CONFERENCE DARRA BADMINTON 2011-2012 PRESS CONFERENCE BAXEVANH BADMINTON 2011-2012 PRESS CONFERENCE KOSKINA

· Σας καλωσορίζουμε στην 6η Συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του προγράμματος του Πολυχώρου Πολιτισμού του Θεάτρου Badminton. Ευχαριστούμε που ήλθατε.

BADMINTON 2011-2012 PRESS CONFERENCE MICHALIS ADAM

· Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης η αξία των πολιτιστικών αγαθών ανεβαίνει. Χρειαζόμαστε τον πολιτισμό περισσότερο τώρα παρά ποτέ. Και ευτυχώς, η τέχνη και η δημιουργία δεν σταματούν στην ύφεση. Έχει αποδειχτεί πως στις δυσκολότερες συνθήκες ο πολιτισμός, το θέατρο, οι τέχνες, η μουσική δεν σταματούν να ανθούν.

· Δημιουργήσαμε φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα πάντα με γνώμονα τα υψηλού επιπέδου θεάματα που καθιέρωσε τα τελευταία χρόνια το Θέατρο Badminton στην κοινή γνώμη σαν ένα από τους σημαντικούς φορείς πολιτισμού και ψυχαγωγίας στην Ελλάδα. Να υπενθυμίσω πως από τις 31/1/2007 που το Θέατρό μας έκανε πρεμιέρα με το Swan Lake του Μάθιου Μπορν έχουν επισκεφτεί το Badminton 700.000 θεατές, οι οποίοι έχουν απολαύσει 600 διαφορετικές παραστάσεις και 2.500 περίπου καλλιτέχνες.

· Φέτος θα έχουμε πληθώρα παραστάσεων μικρότερης χρονικής διάρκειας απ’ ότι στο παρελθόν. Για να το καταφέρουμε αυτό δώσαμε βάρος στις συνεργασίες. Μεγάλοι καλλιτέχνες, σπουδαίοι θεατρικοί οργανισμοί, μεγάλα γραφεία παραγωγής στην Ελλάδα, αλλά και ακόμη μεγαλύτερα στην Ευρώπη και την Αμερική συνεργάζονται με το Θέατρο Badminton για την παρουσίαση πολλών παραγωγών τη φετινή χρονιά. Αυτό όπως καταλαβαίνετε περιορίζει το επιχειρηματικό ρίσκο κάθε πλευράς και εμπλουτίζει το πρόγραμμα.

· Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και επειδή περιορίσαμε κατά πολύ τα έξοδα και τα υψηλά διαφημιστικά μπάτζετ, κατορθώσαμε να συμπιέσουμε τις τιμές των εισιτηρίων στο ελάχιστο. Ένα μόνο παράδειγμα: το μιούζικαλ Aint` Misbehavin` – Harlem Swing που πριν από το Badminton θα είναι στο Παρίσι, στο Μόναχο και το Αμβούργο έχει τιμές εκεί σχεδόν διπλάσιες από τις τιμές τις δικές μας.

· Μια άλλη διάσταση των δράσεών μας φέτος είναι η αξιοποίηση νέων χώρων στο υπάρχον κτίριο. Συνεχίζεται το Variete που ξεκινήσαμε πέρυσι. Δίνουμε βήμα έκφρασης σε νέες θεατρικές ομάδες με το Backstage Festival στο πίσω μέρος της σκηνής του θεάτρου, που έως τα τώρα ήταν αποθήκη, με 8 θεατρικές ομάδες που παρουσιάζουν τις δουλειές τους. Ακόμη και στο Φουαγιέ του Θεάτρου θα παρουσιάζεται μία πρωτοποριακή εικαστική παράσταση φέτος. Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Badminton γίνεται πραγματικότητα.

· Εμείς βέβαια, εκτός από την κρίση, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και κάποιες παράλογες αποφάσεις της Πολιτείας. Θέλουμε να γνωρίζετε πως η κυβέρνηση, δυστυχώς, υιοθέτησε την ιδέα ενός μάλλον ανεγκέφαλου δημόσιου λειτουργού και με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 16 Ιουνίου του φετινού καλοκαιριού, δήθεν για την προστασία του Υμηττού, αποφάσισε την κατεδάφιση του Θεάτρου Badminton μετά τη λήξη της δικής μας σύμβασης, δηλαδή το 2026. Μάλιστα ντρέπονται να το πουν Θέατρο στο ΦΕΚ και το ονομάζουν Ολυμπιακή Εγκατάσταση Badminton. Δεν γνωρίζει ο φοβερός συντάκτης του Προεδρικού Διατάγματος πως έγινε δημόσιος διεθνής διαγωνισμός και η Ολυμπιακή Εγκατάσταση του Μπάντμιντον που κόστισε 35 εκατ ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους, δόθηκε στην εταιρεία μας που μετά από επένδυση 15 εκατ ευρώ μετέτρεψε την άχρηστη αρένα σε Θέατρο που το χαίρεται ο κόσμος και δεν είναι επιδοτούμενο ή κρατικοδίαιτο, αλλά αποδίδει έσοδα στο ελληνικό δημόσιο. Σε μια χώρα που το μόνο που έχει κατεδαφιστεί, είναι το αυθαίρετο στον αιγιαλό κτίσμα του μπουζουξίδικου της Φαντασίας και αυτό μετά από μερικές δεκαετίες λειτουργίας και όταν είχε σταματήσει να λειτουργεί, ο κρατικοδίαιτος συντάκτης του ΠΔ και όσοι συμφωνούν μαζί του, αποφάσισαν πως το οικολογικό πρόβλημα του Υμηττού θα λυθεί με την κατεδάφιση ενός Θεάτρου. Ενός Θεάτρου που καταλαμβάνει το 2,6 τοις εκατό του υπό σκέψη – γιατί κανείς δεν έχει κάνει τίποτα προς την κατεύθυνση δημιουργίας του πολυπόθητου για την πόλη μας Μητροπολιτικού Πάρκου. Ενός Θεάτρου που έγινε με ιδιωτικά κεφάλαια και που σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο όχι μόνο συνάδει, αλλά είναι ό,τι πιο επιθυμητό, δηλαδή να υπάρχει ένας πολυχώρος πολιτισμού σε ένα Μητροπολιτικό πάρκο.

· Θα μου πείτε τι σας νοιάζει εσάς αν το Θέατρο κατεδαφιστεί το 2026 ή το 2031 μετά το τέλος της σύμβασής μας.

· Μας νοιάζει γιατί αυτό που με τόσους κόπους δημιουργήσαμε και πιστεύουμε ότι προσφέρει στο πολιτιστικό γίγνεσθαι στην πόλη μας, χωρίς να τρώει ασύστολα το δημόσιο χρήμα, αντίθετα προσφέρει έσοδα στο ελληνικό δημόσιο, κάποιος χωρίς να κοκκινίζει από ντροπή, χωρίς κάποιος να τον διώχνει από τη θέση του, θέλει να γκρεμίσει ένα Θέατρο. Αυτό λέγεται ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ, αν όχι ηλιθιότητα. Και μάλιστα σε μια περίοδο που αποζητάμε την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

· Αλλά έχουμε και πρακτικά προβλήματα Το γνωρίζετε ότι το Μπάντμιντον δεν έχει αυτόνομη ΔΕΗ, ούτε υπόγεια γραμμή τηλεφώνου, κάτι που και μια γκαρσονιέρα να νοικιάσεις στους Αμπελοκήπους, μπορείς να έχεις, γιατί ο στρατός που δεσπόζει στην περιοχή αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και επικαλείται το ΥΠΕΚΑ που θέλει να κατεδαφίσει το κτίριο χαρακτηρίζοντάς το αυθαίρετο????

· Ο κόσμος διαμαρτύρεται και είναι μαζί μας. Έχουμε μαζέψει ήδη 10 χιλ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ οι οποίες θα γίνουν 100.000 αυτή τη χρονιά. Δεν θα τολμήσει κανείς να γκρεμίσει ένα θέατρο ούτε το 2026 ούτε το 2100.

