|
Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα |
|
► Ο Γκόραν Πασκάλιεβιτς προσκεκλημένος της 1ης Εβδομάδας Σύγχρονου Σερβικού Κινηματογράφου
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και η νεοσύστατη εταιρεία παραγωγής Art& MediaFactory συνδιοργανώνουν την 1η Εβδομάδα Σύγχρονου Σερβικού Κινηματογράφου στην Αθήνα από τις 8 έως τις 14 Μαρτίου 2012. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα και το Κέντρο Κινηματογράφου της Σερβίας. Στο αφιέρωμα συνεργάζονται επίσης οι εταιρείες διανομής AMA Films, Σπέντζος, New Star και SevenFilms.
Το αφιέρωμα ξεκινά τιμώντας τον Εμίρ Κουστουρίτσα. Η πρεμιέρα του αφιερώματος θα γίνει την Πέμπτη 8 Μαρτίου με την προβολή της βραβευμένης με το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες ταινίας Ο μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές (1985) του αγαπημένου στην Ελλάδα Εμίρ Κουστουρίτσα. Καθώς ο ίδιος δεν θα μπορέσει τελικά να παρευρεθεί στην έναρξη, θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του. Η είσοδος στην έναρξη είναι μόνο με προσκλήσεις. Η πρεμιέρα γίνεται σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής AMA Films.
Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα παρευρεθεί ο εξίσου αγαπημένος στο ελληνικό κοινό Γκόραν Πασκάλιεβιτς που θα παρουσιάσει το Σάββατο 10/03 στις 20.00 την ταινία του Ταξίδια του μέλιτος (2009) που έλαβε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Στο τέλος του δελτίου τύπου θα βρείτε ένα σύντομο βιογραφικό του σημείωμα.
Θα παρευρεθούν επίσης στην Αθήνα για να προλογίσουν τις ταινίες τους και να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού οι:
–Dragan Bjelogrlić, σκηνοθέτης της ταινίας Μοντεβιδέο, γεύση του ονείρου (2010)
–Dejan Petrović, παραγωγός της ταινίας Μοντεβιδέο, γεύση του ονείρου (2010)
–Dragan Pešikan, παραγωγός της ταινίας CinemaKomunisto (2010)
–Branislav Jevic, παραγωγός της ταινίας Το ξύρισμα (2010)
–Mirjana Karanović, καταξιωμένη ηθοποιός και πρωταγωνίστρια της ταινίας Εδώ και εκεί (Ραντεβού στο Βελιγράδι)
–Milos Biković, Petar Strugar, Nina Janković, TamaraDragicevic, ηθοποιοί στην ταινίαΜοντεβιδέο, γεύση του ονείρου (2010)
–Hana Selimovic, ηθοποιός στην ταινία Άσπρος, άσπρος κόσμος (2010)
–Lazar Ristovski, ηθοποιός και παραγωγός της ταινίαςΟ Άγιος Γεώργιος πυροβολεί τον δράκο (2009)
–Branisalv Lečić, ηθοποιός της ταινίαςΟ Άγιος Γεώργιος πυροβολεί τον δράκο (2009)
Τέλος οι Ντάρκο Μπάιτς (Darko Bajic), Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Κινηματογράφου της Σερβίας, που θα παρουσιάσει επίσης και το τελευταίο του ντοκιμαντέρ O Gringo την Τετάρτη 14/03 και Μίρολιουμπ Βούκοβιτς (Miroljub Vučković), Διευθυντής του Κέντρου Κινηματογράφου της Σερβίας, θα συμμετάσχουν στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο Βαλκανικός Κινηματογράφος: προοπτικές, συνεργασίες και συμπαραγωγές που πλαισιώνει το αφιέρωμα και εστιάζει στις δυνατότητες συμπαραγωγών μεταξύ των δύο χωρών.
Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που θα γίνει την Τρίτη 13 Μαρτίου στις 12.00 στο ξενοδοχείο EridanusLuxuryArtHotel (Πειραιώς 78 Κεραμεικός), θα συμμετάσχουν επίσης οι Γρηγόρης Καραντινάκης, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Γιώργος Παπαλιός, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Μπράνισλαβ Λέσιτς(Branisalv Lečić), σκηνοθέτης, ηθοποιός και πρώην Υπουργός Πολιτισμού της Σερβίας, Λαζάρ Ριστόφσκι(Lazar Ristovski),παραγωγός και ηθοποιός, Ελένη Ατσικμπάση, παραγωγός της Phos Films που πρόσφατα έχει αναλάβει μια ελληνοσερβική συμπαραγωγή και Ηλέκτρα Βενάκη, ιδρύτρια του διαδικτυακού κόμβου για τον βαλκανικό κιν/φο www. altcine.com.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η λογοτέχνης-μεταφράστρια Γκάγκα Ρόσιτς (Gaga Rosić), γνωστή για το Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης για τη μετάφραση στα σερβικά των ποιημάτων της Κικής Δημουλά, αλλά και τη δραστηριότητα της ως συμπαραγωγός.
Χορηγοί επικοινωνίας: AntennaGroup, BHMAFM99.5, Τρίτο Πρόγραμμα 95.6, KOSMOS93.6, enlefko87.7, αθήνα 9.84, newbeast.gr, Βορεινή, ελculture, tvxs.gr, ΣΙΝΕΜΑ και cinemag.gr, sevenart.gr, clickatlife.gr, myfilm.gr, forfree.gr, Tanjug(Serbia), PTC(Serbia), 1 PRVA(PrvaSrpskaTelevizija)
Λίγα λόγια για το αφιέρωμα
Το αφιέρωμα εστιάζει στην σερβική κινηματογραφική παραγωγή της τελευταίας δεκαετίας δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να έρθει σε επαφή με τους σημαντικότερους Σέρβους δημιουργούς τόσο της παλαιότερης, όσο και της νεότερης γενιάς. Η προσέγγιση των δύο αδελφών λαών, η σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων και η ενδυνάμωση της συνεργασίας τους στον τομέα της κινηματογραφικής συμπαραγωγής αποτελούν επίσης ζητούμενα της διοργάνωσης αυτής.
Στο πνεύμα αυτό θα παρευρεθεί στην Αθήνα ο σκηνοθέτης και Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Κινηματογράφου της Σερβίας Ντάρκο Μπάιτς, ο οποίος αναφέρει σχετικά με το αφιέρωμα: «Ο κινηματογράφος έχει απομείνει ως η τελευταία όαση ελεύθερης σκέψης στην αρένα της παγκοσμιοποίησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Γι’ αυτό μας ενθαρρύνει η δημιουργία ταινιών τόσο με τα κλασικά όσο και τα σύγχρονα μέσα, οι οποίες μέσα από την ποιότητα, την αυτοκριτική και τις γενναίες καλλιτεχνικές λύσεις που προτείνουν, αντιτίθενται στην υβριδική βιομηχανοποιημένη ταινία και την ομοιογενή σκέψη που πλασάρουν τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είμαι σίγουρος ότι η επιτυχία αυτής της πολιτιστικής εκδήλωσης θα συνεισφέρει θετικά στη συνεργασία των δυο επιτυχημένων κινηματογραφικά ευρωπαϊκών χωρών».
Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν 13 ταινίες μυθοπλασίας που σημάδεψαν τη νέα αυτή περίοδο της σερβικής ιστορίας, από τις οποίες οι 10 προβάλλονται για πρώτη φορά στην Αθήνα, διέγραψαν σημαντική πορεία στα διεθνή φεστιβάλ κι έλαβαν πολλές διακρίσεις, σηματοδοτώντας την ανοδική πορεία του σύγχρονου σερβικού κινηματογράφου. Θα προβληθούν επίσης και 2 ντοκιμαντέρ.
Κορυφαίοι σκηνοθέτες της Σερβίας όπως οι Εμίρ Κουστουρίτσα (Emir Kusturica, 1945), Σερτζάν Καράνοβιτς (Srdjan Karanovic, 1945), Γκόραν Μάρκοβιτς (Goran Marković, 1946), Γκόραν Πασκάλιεβιτς (Goran Paskaljević,1947), Ντάρκο Μπάιτς (Darko Bajic, 1955) συνομιλούν με τη νεότερη γενιά Σέρβων σκηνοθετών μεταξύ των οποίων οι Σερτζάν Ντραγκόγιεβιτς (Srdan Dragojevic, 1963), Ντράγκαν Μπιελόγκρλιτς (Dragan Bjelogrlić, 1963), Όλεγκ Νόβκοβιτς (Oleg Novković,1968), Σερτζάν Γκολούμποβιτς (Srdan Golubović, 1972), Βλαντιμίρ Πέρισιτς (Vladimir Perišić, 1976), Στεφάν Αρσένεβιτς (Stefan Arsenijević, 1977), Μίλα Τουράιλιτς (Mila Turajlic, 1979), Στέφαν Φιλίποβιτς (Stevan Filipović, 1981), Νικόλα Λέζαϊτς (Nikola Ležaić, 1981), Ντάρκο Λουνγκούλοφ (Darko Lungulov).
Το αφιέρωμα ξεκινά τιμώντας τον Εμίρ Κουστουρίτσα και το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες Ο μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές (Otac na sluzbenom putu, 1985), ιδωμένο από την πλευρά του μικρού Μαλίκ, οποίος πιστεύει την ιστορία της μητέρας του ότι ο πατέρας λείπει σε ταξίδι για δουλειές, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκεται στη φυλακή λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων στη μετά τη ρήξη Τίτο-Στάλιν εποχή.
Εκπρόσωπος της λεγόμενης «τσέχικης σχολής» του σερβικού κινηματογράφου είναι και ο Γκόραν Πασκάλιεβιτς, απόφοιτος κι αυτός της γνωστής Σχολής Κινηματογράφου της Πράγας FAMU, όπως και ο Κουστουρίτσα. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθεί η βραβευμένη με το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ταινία του Ταξίδια του μέλιτος (Medeni Mesec, 2009), στην οποία οι πρωταγωνιστές εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, ιστορία που αντανακλά και την προσωπική εμπειρία της εξορίας του σκηνοθέτη. Η άνοδος του εθνικισμού στη Γιουγκοσλαβία αναγκάζει τον Γκόραν Πασκάλιεβιτς να εγκατασταθεί το 1994 στο Παρίσι. Το 1998 επιστρέφει για να γυρίσει την Πυριτιδαποθήκη, αλλά εξαιτίας της συνεχούς κριτικής που του ασκεί το καθεστώς Μιλόσεβιτς, αναγκάζεται να ξαναφύγει επιστρέφοντας τελικά με την πτώση του καθεστώτος.
Απόφοιτος της FAMU είναι και ο Γκόραν Μάρκοβιτς (1946), ο οποίος διδάσκει στο Τμήμα Δραματικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου. Θα προβληθεί η βραβευμένη επίσης με βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ταινία του Περιοδεία (Turneja,2008), η οποία περιγράφει την ιστορία μιας ομάδας ηθοποιών από το Βελιγράδι που ξεκινούν να κάνουν μια αρπαχτή περιοδεύοντας στη σερβική περιοχή Κράινα, δίχως να φαντάζονται τι τους περιμένει.
Από τη ζοφερή περίοδο του πολέμου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη το 1993 στο ξεκίνημα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, μας μεταφέρει η ταινία του Σερτζάν Καράνοβιτς Besa (2009), όρος που κατά την αλβανική παράδοση αποτελεί ένα είδος όρκου που ούτε ο θάνατος μπορεί να αναιρέσει. Ο Φιλίπ ζητά από τον αναλφάβητο Αλβανό Αζέμ να του δώσει το λόγο του πως θα προσέχει τη Σλοβένα γυναίκα του Λέα, όταν εκείνος καλείται στο Βελιγράδι για επιστράτευση. Η ταινία αυτή αποτέλεσε την επίσημη σερβική πρόταση για τα περσινά Όσκαρ, ενώ στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθεί και η φετινή επίσημη σερβική πρόταση που έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στη Σερβία. Το Μοντεβιδέο, η γεύση ενός ονείρου (Montevideo, bogtevideo, 2010) του Ντράγκαν Μπιελόγκρλιτς μας αφηγείται την ιστορία έντεκα ανώνυμων, αλλά ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και την πορεία τους από τους λιθόστρωτους δρόμους των εξαθλιωμένων γειτονιών του Βελιγραδίου το 1930 στο σχηματισμό της εθνικής ομάδας της Σερβίας πριν τη διεξαγωγή του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου στη μακρινή Ουρουγουάη.
Μεταξύ των ακριβότερων παραγωγών τα τελευταία χρόνια στη Σερβία είναι και η επική ταινία Ο Αγ. Γεώργιος πυροβολεί τον δράκο (Sveti Georgije ubiva aždahu, 2009) του Σερτζάν Ντραγκόγιεβιτς. Διασκευή θεατρικού έργου, η ταινία διαδραματίζεται μεταξύ 1912 και 1914 και επικεντρώνεται στη σχέση ανάμεσα στο χωροφύλακα του χωριού, τη γυναίκα του Καταρίνα και τον πρώην αρραβωνιαστικό της, το βετεράνο Γαβρίλο. Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής Seven Films.
Οι ανθρώπινες σχέσεις αποτελούν επίσης τον καμβά της πολυβραβευμένης ταινίας Άσπρος, άσπρος κόσμος (Beli, Beli Svet, 2010) του Όλεγκ Νόβκοβιτς που απέσπασε την Αργυρή Λεοπάρδαλη καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Λοκάρνο. Ο σαραντάχρονος Κινγκ έχει ένα μπαρ στο Μπορ της Σερβίας, πόλη ορυχείων σε παρακμή. Χρόνια πριν, η ερωτική του σχέση με τη Ρούζιτσα, γυναίκα του καλύτερού του φίλου, Άνιμαλ, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του τελευταίου και την καταδίκη της Ρούζιτσα για φόνο. Η έφηβη κόρη της Ρόζα, που είναι εξαρτημένη απ’ τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, συναντά μια νύχτα τον μυθικό Κινγκ. Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής New Star.
Μεταξύ Νέας Υόρκης και Βελιγραδίου μας μεταφέρει η βραβευμένη στο Φεστιβάλ της Τribeca ταινία Εδώ κι εκεί (Ραντεβού στο Βελιγράδι) (Tamo I ovde, 2009) του Ντάρκο Λουνγκούλοφ, στην οποία ο Μπράνκο, νεαρός Σέρβος μετανάστης που παλεύει να επιζήσει στη Νέα Υόρκη, προσπαθεί με κάθε τρόπο να φέρει από τη Σερβία την κοπέλα του Μαρία.
Τη νεότερη γενιά στο αφιέρωμα εκπροσωπούν οι Σερτζάν Γκολούμποβιτς, Βλαντιμίρ Πέρισιτς, Στεφάν Αρσένεβιτς, Μίλα Τουράιλιτς, Στέφαν Φιλίποβιτς, Νικόλα Λέζαϊτς γεννημένοι όλοι από τη δεκαετία του ’70 και μετά.
Δύο γονείς καλούνται να βρουν 26.000 ευρώ για να χειρουργηθεί στο εξωτερικό ο γιος τους που πάσχει από σοβαρή ασθένεια. Λίγο πριν χάσουν κάθε ελπίδα έρχεται σε επαφή μαζί τους ένας άγνωστος και προσφέρεται να πληρώσει ολόκληρο το ποσό. Σε αντάλλαγμα, ο πατέρας πρέπει να διαπράξει φόνο. Η παγίδα (Klopka, 2007) έχει στηθεί… στην ομώνυμη ταινία του Σερτζάν Γκολούμποβιτς. Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής AMA Films.
Ένας 20χρονος νεοσύλλεκτος, μια μυστήρια αποστολή και κατά τα άλλα Καθημερινοί άνθρωποι (Obični Ljudi, 2009) πρωταγωνιστούν στην ομώνυμη ταινία του Βλάντιμιρ Πέρισιτς που τιμήθηκε μεταξύ άλλων με το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο. Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής Σπέντζος.
Αντιμέτωπη με μια αναπάντεχη εξέλιξη θα βρεθεί και η Άνικα στην ταινία Έρωτας και άλλα εγκλήματα (Ljubav i drugi zločini, 2008) του Στεφάν Αρσένεβιτς. Αποφασίζει να μαζέψει τα υπάρχοντά της και να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή χωρίς να γνωρίζει ότι η τελευταία της μέρα στο Βελιγράδι δεν θα περάσει τόσο ομαλά όσο την είχε σχεδιάσει.
Με φόντο τις διαμαρτυρίες των συνδικάτων στο πάλαι ποτέ μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού της Σερβίας, που εξελίσσονται σταδιακά σε βίαιες διαδηλώσεις, η φιλία των κολλητών Τόντα και Στέφαν, δοκιμάζεται στην ταινία Τίλβα Ρος (Tilva Roš, 2010), σκηνοθετικό ντεμπούτο του γεννημένου το 1981 Νικόλα Λέζαιτς, που απέσπασε πολλά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, αλλά και υποψηφιότητα στα Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά Βραβεία.
Ο Στέφαν Φιλίποβιτς, επίσης γεννημένος το 1981, αφηγείται στην ταινία του Το ξύρισμα (Sišanje, 2010) την ιστορία του Νόβιτσα, διάνοιας στα μαθηματικά, που πιστεύει ότι όλα τα παιδικά του όνειρα θα πραγματοποιηθούν μόλις γίνει μέλος μιας ομάδας χούλιγκαν.
Τέλος στο πλαίσιο της 1ηςΕβδομάδας Σύγχρονου Σερβικού Κινηματογράφου θα προβληθούν και δύο ντοκιμαντέρ.
Στο πολυβραβευμένο Cinema Κomunisto (2010) της 32χρονης Μίλα Τουράιλιτς, η παραγωγή του οποίου πραγματοποιήθηκε και με την υποστήριξη της ΕΡΤ, τα υπό κατάρρευση κινηματογραφικά πλατό του Χόλυγουντ της Ανατολής του Τίτο μας ταξιδεύουν στην άνοδο και την πτώση της ψευδαίσθησης που λέγεται Γιουγκοσλαβία, αποκαλύπτοντας τη μεγάλη αγάπη του ηγέτη τόσο για τον κινηματογράφο όσο και την προπαγάνδα. Όταν η πραγματικότητα έχει διαφορετικό σενάριο από εκείνο των ταινιών σου, ποιός δε θα επινοούσε μια χώρα για να κοροϊδέψει τον εαυτό του;
Την ιστορία του γεννημένου στη Σερβία Ντέγιαν Πέτκοβιτς που έγινε ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στη Βραζιλία παρουσιάζει στο O Gringo (2011), που συμμετέχει φέτος και στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, ο σκηνοθέτης και Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Κινηματογράφου Σερβίας Ντάρκο Μπάιτς.
