Ντάνυ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκκα Χάρμς στην Αθήνα στις 27 Μαρτίου 2012: Στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία και τους Οικολόγους Πράσινους

bendit harms

Ντάνυ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκκα Χάρμς στην Αθήνα στις 27 Μαρτίου 2012:

Στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία και τους Οικολόγους Πράσινους

Την Αθήνα επισκέπτονται οι συμπρόεδροι των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκκα Χάρμς, την Τρίτη 27 Μαρτίου.

Οι Κον Μπεντίτ και Χάρμς έρχονται ως προσκεκλημένοι του ευρωβουλευτή Νίκου Χρυσόγελου για να διερευνήσουν, σε συνεργασία με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, τρόπους για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας και τη στροφή της προς τη βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή αλλά και για να στηρίξουν τους Οικολόγους Πράσινους. Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι έχουν επανειλημμένα ασκήσει κριτική στα μονόπλευρα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας που πλήττουν την πραγματική οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Το πρόγραμμα:

Συνέντευξη Τύπου: Το πρωί της Τρίτης 27 Μαρτίου, στις 10.30, στην αίθουσα του γραφείου της αντιπροσωπείας το Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8), οι Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκκα Χάρμς, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. Παρεμβάσεις θα κάνουν ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, η Ιωάννα Κοντούλη, επικεφαλής της εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΟΠ. Τη συνέντευξη Τύπου θα συντονίσει η Βούλα Τσέτση, γραμματέας της Ομάδας των Πρασίνων στο ΕΚ.

Τραπέζι διαλόγου: Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, στις 16.00, στην ίδια αίθουσα (Αμαλίας 8), ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και η Ρεμπέκκα Χάρμς από κοινού με τον Νίκο Χρυσόγελο συμμετέχουν σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, με στόχο τη διαμόρφωση ενός σχεδίου για την οικονομία, την απασχόληση, τη βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή. Στο τραπέζι διαλόγου, προσκλήθηκαν φορείς που μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός τέτοιου σχεδίου, το οποίο θα επιδιωχθεί από τους Πράσινους να υποστηριχθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Κομισιόν και το Συμβούλιο Υπουργών. Η συζήτηση είναι ένα επιπλέον βήμα σε μια συστηματική προσπάθεια που έχουν αναλάβει οι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο, για να στηριχθεί η ελληνική κοινωνία και οικονομία με στόχο την έξοδό της από την πολύπλευρη κρίση.

Δημόσια συζήτηση: Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 19.00, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και η Ρεμπέκκα Χάρμς θα συμμετάσχουν σε ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Διέξοδος από την κρίση στην ευρωζώνη και την Ελλάδα». Συμμετέχουν η Ιωάννα Κοντούλη και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Βούλα Τσέτση.

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και άλλους: Οι δυο συμπρόεδροι της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο θα έχουν, επίσης, συναντήσεις με τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο και τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Προβόπουλο.

Το πρωί της ίδιας μέρας ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ και η  Ρεμπέκκα Χάρμς θα συναντηθούν με τους επικεφαλής της εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, τους εκπροσώπους Τύπου του και τον πρώην Ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.