Βραδιά Αμερικανικής Ποίησης | Ελληνοαμερικανική Ένωση | 21 3 2012, 19.00 | Eίσοδος ελεύθερη

image

Βραδιά Αμερικανικής Ποίησης

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Λογοτεχνικής Μετάφρασης της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών παρουσιάζουν βραδιά Αμερικανικής ποίησης με ανάγνωση μεταφρασμένων ποιημάτων γνωστών σύγχρονων Αμερικανών συγγραφέων και ποιητών. Την ανάγνωση θα πραγματοποιήσουν οι ίδιοι οι μεταφραστές.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Η 21η Μαρτίου εκτός από Εαρινή Ισημερία, ύστερα από πρωτοβουλία της Unesco κατοχυρώθηκε ως η παγκόσμια ημέρα ποίησης. Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Λογοτεχνικής Μετάφρασης της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και ο Κύκλος Ποιητών παρουσιάζουν μια Βραδιά Αμερικανικής Ποίησης, με σκοπό να τιμήσουν σύγχρονους Αμερικανούς συγγραφείς και ποιητές, οι οποίοι έχουν αφήσει το στίγμα τους στο χώρο της λογοτεχνίας, της ποίησης και όχι μόνο. Οι μεταφραστές Γιάννης Αντιόχου, Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, Γιώργος Κυριαζής, Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης και Ευτυχία Παναγιώτου. διαβάζουν ελληνικές μεταφράσεις ποιημάτων σύγχρονων Αμερικανών ποιητών, όπως των Allen Ginsberg, Anne Sexton, Sylvia Plath, Raymond Carver κ.α.

Για το ξεκίνημα της ποιητικής βραδιάς απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους του Κύκλου Ποιητών ο Γιώργος Χουλιάρας, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης αναλαμβάνει ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης.

Anne Sexton

Συμμετέχοντες

Συμμετέχουν οι μεταφραστές: Συντονιστής:

Γιάννης Αντιόχου, Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης

Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος,

Γιώργος Κυριαζής, Χαιρετισμός:

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης και

Ευτυχία Παναγιώτου Γιώργος Χουλιάρας

Ημερομηνία εκδήλωσης

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012, 19:00

Διεύθυνση

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος)

Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Eίσοδος ελεύθερη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.