ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ | Οι ταινίες της ημέρας | Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

THE THING black_beeee

Αξίζει να δείτε

ΝΤΕΪΒ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ  13.30 STAR
ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑ  13.30 ΑΝΤ1
BLACK ΜΠΕΕΕ… 16.30 ΕΤ1
ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ  19.00 ΝΕΤ
ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠ’ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ  23.00 ET3

Όλες οι ταινίες της ημέρας (συνοπτικά)

13:30    Κατά λάθος φάντασμα    Ant1
13:30    Ντέιβ. πρόεδρος για μια μέρα    Star
13:30    Μια λατέρνα μια ζωή    ΕΤ3
14:50    Σίνα:η βασίλισσα της ζούγκλας    Mega
21:00    Ο στρίγκλος που έγινε αρνάκι    Star
22:45    Shoot’ em up    Star
23:00    Το στοιχειωμένο πλοίο    Alpha
23:00    Το πράγμα απ’ τον άλλο κόσμο    ΕΤ3
00:30    Μαζί για την νίκη    Star
00:45    Οι στρατιώτες του σύμπαντος    Mega
01:15    Η δολοφονία του Ελβις    ΕΤ1
01:30    Στην κόψη του ξυραφιού    ΝΕΤ
03:00    Στη σκιά μιας τραγωδίας    Star   

Όλες οι ταινίες της ημέρας (αναλυτικά)

mia-laterna-mia-zwh

13:30    Μια λατερνα μια ζωή    ΕΤ3
Έτος παραγωγής: (1958)

Ένας λατερνατζής (Ορέστης Μακρής) χάνει τη γυναίκα του από επιπλοκές στον τοκετό. Συντετριμμένος από το γεγονός αρνείται να κρατήσει το παιδί τους και το δίνει σε μια οικογένεια (Λαυρέντης Διανέλλος και Νίτσα Τσαγανέα) για να το αναθρέψει. Η κοπέλα (Τζένη Καρέζη) μεγαλώνει με ανέσεις, και ο αληθινός της πατέρας ντρέπεται να τη συναντήσει, ώσπου εκείνη ερωτεύεται ένα φτωχό μουσικό (Πέτρος Φυσούν) και οι θετοί γονείς της αρνούνται να δεχτούν το δεσμό τους. Μόνο ο φυσικός της πατέρας θα τη βοηθήσει, θυσιάζοντας την λατέρνα του και την υγεία του, για να ζήσουν οι δύο νέοι την αγάπη τους.

Διάρκεια: 73′
Παραγωγή:Ελληνική
Παίζουν: Ορέστης Μακρής, Τζένη Καρέζη, Πέτρος Φυσσούν, Ντίνος Ηλιόπουλος, Λαυρέντης Διανέλλος, Νίτσα Τσαγανέα, Θανάσης Τζενεράλης
Σκηνοθέτης: Σωκράτης Καψάσκης
Σενάριο:Γιώργος Τζαβέλλας
Φωτογραφία:Γρηγόρης Δανάλης
Μουσική:Μάνος Χατζιδάκις

ΝΤΕΪΒ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
STAR 13.30
Κομεντί, 1993 (Έγχρ.), 105′
DAVE. Αμερικανική ταινία του Άιβαν Ράιτμαν, με τους Κέβιν Κλάιν, Σιγκούρνι Γουίβερ, Φρανκ Λαντζέλα.

Ένας σωσίας του Αμερικανού προέδρου παίρνει τη θέση του και σύντομα από ανδρείκελο στα χέρια του παρακράτους γίνεται ηγέτης με δημοκρατικό όραμα.

ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑ
ΑΝΤ1 13.30
Κωμωδία φαντασίας, 2008 (Έγχρ.), 102′
GHOST TOWN. Αμερικανική ταινία του Ντέιβιντ Κεπ, με τους Ρίκι Τζερβέις, Γκρεγκ Κινίαρ, Τία Λεόνι.

Ο Ρίκι Τζερβέις βλέπει dead people… Ένας αντικοινωνικός οδοντίατρος μένει κλινικά νεκρός κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης για επτά λεπτά. Όταν συνέρχεται, αρχίζει να βλέπει φαντάσματα που του ζητούν διάφορες χάρες. Μεταξύ τους, έναν άντρα που του ζητά να ξεφορτωθεί τον καινούργιο σύντροφο της γυναίκας του.

ΣΙΝΑ, Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ
MEGA 14.50
Περιπέτεια, 1984 (Έγχρ.), 117′
SHEENA. Αμερικανική ταινία του Τζον Γκίλερμιν, με τους Τάνια Ρόμπερτς, Τεντ Γουός, Ντόνοβαν Σκοτ.

Η Σίνα, μια λευκή κοπέλα που μεγάλωσε στη ζούγκλα, σώζει μια αφρικανική φυλή από τους αιμοβόρους στρατιώτες ενός δικτάτορα.

Ένας θηλυκός Ταρζάν.

black_beeee

BLACK ΜΠΕΕΕ…
ΕΤ1 16.30
Ντοκιμαντέρ, 2005 (Έγχρ.), 78′
Ελληνική ταινία του Θόδωρου Μαραγκού.

16:30             BLACK ΜΠΕΕΕ
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Ιστορία

