Γιατί ο κ. Λούκος και το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου έκαναν συνέντευξη τύπου αφού απειλούν μέσω δικηγόρου το CameraStylo να κατεβάσει το βίντεο της συνέντευξης;

Κύριε Καραμπίτσο,

Μετά από την διαπίστωση ότι έχετε ανεβάσει στο YOU TUBE την Συνέντευξη Τύπου (συνολικής διάρκειας 45 λεπτών) που δόθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε. την 28η Μαρτίου 2012, χωρίς να έχετε ζητήσει προς τούτο την σχετική άδεια, σας καλούμε να αποσύρετε την ανάρτηση εντός των επομένων 24 ωρών και σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσής σας, θα προβούμε σε σχετική καταγγελία απ’ ευθείας στον ιστότοπο YOU TUBE.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

Για την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε.

Άννα Σάλλα

Δικηγόρος (4 Απριλίου 2012)

Γιατί χρειάζεται ειδική άδεια να ανέβει η συνέντευξη τύπου του Φεστιβάλ; Για αυτό δεν γίνονται οι συνεντεύξεις τύπου; Υπάρχει κάποιο όριο στο χρόνο αναφορικά με τις συνεντεύξεις τύπου; επίσης ακόμα περιμένουμε απάντηση στην πρωτοκολλημένη επιστολή μας για την απαγόρευση λήψης τρίλεπτων πλάνων όπως για μια διετία περίπου γινόταν και όπως προβλέπει η δημοκρατική αρχή της ελευθερίας έκφρασης και του τύπου. αν υπάρχει κάτι που μας διαφεύγει αναφορικά με το αίτημά σας ενημερώστε μας και θα πράξουμε αναλόγως. Τέλος αν θέλετε να μας ενημερώνετε έγκυρα και έγκαιρα αυτό οφείλει να γίνεται μέσω τηλεφώνου ή επιστολής γιατί σήμερα είδα π.χ. το μήνυμά σας. (απάντηση Γιάννη Καραμπίτσου 7 12 2012)

Ως που θα πάει αυτή η ιστορία του παραλόγου και της αναλγησίας; Δεν φτάνει που το φεστιβάλ Αθηνών παραβίασε κάθε αρχή δημοκρατικής δεοντολογίας και δεν μας προσκάλεσε στη συνέντευξη τύπου ως όφειλε, όπως φανταζόμαστε πλέον ότι θα έκανε και με άλλα μέσα του τύπου, δεν φτάνει που από πέρυσι έχει αγνοήσει πρωτοκολλημένη επιστολή μας όπου ζητούσαμε να μάθουμε γιατί απαγορεύτηκε η λήψη τρίλεπτων πλάνων στο CameraStylo  από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ κάτι που για σχεδόν δύο χρόνια ίσχυε και αν αυτό ισχύει για όλα τα μέσα και με ποιο σκεπτικό ισχύει αν ισχύει, δεν φτάνει που το περιοδικό μας παρόλο που θα μπορούσε να σχολιάσει αναφορικά με τη συνέντευξη τύπου τα μύρια όσα, δεν το έκανε συνεχίζοντας την καλοπροαίρετη στάση απέναντι σε φορείς που κάθε άλλο παρά καλοπροαίρετα και εντελώς  αδικαιολόγητα έχουν φερθεί στο CameraStylo, συνεχίζει να τσαμπουκαλεύεται και να προκαλεί απειλώντας για άλλη μια φορά,  πέρυσι στο θεό που πιστεύετε, σε όποιον θεό, μας ζήτησε μέσω αντιπροσώπου του πάλι με ε-μειλ να αποσύρουμε το ενδιαφέρον μας από το Φεστιβάλ Αθηνών.

Αφού λοιπόν προκαλούμαστε αν και δεν το επιθυμούσαμε να ασχοληθούμε βαθύτερα με το ζήτημα, θα το πράξουμε. Γιατί ένας φορέας και μάλιστα κρατικός ανακοινώνει (όπου επιλεκτικά την ανακοίνωσε) συνέντευξη τύπου και σχετικά νωρίς, όταν από ότι προκύπτει για άλλη μια φορά δεν έμεινε ικανοποιημένος από το περιεχόμενο και τη φόρμα της εκδήλωσης που ο ίδιος σχεδίασε, ανακοίνωσε και εκτέλεσε; Γιατί αν είχε μείνει ικανοποιημένος προφανώς δεν θα δημιουργούσε κανένα θέμα. Πως ήξερε αυτός ο φορέας ότι όλοι οι καλεσμένοι δημοσιογράφοι και φορείς θα έπρατταν όπως το φεστιβάλ Αθηνών επιθυμούσε να πράξουν; Και αυτό μήπως κάπως έτσι γίνεται κάθε χρόνο;  Την δημοσιογράφο που ο κ. Λούκος δημόσια κατήγγειλε στη συνέντευξη τύπου την είχε καλέσει σε αυτή; Αν το CameraStylo δεν ανέβαζε το βίντεο ή έπραττε σύμφωνα με τη θέληση του Φεστιβάλ ανεβάζοντας ένα μικρό τυπικό “γλυψιματικό” βίντεο και δεν περιλάμβανε αυτό το σημείο, θα μάθαινε ποτέ η ίδια και έλληνες πολίτες για αυτή τη στάση του κ. Λούκου; Στο δελτίο τύπου του φεστιβάλ για τη συνέντευξη τύπου αναφέρεται αυτό το σημείο; οι ερωτήσεις της κ. Κατσουνάκη, της Βένας Γεωργακοπούλου κ.α.  για τη μη έλευση του υπουργού πολιτισμού και για τα οικονομικά του φεστιβάλ αναφέρθηκαν στο δελτίο τύπου του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου; Οφείλει να ξέρει ο ελληνικός λαός για τα οικονομικά του φεστιβάλ; Αν το CameraStylo δεν αναρτούσε το βίντεο από που θα μάθαινε ο ελληνικός λαός τι διημείφθη στη συνέντευξη τύπου; 

Οι αυταρχικές συμπεριφορές του παρελθόντος από όσους τις προτιμούν και κατεργάζονται δεν έχουν μέλλον. Αν το Φεστιβάλ Αθηνών και οποιοσδήποτε άλλος φορέας έχει στα χέρια του διάταξη νόμου ή ότι άλλο αναφορικά με τις συνεντεύξεις τύπου κάτι και που να ισχύει σίγουρα θα έχει αντιδημοκρατική λογοκριτική χροιά, να μας την εμφανίσει, όπως και την απάντηση που μας οφείλει σε εμάς και στον ελληνικό λαό από πέρυσι για λήψη πλάνων από τις εκδηλώσεις που ο ελληνικός λαός πληρώνει, και θα πράξουμε αναλόγως. Έως τότε οι μαγκιές και οι απειλές καλό είναι να εκλείψουν γιατί ούτως ή άλλως αποτέλεσμα κανένα δεν πρόκειται να φέρουν. Τέλος επειδή δεν λαμβάνουμε ενημέρωση από το φεστιβάλ Αθηνών όπως έως πέρυσι γινόταν και όπως οφείλει να πράττει το φεστιβάλ όχι μόνο προς το περιοδικό μας αλλά και τους άλλους φορείς , αν νομίζει το φεστιβάλ ότι θα πέσουμε στα γόνατα θα υπογράψουμε δήλωση μετανοίας και θα παρακαλέσουμε ενημέρωση και τη δυνατότητα παρακολούθησης και κάλυψης των παραστάσεων είναι πολύ γελασμένο. Όση δημοκρατία και όποιου τύπου αληθινά ή εικονικά και να ισχύει στην Ελλάδα αυτή και θα επικαλεστούμε και θα απαιτήσουμε ίση και δίκαιη μεταχείριση για το περιοδικό μας και όλους τους αγνούς εκπροσώπους του ελληνικού λαού.  Το CameraStylo δεν παρακαλάει, απαιτεί αυτό που δικαιούται από την πίτα της ελευθερίας της έκφρασης και του τύπου. Και κανείς ότι μέσα και να χρησιμοποιήσει δεν πρόκειται να το φιμώσει. Τελεία και παύλα!

Γιάννης Καραμπίτσος

δντής CameraStylo Online

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.