1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Ρωσικού Κινηματογράφου | 24 -30 Νοεμβρίου του 2011 στο σινεμά «ΑΑΒΟΡΑ»


Είμαστε σε ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι στις 24 -30 Νοεμβρίου του 2011 στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το 1ο φεστιβάλ   κινηματογράφου-«Εβδομάδα σύγχρονου ρωσικού κινηματογράφου» στο  σινεμά  «ΑΑΒΟΡΑ» {Ιπποκράτους 180} .
Το φεστιβάλ το διοργανώνει η»LEDA FILM»-LENA BORISOVA και «START FESTIVAL»-XL=Xenofon Lambrakis υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα & РЦНК  , με την υποστήριξη τού υπουργείου πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τού υπουργείου πολιτισμού της Ελλαδας,καθώς τού ΟΤΕΚ-ΕΟΤ και SO.RU.EM.-DEMIDOVA.

Τις ημέρες τού φεστιβάλ την Αθήνα θα την επισκεφτεί ομάδα διασήμων  ρώσων ηθοποιών{EVKLID KYRTZIDIS} και σκηνοθετών καθώς και αντιπρόσωποι του υπουργείου πολιτισμού της Ρωσίας ,κινηματογραφιστές και δημοσιογράφοι –ΤΒ.Θα έχουμε την χαρά να φιλοξενίσουμε και τον πρώτο ελληνο-ρώσο αστρονάυτη Fyodor Yurchikhin..Από την ελληνική πλευρά στο κινοφεστιβάλ θα λάβουν μέρος διακεκριμένοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, κριτικοί κινηματογράφου δημοσιογράφοι, ΜΜΕ-TV κλπ…

Ο σκοπός του φεστιβάλ είναι να  κάνουμε γνωστό τον ρωσικό κινηματογράφο στο ελληνικό κοινό   και να αποτελέσει ένα πεδίο συναντήσεων και δημιουργικών επαφών μεταξύ των Ελλήνων και Ρώσων κινηματογραφιστών! Το φεστιβάλ καλείται επίσης να χαράξει τους πιθανούς δρόμους της περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των Ρώσων και Ελλήνων κινηματογραφιστών. Πρόθεση μας είναι το φεστιβάλ αυτό να γίνει ένας ετήσιος θεσμός και να αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή της ελληνικής πρωτεύουσας. Ο απώτερος σκοπός μας είναι η δημιουργία φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στην Ρωσία-Μόσχα.

Εξ’ άλλου ο ελληνορωσικός δεσμός είναι θετικά δοκιμασμένος ανά τους αιώνες. Τους λαούς μας ενώνει η ορθόδοξη θρησκεία. Έχουμε κοινούς πολιτιστικούς σκοπούς, παραδόσεις και ενδιαφέροντα…Ο ελληνικός τουριστικός   παράδεισος προσελκύει όλο και περισσότερους ρώσους πολίτες και προσκυνητές…

Ας κάνουμε, λοιπόν, Εμείς μία αρχή να αποτελέσει η Ελλάδα πόλος έλξεως των απανταχού ενδιαφερόντων για την τέχνη και τον πολιτισμό ..Γιατί η Τέχνη θα σώσει τον κόσμο και θα ενώσει ειρηνικά όλους τους λαούς της Γης.

ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

1.ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ  ΜΙΑ ΖΩΗ    σκην/της ΧΟΜΕΡΙΚΙ Ν. 2010

2.ΒΗΜΑΤΑ {ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ} ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ σκ. ΣΤΕΠΑΝΤΣΕΝΚΟ 2009

3 ΡΟΛΟΙ ΑΝΤΙΚΑ σκ. ΜΠΟΡΙΣΟΒΑ Ε. 2011

4 ΤΟ ΝΗΣΙ  σκ ΛΟΥΓΚΙΝ Π. 2006

5  Ο ΠΑΠΑΣ  σκ. ΧΟΤΙΝΕΝΚΟ Β 2010

6 ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΑΝ ΥΠΑΚΟΗ  σκ ΣΜΙΡΝΟΒΑ Λ. ντοκιμαντέρ 2010
{εμφανίζεται ο ελληνορώσος αστροναύτης ΦΙΟΝΤΟΡ ΓΙΟΥΤΣΙΧΙΝ}

7 ΖΙΧΑΡΚΑ  σκ  ΥΟΖΙΝΟΒ 2006

8 Ο ΕΡΩΤΑΣ ΜΟΥ σκ. ΠΕΤΡΟΒ Α. 2006

9  Ο ΠΟΛΕΜΟΣ   σκ. ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΟΒ Α 2002
{ πρωταγωνιστεί ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΚΙΟΥΡΝΤΖΙΔΗΣ }
10 ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ για μικρούς και μεγάλους

Πρόγραμμα: φεστιβάλ“Εβδομάδα σύγχρονου ρωσικού κινηματογράφου στην Ελλάδα”
Κινηματογράφος “ААВОРА”, Ιπποκράτους 180, τηλ. 2106462253

24 Νοεμβρίου του 2011, Πέμπτη
«Ίχνη πάνω στην άμμο», έργο δράσης, 98 λεπτά
Εκ πρώτης όψεως το έργο αφηγείται μια ερωτική ιστορία, ωστόσο κατά τη διάρκεια του έργου αποκαλύπτονται  τα θέματα που αγγίζουν όλους τους θεατές – η φιλία,  η αντιπαλότητα,  η προδοσία, το επαγγελματικό καθήκον,  οι σχέσεις μεταξύ των πιο κοντινών ανθρώπων, καμιά φορά εξαιρετικά περίπλοκες και μπερδεμένες.
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18.30, 20.30,
“ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ “ πολεμικό δράμα σκ. ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΟΒ. Α 2002
Πρώτο βραβείο ρωσικού XII φεστιβάλ KINOTAVR,.  Με τον Ευκλείδη Κιουρτζίδη
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ  22.30
25 Νοεμβρίου του 2011, Παρασκευή
19.00 Τα επίσημα εγκαίνια της Εβδομάδας ρωσικού κινηματογράφου στην Ελλάδα στον κινηματογράφο “AABOPA”

«Η νύχτα που κράτησε μια ζωή», έργο δράσης, 91 λεπτά
1941. Η Ζίνκα είναι 17 χρονών, τελειώνει το σχολείο και με μεγάλο πάθος συμμετέχει στο θεατρικό όμιλο, φλερτάρει με τα αγόρια, την κρυφοκοιτάζει ακόμη και ο καθηγητής της γερμανική γλώσσας, ο οποίος, συν τοις άλλοις, είναι και υπεύθυνος του θεατρικού ομίλου. Διανύει μια όμορφη περίοδο και την περιμένει μπροστά ακόμη πιο όμορφη ζωή!
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19.30, 21.00, 23.00

Επίσημη δεξίωση (μπουφές) – 21.00

26 Νοεμβρίου του 2011, Σάββατο
Κινούμενα σχέδια
«Η Μάσα και ο Αρκούδος», 58 λεπτά,  στούντιο «Ανιμακκόρντ»
Τα πρόσωπα του καρτούν θυμίζουν ένα ρωσικό λαϊκό παραμύθι που είναι γνωστό σε κάθε παιδί στη Ρωσία, ωστόσο οι χαρακτήρες και  οι σχέσεις μεταξύ τους  είναι τελείως διαφορετικές – η Μάσα δεν φοβάται καθόλου τον Αρκούδο, μάλλον εκείνος φοβάται επιπλοκές στην μετρημένη του ζωή…
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18.00
«Το διάστημα ως δοκιμή», ντοκιμαντέρ, 55 λεπτά,   τηλεοπτικό στούντιο ΡΟΣΚΟΣΜΟΣ
Το έργο για πρώτη φορά αποκαλύπτει τον πέπλο του μυστηρίου που αφορά τη σχέση μεταξύ της πίστης και της εξερεύνησης του διαστήματος. Για ποιο λόγο σήμερα όλοι οι πύραυλοι απογειώνονται από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ κατόπιν ευλογίας; Γιατί οι κοσμοναύτες βαφτίζονται πριν από τις πλέον σημαντικές πτήσεις; Σπάνια ντοκουμέντα και απομνημονεύματα των αυτόπτων μαρτύρων παρουσιάζουν στον θεατή την ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος στη Ρωσία υπό μια ασυνήθιστη οπτική γωνία. Ο ήρωας του έργου μοναχός Ιώβ στα νιάτα του ονειρευόταν να γίνει κοσμοναύτης και έδωσε εξετάσεις για τη σχολή αεροπόρων. Τώρα λαμβάνει μέρος στις προπονήσεις, συνοδεύει τα πληρώματα στο Μπαϊκονούρ και τα υποδέχεται με τις καμπανοκρουσίες στην πόλη Ζβιόζντνι. Σκηνοθετικό ντεμπούτο της Λαρίσα Σμιρνόβα.
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19.10

«Το νησί», έργο δράσης, 112 λεπτά, στούντιο του Πάβελ Λουγκίν

Ο πατήρ Ανατόλι περνάει τις ώρες του στο νησί ανάμεσα στις προσευχές και την εργασία, θεραπεύει τους ασθενείς, βοηθάει τους αμαρτωλούς. Κάποτε, το 1942 σαν παιδί αιχμαλωτίστηκε από τους Γερμανούς και συμφώνησε, με αντάλλαγμα τη ζωή του, να ντουφεκίσει τον φίλο του Τύχων, πολλά χρόνια μετά τον βασανίζει το αμάρτημα του φόνου που είχε διαπράξει και, παρά το άγιο χάρισμα που έχει, δεν μπορεί να βρει ηρεμία.
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20.10, 22.30

 

АФИША-AFISA EVKLEID

26 Νοεμβρίου του 2011, Σάββατο

Στις 21.00 καλλιτεχνική βραδιά αφιερωμένη στον Ευκλείδη Κιουρτζίδη, ηθοποιό του θεάτρου και κινηματογράφου..   PARK HOTEL (λεωφόρος Αλεξάνδρας, 10), είσοδος ελεύθερη

27 Νοεμβρίου του   2011, Κυριακή

Κινούμενα σχέδια
«Το τραγούδι του στρατιώτη», 13 λεπτά,   στούντιο ΠΙΛΟΤ
«Ο Άγιος Βασίλης ο δια Χριστόν σαλός», 13 λεπτά,   στούντιο ΠΙΛΟΤ

Από τον κύκλο ΤΟ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΧΡΩΜΩΝ ΛΙΘΩΝ   (παραμύθια της πόλης)
«Τα νανουρίσματα του κόσμου»,   από 3 λεπτά,  ΜΕΤΡΟΝΟΜ ΦΙΛΜ
Ρωσικό project κινούμενων σχεδίων αφιερωμένο στα νανουρίσματα διαφόρων λαών. Σε κάθε κινούμενο σχέδιο παρουσιάζεται ένα νανούρισμα στη γλώσσα του, στο μεταξύ η υπόθεση του κινούμενου σχεδίου βασίζεται στο περιεχόμενο του νανουρίσματος και η εικαστική λύση αντανακλά τα χαρακτηριστικά του αντίστοιχου λαού.
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18.00
«Ο Σεραφείμ του Σαρόφ. Γεννημένος φλογερός», ντοκιμαντέρ,    30 λεπτά
Μπορούσε να πεθάνει τέσσερεις φορές. Ωστόσο στάθηκε πιο ισχυρός από τον θάνατο. Πέντε ολόκληρα χρόνια δεν είχε δει κανείς το πρόσωπό του. Και πέντε χρόνια ακόμη δεν είχε ακούσει κανείς τη φωνή του. Και όμως, όταν άρχισε να μιλάει, ο πρώτος επισκέπτης θεραπεύτηκε από μια ανίατη ασθένεια. Μπορούσε να γίνει πλούσιος και διάσημος, ωστόσο επέλεξε τη φτώχια. Μια ζωή αποκαλούσε τον εαυτό του «άθλιο». Και όμως χιλιάδες άνθρωποι απ’ όλη τη Ρωσία συνέρρεαν σ’ αυτόν και τον θεωρούσαν την τελευταία τους ελπίδα. Απέφευγε τις τιμές και τη δόξα, ωστόσο έγινε γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο. Έζησε στο όνομα του Κυρίου. Και ο Κύριος δεν τον λησμόνησε. Όσιος Σεραφείμ, θαυματουργός του Σαρόφ.
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19.10
«Ο παπάς», έργο δράσης, 120 λεπτά,   σκηνοθέτης Β.Χοτινένκο
Το έργο της ορθόδοξης ιεραποστολής του Πσκοφ αποτελεί μία από τις λιγότερο γνωστές σελίδες του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου. Από τον Αύγουστο του 1941 έως τον Φεβρουάριου του 1944 οι ιερείς – ιεραπόστολοι από  την Βαλτική προσπαθούσαν να αναγεννήσουν την εκκλησιαστική ζωή στις κατεχόμενες από τους Γερμανούς βορειοδυτικές περιοχές της Ρωσίας. Μετά την κατάληψη των περιοχών από τα σοβιετικά στρατεύματα τα μέλη της ιεραποστολής του Πσκοφ εκτοπίστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20.10, 22.30

28 Νοεμβρίου του   2011, Δευτέρα
«Ίχνη πάνω στην άμμο», έργο δράσης, 98 λεπτά
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18.30
«Το νησί», έργο δράσης, 112 λεπτά,   στούντιο του Πάβελ Λουγκίν
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20.15
«Ο παπάς», έργο δράσης,   120 λεπτά, σκηνοθέτης Β.Χοτινένκο
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 22.30

29 Νοεμβρίου του 2011, Τρίτη
«Η νύχτα που κράτησε μια ζωή», έργο δράσης,   91 λεπτά
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18.30
«Το νησί», έργο δράσης, 112 λεπτά,   στούντιο του Πάβελ Λουγκίν
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20.15
«Ο παπάς», έργο δράσης, 120 λεπτά,   σκηνοθέτης Β.Χοτινένκο
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 22.30

30 Νοεμβρίου του 2011, Τετάρτη
«Ο Σεραφείμ του Σαρόφ. Γεννημένος φλογερός», ντοκιμαντέρ,    30 λεπτά
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18.15
«Το διάστημα ως δοκιμή», ντοκιμαντέρ,55 λεπτά,τηλεοπτικό στούντιο ΡΟΣΚΟΣΜΟΣ

ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19.15
«Η νύχτα που κράτησε μια ζωή», έργο δράσης,   91 λεπτά
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20.15
“Ο ΠΟΛΕΜΟΣ“ πολεμικό δράμα σκ. ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΟΒ. Α 2002
Πρώτο βραβείο ρωσικού XII φεστιβάλ KINOTAVR,.  Με τον Ευκλείδη Κιουρτζίδη
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ  22.30

Με εκτίμηση   ο διευθυντής του φεστιβάλ  Xenofon Lambrakis

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.