ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ 13 Μαΐου 2013 | Πολύεδρο | Πάτρα

polyedro kipos

Πριν από ένα μήνα, το Πολύεδρο παρουσίασε το καινούργιο βιβλίο του Κωνσταντίνου Τσουκαλά «Ελλάδα της λήθης και της αλήθειας». Η παρουσίαση αυτή ήταν μια πρώτη αφορμή, για να ανοίξει ένας διάλογος στην κοινωνία της πόλης, για θέματα που απασχολούν πολλούς – στα δύσκολα χρόνια της κρίσης.

Την Δευτέρα 13 Μαΐου θα υπάρξει μια δεύτερη αφορμή. Η εκδήλωση «πολιτική και λαϊκισμός».

Στη δίνη μιας κρίσης που συγκλονίζει την Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι δεξιόστροφοι και αριστερόστροφοι λαϊκισμοί αυτοπαρουσιάζονται ως εναλλακτικές λύσεις στις κυρίαρχες πολιτικές της λιτότητας.

Σε κάποια πολιτικά μορφώματα της αριστεράς, μάλιστα, μια «προοδευτική και θετική εκδοχή του λαϊκισμού» δεν θεωρείται απλώς αναπόδραστη, αλλά και αναγκαία συνθήκη για τη δημοκρατική διέξοδο από την κρίση.

Τι είναι, όμως, τελικά ο λαϊκισμός; Τί συνδέει το «λαϊκό» με το «λαϊκιστικό»; Είναι αναπόφευκτος ο λαϊκισμός, ιδίως για την αριστερά; Αποτελεί πράγματι εγγενές στοιχείο της δημοκρατίας; Ή μήπως ο λαϊκισμός αποτελεί ένα αυτοάνοσο νόσημα που υποσκάπτει και υπονομεύει τα θεμέλια και τις διαδικασίες της πλουραλιστικής δημοκρατίας;

Θα συζητήσουν: ο Χρήστος Λάζος, συγγραφέας – μεταφραστής και ο Γιάννης Σταυρακάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας του ΑΠΘ.

Πολύεδρο > Πάτρα
Διεύθυνση: Κανακάρη 147 Τηλέφωνο: 2610277342, e-mail: polyedro1@hol.gr

Δευτέρα 13 Μαίου 2013, ώρα: 20:00

Είσοδος ελεύθερη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.