Master Class με τον Randal Kleiser | Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012, 13:00-17:00 | στο Ίδρυμα Κακογιάννης | Μειωμένο Κόστος Συμμετοχής για Σπουδαστές Δραματικών Κινηματογραφικών Σχολών/ Φοιτητές Θεατρολογίας

kleiser_masterclass

Master Class
Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012, 13:00-17:00
με τον Randal Kleiser

Σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό κινηματογραφικών επιτυχιών όπως:

το Grease, Η Γαλάζια Λίμνη, Red Riding Hood

ΤΟ CAMERASTYLO ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ 3 Συμμετοχές δωρεάν για σπουδαστές Δραματικών & Κινηματογραφικών Σχολών/ Φοιτητές Θεατρολογίας στο Master Class με τον Randal Kleiser | Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012, 13:00-17:00 | Ίδρυμα Κακογιάννης | Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, στις 12:00, συνάντηση γνωριμίας – προετοιμασίας (είσοδος ελεύθερη). ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ.

Ξεκίνησε η προπώληση για το Master Class του Randal Kleiser, του δημιουργού που χάρισε στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα το Grease, το πιο επιτυχημένο μιούζικαλ όλων των εποχών και πολλές ακόμα κινηματογραφικές επιτυχίες.

Ο διεθνούς φήμης Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός επέλεξε να επισκεφθεί για πρώτη φορά, τη χώρα μας και στο πλαίσιο της γενικότερης αντίληψης, που γεννιέται στους καλλιτεχνικούς κύκλους των ΗΠΑ «Save Greece«, ώστε να μοιραστεί με Έλληνες κινηματογραφιστές και ηθοποιούς τα μυστικά μιας επιτυχημένης, διεθνούς καριέρας σε ένα 4ωρης διάρκειας Master Class, τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012, από τις 13:00 έως τις 17:00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

kleiser_masterclass 1

Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία του ΙΜΚ στο πλαίσιο των Act and Re- Act: Masterclasses που πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Λιβανού, στη μνήμη του Μιχάλη Κακογιάννη, προσφέροντας στο καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας μια ακόμη δυνατότητα κατάρτισης με συμμετοχή χαμηλού κόστους.

Επιπλέον, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, θα υπάρξει μία συνάντηση γνωριμίας – προετοιμασίας του Masterclass, του Kleiser με όλους όσοι ενδιαφέρονται, στο ΙΜΚ.

Ο Randal Kleiser, εκτός από το Grease (1978), έχει σκηνοθετήσει σειρά ταινιών μεγάλου μήκους όπως η Γαλάζια Λίμνη (The Blue Lagoon) (1980), με πρωταγωνίστρια τη Brooke Shields, το Summer Lovers (1982) με τη Daryl Hannah, το Grandview, U.S.A. (1984) με την Jamie Lee Curtis, το Flight of the Navigator (1986), στο οποίο έγινε για πρώτη φορά η χρήση digital morphing in σε φιλμ, το Big Top Peewee (1988), το White Fang (1991) το Honey, I Blew Up the Kid (1992), κ.α.

Στο Λονδίνο, ο Kleiser σκηνοθέτησε την κωμωδία Getting It Right (1989), με τις Lynn Redgrave, Helena Bonham Carter, Jane Horrocks και τον Sir John Gielgud στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1996, έγραψε και σκηνοθέτησε το Its My Party, με τους Eric Roberts, Gregory Harrison, Lee Grant, Bruce Davison και την Marlee Matlin. Ως συγγραφέας – παραγωγός είναι υπεύθυνος για το surfing film North Shore (1987) της εταιρίας Universal Pictures. Σκηνοθέτησε επίσης, το θρίλερ Shadow of Doubt (1998) με τους Melanie Griffith και Tom Berenger. Δουλεύοντας σε 70mm 3-D, σκηνοθέτησε το Honey, I Shrunk the Audience (1995) στα θεματικά πάρκα Disney στο Anaheim, το Ορλάντο, το Τόκυο και το Παρίσι. Οι τηλεταινίες που σκηνοθέτησε περιλαμβάνουν το The Boy in the Plastic Bubble (1976) με πρωταγωνιστή τον John Travolta, το βραβευμένο με Emmy, The Gathering (1977) και το Dawn: Portrait of a Teenage Runaway (1976).

kleiser_masterclass 2

Έχει διδάξει σε εργαστήρια αποφοίτων στο USC και σε Μεταπτυχιακά Τμήματα Σκηνοθεσίας για ευρωπαίους φοιτητές σε κινηματογραφικά Φεστιβάλ στη Deuville το Sarlat, και τη Μάλαγα. Είναι μέλος της κριτικής επιτροπής για τα βραβεία των Σπουδαστών της Ακαδημία Motion Picture Arts and Sciences. Είναι επίσης Πρόεδρος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής του Directors Guild of America ενώ έχει εγκαινιάσει ένα πρόγραμμα videoconference με στόχο να συνδεθούν οι κινηματογραφικές σπουδές με επαγγελματίες σκηνοθέτες. Σε συνεργασία με το Graphics Lab του Ινστιτούτου USC για τις Δημιουργικές Τεχνολογίες, έχει εφεύρει μια ψηφιακή διαδικασία με την ονομασία Vistarama HD.

Ο Kleiser υπήρξε ο ιθύνων νους στο σχεδιασμό και την κινηματογράφηση της ταινίας Red Riding Hood (2004/2006). Η ταινία αυτή άνοιξε νέους δρόμους στην ψηφιακή κινηματογραφία μέσα από την ευρεία χρήση των διαδραστικών εικονικών σκηνικών. Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε το 2006 στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου στη Λισσαβόνα.

Το Master class

Στο Master class που θα δώσει στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012, 13:00 – 17:00, θα χρησιμοποιήσει ως βάση τις κινηματογραφήσεις του, σε συνεργασία με τον George Lucas, από τη διδασκαλία υποκριτικής της μεγάλης Αμερικανίδας δασκάλας και πρωταγωνίστριας πλήθους ταινιών: Nina Foch (Ένας Αμερικανός στο Παρίσι, Σπάρτακος, Οι 10 Εντολές κ.α.).

Η Nina Foch δίδασκε από το 1960 έως το θάνατό της το 2005 στο University of Southern Californias School of Cinematic Arts» και το American Film Institute το θρυλικό, πλέον, μάθημα «Κατευθύνοντας τον Ηθοποιό».

Το μάθημα της Nina Foch απευθυνόταν σε σκηνοθέτες, ηθοποιούς, σεναριογράφους όπως και επαγγελματίες του χώρου (παραγωγή, μοντάζ κλπ) και στηριζόταν στη μελέτη και τη συνεργασία της με σκηνοθέτες όπως οι: Lee Strasberg, Stella Adler, Uta Hagen, Vincente Minnelli, Stanley Kubrick, Robert Wise, Otto Preminger, Blake Edwards, Cecil B. DeMille κ.α.

Το πολυεπίπεδο Master Class του Randal Kleiser απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες σκηνοθέτες, ηθοποιούς, συγγραφείς και σεναριογράφους αλλά επιπλέον και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις βασικές αρχές προσέγγισης ενός κοινού. Αποτελεί ένα ανεκτίμητο εργαλείο για οποιονδήποτε εμπλέκεται τόσο στις παραστατικές τέχνες, όσο στο δημόσιο λόγο, αυτόν που εκφωνείται σε χώρους εργασίας, σχολικές αίθουσες, αίθουσες δικαστηρίων ή ανοικτές εκδηλώσεις. Θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά.

Κόστος Συμμετοχής: 30€

Μειωμένο Κόστος Συμμετοχής: 20€ για Σπουδαστές Δραματικών Κινηματογραφικών Σχολών/ Φοιτητές Θεατρολογίας

Αίθουσα: Θέατρο

Προπώληση: Στα ταμεία του Ιδρύματος Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

μέσω πιστωτικής κάρτας: 210 34 18 579 Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Ευχαριστούμε τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και την Έφη Μουρίκη για την υποστήριξή τους στο πρόγραμμα και την οργάνωση της επικοινωνίας με τους καλλιτέχνες και τους συντελεστές του Χόλυγουντ.

Act and Re- Act: Masterclasses in memory of Michael Cacoyannis,
donated by the Livanou Family

Με την ευγενική υποστήριξη: DIVANI PALACE ACROPOLIS

Χορηγοί επικοινωνίας: E-go.gr

Ελculture.gr

Click@life.gr

Culturenow.gr

Camerastylo on line.gr

******

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

ΥποστηρικτέςΙδρύματοςΜ. Κακογιάννης

Konstantinos

Playground Productions

Χορηγοί Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΑ ΝΕΑ METROPOLIS Το Ποντίκι

Αθήνα 9,84 BHMA FM 99.5 Ως 3

e-go.gr ελculture.gr clickatlife.gr

culturenow.gr mediasoup.gr monopoli.gr in2life.gr

camerastyloonline.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.