ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ | Οι ταινίες της ημέρας | Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012 | Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

PARAKALW_GYNAIKES_MHN_KLAITE

Αξίζει να δείτε (κατά σειρά προτεραιότητας)

  • ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ 22.10 ΒΟΥΛΗ
  • RICORDI MI  ΕΤ1 22.30
  • Η ΜΟΥΣΙΤΣΑ ΕΤ3, 19:00

mousitsa 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ: Καθημερινό πρόγραμμα όλων των καναλιών

Η ΜΟΥΣΙΤΣΑ

ΕΤ3, 19:00

ΤΑΙΝΙΕΣ / Κωμική

Μια ζωηρή και ατίθαση κοπέλα, η Αλίκη, εργάζεται σε εφημερίδα και αναλαμβάνει να πάρει συνέντευξη από έναν επιστήμονα που πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα. Παράλληλα γνωρίζεται με ένα συνάδελφο που εργάζεται σε άλλη εφημερίδα. Όταν η Αλίκη χάσει την άφιξη του αεροπλάνου του επιστήμονα, φτιάχνει μια δική της συνέντευξη. Μαθαίνοντας ότι η άφιξη του επιστήμονα έχει ματαιωθεί, επιμένει ότι ο ξένος ήρθε και παρουσιάζει κάποιον άλλο στη θέση του. Η απάτη της αποκαλύπτεται από τον συνάδελφό της, ο οποίος όμως την αγαπά και θα την παντρευτεί μετά την απόλυσή της.

Διάρκεια: 83′
Παραγωγή:Ελληνική
Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Κούλης Στολίγκας, Γιάννης Γκιωνάκης, Αλέκα Στρατηγού, Τάκης Χριστοφορίδης, Θανάσης Βέγγος
Σκηνοθέτης: Γιάννης Δαλιανίδης
Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

ALPHA 21.00

Φαντασίας, 1996 (Έγχρ.), 113′

PHENOMENON. Αμερικανική ταινία του Τζον Τερτλτάουμπ, με τους Τζον Τραβόλτα, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Κίρα Σέτζγουικ.
Ένα εκτυφλωτικό φως μεταμορφώνει έναν αγρότη με καλοκάγαθη ψυχή σε διάνοια, αλλά η κοινότητα αρχίζει να τον αντιμετωπίζει σαν μια τερατογένεση της επιστήμης.

ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ

STAR 22.00

Περιπέτεια, 2001 (Έγχρ.), 111′

BAIT. Αμερικανική ταινία του Αντουάν Φουκουά, με τους Τζέιμι Φοξ, Ντέιβιντ Μορς, Νταγκ Χάτσισον.
Ένας καταδικασμένος μικροκακοποιός χρησιμοποιείται ως δόλωμα από την αστυνομία για να ξετρυπώσει τον εγκέφαλο μιας μεγάλης ληστείας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ

ΒΟΥΛΗ 22.10

Κομεντί, 1992 (Έγχρ.) 88′

Ελληνική ταινία των Σταύρου Τσιώλη και Χρήστου Βακαλόπουλου, με τους Αργύρη Μπακιρτζή, Δημήτρη Βλάχο, Δώρα Μασκλαβάνου.
Ένας αγιογράφος και ο βοηθός του πηγαίνουν σε ένα ξωκλήσι της Αρκαδίας, για να αποκαταστήσουν τις κατεστραμμένες τοιχογραφίες. Οι μπογιές που ο αγιογράφος περιμένει δεν έρχονται ποτέ, όμως η παρουσία των δύο ανδρών γίνεται αιτία να αποκτήσει ξανά ζωή το ξωκλήσι.

PARAKALW_GYNAIKES_MHN_KLAITE

Το καλοκαίρι του 1992, δυο διάσημοι αγιογράφοι (και αστρονόμοι) καταφθάνουν από την Αθήνα σ’ ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, για ν’ αποκαταστήσουν τις κατεστραμμένες τοιχογραφίες σε βυζαντινό εξωκλήσι του δέκατου πέμπτου αιώνα. Η άφιξή τους κατακλύζει με νέα ζωή την ξεχασμένη εκκλησία, αλλά η ταινία αναγκάζεται να παρακολουθεί την…μη επιτέλεση του έργου έως και τον ερχομό του χειμώνα, οπότε και οι δυο διάσημοι αγιογράφοι (και αστρονόμοι) κατεβαίνουν προς τη θάλασσα για να ξεχειμωνιάσουν…Διάρκεια: 85′
Παραγωγή:Ελληνική
Παίζουν: Μάκης Μπέκος,Κώστας Ιορδανίδης, Αργύρης Μπακιρτζής
Σκηνοθέτης: Σταύρος Τσιώλης, Χρήστος Βακαλόπουλος

Το καλοκαίρι του 1992, δυο διάσημοι αγιογράφοι (και αστρονόμοι) καταφθάνουν από την Αθήνα σ’ ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, για ν’ αποκαταστήσουν τις κατεστραμμένες τοιχογραφίες σε βυζαντινό εξωκλήσι του δέκατου πέμπτου αιώνα. Η άφιξή τους κατακλύζει με νέα ζωή την ξεχασμένη εκκλησία, αλλά η ταινία αναγκάζεται να παρακολουθεί την…μη επιτέλεση του έργου έως και τον ερχομό του χειμώνα, οπότε και οι δυο διάσημοι αγιογράφοι (και αστρονόμοι) κατεβαίνουν προς τη θάλασσα για να ξεχειμωνιάσουν… Ασφαλώς, σ’αυτό το συνεχές διπολικό στοιχείο (“αγιογράφοι” και “αστρονόμοι”) στηρίζεται η ταινία “Παρακαλώ, γυναίκες μην κλαίτε”, όχι μόνο ως φυσική εξέλιξη των δυο προηγούμενων ταινιών του Τσιώλη, (“Ακατανίκητοι εραστές” 1988, και “Έρωτας στη χουρμαδιά” 1990), αλλά και ως πρόταση για το τι είδους κινηματογράφος ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα. Η ταινία, ως μοντέλο, ακροβατεί με οίστρο ανάμεσα στο χειροπιαστό και το όραμα, στο κωμικό και το τραγικό, στην αίσθηση του φτηνού, του χειροποίητου και την ψευδαίσθηση της πολυτέλειας και της υπερπαραγωγής. Τίποτα στην ταινία δεν είναι αυτό που φαίνεται, αλλά και τίποτα δεν φαίνεται όπως είναι. Τι να πει κανείς για μια ταινία που το κρισιμότερο ερώτημά της είναι αν οι δύο ήρωες της αγιογραφούν αφού παρατηρήσουν τον ουρανό με το τηλεσκόπιο

RICORDI MI

RICORDI MI

ΕΤ1 22.30

Προηγείται 10λεπτη συνέντευξη της Μαρίας Κατσουνάκη με τη Στέλλα Θεοδωράκη
«Τον αγαπούσα πολύ, αλλά πέθανε … ήθελα να πεθάνω κι εγώ για να τον βρω».
Με αποσπάσματα ενός λόγου που προσπαθεί ν’ αντισταθεί για να επαναπροσδιοριστεί, η Φανή, (Θεοδώρα Τζήμου), συμφιλιώνεται σταδιακά με την απώλεια του άνδρα της ζωής της {Λάζαρος Γεωργακόπουλος}.
Μυστηριώδης, ατμοσφαιρική και ποιητική, η ταινία της Στέλλας Θεοδωράκη προτείνει έναν προβληματισμό για το πώς ο χρόνος γλιστράει μέσα από τα δάχτυλά μας, σαν την άμμο στην παραλία των αναμνήσεων της πρωταγωνίστριας, εμβαθύνοντας όμως στην αποσπασματική φύση των αναμνήσεων και στον κατακερματισμό της μνήμης, κατακερματισμένης όπως οι φωτογραφίες-θραύσματα που η Φανή τραβάει στην Αθήνα.
Μια ιστορία για το μεταφυσικό ταξίδι μιας γυναίκας που αντιστέκεται στη λήθη της απώλειας, το Ricordi mi πλάθεται με το μαλακό νήμα των ονείρων, αλλά επιτρέπει επίσης την παρακολουθήση της καθημερινής πραγματικότητας. Ο ατελείωτος κύκλος της οικονομικής κρίσης γίνεται ορατός σ’ αυτήν και αποκαλύπτεται ακόμη περισσότερο υπό το φως των γεγονότων που συγκλόνισαν την Ελληνική κοινωνία και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Διάρκεια: 100′
Παίζουν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Θεοδώρα Τζήμου, Γιώργος Αρμένης, Ελένη Γερασιμίδου, Γιάννης Θωμάς, Έρση Μαλικένζου
Σκηνοθέτης: Στέλλα Θεοδωράκη
Σενάριο: Στέλλα Θεοδωράκη
Παραγωγή: ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε., Ε. Κ. Κ., ΕΡΤ ΑΕ
Παραγωγός: Θάνος Αναστόπουλος
Διευθ. Φωτογραφίας: Ηλίας Κωνσταντακόπουλος
Μουσική: Πέτρος Κορέλης
Μοντάζ: Αλέξης Πεζάς
Διεύθυνση παραγωγής: Διονυσία Δημητρακέλλου

ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

MEGA 23.20

Περιπέτεια, 2005 (Έγχρ.), 97′

INTO THE SUN. Αμερικανική ταινία του Μινκ, με τους Στίβεν Σίγκαλ, Μάθιου Ντέιβις, Τακάο Οσάουα.
Πρώην πράκτορας της CIA που ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά τη Γιακούζα (μαντέψτε ποιος), φτάνει στο Τόκιο για να εξιχνιάσει τη δολοφονία του κυβερνήτη της πόλης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.