4.000 «ενοχλητικά» ελληνικά προφίλ εξαφάνισε σε μια ώρα το facebook | Τι «απαντά» επίσημα το facebook για το κατέβασμα των 4.000 προφίλ χρηστών του | του Τάσου Θεοδωρόπουλου

facebook

[Νάναι καλά ο Τάσος Θεοδωρόπουλος που ξεμπροστιάζει ένα ζήτημα που εδώ και 2 χρόνια περίπου όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε καταγγέλλουμε: την λογοκρισία και τον αυταρχισμό του facebook με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε συνομωσιολόγοι και εμμονοληπτικοί. Μπράβο άλλη μια φορά Τάσο.] Γ.Κ.

KLARINA BOURANA: 4.000 «ενοχλητικά» ελληνικά προφίλ εξαφάνισε σε μια ώρα το facebook |
Τάσος Θεοδωρόπουλος
05.06.2013 19:51

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος ψάχνει να βρει τα profile φίλων του Βαξεβάνη, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Χατζηστεφάνου, Πάολα, ανάμεσα σε πολλούς άλλους «ενοχλητικούς» που έπρεπε να σωπάσουν.

Θα μπορούσε να είναι σενάριο από ταινία οργουελικής επιστημονικής φαντασίας, όμως από ό,τι φαίνεται, τα όρια πια μεταξύ του τι μπορεί να συμβεί και του τι ήδη συμβαίνει, έχουν καταργηθεί με εφιαλτικό πλέον τρόπο. Μόλις λίγες ώρες πριν, 4.000 προφίλ εξαφανίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από το facebook και στη θέση τους μπήκε ανακοίνωση που γράφει ότι το περιεχόμενο αφαιρέθηκε λόγω προσβλητικού περιεχομένου. Το διαπίστωσα, προσπαθώντας να μπω στη σελίδα του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου, και αργότερα διάβασα την ανακοίνωση για το θέμα του indymediatrolls.com που το επιβεβαιώνει.

Οχι τυχαία, στην πλειοψηφία του αυτά τα προφίλ ανήκουν σε αντικαθεστωτικούς ανθρώπους από τον ευρύ προοδευτικό χώρο, και σε φορείς υποστήριξης μειονοτήτων. Όσο για το «προσβλητικό» περιεχόμενό τους, είναι ακριβώς αυτό το οποίο φαντάζεσαι. Φωνές αντίδρασης απέναντι στο νεοφασισμό, τη Χρυσή Αυγή και την επιστρατευμένη δημοκρατία.

Η πρωτοφανής αυτή πράξη, έρχεται δύο εβδομάδες μετά την ύποπτη ανακοίνωση της διεύθυνσης του facebook, πως θα λαμβάνει μέτρα ώστε να μην επιτρέπεται η δημοσίευση φωτογραφιών και υλικού που (με τα δικά τους κριτήρια) προτρέπουν σε πράξεις βίας. Εννοώντας φυσικά αντίδρασης και διαφορετικότητας. Όπως πχ, μια φωτό από απεργιακή κινητοποίηση. Γιατί έχω περιπλανηθεί σε πολλά από αυτά τα προφίλ τα οποία απλώς επιτελούν τον ρόλο που θα έπρεπε να επιτελούν τα ΜΜΕ: Φωτίζουν και τονίζουν μια άλλη, καθ’ όλου βολική για το σύστημα πραγματικότητα, αφυπνίζοντας και προτρέποντας σε αντίδραση. Η βία όπως την αντιλαμβάνεται το πρόδηλα πλέον, αντιδημοκρατικό facebook.

Το πώς συνέβη μαζικά το συγκεκριμένο γεγονός που πλέον βλάπτει σοβαρά, ή μάλλον αποκαλύπτει τους πραγματικούς στόχους του πιο δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης και αποδεικνύει τη στενή του διασύνδεση με διάφορους φορείς, σίγουρα δεν είναι τυχαίο και πιθανότατα σχετίζεται με την άμεση παρακολούθηση των κινήσεων ‘σεσημασμένων’ χρηστών του μέσου από την Ελληνική Αστυνομία.

Σαφέστατα, για να προχωρήσει το facebook στην μαζική εκκαθάριση, (η οποία με τη σειρά της αποδυνάμωσε πολλά forum και ομάδες μέλη των οποίων ήταν οι διαγραμμένοι) χρειάστηκαν reports, πολλά reports από «καλοθελητές» ή φορείς που ανέφεραν τα συγκεκριμένα προφίλ ως επικίνδυνα και ενοχλητικά. Καλοθελητές από την κυβερνητική δικτατορία και εννοείται από τα φασιστικά μορφώματα.

