Κωστας Τζαβαρας για Κ.Θ.Β.Ε: «Εγώ, απλώς να βοηθήσω ήθελα…»

KRATIKO THEATRO VOREIOU ELLADAS

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/02/2013  (Η ΑΥΓΗ)

Ανέκρουσε πρύμναν προχθές αργά το βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού σχετικά με τις εξελίξεις στο ΚΘΒΕ, τις οποίες, ας μη λησμονούμε, ο ίδιος πυροδότησε με τον τρόπο που χειρίστηκε το όλο ζήτημα. Μπροστά στην άρνηση του προέδρου και του Δ.Σ. του θεάτρου να παραιτηθούν, ο Κ. Τζαβάρας ανακοινώνει ότι «αναμένει τις πρωτοβουλίες τους», εφόσον πιστεύουν «ότι μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική και λειτουργική διοίκηση από το υπάρχον σχήμα, ώστε να βρεθεί λύση εξόδου από τη δυσχερή αυτή κατάσταση».

«Δεν προτίθεμαι να καταστώ μέρος του προβλήματος», δηλώνει, «και ούτε πρόκειται να πάρω θέση για το ποιος ευθύνεται για τη σημερινή δυσχερή και προφανώς αδιέξοδη κατάσταση». Δυστυχώς, όμως, ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός και η πολιτική που (δεν) εφαρμόζει αποτελούν σημαντικότατο μέρος του προβλήματος. Και αν πράγματι πιστεύει ότι η κατάσταση στη δεύτερη κρατική μας σκηνή έχει φτάσει σε αδιέξοδο, αν πράγματι η παρέμβασή του είχε μοναδικό στόχο «να προλάβει τα χειρότερα», τότε ασφαλώς οφείλει να πάρει θέση: δεν έχει παρά να απολύσει τους διοικούντες και διευθύνοντες το ΚΘΒΕ και να εφαρμόσει την πολιτική που θεωρεί σωστή, με τα πρόσωπα που θεωρεί ικανά.

Κάθε άλλη στάση, μετά τη δημόσια πυροδότηση της κρίσης εκ μέρους του, δεν μπορεί παρά να οδηγεί στην παρακμή και συρρίκνωση του θεσμού και εντέλει στη «διακοπή των παραστάσεων και την αναστολή του καλλιτεχνικού έργου ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού πολιτιστικού οργανισμού της Βόρειας Ελλάδας», όπως σημειώνει.

Παρά τις σημαντικές ευθύνες που φαίνεται να υπάρχουν ένθεν κακείθεν, τις παλινδρομήσεις και τα είπα-ξείπα που δείχνουν ότι κάποιοι δεν μπορούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, είναι ο Κ. Τζαβάρας με τις κινήσεις του που, αντικειμενικά, υπονομεύει τον θεσμό τον οποίο ισχυρίζεται ότι θέλει να προστατεύσει. Και μολονότι το έχει διαψεύσει διαρρήδην, με αυτή τη στάση δεν διασκεδάζει τις υποψίες ότι η συνένωση των δύο κρατικών θεάτρων δεν βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού του, του δικού του ή του κ. Μανιτάκη…

Τελευταίο, αλλά όχι ελάχιστο: Όταν κανείς ισχυρίζεται ότι επιθυμεί να συμβιβάσει τα διεστώτα, είναι τουλάχιστον ανακόλουθο να ζητά την παραίτηση όλων πλην των πολιτικών φίλων του πρωθυπουργού…

Σ.Κ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.