Ελευθερία του Τύπου: Χαρτογραφώντας το τοπίο στην Ελλάδα | Από 3 Μαΐου 2013 ανοιχτός διάλογος με όλα τα διαθέσιμα διαδικτυακά μέσα.

eleftheria-tou-typou-xartografontas-to-topio-stin-ellada

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟ TWITTER 21-23 Μαΐου 2013

  Προσκλητήριο σε διάλογο μέσω των κοινωνικών δικτύων προς αναζήτηση απαντήσεων σε αμείλικτα ερωτήματα, όπως αν είναι η όχι σήμερα ελεύθερη η Ενημέρωση, αλλά και το πώς αυτή καθορίζεται από παράγοντες, όπως η κρίση, η χειραγώγηση αλλά και η εισβολή νέων τεχνολογιών αναζητούν, με αφορμή την παγκόσμια μέρα ελευθερίας του Τύπου οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες».

Από 3 Μαΐου 2013 ανοιχτός διάλογος με όλα τα διαθέσιμα διαδικτυακά μέσα.

Η δράση ξεκινά τη Μεγάλη Παρασκευή (3 Μαΐου), στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και στο διαδικτυακό τόπο www.PressFreedomDay.com όπου και φιλοξενούνται, ήδη, οι απόψεις επικεφαλής σημαντικών ενημερωτικών ομίλων της Ευρώπης καθώς και μελών του OPA Europe (Online Publishers’ Association of Europe) για το τοπίο των ηλεκτρονικών εκδόσεων, την ελευθερία του Τύπου , τις Νέες Τεχνολογίες.

Αποκορύφωμα της ενέργειας, θα αποτελέσει το καινοτόμο για τα ελληνικά χρονικά Εικονικό Συνέδριο Ανοιχτού Διαλόγου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 21-23 Μαΐου 2013.

Στο hash-tag #PressFreedomDay, θα μπορούν να καταθέσουν τις θέσεις τους, μέλη της ελληνικής ακαδημαϊκής, δημοσιογραφικής και επιχειρηματικής κοινότητας, bloggers και επιχειρηματίες της επικοινωνίας αλλά και πολίτες.

Μέσα από τη σύνθεση απόψεων που θα προκύψει για το νέο τοπίο του Τύπου, την ελευθερία του Τύπου αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν τους τρόπους που Επικοινωνούμε και Ενημερωνόμαστε, θα προκύψει μία σπουδαία παρακαταθήκη για τη μελλοντική λειτουργία ενός Παρατηρητηρίου «Ελευθερίας του Τύπου» στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή στην ενέργεια θα πραγματοποιηθεί με όλες τις διαθέσιμες διαδικτυακά δυνατότητες.

Στέλνοντας βίντεο (πάρτε θέση) μέσω π.χ youtube.com , ή φωνητικά μέσω soundcloud.com

Με σχολιασμό στο twitter βάζοντας το hash-tag #PressFreedomDay με ή χωρίς Link κειμένου

Στέλνοντας υλικό στο PressFreedomDay@gmail.com

Και διαδικτυακή έρευνα για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

Παράλληλα με τη δράση, θα διεξαχθεί έρευνα για την ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων στη χώρα μας, τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιοποιηθούν στο συνέδριο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την γνώμη τους απαντώντας σε σχετικό ερωτηματολόγιο στη σελίδα

https://www.surveymonkey.com/s/V22V7L2

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.