2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας | Ανακοίνωση δράσεων 13, 14, 17 & 18 Ιουλίου 2012 | Ελεύθερη Είσοδος | 2nd Athens Open Air Film Festival

«The Raid»

2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας
(Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2012)

Ανακοίνωση δράσεων 13, 14, 17 & 18 Ιουλίου

Με μια κλασική ταινία τρόμου που θα σας κάνει να κοιτάζετε πίσω απ’ την πλάτη σας, ένα ασύλληπτο φιλμ δράσης που θα σας καθηλώσει, μια κινηματογραφική απόπειρα που έφερε τα πάνω κάτω στην εγχώρια παραγωγή και μια ιστορική αποτύπωση της πιο σημαντικής, ίσως, επανάστασης που διαμόρφωσε την αρχική μορφή της Ευρωπαϊκής ένωσης, το 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας – 2nd Athens Open Air Film Festival συνεχίζει τις καλοκαιρινές δράσεις του με συνεχείς εξορμήσεις, δωρεάν προβολές και εκδηλώσεις στα πιο όμορφα σημεία της Αττικής.

Έχοντας ξεκινήσει με τον πιο δυναμικό τρόπο τις καλλιτεχνικές του παρεμβάσεις οι οποίες αποσκοπούν στον πολιτιστικό «χρωματισμό» του αστικού ιστού, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας γεμίζουν, μέρα με τη μέρα, τον καλοκαιρινό τους προγραμματισμό δίνοντας ζωή στις γειτονιές που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Μετά την απόλυτα επιτυχημένη πρεμιέρα με το «Rock Of Ages» και το πάρτι αφιέρωμα στη δεκαετία του 80, την πρεμιέρα του αφιερώματος «Καλοκαίρι στην Αττική», όπου πολίτες και επισκέπτες της πόλης κατέλυσαν το πανέμορφο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος για να θυμηθούν μια από τις καλύτερες στιγμές της φιλμογραφίας του Νίκου Νικολαΐδη (Γλυκιά Συμμορία) και την προβολή – μετά μουσικής – του «The Great White Silence» που ντύθηκε ζωντανά με τις μελωδίες του ION (Γιάννη Παπαϊωάννου), οι ευχάριστες εκπλήξεις συνεχίζονται ως εξής:

13 Ιουλίου 2012, στις 21.00 στο Άλσος Πετραλώνων.

Χάρτης:
http://pininthemap.com/pp6d19d98d98d0f5785

Γνωρίζετε τον όρο «Paraskavedekatriaphobia» ή «Τρισκαιδεκαφοβία» ελληνιστί;

Πρόκειται για την διεθνούς εγκυρότητας πρόληψη, αναφορικά με τον φόβο του ανθρώπου για τον αριθμό δεκατρία. Όσοι λοιπόν είστε εθισμένοι (επιρρεπείς) σε προλήψεις και δεισιδαιμονίες, λατρεύετε τις ταινίες τρόμου, ή απλά είστε φοβητσιάρηδες, ελάτε να ξεπεράσουμε τις φοβίες μας παρέα με ένα από τα το πιο καλτ θρίλερ όλων των εποχών, ανάμεσα σε καλόγουστες φάρσες και ουρλιαχτά!

Για τις 13 Ιουλίου, το φεστιβάλ σχεδιάζει να τρομοκρατήσει τα Πετράλωνα με την προβολή του καλτ θρίλερ «Παρασκευή και 13», στις 21.00, στο Άλσος Πετραλώνων, ακριβώς πάνω από την οδό Τρώων.

Η ταινία

Το πιο ανατριχιαστικό και ατμοσφαιρικό θρίλερ που έστρωσε το δρόμο στα φιλμ που ακολούθησαν το αγαπητό είδος, μπορεί να μην βασίζεται σε μια βαθιά και κινηματογραφική καταγραφή, είναι ωστόσο, βέβαιο πως μαζί με το Halloween και το Psycho, κατατάσσονται στα πιο επιδραστικά και σπουδαία φιλμ τρόμου, όλων των εποχών.


14 Ιουλίου 2012, στις 22.30, στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών.

Χάρτης:
http://pininthemap.com/ppfd56dfd9725971e9d

Προβολή της Μασσαλιώτιδας του Ζαν Ρενουάρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας, στον πανέμορφο κήπο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών.

Ανήμερα τις εθνικής επετείου της Γαλλίας, το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, γιορτάζει την πτώση της Βαστίλης.

Η κοινωνική επανάσταση που κατήργησε την απόλυτη μοναρχία στη Γαλλία – επαναφέροντας τη δημοκρατία στη χώρα – και ενέπνευσε στη συνέχεια και τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς να παλέψουν, αντανακλάται με τον λιγότερο δραματικό τρόπο από κάθε άλλη απόπειρα αναπαράστασης, στο αριστοτεχνικό φιλμ του Ζαν Ρενουάρ, που αποτελεί ιστορικό ορόσημο.

Η προβολή ιστορικών προσώπων, καταλυτικής σημασίας για την εξέλιξη της δημοκρατίας μέσα από κοινωνικές μάχες, η καταγραφή συναισθημάτων και πολιτικών επιλογών – με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο – και οι καλλιτεχνικές επιλογές του Ρενουάρ, σε κάθε επίπεδο, συνδημιουργούν μια απόλυτα εναρμονισμένη οπτική καταγραφή του τρίπτυχου «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη», όπως ακριβώς εκφράστηκε από τους βασικούς συντελεστές της επανάστασης.


17 Ιουλίου 2012, στις 21.00 στη Βίλα Δρακοπούλου.

http://pininthemap.com/pp7dbb73cfa53491b99

Προβολή της ταινίας «Τσίου» του Μάκη Παπαδημητράτου στη Βίλα Δρακοπούλου, το τοπόσημο των Πατησίων το οποίο αποτελεί σχεδόν το μοναδικό δείγμα εξοχικής κατοικίας και συνοδευτικών κτιρίων υψηλής αρχιτεκτονικής μέσα σε κτήμα. Η βίλα είναι κατάλοιπο μιας εποχής όπου τα Πατήσια ήταν προάστιο της Αθήνας και αποτελεί φυσικό και πολιτιστικό μνημείο, για το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής, εξαιρετικά ενεργοί πολιτιστικά, με βάση τη Βίλα, είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας στρέφονται σε μια γειτονιά που καλεί από καιρό για τέτοιου είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις, ανοιχτές στον κόσμο και με την προοπτική να ενώσουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Πατησίων που αγαπούν την κουλτούρα των ανοιχτών χώρων και το σινεμά.

Το «Τσίου» αποτελεί την δεύτερη προβολή του αφιερώματος «Καλοκαίρι στην Αττική» και πρόκειται για μια ταινία που αγαπήθηκε ιδιαιτέρως από το ελληνικό κοινό, γιατί προβάλει με τον πλέον σουρεαλιστικό τρόπο την παρακμιακή πλευρά της καλοκαιρινής Αθήνας που όλοι αγαπάμε να μισούμε.


18 Ιουλίου 2012, στις 21.00 στον θερινό κινηματογράφο της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, Λαΐς

Χάρτης
http://pininthemap.com/ppef3b9aa55f1ceff5f

Μια κινηματογραφική εμπειρία γεμάτη δράση και αδρεναλίνη που περιμένει να την εξερευνήσετε! Υμνήθηκε από τη διεθνή κριτική ως «η καλύτερη περιπέτεια της τελευταίας εικοσαετίας».

Το συναίσθημα όλων όσων παρακολούθησαν το «The Raid» χωρίς να έχουν ενημερωθεί νωρίτερα περί τίνος πρόκειται είναι λίγο πολύ το ίδιο: δέος και συγκράτητος ενθουσιασμός! Το αριστουργηματικό φιλμ δράσης από τη Τζακάρτα της Ινδονησίας που βάζει τα γυαλιά σε όλα τα διάσημα φιλμ της δυτικής κουλτούρας των τελευταίων χρόνων, έρχεται επιτέλους στην Ελλάδα από τη Feelgood Entertainment!

Στις 18 Ιουλίου, το 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει στο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας για την πολυαναμενόμενη αβάν πρεμιέ του Ινδονησιακού «The Raid» του Γκάρεθ Έβανς. Το πιο εντυπωσιακό, αλλά και ακραίο συνάμα, φιλμ δράσης που έχετε δει τελευταία, υπόσχεται 101 λεπτά αμείωτης κινηματογραφικής έντασης και ξελογιαστικής δράσης στο πιο κλειστοφοβικό σκηνικό που μπορείτε να φανταστείτε!

Η ταινία

Μια ομάδα επίλεκτων αστυνομικών, εισβάλει στο κτίριο ενός εμπόρου ναρκωτικών με σκοπό να τον συλλάβει. Όμως παγιδεύονται, και τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν μια ορδή από δολοφόνους και εγκληματίες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.