Λίγα λόγια για τον Γκόραν Πασκάλιεβιτς
Ο Γκόραν Πασκάλιεβιτς γεννήθηκε στο Βελιγράδι το 1947. Από το 1967 έως το 1971 σπούδασε στη σχολή κινηματογράφου FAMU της Πράγας. Η πρώτη του μικρού μήκους ταινία, Ο κύριος Χράστκα (1969), που θεωρήθηκε «προσβλητική προς το σοσιαλιστικό σύστημα και βλαβερή για τη δημόσια τάξη», απαγορεύτηκε από το καθεστώς της Τσεχοσλοβακίας. Ωστόσο, την ταινία είδαν ο Μίλος Φόρμαν, ο Γίρι Μένζελ και η Βέρα Τσιτίλοβα, και ο Πασκάλιεβιτς βρέθηκε εν μια νυκτί στις τάξεις των σκηνοθετών του Νέου Κύματος. Από το 1971 έως σήμερα έχει γυρίσει 30 ντοκιμαντέρ και 15 μεγάλου μήκους ταινίες, από τις οποίες πολλές έχουν κερδίσει βραβεία στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου. Η άνοδος του εθνικισμού στη Γιουγκοσλαβία τον ανάγκασε να φύγει από τη χώρα του το 1992 και, το 1994, εγκαταστάθηκε στο Παρίσι. Το 1998 ξαναγύρισε για να γυρίσει την Πυριτιδαποθήκη, αλλά εξαιτίας της συνεχούς κριτικής που ασκούσε στο καθεστώς Μιλόσεβιτς, έγινε στόχος απειλητικών επιθέσεων από τον Τύπο. Άφησε γι’ αλλη μια φορά την πατρίδα του, ψάχνοντας για μια χώρα να γυρίσει την ταινία του Πώς ο Χάρι έγινε δέντρο. Επέστρεψε στο Βελιγράδι με την πτώση του Μιλόσεβιτς, και σκηνοθέτησε το Όνειρο χειμωνιάτικης νύχτας (2004) και τους Αισιόδοξους(2006). Το 2001, ο Διεθνής Κινηματογραφικός Οδηγός του Variety τον ψήφισε έναν από τους πέντε καλύτερους σκηνοθέτες της χρονιάς. Τον Ιανουάριο του 2008, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης παρουσίασε αναδρομή του έργου του, ενώ το Φεβρουάριο του 2008 χρίστηκε ιππότης του γαλλικού Τάγματος Τεχνών και Λογοτεχνίας.
►Πρόγραμμα προβολών
ΠΕΜΠΤΗ 08/03
19.30 ΕΝΑΡΞΗ
Ο μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές
[Είσοδος μόνο με προσκλήσεις]
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/03
19.00 Μοντεβιδέο, γεύση του ονείρου
Παρουσία του σκηνοθέτη Dragan Bjelogrlić, του παραγωγού Dejan Petrović και των ηθοποιών Milos Biković, Petar Strugar, Nina Janković, Tamara Dragicevic
22.00 Cinema Komunisto
Παρουσία του παραγωγού Dragan Pešikan
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/03
18.00 Η παγίδα
20.00 Ταξίδια του μέλιτος
Παρουσία του σκηνοθέτη Goran Paskaljević
22.30 Τίλβα Ρος
ΚΥΡΙΑΚΗ 11/03
18.00 Άσπρος, άσπρος κόσμος
Παρουσία της ηθοποιού Hana Selimovic
20.00Εδώ και εκεί (Ραντεβού στο Βελιγράδι)
Παρουσία της ηθοποιού Mirjana Karanović
22.00Έρωτας και άλλα εγκλήματα
ΔΕΥΤΕΡΑ 12/03
20.00 Το ξύρισμα
Παρουσία του παραγωγού Branislav Jevic
22.00Besa
ΤΡΙΤΗ 13/03
19.30Ο Άγιος Γεώργιος πυροβολεί το δράκο
Παρουσία των ηθοποιών Branisalv Lečić, Lazar Ristovski
22.00 Καθημερινοί άνθρωποι
ΤΕΤΑΡΤΗ14/03
20.00 O Gringo
Παρουσία του σκηνοθέτη Darko Bajić
22.00 Η Περιοδεία
Παρακάτω θα βρείτε τα τρέιλερ των ταινιών:
Klopka:
Ordinary People:
Τamo i ovde:http://www.imdb.com/title/tt1118045/
Beli Beli Svet:
Ljubav i drugi zločini:
Turneja:
Sveti Georgije ubiva aždahu:
Besa:
Honeymoons:
Montevideo, Bog te video:
Šišanje:
Tilva Ros:
Cinema Komunisto:http://www.cinemakomunisto.com/trailer/
O Gringo: http://www.petkovic10.com/