· Όχι μόνο δεν ανησυχούμε για το αν κατεδαφιστεί το Μπάντμιντον, είμαστε βέβαιοι πως το Μπάντμιντον ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ. Για παράδειγμα τα χρήματα που πληρώνουμε στα Ολυμπιακά Ακίνητα – και μέχρι τώρα έχουμε δώσει 2,5 εκατομμύρια – και μάλιστα χωρίς να έχουμε τις χρήσεις που η σύμβασή μας προέβλεπε, θα μπορούσαν να πηγαίνουν για τη δημιουργία ή τη συντήρηση του Μητροπολιτικού Πάρκου.

· Ελπίζουμε πως η νέα ηγεσία του ΥΠΕΚΑ που είναι πιο ευαίσθητη σε αυτό που λέμε αυτονόητο, σε αντίθεση με την προηγούμενη ηγεσία που ήθελε να κατεδαφίσει το θέατρο, θα συμβάλει στην καλύτερη αξιοποίηση αυτής της επένδυσης. Θα συμβάλει ώστε ο Πολυχώρος Πολιτισμού του Θεάτρου Badminton να γίνει ένα υπερτοπικός προορισμός πολιτισμού και ψυχαγωγίας σε ένα Μητροπολιτικό Πάρκο πρασίνου και αναψυχής.

· Για να επανέλθουμε και στο θέμα μας, η απάντησή μας σε όλους αυτούς που κρύβονται πίσω από την παράλογη απόφαση να κατεδαφιστεί στο μέλλον το Μπάντμιντον, δεν μπορεί παρά να είναι το πρόγραμμα που έχουμε δημιουργήσει για τη φετινή χρονιά. Πριν δώσω το λόγο στον κο Τάκη Γεώργα να σας επισημάνω πως η συμβολή των ΜΜΕ στη γνωστοποίηση των θεαμάτων που παρουσιάζουμε στο Μπάντμιντον είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ σημαντική, λόγω και της περικοπής των διαφημιστικών μας εξόδων, για να διατηρήσουμε τις τιμές των εισιτηρίων όσο γίνεται χαμηλότερα.

BADMINTON 2011-2012 PRESS CONFERENCE TAKHS GEORGAS

Ο Τάκης Γεώργας παρουσίασε το πρόγραμμα χορού και χορών του κόσμου.

ΧΟΡΟΣ

 

20 & 21/10

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – GRIGOROVICH BALLET THEATER OF RUSSIA

Η ιστορική χορογραφία του Γιούρι Γκριγκορόβιτς, του σπουδαιότερου εν ζωή Ρώσου χορογράφου. Το μπαλέτο, που πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Μπολσόι το 1967, βασίζεται στο βιβλίο του Ραφαέλο Τζιοβανόλι και η μουσική είναι του Αράμ Χατσατουριάν.

22 & 23/10

ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ – GRIGOROVICH BALLET THEATER OF RUSSIA

Ο Γιούρι Γκριγκορόβιτς, για 30 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι, υπογράφει μία τρυφερή διασκευή της διαχρονικής ιστορίας αγάπης του Τσαϊκόφσκι. Η χορογραφία είναι των Μάριους Πετιπά και Λεβ Ιβάνωβ, που ο Γκριγκορόβιτς διασκεύασε το 1969 για τα Μπολσόι. Το Μπαλέτο έρχεται στην Ελλάδα με 70 συντελεστές.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΓΚΡΙΓΚΟΡΟΒΙΤΣ ΜΠΑΛΕ ΘΗΑΤΕΡ)

 

17 & 18/11

LA TRAVIATA  – GRAND MOSCOW CLASSICAL BALLET

Το πολυβραβευμένο ρωσικό μπαλέτο επιστρέφει με το κορυφαίο έργο του Βέρντι «Η Κυρία με τις Καμέλιες», σε χορογραφία των Νατάλια Κασάτκινα και Βλαντιμιρ Βασίλιεφ, διακεκριμένων χορευτών και χορογράφων του Θεάτρου Μπολσόι.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ΠΟΛΙΤΙΣΤIΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

 

 

 

