Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας στον Παρνασσό, στην Αθήνα Τρίτη 16 και Πέμπτη 18 Απριλίου 2013, στις 20:30 για την οικονομική του ενίσχυση

Fest. Aiginas, L. Spanaki AA

8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ Καλλιτεχνική διευθύντρια: Ντόρα Μπακοπούλου

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας στον Παρνασσό, στην Αθήνα Τρίτη 16 και Πέμπτη 18 Απριλίου 2013, στις 20:30 για την οικονομική του ενίσχυση

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την ενίσχυσή του, διοργανώνει στην Αθήνα δύο διαφορετικές συναυλίες, με ξεχωριστούς καλλιτέχνες και μουσικά προγράμματα, την Τρίτη 16 και την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 20:30, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση.

Την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 20:30, η βραδιά είναι αφιερωμένη στη χρυσή εποχή του γαλλικού τραγουδιού. Η Κυβέλη Καστοριάδη, έρχεται από το Παρίσι για να ερμηνεύσει με την αισθαντική φωνή της πολυαγαπημένα τραγούδια των Jacques Brel, Edith Piaf, Barbara, George Brassens και Serge Reggiani, με τη συνοδεία της Ντόρας Μπακοπούλου στο πιάνο και του εκφραστικού Ηρακλή Βαβάτσικα στο ακορντεόν. Τραγούδια ερωτικά, με ζωντάνια και λυρισμό, σε σπουδαία ποίηση του Prevert ή του Cosma, μας μεταφέρουν στο Παρίσι, σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη πάθος για τη ζωή.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 20:30, το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια βραδιά μουσικής δωματίου, στην οποία αναμειγνύονται τρεις γενιές μουσικών, νέοι αλλά και καταξιωμένοι. Στο πρώτο μέρος, τρεις σπουδαίοι μουσικοί, η Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο), ο Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί) και ο Χριστόφορος Μιρόσνικοφ (βιολοντσέλο) ερμηνεύουν το τρίο Τσαϊκόφσκι για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο. Το μνημειώδες αυτό έργο του κορυφαίου Ρώσου συνθέτη γράφτηκε με αφορμή τον θάνατο του πιανίστα Νικολάι Ρουμπινστάιν, γι ’αυτό και το πρώτο μέρος του λέγεται «ελεγεία».

Fest. Aiginas, Kastoriadi, Mpakopoulou, Vavatsikas c G. Santamouris

Μετά το διάλειμμα, ο νεαρός (μόλις 14 ετών) μα ήδη γνωστός βιολιστής Γιώργος Μπάνος, ερμηνεύει το πρώτο μέρος από την Ισπανική Συμφωνία του Edouard Lalo. Στο πιάνο συνοδεύει η καταξιωμένη πιανίστρια Καλλιόπη Γερμανού.

Τέλος, η βραδιά αυτή θα κλείσει με το εμβληματικό έργο του βραζιλιάνου συνθέτη Heitor Villa Lobos, Bachianas Brasileiras N.5 , σε διασκευή για υψίφωνο και τέσσερα βιολοντσέλα, που ονομάστηκε έτσι από τον θαυμασμό του Villa Lobos για τον Bach. Ερμηνεύει η υψίφωνος Λουκία Σπανάκη, που έχει ήδη μια λαμπρή καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχοντας στο ενεργητικό της πολλούς σπουδαίους ρόλους, συμπράττοντας με μεγάλες ορχήστρες και σημαντικούς μαέστρους και σκηνοθέτες. Ο προικισμένος μουσικός Κωνσταντής Σφέτσας ηγείται της ομάδας των βιολοντσέλων, την οποία συμπληρώνουν τρεις νεαρές κοπέλες, μαθήτριες του Δημήτρη Γούζιου, 1ου βιολοντσελίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, η Αθανασία Τέλιου, Βαρβάρα Τσότρα και η Μερόπη Σκλεπάρη.

