«Όλοι χόρεψαν βαλς»… στην πρεμιέρα (27.11.2011) του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ   Πρεμιέρα  27/11/11 “ Όλοι Χορεύουν βαλς ! ”

IMG_4161 Φωτό: Μαριλένα Σταφυλίδου

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ   Πρεμιέρα  27/11/11 “ Όλοι Χορεύουν βαλς ! ”

Μαρία Κουσουνή-Φίκα – Ίγκορ Σιάτζκο

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ   Πρεμιέρα  27/11/11 “ Όλοι Χορεύουν βαλς ! ” Ηλίας Βουδούρης (Αρχιμουσικός) – Ρενάτο Τζανέλλα (Διευθυντής του Μπαλέτου της Ε.Λ.Σ.)

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ   Πρεμιέρα  27/11/11 “ Όλοι Χορεύουν βαλς ! ”Ρενάτο Τζανέλλα (Διευθυντής Μπαλέτου της Ε.Λ.Σ), Μύρων Μιχαηλίδης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικής Λυρικής Σκηνής)

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η καλλιτεχνική περίοδος για το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Οι χορευτές του μπαλέτου και ο διευθυντής Ρενάτο Τζανέλλα, αλλά και η ορχήστρα της ΕΛΣ, καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές κοινό που γέμισε το θέατρο Ολύμπια.

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ   Πρεμιέρα  27/11/11 “ Όλοι Χορεύουν βαλς ! ” Βάσω Παπαντωνίου – Βασίλης Βασιλικός – Ελένη Ανουσάκη

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ   Πρεμιέρα  27/11/11 “ Όλοι Χορεύουν βαλς ! ” Νίκος Μουρκογιάννης (Πρόεδρος του Δ.Σ της Ε.Λ.Σ.) – Du Qiwen (Πρέσβης της Kίνας)

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ   Πρεμιέρα  27/11/11 “ Όλοι Χορεύουν βαλς ! ” Ρενάτο Τζανέλλα (Διευθυντής Μπαλέτου της Ε.Λ.Σ) – Κωνσταντίνος Ρήγος

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ   Πρεμιέρα  27/11/11 “ Όλοι Χορεύουν βαλς ! ” Αποστολάτος Βαΐτσης (Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων) – Μιμή Ντενίση

Η πρώτη παράσταση με την υπογραφή του νέου διευθυντή του μπαλέτου Ρενάτο Τζανέλλα, ενθουσίασε το κοινό.

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ   Πρεμιέρα  27/11/11 “ Όλοι Χορεύουν βαλς ! ” Ευρυδίκη Ισαακίδου – Αλεξάντερ Νέσκωβ

Η παράσταση αποτελείται από τρεις διάσημες χορογραφίες του Τζανέλλα, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί στην Όπερα της Βιέννης. Η πρώτη με τίτλο «Όλοι χορεύουν βαλς», με μουσικές Στράους και Μάλερ, μας μετέφερε στις αίθουσες χορού της Βιέννης, όπου το βαλς έχει τον πρώτο λόγο.

Η δεύτερη, με τίτλο «Στο κενό», βασισμένη σε σύγχρονες μουσικές των Λώρη Άντερσον, Μπράιαν Ήνο και Τζόν Χάσσελ, είχε συναισθηματική ένταση, επιρροές από σύγχρονο χορό και χορευτικές κινήσεις που «μπλέκονται» με έρημα τοπία.

Πάνω στο υπέροχο «Μπολερό» του Μωρίς Ραβέλ, ήταν βασισμένη η τρίτη χορογραφία, στην οποία τα άγρια ένστικτα και η αιώνια διαμάχη του αρσενικού και του θηλυκού «συνομιλούν», με τον ρυθμό και την μελωδία της μουσικής.

Οι Α΄ χορευτές, οι σολίστ, οι κορυφαίοι και το corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην πρώτη τους φετινή παράσταση, ερμήνευσαν τις χορογραφίες ως ένα εξαιρετικά δεμένο σύνολο με εμπνευσμένους, ταλαντούχους και πειθαρχημένους χορευτές.

Η ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό την Διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη απέδωσε τα διάσημα έργα, με συνέπεια και ρυθμό.

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ   Πρεμιέρα  27/11/11 “ Όλοι Χορεύουν βαλς ! ” Υπόκλιση Ρενάτο Τζανέλλα (Διευθυντής Μπαλέτου της Ε.Λ.Σ), Ηλίας Βουδούρης και  οι Χορευτές

Η παράσταση θα επαναληφθεί στις 29 και 30 Νοεμβρίου,

2, 3, 11, 24, 28 Δεκεμβρίου &

6 και 7 Ιανουαρίου

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ   Πρεμιέρα  27/11/11 “ Όλοι Χορεύουν βαλς ! ” Μύρων Μιχαηλίδης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ε.Λ.Σ.) – Μαρία Κουσουνή-Φίκα – Ρενάτο Τζανέλλα (Διευθυντής Μπαλέτου της Ε.Λ.Σ) – Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος (Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Ε.Λ.Σ

[Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2011Δελτίο Τύπου]

clip_image002

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.