Ένας αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος έγραψε τον 1ο αιώνα μ.Χ., μία επιστολή προς Θοδωράκη… τον νεοέλληνα.
Όταν το μαθαίνει ο Θοδωράκης, ταξιδεύει στην Ιταλία, εκεί που βρέθηκε στις ανασκαφές μαζί με 2.000 άλλα αρχαία ελληνικά κείμενα, για να την παραλάβει. Όταν φθάνει, έκπληκτος διαπιστώνει ότι για την επιστολή του ενδιαφέρονται κι άλλοι που αναζητούν ιστορικές αλήθειες. Κάποιοι άλλοι, όμως, προσπαθούν να την εξαφανίσουν γιατί φοβούνται μην αποκαλύπτει θρησκευτικά απόρρητα. Για την επιστολή του επίσης ενδιαφέρεται κι ο Δημητράκης, που έχει ψυχολογικά προβλήματα. Αυτός ψάχνει το παρελθόν του για να βρει τι ήταν, πριν μεταμορφωθεί σε πρόβατο…
Με πρωταγωνιστές τον Αίγισθο από την Cuma της Ιταλίας και το Στάθη από την Κύμη Ευβοίας, ο σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός με αφορμή το ποίημα του Καβάφη ταξιδεύει στην Νότια Ιταλία αναζητώντας τις ελληνικές ρίζες της.
Η Ποσειδωνία αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της Μεγάλης Ελλάδας. Το 79μ.Χ. όμως εξαιτίας του ηφαιστείου του Βεζούβιου, θάβεται ολόκληρη η πόλη κάτω από στάχτες και λάβα. Μετά από 1700 περίπου χρόνια οι Ιταλοί ξεθάβουν την αρχαία πόλη του Ερκολάνο. Μαζί ανακαλύπτεται και η περίφημη «Βίλα των Παπύρων». Εκτός από τα αγάλματα, εκεί βρέθηκαν και 2000 πάπυροι αρχαίων ελληνικών κειμένων, που στην πλειοψηφία τους αφορούν κείμενα Επικούρειας Φιλοσοφίας. Η ανακάλυψη αυτών των παπύρων αποτελεί μια
από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις του αρχαίου κόσμου. Σήμερα φυλάσσονται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Νεαπόλεως, όπου και εξετάζονται από αρχαιολόγους, παπυρολόγους και φιλόλογους που έχουν σταλεί από ολόκληρο τον κόσμο για να τους μελετήσουν, φυσικά εκτός της Ελλάδας! Και το χειρότερο είναι, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ότι στην Ελλάδα το γεγονός αυτό το αγνοούν σχεδόν οι πάντες.
Ο λόγος οφείλεται στις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κοσμοθεωρίες που κουβαλούν οι Έλληνες δύο χιλιετίες τώρα, προσπαθώντας κάποιοι να μας πείσουν ότι είναι μία. Όμως στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία και την φιλοσοφία εξακολουθεί ακόμη και σήμερα το ελεύθερο πνεύμα να είναι φυλακισμένο στα θρησκευτικά δόγματα. Χρόνια τώρα εκπρόσωποι των θρησκευμάτων μαζί με τον «δεξιό» και «αριστερό» ψάλτη έκοψαν και εξαφάνισαν ολόκληρα κομμάτια της ιστορίας μας. Διότι δεν πρέπει εμείς οι σημερινοί έλληνες να μάθουμε για τα εγκλήματα που έγιναν κάποτε και εννοείται πως δεν πρέπει να μάθουμε για τους προγόνους μας. Έτσι αν και η επίσκεψη στην Ακρόπολη μπορεί να αποτελεί για τον νεοέλληνα, λόγο για να λιαστεί, να φωτογραφηθεί, να προσευχηθεί, να ζωγραφίσει κ.λ., μια φορά τον χρόνο όμως, όλοι μαζεύονται στου Φιλοπάππου και στην Ακρόπολη για να γιορτάσουν την Καθαρή Δευτέρα. Έχουν την συνήθεια, όπως οι Πωσειδωνιάτες να αναβιώνουν τα παλιά τους έθιμα και να θυμούνται πως κάποτε ήταν Έλληνες.
Με αυτό το μικρό απόσπασμα, η ταινία του Θ. Μαραγκού αποτελεί ένα ιστορικά τεκμηριωμένο ντοκιμαντέρ, όχι μονάχα για τον πολιτισμό που χάσαμε, όχι μονάχα για τις επιθέσεις και τα
εμπόδια που θέτει η εκκλησία εδώ και 2000 χρόνια, αλλά κυρίως την ελληνική παιδεία των Ιταλών. Ο σκηνοθέτης μένει έκπληκτος από την παραδοσιακή μουσική που παραμένει ίδια 2000 και πλέον χρόνια με την μουσική των αρχαίων τοιχογραφιών, μένει έκπληκτος από την ελληνική παιδεία των Ιταλών, από το γεγονός ότι μαθαίνουν ελληνικά και φυσικά από τα πολλά ελληνικά ονόματα που χρησιμοποιούν. Ένα ταξίδι τόσο στην ελληνική εκπαίδευση των ιταλών μαθητών όσο κυρίως στους τρόπους και στις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για να μπορέσουν να διαβαστούν οι πάπυροι του Ερκολάνο, αποτελεί το κυρίως θέμα της ταινίας-ντοκιμαντέρ με τον ευρηματικό τίτλο «Black Μπεεε».
Η ανάγνωσή τους φυσικά αποκάλυψε πως οι πάπυροι δεν ήταν τελικά θρησκευτικά κείμενα όπως πίστευαν αρχικώς οι Αμερικάνοι, αλλά κείμενα στην πλειοψηφία τους που αφορούσαν την επικούρεια φιλοσοφία.
Η Επικούρεια φιλοσοφία η οποία δημιουργεί και πονοκέφαλο στην εκκλησία μας, μιας και από πολλούς σήμερα θεωρείται ως η βάση της Αθεΐας, αμφισβητεί το Θεό ενισχύοντας παράλληλα την αγάπη για τη ζωή και τις απολαύσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που πιθανόν να μην ακούσαμε τίποτα για αυτήν την σπουδαία ανακάλυψη που έγινε πριν από 250 και πλέον χρόνια. Φυσικά όταν οι Ιταλοί έμαθαν πως το κινηματογραφικό συνεργείο ήταν ελληνικό, εκπλαγήκανε!
Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το δεύτερο κρατικό βραβείο τεκμηρίωσης στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2005. Είναι μια ταινία-ντοκιμαντέρ που θα δημιουργήσει ένα συναίσθημα μελαγχολίας στον σύγχρονο Έλληνα, λησμονώντας αυτό που είχε και αυτό που έχασε.

Παραγωγή:Ελληνική
Παίζουν: Σενάριο/ Παραγωγή: Θόδωρος Μαραγκός
Σκηνοθέτης: Θόδωρος Μαραγκός

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ
ΝΕΤ 19.00
Ντοκιμαντέρ, 2006 (Έγχρ.), 105′
EIN LIED FUR ARGYRIS. Ελβετική ταινία του Στέφαν Χάουπτ.

Πόσο εφικτή είναι η ουσιαστική συμφιλίωση με τους Γερμανούς, ενός ανθρώπου που υπέστη την πιο βάναυση θηριωδία στα χρόνια της Κατοχής; Μ’ αυτή την αγωνία ως ζητούμενο, το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία του Αργύρη Σφουντούρη, ο οποίος σε ηλικία τεσσάρων ετών θρήνησε γονείς και 30 συγγενείς ανάμεσα στους 218 συγχωριανούς του, οι οποίοι σφαγιάστηκαν από τους Γερμανούς στο Δίστομο τον Ιούνιο του 1944.

O STRIGLOS

Ο ΣΤΡΙΓΓΛΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΡΝΑΚΙ
Μετάδοση:    10.06.2012 | 21 00
Κατηγορία:     Ελληνικές
Πρωταγωνιστές:     Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Θανάσης Παπαδόπουλος, Σταύρος Ξενίδης, Παύλος Λιάρος, Μίτση Κωνσταντάρα
Σκηνοθεσία:     Αλέκος Σακελλάριος
Έτος:     1967
Διάρκεια:     82 λεπτά

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο καπετάνιος είναι χήρος και έχει τρία παιδιά. Είναι όμως και κατά του γάμου, αφού δεν μπορεί να ξεχάσει την πρώτη του γυναίκα. Για καλή του τύχη παρουσιάζεται στο σπίτι τους ένας καλός άγγελος «κελεπούρι». Μια όμορφη γυναίκα, που θα αναλάβει να ταχτοποιήσει όλα τα κακώς κείμενα. Όταν ο καπετάνιος αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για μια στημένη πλεκτάνη, αντιδρά… 

Κινηματογραφική μεταφορά της θεατρικής κωμωδίας των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Μια κυρία ατυχήσασα».

ΣΕΝΑΡΙΟ: Αλέκος Σακελλάρι

SHOOT ’EM UP
STAR 22.45
Περιπέτεια, 2007 (Έγχρ.), 87′
Αμερικανική ταινία του Μάικλ Ντέιβις, με τους Κλάιβ Όουεν, Μόνικα Μπελούτσι, Πολ Τζιαμάτι.

Ύστερα από ένοπλη συμπλοκή, ο μυστηριώδης κύριος Σμιθ βρίσκεται μ’ ένα νεογέννητο στην αγκαλιά, το οποίο και αποφασίζει να προστατεύσει. Στρέφεται για βοήθεια σε μια φίλη του πόρνη και αναζητά αυτούς που θέλουν πάση θυσία να βγάλουν το μωρό από τη μέση.

THE THING

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠ’ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ
ET3 23.00
Επιστημονικής φαντασίας, 1951 (Α/Μ), 87′
THE THING FROM ANOTHER WORLD. Αμερικανική ταινία του Κρίστιαν Νάιμπι, με τους Τζέιμς Άρνες, Κένεθ Τόμπι, Μάργκαρετ Σέρινταν.