25 – 27/11 & 2 – 4/12

ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ – ST. PETERSBURG STATE ICE BALLET

Τα πολύ γνωστά μας στην Ελλάδα μπαλέτα στον πάγο της Αγίας Πετρούπολης, επιστρέφουν για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά τη Σταχτοπούτα του Σεργκέι Προκόφιεφ. Η χορογραφία ανήκει στον για 23 χρόνια πρώτο χορευτή του Θεάτρου Μαρίνσκι, Κονσταντίν Ρασσάντιν, ο οποίος αντικατέστησε …τις πουεντ με τα παγοπέδιλα. Το κλασικό μπαλέτο συναντάει το καλλιτεχνικό πατινάζ σε μία «παραμυθένια» παράσταση για μικρούς και μεγάλους!

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ADAM PRODUCTIONS)

 

9, 10 & 11/12

ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ – IMPERIAL RUSSIAN BALLET

Το αριστούργημα του Ludwig Minkus σε χορογραφία του Gediminas Taranda, πάνω στη χορογραφία των Μάριους Πετιπά και Αλεξάντερ Γκόρσκι. Τα Aυτοκρατορικά Μπαλέτα της Μόσχας συγκροτήθηκαν για τους εορτασμούς των πενήντα χρόνων σκηνικής παρουσίας της μεγάλης μπαλαρίνας των Μπολσόι Μάγιας Πλιτσέσκαγια.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ΠΟΛΙΤΙΣΤIΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

 

 

4 – 6/5

GISELLE – STANISLAVSKY MUSICAL THEATER

Το ιστορικό Θέατρο Stanislavsky της Μόσχας μας παρουσιάζει μία ακόμα μεγαλειώδη παραγωγή μπαλέτου. Στο ρόλο της Giselle μια από τις μεγαλύτερες μπαλαρίνες της Ρωσίας, η Natalia Ledovskaya, η οποία από την πρώτη της εμφάνιση ως Giselle έχει ταυτίσει το όνομά της με αυτό τον μεγαλειώδη ρόλο. Οι χορογραφίες είναι των Jean Coralli, Jules Perrot και Marius Petipa, ενώ τα εντυπωσιακά σκηνικά του Vladimir Arefiev.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ADAM PRODUCTIONS)

 

710/6

DIONYSOS, SYNCOPE, BOLERO – BEJART BALLET LAUSANNE

Τα μπαλέτα του Maurice Bejart επιστρέφουν με τρεις σπουδαίες χορογραφίες που αποτελούν το ρεπερτόριο του συγκροτήματος στη φετινή παγκόσμια περιοδεία του. Στο πρώτο μέρος το μπαλέτο Διόνυσος (σουίτα), ιστορική χορογραφία του Μπεζάρ με μουσική των Ρίχαρντ Βάγκνερ, Μάνου Χατζιδάκη και κοστούμια του Τζιάνι Βερσάτσε. Στο δεύτερο μέρος η χορογραφία Syncope του Gil Roman, καλλιτεχνικού διευθυντή του μπαλέτου, και το πλέον εμβληματικό και διάσημο έργο του Μπεζάρ, το Bolero του Μωρίς Ραβέλ.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ADAM PRODUCTIONS)

 

ΧΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

28 -30/10

ΚΟΖΑΚΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Ο Κρατικός Χορευτικός Θίασος παρουσιάζει ένα υπερθέαμα – αποτύπωση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Κοζάκων. Ένα πρόγραμμα με περισσότερους από 20 χορούς και 60 τραγούδια από τον ποταμό Δον και τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΤIΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

 

12 & 13/11

KOSTROMA – THE RUSSIAN NATIONAL DANCE SHOW

Ένα από τα πιο δημοφιλή και εντυπωσιακά χορευτικά show που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη έως την Αυστραλία. Με 50 χορευτές επί σκηνής, πάνω από 300 μοναδικά κοστούμια, πλούσια σκηνικά, video προβολές και ειδικά εφέ, το μουσικοχορευτικό υπερθέαμα είναι από τις πιο ακριβές παραγωγές της Ρωσίας.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : INTERSHOW)

19 & 20/11

PURO TANGO – TANGO POR DOS

Το διάσημο συγκρότημα, μετά τις sold out παραστάσεις του στο Μέγαρο το 2009, επιστρέφει στην Αθήνα με τη νέα παραγωγή του Αργεντίνου μαιτρ Miguel Angel Zotto. Μια παράσταση αφιερωμένη σε όλους τους πρωτοπόρους καλλιτέχνες της Αργεντινής που δημιούργησαν και διέδωσαν την τέχνη του τάνγκο.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : PRIME ART)

 

Ο Μιχάλης Αδάμ παρουσίασε τα μιούζικαλ και το θέατρο διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο

MUSICAL

 

17 – 22/1

HARLEM SWINGAINTMISBEHAVIN

Ένα ακόμη ιστορικό μιούζικαλ του Broadway -το 1978 είχε σαρώσει όλα τα θεατρικά βραβεία στη Νέα Υόρκη-, κάνει στάση στην παγκόσμια περιοδεία του στο Badminton. Με θέμα το έργο και τη ζωή του μουσικού -τραγουδοποιού Thomas Wright «Fats» Waller το μιούζικαλ σταθμός μας μεταφέρει στην εποχή που το Χάρλεμ χόρευε σουίνγκ και το Κότον Κλαμπ ξενυχτούσε κάθε βράδυ…

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ADAM PRODUCTIONS + AIS NEW YORK)

 

17 & 18/2

ABBAMANIA

Η λατρεία που έγινε (Abba)Μανία στην παράσταση του West End στο Λονδίνο και που έχει ξεσηκώσει τους fan των ABBA σε όλο τον κόσμο. Δύο ώρες με τα αγαπημένα τραγούδια από τους καλύτερους ABBA μετά τους …αυθεντικούς.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : NEO ΡΕΥΜΑ)

 

9 – 13/5

«ELLA» THE MUSICAL

Ένα μιούζικαλ-αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της «Πρώτης Κυρίας του Τραγουδιού», της μεγάλης τραγουδίστριας της μαύρης μουσικής Ella Fitzerald. Ένα μιούζικαλ της εποχής του σουίνγκ, που η Ella Fitzerald συναντούσε στη σκηνή τον Λιούις Αρμστρονγκ. Η παράσταση ξεκινά τη μεγάλη διεθνή περιοδεία της στο Θέατρο Badminton! Όλοι οι ηθοποιοί και μουσικοί ανήκουν στο αυθεντικό αμερικάνικο καστ με πρωταγωνίστρια την Tina Fabrique. Μια παραγωγή της TMG – Theatrical Management Group σε συνεργασία με τον Nick Brooke.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ADAM PRODUCTIONS + TMG)

Από 19/2

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΤΤΙΚ

Μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή του Θεάτρου Badminton – αφιέρωμα σε μία από τις κορυφαίες μορφές του ελληνικού τραγουδιού: τον ΑΤΤΙΚ! Το υλικό της παράστασης, τα κείμενα και τη μουσικολογική έρευνα υπογράφει ο Λάμπρος Λιάβας, τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία η Σοφία Σπυράτου. Την ενορχήστρωση και μουσική διεύθυνση της ορχήστρας έχει αναλάβει ο Θόδωρος Κοτεπάνος, ενώ η Λιλή Πεζανού επιμελείται τα σκηνικά και τα κοστούμια. Στον 25μελή θίασο, μεταξύ άλλων, πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά) οι Νίνα Λοτσάρη, Ευαγγελία Μουμούρη, Άγγελος Παπαδημητρίου, Άκης Σακελλαρίου. Ιδιαίτερα τιμητική είναι η παρουσία της Ζωζώς Σαπουντζάκη στο ρόλο της θεατρίνας.

 

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ADAM PRODUCTIONS)

ΘΕΑΤΡΟ

 

3, 4 & 5/2

ΘΕΙΟΣ ΒΑΝΙΑΣ του Άντον Τσέχωφ – STATE ACADEMIC E. VAKHTANGOV THEATRE

Η καλύτερη παράσταση για τα 150 χρόνια του Τσέχωφ, από το σπουδαίο Θέατρο Βαγκτάγκοφ με τα 100 χρόνια θεατρικής ιστορίας. Το έργο σκηνοθετεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Rimas Tuminas. Πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι βραβευμένοι «Καλλιτέχνες του Λαού» Sergey Macovetsky, Ludmila Maksakova, Vladimir Simonov, Anna Dubrovskaya, Yury Kraskov και Galina Konovalova.

*Οι διάλογοι θα είναι στα ρώσικα με ελληνικούς υπέρτιτλους.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ADAM PRODUCTIONS)

30/9 – 2/10

ΑΜΛΕΤ του William Shakespeare – 5Η ΕΠΟΧΗ

Μία από τις καλύτερες παραστάσεις του καλοκαιριού ολοκληρώνει την επιτυχημένη πανελλαδική περιοδεία. Μια παραγωγή της 5ης Εποχής, σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη και πρωταγωνιστή τον Αιμίλιο Χειλάκη.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : 5Η ΕΠΟΧΗ)

 

13 – 16/10

ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ του Ρίτσαρντ Καλινόσκι – ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ

Μια παράσταση που έχει αποθεωθεί από κοινό και κριτικούς, επιστρέφει με τους ίδιους συντελεστές, για να γιορτάσει τα δώδεκα χρόνια της. Πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Τάρλοου και η Ταμίλα Κουλίεβα, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ)

Από 3/3

ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ της Ευγενίας Φακίνου σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου – ΚΘΒΕ

Τα γνωστά μας ντενεκεδάκια επιστρέφουν με μια ολοκαίνουρια παράσταση από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σ’ ένα πρωτότυπο συνδυασμό ηθοποιών, μαύρου θεάτρου, κινούμενων σχεδίων και θεατρικών αντικειμένων που ζωντανεύουν… Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Φωτεινή Μπαξεβάνη και τα σκηνικά ο Γιώργος Κόφτης.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ΚΘΒΕ)

 

 

 

26 – 29/4

ΦΑΥΣΤΑ του ΜΠΟΣΤ – ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΑ

Το Θέατρο Στοά γιορτάζει 40 χρόνια θεατρικής δημιουργίας με μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις στην ιστορία του. Πρωταγωνιστούν η Λήδα Πρωτοψάλτη και ο Θανάσης Παπαγεωργίου. Το σκηνικό και τα κοστούμια είναι του Μποστ, η μουσική του Βασίλη Δημητρίου και η σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΑ)

 

20/5

«ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ» – ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ

Ο λόγος της Αγγέλας ακούγεται ξανά τιμώντας τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2012). Στο ρόλο της Αγγέλας η Άννα Βαγενά. Το κείμενο του έργου επιλέχτηκε από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης». Τη θεατρική προσαρμογή και μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Λάμπρος Λιάβας.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ )

Ο Τάκης Γεώργας παρουσίασε τα Χριστούγεννα στο Μπάντμιντον και τα Μοναδικά στο είδος τους θεάματα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ BADMINTON

 

20 – 23/12

WEST END STARS IN CONCERT με special guest τη ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ

Τρεις μεγάλοι πρωταγωνιστές του West End, o Ramin Karimloo, ο Simon Bailey και ο Stephen Rahman Hughes συναντούν στη σκηνή του Θεάτρου Badminton τη Φωτεινή Δάρρα και ερμηνεύουν τις πολύ μεγάλες επιτυχίες των μιούζικαλ των τελευταίων χρόνων. Την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ διευθύνει ο μουσικός διευθυντής του Phantom of the Opera Callum McLeod και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Dan Stewart.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ADAM PRODUCTIONS + THEATRICAL MANAGEMENT GROUP)

25 – 29/12

ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ – KIEV NATIONAL OPERA BALLET

Το διάσημο Μπαλέτο της Όπερας του Κιέβου, μετά τις 13 sold out παραστάσεις της Σταχτοπούτας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2009, επιστρέφει στην Αθήνα με το ωραιότερο παραμύθι των Χριστουγέννων. Σε χορογραφία Μάριους Πετιπά και μουσική του Πιοτρ ΄Ιλιτς Τσαικόφσκι.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ: PRIME ART)

