Διάλεξη για την σχέση λογοτεχνίας και κινηματογράφου της Laura Marcus | Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:00 μ.μ. στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης | Είσοδος ελεύθερη

Marcus

clip_image002clip_image004clip_image006

clip_image008

 

Διάλεξη για την σχέση

λογοτεχνίας και κινηματογράφου

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης (ΕΚΕΜΕΛ) διοργανώνουν διάλεξη της Laura Marcus, καθηγήτριας Αγγλικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με τίτλο The Death of Cinema and the Contemporary Novel(O θάνατος του κινηματογράφου και η σύγχρονη λογοτεχνία). Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα (με εκτυπωμένη μετάφραση στα ελληνικά) την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:00 μ.μ. στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Στη συνέχεια, θα συζητήσουν με την προσκεκλημένη και το κοινό για τη σχέση λογοτεχνίας και κινηματογράφου οι:

Ελίζα – Άννα Δελβερούδη, καθηγήτρια, ιστορικός του θεάτρου και κινηματογράφου

Ηλίας Μαγκλίνης, δημοσιογράφος, συγγραφέας

Πέννυ Παναγιωτοπούλου, σκηνοθέτης

Κάλλια Παπαδάκη, συγγραφέας

Χρήστος Χωμενίδης, συγγραφέας

Συντονισμός: Αγγελική Σπυροπούλου, λέκτορας ευρωπαϊκής λογοτεχνίας και θεωρίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Η Laura Marcus είναι Καθηγήτρια Αγγλικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Προηγουμένως κατείχε τη βασιλική έδρα  Ρητορικής και Αγγλικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στην λογοτεχνία και τον πολιτισμό του 19ου και 20ου αιώνα, και ειδικότερα την (αυτο)βιογραφία, τον μοντερνισμό, την ψυχανάλυση, την σύγχρονη λογοτεχνία και την σχέση λογοτεχνίας και κινηματογράφου. Η μελέτη της, Η δέκατη μούσα: Γράφοντας για τον κινηματογράφο την περίοδο του μοντερνισμού (The Tenth Muse: Writing about Cinema in the Modernist Period, Οxford University Press), βραβεύτηκε το 2008, από την Modern Language Association (MLA), την μεγαλύτερη διεθνή επιστημονική εταιρεία νεώτερης γραμματολογίας. Στις άλλες μονογραφίες της  συμπεριλαμβάνονται τα βιβλία: Αυτο/βιογραφικοί λόγοι: Θεωρία, Κριτική, Πρακτικές (Auto/biographical Discourses: Theory, Criticism, Practice, Manchester University Press, 1994), και Βιρτζίνια Γουλφ  (Virginia Woolf: Writers and their Work, Northcote, 1997/2004). Έχει επίσης εκδώσει πολλούς συλλογικούς τόμους και πρόσφατα επιμελήθηκε με τον Peter Nichols την Ιστορία της αγγλικής λογοτεχνίας του εικοστού αιώνα για τις πανεπιστημιακές εκδόσεις του Καίμπριτζ (The Cambridge History of Twentieth-Century English Literature, 2004). 

 

 

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, 19:00

 

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Είσοδος Ελεύθερη

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Διάλεξη για την σχέση λογοτεχνίας και κινηματογράφου της Laura Marcus | Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:00 μ.μ. στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης | Είσοδος ελεύθερη

  1. αναρωτιέμαι αν εχετε τη φωτοτυπημενη μετάφραση της διάλεξης που μοιράστηκε εκει

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.