Σε μια ακόμα πιο περίεργη εξέλιξη της ιστορίας, με διαστάσεις πλέον προβοκάτσιας, ακριβώς τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το facebook, μετά τον διαδικτυακό σάλο αντιδράσεων, επανέφερε αρκετά από αυτά τα προφίλ, καθιστώντας τρελούς και συνωμοσιολόγους όσους προέβησαν στη δημοσιοποίηση της φασιστικής αυτής πράξης. Έχοντας τους φυσικά πλέον στοχοποιήσει, για την αμέσως επόμενη στραβή.

Είναι ολοφάνερο, πως A STORM IS COMING. Xωρίς πολυτέλειες συγγνώμης και λεπτές διαχωριστικές γραμμές. Όποιος δεν είναι εναντίον αυτού του συστήματος, είναι ξεκάθαρα φίλος του. Ενώ το ίδιο το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύπτει πως αυτό που το ενδιαφέρει όσον αφορά στην κοινωνική επαφή των μελών του, είναι το κουμκάν του σαλονιού και η μαζική ύπνωση μιας σαπουνόπερας. Σαν αστική αυλή μεζονέτας, με κυράτσες που θα ανταλλάσσουν μόνο ανώδυνα κουτσομπολιά, και θα ποστάρουν φωτογραφίες των γατιών τους, των σκυλιών τους, των μωρών τους και των διακοπών τους στην Πάρο με το μαγιό τραβηγμένο μέσα στην κωλοχαράδρα για να αναδείξουν την κυτταρίτιδα στα κάλλη τους, χτυπώντας φραπεδιέρες με καψωμένο βλέμμα σεξουαλικής στέρησης.

Ένα ομαδικό λουτρό για ανώδυνες καθαρίστριες επικίνδυνων ιδεολογικών μπιντέδων που παίζουν πασιέντζα. Δυστυχώς από τους εμπνευστές του σημερινού συμβάντος, διέφυγε το πιο σημαντικό στην πρόκληση τους. Πώς κάθε τέτοια δράση, ειδικά στην εποχή της διαδικτυακής επικοινωνίας, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις. Τέτοιας κλίμακας που δεν μπορεί καμία απαγόρευση να ελέγξει. Με πολύ πιο απλά λόγια, κάποιοι σήμερα, άνοιξαν ασκούς Αιόλου που ούτε διανοούνται, κατέστησαν ακόμα και τον πιο παθητικό χρήστη, ενήμερο για πράγματα που ως τώρα ανήκαν στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας και της γραφικότητας, απέδειξαν εμπράκτως τον διακαή τους πόθο για κατάλυση της δημοκρατίας χωρίς καν προσχήματα, και έσκαψαν μόνοι το λάκκο τους. Η μέρα που θα πέσουν μέσα σε αυτόν, πλέον δεν αργεί, εφ’ όσον ο πόλεμος μόλις κηρύχτηκε και οι κανόνες του, ειδικά στην ηλεκτρονική του μορφή, ευτυχώς συνεχίζουν να διαμορφώνονται γρήγορα και άμεσα, πολύ μακριά από τα κέντρα εξουσίας, τις λιπαρές προσδοκίες τους και τα μουδιασμένα αντανακλαστικά τους. Θα τα ξαναπούμε.

facebook-1

KLARINA BOURANA: Τι «απαντά» επίσημα το facebook για το κατέβασμα των 4.000 προφίλ χρηστών του
Τάσος Θεοδωρόπουλος
05.06.2013 22:50

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος, μεταφέρει την απάντηση του facebook για όσους έτρεξαν να κακαρίσουν άλλη μια φορά, για παρανοϊκές συνωμοσιολογίες όσων από μας αντιδράσαμε στο πρωτοφανές γεγονός.

Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε απάντησε το facebook για την κίνησή του να κατεβάσει 4.000 προφίλ χρηστών του (διαβάστε τη σχετική είδηση ΕΔΩ). Αναμεταδίδω αυτούσιο το κείμενο που δημοσιεύτηκε λίγο πριν στο δοκιμαστικό ιστότοπο της εφημερίδας «Αυγή» – avgi.gr που επικοινώνησε με το γραφείο τύπου του facebook στην Ιρλανδία:

«Σε επικοινωνία που είχε το avgi με το γραφείο τύπου του facebook, στην Ιρλανδία, μας ενημέρωσαν ότι οι περισσότεροι λογαριασμοί έκλεισαν επειδή παραβίαζαν τον κανονισμό περί επωνυμίας, ήταν δηλαδή ψευδώνυμοι η ψεύτικοι. «Εχουμε βρει πως όταν οι χρήστες είναι επώνυμοι, μειώνονται οι πιθανότητες παρενόχλησης και εκφοβισμού άλλων χρηστών. Πρόκειται για παγκόσμιο κανονισμό, ο οποίος εφαρμόζεται ισότιμα σε όλο τον κόσμο». μας είπε στέλεχος του γραφείου τύπου, σχετικά, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να έκλεισαν και λογαριασμοί από λάθος, αλλά τονίζουν ότι δεν προτίθενται να λογοκρίνουν όσους ασκούν κριτική σε χώρες, θρησκείες, πολιτικά κόμματα ή ιδέες».

