Πολυχώρος Spring People| Φθινοπωρινά σεμινάρια 2011


POLYXOROS SPRING PEOPLE

Ο αγαπημένος καλλιτεχνικός χώρος των «Ανοιξιάτικων Ανθρώπων» προσφέρει για τη νέα σαιζόν καλλιτεχνικά σεμινάρια για απαιτητικά γούστα, που απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες, αλλά και σε όσους νοιώθουν την παρόρμηση ή την ανάγκη να εκφραστούν μέσω της τέχνης. Ο φθινοπωρινός κύκλος σεμιναρίων του Πολυχώρου Spring People, που στεγάζεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στου Ψυρρή, ξεκινάει στα μέσα Οκτωβρίου και υπόσχεται ξανά υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και καλλιτεχνικές συγκινήσεις!

 

ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

 

  • PROJECT 4 ART- 4 Σεμινάρια για μία Παράσταση

 

Έναρξη: 10 Οκτωβρίου 2011

 

Για 2η συνεχόμενη σαιζόν ο Πολυχώρος Spring People διοργανώνει το εκπαιδευτικό Project4Art! Οι συμμετέχοντες/ουσες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν έναν ή και παραπάνω από τους 4 σεμιναριακούς κύκλους, Υποκριτική/Devised Theatre, Οργάνωση- Διεύθυνση παραγωγής & Επικοινωνία- Προβολή, Φωτισμούς Θεάτρου και Σκηνογραφία, και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των 4 τμημάτων ώστε να δημιουργηθεί μία Θεατρική Παράσταση!

 

– Σεμινάριο Υποκριτικής/ Devised Theatre- Εισηγητής: Γιάννης Σαρακατσάνης

Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν με τις υποκριτικές μεθόδους του σωματικού θεάτρου με σκοπό να δημιουργηθεί μια devised παράσταση. Το σωματικό θέατρο προσεγγίζει την υποκριτική μέσα από το σώμα. Οι σωματικές- φυσικές συνθήκες είναι η πρώτη ύλη μέσα από την οποία προκύπτει ο χαρακτήρας, η φωνή και η σκέψη του ρόλου ακόμα και το ίδιο το κείμενο. Από το υλικό που θα παράγεται κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, από τις ασκήσεις και τους αυτοσχεδιασμούς, θα προκύψει και η πρωτότυπη, ολοκαίνουργια παράσταση, στα πρότυπα της δουλειάς της ομάδας AbOvo.

Κάθε Πέμπτη 19.00-22.00

 

– Σεμινάριο Οργάνωσης- Διεύθυνσης Παραγωγής & Επικοινωνίας- Προβολής θεατρικών παραστάσεων- Εισηγήτρια: Δέσποινα Κραουνάκη

Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν το σύνολο των διαδικασιών που απαιτούνται για να υλοποιηθεί μια θεατρική παράσταση. Με αφετηρία την αρχική ιδέα, θα εξεταστούν τα διαδοχικά στάδια που αφορούν την οργάνωση, την εκτέλεση παραγωγής και την προβολή μιας  πετυχημένης θεατρικής παράστασης.

Ο τομέας της οργάνωσης- διεύθυνσης μιας θεατρικής παραγωγής είναι απαραίτητος, ώστε να λειτουργήσει σωστά όλη η παραγωγή κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της αλλά και κατά την διάρκεια των παραστάσεων.

Ο τομέας της προβολής & επικοινωνίας στον χώρο του θεάματος απαιτεί υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, και αποτελεί απαραίτητο εφόδιο σε μία άκρως ανταγωνιστική εποχή, όπου τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την ανάλογη προώθηση.

Κάθε Τετάρτη 18.00-20.00

 

– Σεμινάριο Φωτισμών Θεάτρου Εισηγητής: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο, μέσα από τη θεωρία και την πράξη, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δυνατότητες του θεατρικού φωτισμού και  τον εξοπλισμό που διαθέτει ένας φωτιστής, να ανακαλύψουν τις αρχές του φωτός και του χρώματος, να παρατηρήσουν το σκηνικό χώρο, τις ανακλάσεις, τις φωτιστικές γωνίες,  τις φωτοσκιάσεις κ.λ.π. Η επαφή με τις βασικές αρχές ηλεκτρισμού και ασφαλείας, τις δυνατότητες των προβολικών συστημάτων, τις ιδιότητες των σωμάτων, την διαδικασία ελέγχου και κατανομής της φωτιστικής εγκατάστασης και τις βασικές λειτουργίες της κονσόλας φωτισμού, θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να καταρτίσουν φωτιστικό πλάνο εφαρμόζοντας τη μέθοδο χρήσης και την τεχνική των φωτισμών. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε θεατρικές σκηνές, όπου η ομάδα θα παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία εγκατάστασης (rigging) και εστίασης (σταμπιλάρισμα) θεατρικών προβολέων, του προγραμματισμού της κονσόλας και τελικά της εφαρμογής του φωτιστικού πλάνου της παράστασης. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα αποτελέσουν την «Ομάδα Φωτισμού» (σχεδιαστές, προγραμματιστές, χειριστές, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι) που θα αναλάβουν να φωτίσουν την παράσταση που θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των υπόλοιπων ομάδων του Project 4 Art.
Κάθε Δευτέρα 20.30-22.30

 

– Σεμινάριο ΣκηνογραφίαςΕισηγήτριες: Λουκία Μινέτου & Λίνα Μότσιου

Το σεμινάριο προσφέρει την βασική εκπαίδευση ενός σκηνογράφου μέσω της έρευνας, της μελέτης και του σκηνικού σχεδιασμού παρουσίασης ενός θεατρικού έργου.

Θεματικοί άξονες του σεμιναρίου είναι:

– Σύντομη Ιστορική αναδρομή στην Τέχνη της Σκηνογραφίας

– Παρουσίαση και μελέτη σύγχρονων  παραστάσεων

– Σχεδιασμός θεατρικού σκηνικού και κοστουμιού

– Τεχνικός σχεδιασμός-προοπτικό σχέδιο

– Έρευνα υλικών. Έρευνα αγοράς

-Κατασκευή μακέτας-Παρουσίαση

Το σεμινάριο περιλαμβάνει προβολή οπτικοακουστικού υλικού και επισκέψεις σε θέατρα και θεατρικά εργαστήρια.

Κάθε Τετάρτη 20.30-22.30

 

 

  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

Εισηγητής: Παναγιώτης Καλκαβούρας
Έναρξη: 11 Οκτωβρίου 2011
Κάθε Τρίτη 18.00-20.00

 

 

Αυτό το φθινόπωρο ο Πολυχώρος Spring People διοργανώνει το τρίτο σεμινάριο φωτογραφίας δρόμου. Η νέα ομάδα  φωτογραφίας θα περιπλανηθεί για 5 μήνες στους δρόμους της Αθήνας.
Μια δίωρη συνάντηση της ομάδας την εβδομάδα, θα αναλύει τα «γιατί» της φωτογραφίας και θα λύνει όλα τα «πως» που προκύπτουν σε θέματα τεχνικής , σημειολογίας και σύνθεσης κάδρου.
Έχοντας ως κύριο σκοπό του σεμιναρίου την κατανόηση της φωτογραφίας από τη θέση του θεατή και ύστερα από τη θέση του ιδίου του φωτογράφου, η ομάδα θα δει και θα κατανοήσει όλους τους «μεγάλους» φωτογράφους και μέσα από ασκήσεις-θέματα θα δημιουργήσει τις δικές της εικόνες.
Σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου το blog της ομάδας θα επιτρέπει την καθημερινή συζήτηση μέχρι τον τελικό στόχο…την τρίτη έκθεση φωτογραφίας δρόμου των spring people!

 

 

  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

Εισηγητές: Λουκάς Φωτόπουλος και Νάσος Νομικός
Έναρξη: 12 Οκτωβρίου 2011
Κάθε Τρίτη 20.30-22.30

 

 

Ας φτιάξουμε μαζί το δικό μας ραδιοφωνικό σταθμό

Το σεμινάριο έχει σαν στόχο να έρθουν σε επαφή με τη νέα εποχή του ραδιοφώνου νέοι και νέες από όλη την Αθήνα. Θα παρουσιαστεί μια συνοπτική ιστορία του ραδιοφώνου από την εποχή του βινυλίου μέχρι την σημερινή ψηφιοποιημένη εποχή των internet radio με καλεσμένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς που θα καταθέτουν τη δική τους άποψη στο θέμα. Το επόμενο βήμα έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός εβδομαδιαίου προγράμματος όπου οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αναλάβουν μια εικονική ραδιοφωνική δίωρη ζώνη ανάλογα με την προσωπικότητα, τις ατάκες, τη διάθεση που θέλουν να βγάζουν  στον ακροατή, ενώ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για αλλαγές στις ζώνες.

Μέσα από την προετοιμασία της εκπομπής θα πρέπει να μάθουν να αντιμετωπίζουν απρόοπτα, ξαφνικές ειδήσεις, εξωγενείς παρεμβάσεις, αλλά και την ίδια την διάθεσή τους που μπορεί να μεταβάλλεται ανάλογα με την ψυχολογική τους διάθεση.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν την δική τους εκπομπή σε συνεργαζόμενο studio, θα γνωρίσουν από κοντά ραδιοφωνικό studio και θα συμμετέχουν σε ραδιοφωνική εκπομπή και θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πως λειτουργεί ένα internet radio. Στο τέλος του σεμιναρίου θα διοργανωθεί ένα event σε γνωστό μπαράκι της Αθήνας, όπου οι σπουδαστές θα παραλάβουν το πιστοποιητικό συμμετοχής τους και θα γνωρίσουν από κοντά γνωστούς καλλιτέχνες και θα πρέπει να τους «αντιμετωπίσουν» με μια συνέντευξη έχοντας και κοινό!

 

 

Στα συννημένα αρχεία θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τους κύκλους σεμιναρίων.

 

 

Πληροφορίες- Εγγραφές:

Πολυχώρος Spring People, Αγαθάρχου 12, Ψυρρή

2103252034, springpeople@gmail.com

www.springpeople.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.