ΑΚΡΟΑΣΗ | STUDIO ΟΠΕΡΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ | ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 4 Οκτωβρίου 2012

Το Studio Όπερας της Ε.Λ.Σ. προκηρύσσει ακρόαση για την κάλυψη έως τεσσάρων (4) θέσεων φοίτησης από νέους μονωδούς για την καλλιτεχνική περίοδο 2012-2013. Η διαδικασία της ακρόασης θα ολοκληρωθεί σε δύο κύκλους.

Ο 1ος κύκλος θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2012, στην αίθουσα δοκιμών της χορωδίας, κτίριο δοκιμών της Ε.Λ.Σ. (Αρχιμήδους 16, Ταύρος) και ώρα 11 π. μ.

Ο 2ος κύκλος θα πραγματοποιηθεί την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου (η ακριβής ημερομηνία και ο χώρος θα ανακοινωθούν).

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στις ακροάσεις έχουν όσοι έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1980.

Οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν από μνήμης έξι άριες από όπερες, από οποιαδήποτε χρονική περίοδο εκ των οποίων υποχρεωτικά δύο (2) στην ιταλική, μία (1) στην γαλλική και μία (1) στην γερμανική γλώσσα.

Διευκρινίσεις: Επιτρέπονται ως και δύο άριες από την ίδια όπερα.

Δεν θα γίνουν δεκτές άριες από ορατόρια, οπερέτες, μιούζικαλ και άριες αντίκες.

1ος ΚΥΚΛΟΣ: οι συμμετέχοντες θα εξεταστούν σε όσες άριες τους ζητηθεί από την επιτροπή. Η επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει ή να ζητήσει μέρος της άριας.

2ος ΚΥΚΛΟΣ: όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία τον πρώτο κύκλο θα εξεταστούν στη συνέχεια σε ασκήσεις μουσικών δεξιοτήτων, με έμφαση α) στην εκ πρώτης όψεως ανάγνωση (prima-vista) και β) στον έλεγχο ακουστικών ικανοτήτων (dictée).

Οι επιτυχόντες του δεύτερου κύκλου θα ενταχθούν για ένα μήνα σε πρόγραμμα δοκιμαστικής φοίτησης, τα αποτελέσματα του οποίου θα καθορίσουν την περαιτέρω παραμονή τους ή όχι στο Studio Όπερας.

Οι επιτυχόντες, κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, θα πρέπει να βρίσκονται στη διάθεση του Studio Όπερας της Ε.Λ.Σ. και να αιτούνται αδείας από το Studio Όπερας για οποιαδήποτε συμμετοχή τους σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις εκτός της Ε.Λ.Σ.

Με την υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν βιογραφικό σημείωμα, φωτοτυπία ταυτότητας, φωτογραφία και να δηλώσουν τις έξι άριες, στις οποίες επιθυμούν να εξεταστούν. Αιτήσεις που δεν θα περιλαμβάνουν όλα τα παραπάνω στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές.

Πληροφορίες : Opera Studio της Ε.Λ.Σ., τηλ. 210 3615121 (κ. Μαρία Αγγελοπούλου).

Υποβολή αιτήσεων: Γραμματεία Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Πανεπιστημίου 39- 3ος όροφος, τηλ. 210 3711330 ) έως και 4 Οκτωβρίου 2012, ώρα 14:00.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.