Στα credits λείπει ένα όνομα: αυτό του παραγωγού Χάουαρντ Χοκς, ο οποίος έβαλε το χέρι του στη σκηνοθεσία δίνοντας σ’ αυτό το κλασικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας μια αλληγορική πολιτική διάσταση για το φόβο του κομμουνισμού σε μια εποχή ψυχροπολεμικής έξαρσης – μια αναφορά στην αρχή της ταινίας για την αυξανόμενη παρουσία των Σοβιετικών στην Αρκτική δίνει από νωρίς τον τόνο. Η ιστορία ακολουθεί μια αμερικανική ομάδα εξερευνητών στην Αρκτική που ανακαλύπτουν ένα διαστημόπλοιο θαμμένο στον πάγο. Μέσα βρίσκουν έναν πιλότο και τον μεταφέρουν στην βάση τους. Όταν, όμως, ο πάγος γύρω του λιώνει, αποκαλύπτει ένα πλάσμα φτιαγμένο από λαχανικά (!), που τρέφεται με ανθρώπινο αίμα και σκορπά τον πανικό.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΠΛΟΙΟ
ALPHA 23.00
Τρόμου, 2002 (Έγχρ.), 91′
GHOST SHIP. Αμερικανική ταινία του Στιβ Μπεκ, με τους Τζουλιάνα Μαργκούλις, Γκάμπριελ Μπερν, Άλεξ Δημητριάδης.

Τα μέλη διάσωσης ενός ρυμουλκού ανακαλύπτουν ένα εγκαταλελειμμένο και στοιχειωμένο κρουαζιερόπλοιο.

Άλλη μια συνεργασία των Τζόελ Σίλβερ και Ρόμπερτ Ζεμέκις στην παραγωγή ταινιών τρόμου («13 Φαντάσματα», «Το Σπίτι στον Στοιχειωμένο Λόφο») που απογοητεύει.

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ
STAR 00.30
Αθλητική, 2006 (Έγχρ.), 131′
WE ARE MARSHALL. Αμερικανική ταινία του ΜακΤζι, με τους Μάθιου ΜακΚόναχι, Μάθιου Φοξ, Ντέιβιντ Στράδερν.

Όταν ο βασικός κορμός μιας πανεπιστημιακής ομάδας του αμερικανικού φούτμπολ σκοτώνεται σε αεροπορικό, τα εναπομείναντα μέλη προσπαθούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ 2
MEGA 00.45
Περιπέτεια, 2004 (Έγχρ.), 88′
STARSHIP TROOPERS 2. Αμερικανική ταινία του Φιλ Τίπετ, με τους Μπίλι Μπράουν, Ρίτσαρντ Μπέργκι, Κέλι Κλάρκσον.

Η επίλεκτη ομάδα της Ομοσπονδίας συνεχίζει τον πόλεμο εναντίον των μεταλλαγμένων εντόμων και απομονώνεται σε ένα απομακρυσμένο φυλάκιο όπου κρύβεται ένας μεγαλύτερος κίνδυνος.

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΒΙΣ
ΕΤ1 01.15
Κομεντί, 2004 (Έγχρ.), 90′
ELVIS HAS LEFT THE BUILDING. Αμερικανική ταινία του Τζόελ Ζούικ, με τους Κιμ Μπέισινγκερ, Τζον Κόρμπετ, Άνι Ποτς.

Μια πλασιέ καλλυντικών σκοτώνει κατά λάθος στο Λας Βέγκας τρεις σωσίες του Έλβις Πρίσλεϊ και λίγο αργότερα γνωρίζει ένα διαφημιστή που την ερωτεύεται.

ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ
ΝΕΤ 01.30
Κοινωνική, 2000 (Έγχρ.), 115′
UP AT THE VILLA. Αγγλική ταινία του Φίλιπ Χάας, με τους Κριστίν Σκοτ Τόμας, Σον Πεν, Αν Μπάνκροφτ.

Στη Φλωρεντία του 1938, μια ευυπόληπτη Αγγλίδα χήρα ερωτεύεται έναν Αμερικανό τυχοδιώκτη και μπλέκεται μαζί του σε μια υπόθεση φόνου.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.