Και τα ερωτήματα που αυτή η απάντηση προκαλεί, είναι τα εξής :

1.Πόσο ανώνυμοι ήταν οι λογαριασμοί ετών, με τσεκαρισμένη διαδραστική λειτουργία ανάμεσα στον κάτοχό τους και τους χιλιάδες φίλους του, όπως πχ, ο λογαριασμός του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου;

  1. Πόσοι κατά λάθος λογαριασμοί μπορούν να κλείσουν ταυτόχρονα, την ίδια μέρα και ώρα, όντας «χρωματισμένοι» κάτω από μία συγγενική πολιτική, ιδεολογική και ηθική στάση κι αντίσταση;
  2. Εφ’ όσον το ζήτημα αφορά όπως λέει το γραφείο του facebook, στην επωνυμία, γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει εφαρμοστεί σε αποδεδειγμένα και με καταγγελίες, ψεύτικους λογαριασμούς διάσημων προσώπων που έχουν επανειλημμένως καταγγείλει ότι δεν έχουν σχέση με το διαδικτυακό τους profile;
  3. Αν ισχύουν αυτά που ισχυρίζεται το facebook, γιατί σε δύο ώρες και μετά τον σαματά που προέκυψε, όλοι οι λογαριασμοί σχεδόν, ήταν ξανά σε λειτουργία; Την ώρα που συνήθως το ξεμπλοκάρισμα ενός χρήστη, χρειάζεται ένα 24ωρο; Εγινε αυτόματα η ταυτοποίηση των στοιχείων των χρηστών τους;
  4. Πόσο περισσότερο εκφοβιστικό προς τους χρήστες, και παρενόχλησή τους, αποτελεί το να διεκδικείς την ισότητα, να καταγγέλλεις τη διαφθορά και να αντιστέκεσαι στη νεοφασιστική τρομοκρατία, από τα χιλιάδες post χρυσαυγιτών στις δικές τους σελίδες, που δεν τις πείραξε κανείς, τα οποία πάνω κάτω, λένε «πούστηδες, πακιστανοί εβραίοι, ετοιμαστείτε να γίνετε σαπούνια κι όπου σας βρούμε θα σας πηδήξουμε;»
  5. Ποιος, ποιοι μάλλον και με τι διαδικασία στοχοποίησαν τα προφίλ που σβήστηκαν, ενημερώνοντας τους υπεύθυνους και ποιος, ποιοι μάλλον και με τι κριτήρια, από το facebook, έλαβαν τόσο άμεσα, δραστικά μέτρα;
  6. Ποια είναι τα όρια που το facebook προτίθεται να επιβάλλει από δω και πέρα όσον αφορά την πρέπουσα διαχείριση και έκφραση της όποιας κριτικής; Καθιστώντας φυσικά μη αποδεκτή, «απειλητική» και γραφική κάθε φωνή που δε θα συμφωνεί, με τον κατά τα άλλα, δημοκρατικό νεοταξισμό του;

Είναι παρά πάνω από φανερή νομίζω η συμβιβαστική γραμμή παπαρολογικής απάντησης του γραφείου τύπου του facebook. Διατυπωμένη με τέτοια «γυαλισμένη» γενικότητα και αοριστολογία, που όχι μόνο δεν ενισχύει τις κατηγορίες όσων έσπευσαν να κατηγορήσουν αυτούς που αντιδράσαμε για «συνωμοσιολογικό αριστερίστικο παροξυσμό», αλλά καταφέρνει ακριβώς το αντίθετο. Να ενισχύσει την πεποίθησή μας, ότι σήμερα, κάτι πολύ σοβαρό συνέβη. Δυστυχώς, σαν πρόβα κάτι πολύ χειρότερου που έρχεται αλλά επιμένουμε να μη θέλουμε να το δούμε. Για να μη χαλάσει η βολή μας και η σύνδεσή μας με το μηχάνημα τεχνητής διατήρησής μας στη ζωή.

* ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο http://www.facebook.com/tazthebuzz ή στο http://www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb http://www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Πηγή:iefimerida.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: