Ποιοι πάνε στο αυτόφωρο για φορολογικά αδικήματα | ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου & επικεφαλή δίωξης του οικονομικού εγκλήματος Ν. Παντελή.

AYTOFORO

Tα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής προσδιορίζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής δίωξης του οικονομικού εγκλήματος Νίκος Παντελής με εγκύκλιό του προς τους διευθύνοντες όλων των εισαγγελιών της χώρας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός γνωρίζοντας καλά ότι η συμβατότητα της διάταξης της αυτόφωρης διαδικασίας θα αποδειχθεί στην πράξη από τις αποφάσεις των δικαστηρίων αριθμεί συγκεκριμένα οικονομικά εγκλήματα για τα οποία μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς αντιρρήσεις.
Ως τέτοια θεωρεί ότι είναι η διακράτηση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και Φόρου Κύκλου Εργασιών που υπερβαίνει τα 75.000 ευρώ καθώς και μη καταβολή βεβαιωμένων φόρων που υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ.
Ιδιαίτερη μνεία κάνει ο εισαγγελέας στους καταθέτες του εξωτερικού που έσπευσαν να βγάλουν τα κεφάλαιά τους εκτός Ελλάδας χωρίς προηγουμένως να έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αυτές τις περιπτώσεις τις χαρακτηρίζει ως «ιδιαίτερα προκλητικές» και θεωρεί ότι η εφαρμογή του μέτρου της αυτόφωρης διαδικασίας είναι και νόμιμο και επιβεβλημένο.
Αντίθετα, ο κ. Παντελής χαράσσει μία… κόκκινη γραμμή για τους οφειλές μέχρι 5.000 ευρώ -ποσό πάνω από το οποίο η πράξη καθίσταται αξιόποινη- θεωρώντας ότι δεν ενδείκνυται η εφαρμογή του αυτοφώρου για όσους εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.
Σε κάθε περίπτωση ζητά να έχει σε τακτά χρονικά διαστήματα ενημέρωση από τους εισαγγελείς όλης της χώρας για την πορεία των υποθέσεων περί της φοροδιαφυγής θεωρώντας ότι το συγκριμένο αδίκημα, μαζί με τη διαφθορά στο δημόσιο είναι οι δύο κύριες αιτίες που έχει περιέλθει η χώρα μας σε αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση.

http://www.marketbeast.gr/

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.