 

30/12 – 8/1

DORA THE EXPLORER LIVE! SEARCH OF THE CITY OF LOST TOYS

Η Ντόρα, η Μικρή Εξερευνήτρια, έρχεται με τον Μπουτς, τον Ντιέγκο και τους άλλους, φίλους της για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα ψάξει μαζί με τους μικρούς μας θεατές την Πόλη των Χαμένων Παιχνιδιών! Μια διαδραστική μουσικοθεατρική εμπειρία που καλεί το παιδί να σκεφτεί, να τραγουδήσει και να παίξει.

*Οι διάλογοι και τα τραγούδια θα είναι στα ελληνικά

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ADAM PRODUCTIONS + THEATRICAL MANAGEMENT GROUP)

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΣ

 

24/9

SHAOLIN LEGEND
Δεκαπέντε μέλη από την αυθεντική ομάδα μοναχών Shaolin Kung Fu Masters ταξιδεύουν και πάλι από τον ναό των Shaolin στην Κίνα στην Ευρώπη (1.000.000! θεατές στη Γαλλία) και μας δίνουν μια ισχυρή γεύση από τις ταινίες «Τίγρης και δράκος», «Ιπτάμενα στιλέτα» και το «Kill Bill».

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : INTERSHOW)

 

4 – 6/11

VOCA PEOPLE

Μουσική ιδιοφυία και χιούμορ στο show φαινόμενο της δικτυακής εποχής! Με το πρώτο τους βίντεο στο youtube να έχει σε χρόνο ρεκόρ 5.000.000 θεατές!!!, το «διαγαλαξιακό» θεατρικό φαινόμενο συνδυάζει φωνές, ήχους και τραγούδι α καπέλα με τη σύγχρονη τέχνη του beat box, η οποία μιμείται τους ήχους μιας πλήρους ορχήστρας (ντραμς, τρομπέτες, κιθάρες κ.ά), χωρίς τη χρήση μουσικών οργάνων!

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ADAM PRODUCTIONS)

 

16 – 18/12

AFRIKANIA – ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ IMAGE

To Image Black Theater, που συνδυάζει μοναδικά την παντομίμα, το σύγχρονο χορό, τη μουσική και τις νεώτερες τεχνικές του μαύρου θεάτρου, παρουσιάζει τη νέα του παραγωγή Afrikania. Έντονα χρώματα, υπέροχα κοστούμια, σκηνικά εμπνευσμένα από τη φύση, προβολές, ειδικά εφέ συνθέτουν ένα «εξωτικό σκηνικό» με τους χορευτές να παραπέμπουν σε παράσταση των MΟΜΙΧ, και να χαρίζουν θαυμάσιες εικόνες μέσα στο μυστηριώδες σκοτάδι.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ADAM PRODUCTIONS)

27-29/1

ROCK THE BALLET του Rasta Thomas

Πέρυσι αποθεώθηκαν από όλους τους φίλους του χορού, και όχι μόνο. Αυτή τη χρονιά, τα «Κακά Παιδιά του Χορού» επιστρέφουν με νέες χορογραφίες για να …ροκάρουν για άλλη μια φορά τον κόσμο του μπαλέτου.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ADAM PRODUCTIONS + AIS NEW YORK)

8 – 12/2

3rd INTERNATIONAL MAGIC FESTIVAL

Κατευθείαν από το Λας Βέγκας, οι μετρ της ψευδαίσθησης, της ταχυδακτυλουργίας, του variete και της κωμωδίας, χαρίζουν απλόχερα ισχυρές δόσεις χαράς και γέλιου σε μικρούς και μεγάλους! Tο φεστιβάλ παρουσιάζει ο γνωστός μας Jeff Hobson.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ADAM PRODUCTIONS)

29/3 – 1/4

ARTURO BRACHETTI

Θεωρείται «ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης γρήγορης αλλαγής κοστουμιών του αιώνα». Ο αδιαμφισβήτητος grandmaster των μεταμορφώσεων, με το όνομα του να φιγουράρει στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να μας παρουσιάσει την τελευταία του παράσταση, ένα ταξίδι στην ιστορία του σινεμά, με πάνω από 80 κινηματογραφικούς ήρωες σε ένα OneMan Show!