Παρά την πολύ επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία επτά χρόνια, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας έχει πληγεί και αυτό από την οικονομική κρίση. ΟΙ χορηγίες έχουν συρρικνωθεί και η υποστήριξη από κρατικούς φορείς είναι σχεδόν μηδαμινή. Σε πείσμα όμως των καιρών, οι διοργανωτές του αποφάσισαν να μην το εγκαταλείψουν. Φέτος οργανώνεται το 8ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αίγινας, από τα τέλη Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών του διεθνούς στερεώματος της κλασικής αλλά και της τζαζ μουσικής. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν και φέτος στη μαγευτική παραλία της Αύρας, μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, ορόσημο της Πόλης της Αίγινας, και στην Παχειά Ράχη. Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με μια μεγάλη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό την διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου, στις 24 Ιουλίου 2013, στην παραλία της Αύρας στην Αίγινα. Οι δύο συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον φιλολογικό σύλλογο Παρνασσό, θα μας μεταφέρει το κλίμα τους Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, φέρνοντας στο κέντρο της Αθήνας ήχους, κύματα και χρώματα από τα επτά καλοκαίρια του, προαναγγέλλοντας το 8ο Φεστιβάλ του 2013. Όλα τα έσοδα από τις συναυλίες θα δοθούν για την ενίσχυσή του.

Fest. Aiginas, Kastoriadi, Mpakopoulou, Vavatsikas c G. Santamouris 1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

Τρίτη 16 Απριλίου 2013, ώρα 20:30

Sous le ciel de Paris- Η χρυσή εποχή του γαλλικού τραγουδιού τραγούδια των Jacques Brel, Edith Piaf, Barbara, George Brassens και Serge Reggiani

Κυβέλη Καστοριάδη, τραγούδι Ντόρα Μπακοπούλου, πιάνο Ηρακλής Βαβάτσικας, ακορντεόν

Complainte de la butte Clopin-clopant Ma plus belle histoire d’amour c’est vous Grand Jacques Il n’y a pas d’amour heureux La Peau Léon La Chanson des vieux amants Que reste-t-il de nos amours ?

Διάλειμμα Monsieur William Le Tourbillon Comme un p’tit coquelicot Septembre Quand on a que l’amour Le Soleil et la lune Les Feuilles mortes La Vie en rose


Πέμπτη 18 Απριλίου 2013, ώρα 20.30

Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Α’ Μέρος:

P. I.Tchaikovsky (1840-1893): Τρίο για πιάνο, Έργο 50 Ελεγειακό Μoderato Assai Θέμα και Παραλλαγές Andante con Moto

Ντόρα Μπακοπούλου, πιάνο Διονύσης Βερβιτσιώτης, βιολί Χριστόφορος Μιρόσνικοφ, βιολοντσέλο

Διάλειμμα

Β΄ Μέρος:

Edouard Lalo (1823-1892) : Ισπανική Συμφωνία. πρώτο μέρος

Γιώργος Μπάνος, βιολί Καλλιόπη Γερμανού, πιάνο

H. Villa-Lobos (1887-1959): Bachianas Brasileiras αρ. 1, για τέσσερα τσέλα        i.        Introdução (Embolada)        ii.       Prelúdio (Modinha)

H. Villa-Lobos (1887-1959): Bachianas Brasileiras αρ. 5, για υψίφωνο και τέσσερα τσέλα                    Aria(Cantilena)    

Λουκία Σπανάκη υψίφωνος • Κωνσταντής Σφέτσας τσέλο •Αθανασία Τέλιου τσέλο •Βαρβάρα Τσότρα τσέλο • Μερόπη Σκλεπάρη τσέλο

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας στον Παρνασσό Τρίτη 16 και Πέμπτη 18 Απριλίου 2013, στις 20:30 για την οικονομική του ενίσχυση

Προπώληση εισιτηρίων 6977 280 626 Τιμές εισιτηρίων, 15€, 12€, 10€ Ώρα έναρξης συναυλιών 20:30 Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.