Έφυγε από τη ζωή η Νίκη Τριανταφυλλίδη

niki triantafyllidi 1

13 Μαϊου 2013

Η ηθοποιός Νίκη Τριανταφυλλίδη έφυγε σήμερα από τη ζωή, στα 71 της χρόνια. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείαςενώ, όπως η ίδια είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της, είχε μεγάλη δυσκολία να μετακινηθεί και παρέμενε απομονωμένη στο σπίτι της. Τους τελευταίους, μάλιστα, ρόλους της στο θέατρο τους έπαιξε καθισμένη σε αναπηρική πολυθρόνα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942. Κόρη του συνθέτη Πάνου Τριανταφυλλίδη. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου και του Πέλλου Κατσέλη. Η πρώτη της εμφάνιση στο σανίδι ήταν το 1963, στο έργο »Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα». Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Συνόλου και της Πολιτιστικής Κίνησης, ενώ τη δεκαετία του ’90 ίδρυσε το Θέατρο »Τριανταφυλλίδη» στη πλατεία Βάθης. Το 1970 κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ταινία μικρού μήκους »Συνηθισμένο μου όνειρο». Τιμήθηκε ακόμα με το βραβείο »Μαρίκα Κοτοπούλη» και στο φεστιβάλ Ιθάκης. Δ’ιδαξε στις δραματικές σχολές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Πέλλου Κατσέλη. Σήμερα έχει αποσυρθεί από το θέατρο αντιμετωπίζοντας προβλήματα με την υγεία της. Σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Νεσσάρη με τον οποίο απέκτησε μια κόρη. με την οποία απέκτησε μια κόρη.

Φιλμογραφία
Ουρανός (1962) [Ανθούλα]
Η Παγίδα (1962)
Κατρακύλισμα στο βούρκο (1962) [Ελπίδα]
Αμόκ (1963) [Ρένα]
Πικρή μου, Αγάπη (1964)
Ο κράχτης (1964) [Μίνα]
Βρώμικη πόλις (1965) [Άννα Λιάσκη]
Η μοίρα του αθώου (1965) [Μαρούλα Αμπάρα]
Ο Θάνατος του Αλέξανδρου (1966)
Αντίο για πάντα (1967) [Λίζα]
Ψωμι για εναν Δραπετη (1967)
Καρδιές που Ξέρουν νΑγαπούν (1967) [Άννα]

Καταραμένη Αγάπη (1968) [Μαρίνα]

Ο Ταφος των Εραστων (1968)
Το Κανόνι και τ Αηδόνι (1968) [Βασιλική]
Ενα Κορίτσι Αλλιώτικο από τα άλλα (1968) [Χριστίνα]

Στον δάσκαλό μας … με αγάπη (1969) [Χρύσα]
Αγάπησα έναν Προδότη (1969) [Ειρήνη]
Το Νυφοπάζαρο (1969)

Ο Αστραπόγιαννος (1970) [Πασχαλιά Βελούση]
Όμορφες μέρες (1970) [Χριστίνα]
Το Ονειρο της Κυριακής (1970) [Μαργαρίτα Βαρδή]

Σε Ικετεύω, Αγάπη μου (1970) [Μάρθα]
Δεν Υπάρχουν Λιποτάκτες (1970)
Χωρίς Συνείδηση (1972) [Χριστίνα]
Ο Κατάδικος (1975) [Μαργαρίτα]

Ευριδίκη ΒΑ 2Ο37 (1975) [γυναίκα]
Αντίο Βερολίνο (1994)
Σειρές που έχει παίξει
Από την άλλη όχθη 1973 ΕΙΡΤ
Αστυνομικές ιστορίες 1973 ΥΕΝΕΔ
Γυναίκα από βελούδο 1985 ΕΡΤ
Γυναικείες μορφές της ελληνικής ιστορίας 1982 ΕΡΤ
Εν τούτω νίκα 1973 ΥΕΝΕΔ
Η συμμορία της Μαίρης 1987 ΕΤ2
Κεφαλλονίτικες ιστορίες 1986 ΕΡΤ
Νίνα 1983 ΕΡΤ
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται 1975 ΕΙΡΤ
Οι συμμαθήτριες 1985 ΕΡΤ
Οι φρουροί της Αχαϊας 1981 ΕΡΤ
Το σπίτι των ξένων 1972 ΕΙΡΤ

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.