GREENWAVE FESTIVAL 2012 | 13-16 Σεπτέμβρη | Δημοτικό Πάρκο – χώρος πρώην αναψυκτηρίων​ (απέναντι από τη ΧΑΝΘ) Θεσσαλονίκη

gwf_poster

GREENWAVE FESTIVAL 2012,  για δεύτερη χρονιά φέτος

13-16 Σεπτέμβρη, Δημοτικό Πάρκο – χώρος πρώην αναψυκτηρίων (απέναντι από τη ΧΑΝΘ) Θεσσαλονίκη  (http://greenwavefestival.com/)

Όλοι γνωρίζουμε ότι στην πόλη μας και γύρω από αυτήν υπάρχουν ομάδες-συλλογικότητες πολιτών οι οποίες προσεγγίζουν τα προβλήματα της κοινωνίας μας με εναλλακτικό τρόπο, όπως αλληλέγγυα οικονομία, βιολογική και ποιοτική γεωργία, εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης, διασκέδασης , διακοπών, ελεύθερης έκφρασης κοινωνικής δικαιοσύνης, δικαιωμάτων , υποστήριξης στις αδύναμες και ευπαθείς ομάδες, εκπαίδευσης, προστασίας περιβάλλοντος κ.α. Οι περισσότερες από τις συλλογικότητες δρουν αυτόνομα και ανεξάρτητα μεταξύ τους στοχεύοντας με συγκεκριμένες δράσεις να πετύχουν του σκοπούς τους. Επειδή από τη μια είναι προφανές ότι η συνεργασία μεταξύ αυτών των ενεργών ομάδων μπορεί να πολλαπλασιάσει τα θετικά αποτελέσματα και από την άλλη καθώς το σύστημα είναι παντελώς ανίκανο να προσφέρει μια κοινωνικά δίκαιη λύση στην κρίση, είναι φανερή η ανάγκη αυτές οι ομάδες να συναντηθούν σε μία γιορτή, όπου για τέσσερεις μέρες όλες μαζί και η κάθε μία ξεχωριστά θα προωθήσουν τους εναλλακτικούς τρόπους ζωής μέσα στην κρίση που βιώνουμε και θα θέσουν τις βάσεις για μια μελλοντική αναβαθμισμένη συνεργασία.

E-mail για επικοινωνία greenwavefestival@gmail.co​m

Από την Πέμπτη έως και την Κυριακή 13-16 Σεπτέμβρη, στο Δημοτικό Πάρκο (χώρος πρώην αναψυκτηρίων) στη Θεσσαλονίκη, οι οργανώσεις του οικολογικού – εναλλακτικού χώρου συναντιούνται σε μια μεγάλη γιορτή και προτείνουν λύσεις για την οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτισμική κρίση. Δείτε πληροφορίες για τη φετινή διοργάνωση στην σελίδα του φεστιβάλ στο facebook  http://www.facebook.com/GreenWaveThess. Επίσης στην εκδήλωση που δημιουργήθηκε στο facebook για το φεστιβάλ μπορείτε να προσκαλέσετε φίλους και φίλες να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του φεστιβάλ http://www.facebook.com/events/446975165342444/.

greenwave festival 2012

Την ώρα που η κρίση φθάνει στην κορύφωση της, μια λογική δείχνει να υπάρχει για την αντιμετώπιση της: η κοινωνία των πολιτών. Πολίτες και ομάδες πολιτών που ελεύθερα και αυτόνομα συνεταιρίζονται, συνδιαλέγονται, επικοινωνούν, δρουν και λύνουν τοπικά προβλήματα επιβίωσης, περιβάλλοντος, αλληλεγγύης, με δράσεις στην αλληλέγγυα οικονομία, στη βιολογική γεωργία, στους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, διασκέδασης, διακοπών, κοινωνικής δικαιοσύνης, υποστήριξης στις αδύναμες και ευπαθείς ομάδες, εκπαίδευσης, προστασίας περιβάλλοντος κ.ά.

Μετά το GreenWave2011 στο οποίο πολλές από αυτές τις ομάδες  ενώθηκαν σε μία οικολογική, εναλλακτική και αλληλέγγυα γιορτή, μαζευτήκαμε ξανά για να ξεκινήσουμε την προετοιμασία του GreenWave 2012. Ο στόχος και πάλι είναι ο ίδιος: όλες οι συλλογικότητες μαζί και η κάθε μία ξεχωριστά  να προωθήσουν τον οικολογικό και εναλλακτικό τρόπο ζωής, αλλά και την κοινωνικά αλληλέγγυα επίλυση της κρίσης που βιώνουμε. Να συναντηθούν, να επικοινωνήσουν, να γιορτάσουν και να προτείνουν λύσεις όλες οι συλλογικότητες των πολιτών οι οποίοι παίρνουν την λύση των προβλημάτων τους στα χέρια τους απαιτώντας, αντιδρώντας, προτείνοντας και δημιουργώντας, χωρίς να περιμένουν λύσεις των προβλημάτων τους από πολιτικούς, τηλεπαρουσιαστές, υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων, ή Διευθύνοντες Συμβούλους (golden boys) ιδιωτικών ή κρατικών εταιρειών.

Καλούμε και πάλι όλες τις οργανώσεις που έχουν την διάθεση και τη θέληση να συμμετάσχουν είτε με συνδιοργάνωση, είτε με συμμετοχή, είτε με απλή υποστήριξη, ώστε να μεγαλώσουμε αυτό το Πράσινο Κύμα που ξεκίνησε πέρσι. (Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντας μήνυμα στο greenwavefestival@gmail.com με τα στοιχεία επικοινωνίας της οργάνωσης).

Οι πρώτες συμμετοχές για το Greenwave 2012

Greenpeace, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Μεσόγειος SOS, Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, Αρκτούρος, Καλλιστώ, Δράση για την Άγρια Ζωή, Δίκτυο Φιλοζωικών Οργανώσεων Άργος, Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, Kοινωνική Πρωτοβουλία για τη διαχείριση των Απορριμμάτων, Γραφείο Περιβάλλοντος ΑΠΘ, Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, AIESEC UoM (παράρτημα Παν. Μακεδονίας Διεθνούς Φοιτητικής Οργάνωσης), Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Βοτανόκηπος, Κίνηση 136, ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο., Βios Coop, Κέντρο Πληροφόρησης «Αντιγόνη».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: