[VIDEO] master class randal kleiser ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 19 2 2012 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Θέμα: Με αθρόα συμμετοχή καλλιτεχνών από το χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου, όπως και σπουδαστών από δραματικές σχολές και με συντονιστή τον Γιάννη Ζουμπουλάκη,  δημοσιογράφο και κριτικό κινηματογράφου,  που ανέδειξε όλες τις πλευρές του αναμενόμενου Master Class, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 19.2.2012, στο ΙΜΚ, η προπαρασκευαστική συνάντηση γνωριμίας για το

Master Class
με τον Randal Kleiser

που διοργανώνει το ΙΜΚ τη

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012, 13:00-17:00
Σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό κινηματογραφικών επιτυχιών όπως:

το Grease, Η Γαλάζια Λίμνη, Red Riding Hood

Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι το Master Class του Randal Kleiser θα βασιστεί στη διδασκαλία της υποκριτικής της Nina Foch, που αποτελεί πλέον βασικό μάθημα υποκριτικής σε Αμερικάνικα Πανεπιστήμια, και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από όλους όσοι πήραν μία πρώτη γεύση στη συνάντηση γνωριμίας.

http://www.youtube.com/user/MCacoyannisF?feature=mhee

http://www.mcf.gr/el/whats_on/?ev=masterclass_me_ton_randal_kleiser_skinotheti_kai_paracoco_kinimatocrafikon_epitihion_opos_to_grease_i_calazia_limni

RANDAL KLEISER ΑΤ M.CACOYANNIS FOUNDATION  ATHENS 19.02.12

Το Master class 

Στο Master class  που θα δώσει στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012, 13:00 – 17:00, θα χρησιμοποιήσει ως βάση τις κινηματογραφήσεις του, σε συνεργασία με τον George Lucas,  από τη  διδασκαλία υποκριτικής της μεγάλης Αμερικανίδας δασκάλας και πρωταγωνίστριας πλήθους ταινιών: Nina Foch (Ένας Αμερικανός στο Παρίσι, Σπάρτακος, Οι 10 Εντολές κ.α.).

Η Nina Foch δίδασκε από το 1960 έως το θάνατό της το 2005 στο University of Southern California‘s School of Cinematic Arts” και το American Film Institute το θρυλικό, πλέον,  μάθημα “Κατευθύνοντας τον Ηθοποιό”.

Το μάθημα της  Nina Foch απευθυνόταν σε  σκηνοθέτες, ηθοποιούς, σεναριογράφους όπως και επαγγελματίες του χώρου (παραγωγή, μοντάζ κλπ) και στηριζόταν  στη μελέτη και τη συνεργασία της με σκηνοθέτες όπως οι: Lee Strasberg, Stella Adler, Uta Hagen, Vincente Minnelli, Stanley Kubrick, Robert Wise, Otto Preminger, Blake Edwards, Cecil B. DeMille κ.α.

Το  πολυεπίπεδο Master Class  του Randal Kleiser απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες σκηνοθέτες, ηθοποιούς, συγγραφείς και σεναριογράφους αλλά επιπλέον και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις βασικές αρχές προσέγγισης ενός κοινού. Αποτελεί ένα ανεκτίμητο εργαλείο για οποιονδήποτε εμπλέκεται τόσο στις παραστατικές τέχνες, όσο στο δημόσιο λόγο, αυτόν που εκφωνείται σε χώρους εργασίας,  σχολικές αίθουσες, αίθουσες δικαστηρίων ή  ανοικτές εκδηλώσεις. Θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά.

Ο Randal Kleiser, διεθνούς φήμης Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, επέλεξε να επισκεφθεί για πρώτη φορά τη χώρα μας και στο πλαίσιο  της γενικότερης αντίληψης, που γεννιέται στους καλλιτεχνικούς κύκλους των ΗΠΑ “Save  Greece”, ώστε να μοιραστεί με Έλληνες κινηματογραφιστές και ηθοποιούς τα μυστικά μιας επιτυχημένης, διεθνούς καριέρας σε ένα 4ωρης διάρκειας Master Class, τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012,  από τις 13:00 έως τις 17:00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία του ΙΜΚ στο πλαίσιο των Act and Re- Act: Masterclasses που πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Λιβανού, στη μνήμη του Μιχάλη Κακογιάννη, προσφέροντας στο καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας μια ακόμη δυνατότητα κατάρτισης με συμμετοχή χαμηλού κόστους.

Ο Randal Kleiser, εκτός από το Grease (1978), έχει σκηνοθετήσει σειρά ταινιών μεγάλου μήκους όπως η Γαλάζια Λίμνη (The Blue Lagoon) (1980), με πρωταγωνίστρια τη Brooke Shields, το Summer Lovers (1982) με τη Daryl Hannah, το Grandview, U.S.A. (1984) με την Jamie Lee Curtis, το Flight of the Navigator (1986), στο οποίο έγινε για πρώτη φορά η χρήση digital morphing in σε φιλμ, το Big Top Pee-wee (1988), το White Fang (1991) το Honey, I Blew Up the Kid (1992), κ.α.

Στο Λονδίνο, ο Kleiser σκηνοθέτησε την κωμωδία  Getting It Right (1989), με τις Lynn Redgrave, Helena Bonham Carter, Jane Horrocks και τον Sir John Gielgud στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1996, έγραψε και σκηνοθέτησε το It’s My Party, με τους Eric Roberts, Gregory Harrison, Lee Grant, Bruce Davison και την  Marlee Matlin. Ως συγγραφέας – παραγωγός είναι υπεύθυνος για το surfing film North Shore (1987) της εταιρίας Universal Pictures. Σκηνοθέτησε επίσης, το θρίλερ Shadow of Doubt (1998) με τους Melanie Griffith και Tom Berenger. Δουλεύοντας σε 70mm 3-D, σκηνοθέτησε το Honey, I Shrunk the Audience (1995) στα θεματικά πάρκα Disney στο Anaheim, το Ορλάντο, το Τόκυο και το Παρίσι. Οι τηλεταινίες που σκηνοθέτησε περιλαμβάνουν το The Boy in the Plastic Bubble (1976) με πρωταγωνιστή τον John Travolta, το βραβευμένο με Emmy, The Gathering (1977) και το Dawn: Portrait of a Teenage Runaway (1976).

Έχει διδάξει σε εργαστήρια αποφοίτων στο USC και σε Μεταπτυχιακά Τμήματα Σκηνοθεσίας για ευρωπαίους φοιτητές σε κινηματογραφικά Φεστιβάλ στη Deuville το Sarlat, και τη Μάλαγα. Είναι μέλος της κριτικής επιτροπής για τα βραβεία των Σπουδαστών της Ακαδημία Motion Picture Arts and Sciences. Είναι επίσης Πρόεδρος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής  του Directors Guild of America ενώ έχει εγκαινιάσει ένα πρόγραμμα videoconference με στόχο να συνδεθούν οι κινηματογραφικές σπουδές με επαγγελματίες σκηνοθέτες. Σε συνεργασία με το  Graphics Lab του Ινστιτούτου USC για τις Δημιουργικές Τεχνολογίες, έχει εφεύρει μια ψηφιακή διαδικασία με την ονομασία Vistarama HD.

Ο Kleiser υπήρξε ο ιθύνων νους στο σχεδιασμό και την κινηματογράφηση της ταινίας Red Riding Hood (2004/2006).  Η ταινία αυτή άνοιξε νέους δρόμους στην ψηφιακή κινηματογραφία μέσα από την ευρεία χρήση των διαδραστικών εικονικών σκηνικών. Η πρεμιέρα της ταινίας  έγινε το 2006  στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου στη Λισσαβόνα.

RANDAL KLEISER ΑΤ M.CACOYANNIS FOUNDATION  ATHENS 19.02.12

Κόστος Συμμετοχής: 30€
Μειωμένο Κόστος Συμμετοχής: 20€ για Σπουδαστές Δραματικών                          Κινηματογραφικών Σχολών/ Φοιτητές Θεατρολογίας
Αίθουσα: Θέατρο
Προπώληση: Στα ταμεία του Ιδρύματος Δευ – Παρ 11:00 – 14:00
μέσω πιστωτικής κάρτας: 210 34 18 579 Δευ – Παρ 11:00 – 14:00
και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Ευχαριστούμε τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και την Έφη Μουρίκη για την υποστήριξή τους στο πρόγραμμα και την οργάνωση της επικοινωνίας με τους καλλιτέχνες και τους συντελεστές του Χόλυγουντ.

Act and Re- Act: Masterclasses in memory of Michael Cacoyannis,
donated by the Livanou Family

Με την ευγενική υποστήριξη: DIVANI PALACE ACROPOLIS
Χορηγοί επικοινωνίας:     ΤΑ ΝΕΑ
E-go.gr
Ελculture.gr
Click@life.gr
Culturenow.gr
Camerastylo on line.gr

******

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο :
info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  http://www.mcf.gr
Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions
Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ         METROPOLIS        Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5           Ως 3
Ε-go.gr         ελculture.gr                 clickatlife.gr
culturenow.gr   mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: