ΝΥΧΤΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2013 ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

o zontanos planitis

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2013 ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ
18 Μαΐου 2013 | Ίδρυμα Ευγενίδου |  Π. Φάληρο

Το Ίδρυμα Ευγενίδου συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων το Σάββατο, 18 Μαΐου 2013 και από τις 21:00 έως τις 24:00

το βράδυ ανοίγει τις πύλες του σε όλους τους φίλους της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Πρόγραμμα

• Ψηφιακή Παράσταση: «Ο Ζωντανός Πλανήτης». Ώρες παραστάσεων: 21:30, 22:30 και 23:30:

Πού οφείλεται η αέναη μετατόπιση των τεκτονικών πλακών, η οποία μεταβάλλει σε βάθος χρόνου την επιφάνεια του πλανήτη μας; Πώς προκαλούνται οι σεισμοί και οι ηφαιστειακές εκρήξεις; Ποιοι παράγοντες διαμορφώνουν και επηρεάζουν το γήινο κλίμα και πώς σχετίζονται με το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου;

• Παρατήρηση της Σελήνης, του Κρόνου και των δακτυλίων του, με τα Τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης. Ώρες: 21:00-24:00:

Η είσοδος του Ιδρύματος Ευγενίδου γεμίζει με τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης και το κοινό έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει τον έναστρο νυκτερινό ουρανό την Σελήνη και βέβαια τον Κρόνο και τους δακτυλίους του.

• Ομιλία του Μανώλη Πλειώνη με τίτλο: «H Σύγχρονη Κοσμολογική Θεώρηση». Ώρα: 21:00:

Θα μιλήσει στο κοινό για το σύγχρονο μοντέλο που αφορά στη γέννηση και εξέλιξη του Σύμπαντος, ενώ θα παρουσιάσει τους αποδεικτικούς, τόσο θεωρητικούς όσο και παρατηρησιακούς, πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται.

• Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας. Ώρες: 21:00-24:00:

Στις 18 Μαΐου η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό και προσφέρει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να πειραματιστούν με φαινόμενα και τεχνολογικές εφαρμογές! Η έκθεση εκτείνεται σε τρία επίπεδα, συνολικής επιφάνειας 1200 m² και περιλαμβάνει 65 διαδραστικά εκθέματα, χωρισμένα στις εξής θεματικές ενότητες: «Ύλη και Υλικά» (ισόγειο), «Επικοινωνία: Ήχος και Εικόνα» (1ος όροφος), «Βιοτεχνολογία» (2ος όροφος). Ειδικά για τη βραδιά αυτή θα πραγματοποιούνται σύντομες επιδείξεις πειραμάτων από την επιστημονική ομάδα της Διαδραστικής Έκθεσης.

• Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Ευγενίδου. Ώρα 20:50:

Βραδιά Βιβλίου: «Το Φύλο της Τεχνολογίας και η Τεχνολογία του Φύλου»

Έχει άραγε φύλο η τεχνολογία; Ποιος καθορίζει το φύλο των πραγμάτων και πώς ένα υλικό αντικείμενο, όπως το κινητό τηλέφωνο, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, το

πλυντήριο, ο φούρνος μικροκυμάτων ή μια γραφομηχανή -όλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης- μετατρέπεται σ’ ένα έμφυλο αντικείμενο; Η Μαρία Ρεντεντζή και η Φαίδρα Παπανελλοπούλου, παίρνοντας την ευκαιρία από το βιβλίο «Το Φύλο της Τεχνολογίας και η Τεχνολογία του Φύλου» θα συζητήσουν μαζί μας το πώς η τεχνολογία συσχετίζεται με το φύλο και πώς εν τέλει διάφορες τεχνολογίες χαρακτηρίζονται ως γυναικείες ή ανδρικές, επιφέροντας έτσι πρακτικές συνέπειες στην καθημερινή μας ζωή.

• Βραδιά Αφήγησης: «… Κι αν σου μιλώ με παραμύθια…». Ώρα 22:30:

Μια βραδιά γεμάτη αφηγήσεις και τραγούδι, γεμάτη ιστορίες για θάλασσες αταξίδευτες και παραμύθια της αγάπης, που παίζουν κρυφτό με τα όνειρά μας, το ψέμα και την αλήθεια μας. Αφήγηση: Νίκη Κάπαρη. Μουσική, τραγούδι: Γιάννης Ψειμάδας.

Ίδρυμα Ευγενίδου > Π. Φάληρο
Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 387 Τηλέφωνο: 210 9469600

Σάββατο: 21:00 με 23:59
Δείτε κοντινά σημεία ενδιαφέροντος σε συνεργασία με τον
Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σε όλες τις δραστηριότητες (πλην της παρατήρησης του ουρανού με τηλεσκόπια) απαραίτητα είναι τα δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 20:30 της ίδιας ημέρας από το ταμείο του Ιδρύματος Ευγενίδου και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις δραστηριότητες στο τηλέφωνο: 210 9469631 και 632 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 08:00-20:00, Παρασκευή και Σάββατο: 08:00-16:00).

Οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936 177 143, στο fax: 210 9417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@eugenfound.edu.gr.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.