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ADAM PRODUCTIONS)

BADMINTON 2011-2012 PRESS CONFERENCE KUMBIOS

Ο Μιχάλης Κουμπιός παρουσίασε τα «Πρόσωπα του ελληνικού τραγουδιού», αφού ο Μιχάλης Αδάμ έδωσε το λόγο και παρουσίασε τις δύο μεγάλες συναυλίες του Μίμη Πλέσσα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

7 & 8/10

ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ «Τραγούδια που δεν έχουν εποχές»

Δύο συναυλίες αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη με μία πλειάδα καλλιτεχνών (20 ερμηνευτές, 2 συγκροτήματα και 3 φωνητικά σύνολα) να ερμηνεύουν αειθαλή και αγαπημένα τραγούδια στη σκηνή του Badminton. Το πανηγυρικό κλείσιμο του Φεστιβάλ «Στο Πανί και στο Γυαλί» που μας κράτησε συντροφιά το καλοκαίρι.

(ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ARTWAY TECHNOTROPON)

18/10 ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

ΡΟΖΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ, «Καναρίνι μου Γλυκό»

Μια συναυλία αφιέρωμα στη βασίλισσα του ρεμπέτικου, Ρόζα Εσκενάζυ (1890-1980), με αφορμή την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «Καναρίνι μου Γλυκό». Τα ελληνικά, σεφαραδίτικα και τούρκικα τραγούδια της Ρόζας, ερμηνεύουν οι Μάρθα Φριντζήλα, Yasmin Levy και Mehtap Demir με τη συνοδεία δεκαμελούς ορχήστρας Ελλήνων και Τούρκων μουσικών.

 

14/11 ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

«Με μια τσάντα τραγούδια»

Αφιέρωμα στο μεγάλο λαϊκό στιχουργό Χαράλαμπο Βασιλειάδη «Τσάντα» (1902-1970).

14/12 ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

«Στους δρόμους του Απόστολου»

Αφιέρωμα στον κορυφαίο λαϊκό μας συνθέτη Απόστολο Καλδάρα (1922-1990)

 

 

9/1 ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

«Εδώ στη ρωγμή του χρόνου»

Αφιέρωμα στο Μανώλη Ρασούλη. Μια συναυλία όπως την είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο δημιουργός…

25/1 ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

«Ένα βράδυ πού ‘βρεχε»

Αφιέρωμα στον τροβαδούρο του έρωτα Νίκο Γούναρη (1915 – 1965)

30/1 ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

«Μισοπέλαγα αρμενίζω»

Αφιέρωμα στον βάρδο της Κρήτης Κώστα Μουντάκη (1926 – 1991).

 

6/2 ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

«Με δύο ορχήστρες»

Αφιέρωμα στο Μιχάλη Σουγιούλ (1906 – 1958).

2/4

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

«Σαν μαγεμένο το μυαλό μου»

Αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό βάρδο Δημήτρη Γκόγκο ή Μπαγιαντέρα (1903 – 1985)

 

23/5 ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Συναυλία για τα 70 χρόνια από το θάνατο του Παναγιώτη Τούντα (1886-1942) με την Εστουντιαντίνα της Νέας Ιωνίας.

Ο Μιχάλης Αδάμ παρουσίασε το πρόγραμμα του Βαριετέ και την κα Ζωζώ Σαπουντζάκη

 

VARIETE

 

ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ – ΣΙΑ ΚΟΣΚΙΝΑ 27/10-30/10

 

ΖΩΖΩ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ από 4 Νοεμβρίου

 

Παρουσίαση Backstage Festival (ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ)

BACKSTAGE FESTIVAL

8 θεατρικές ομάδες 24/10 – 8/4

 

ΦΟΥΑΓΙΕ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

 

VIVA.GR

Παρουσίαση συνεργασίας με τη VIVA.GR Μιλά ο κ. Χάρης Καρώνης διευθυντής της Viva

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: