Jean-Claude Juncker Διάλεξη με θέμα: «Ευρώ: Απολογισμός και προοπτικές» | Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 | Megaron Plus | ελεύθερη είσοδος

JUNCKER EXCLUT UNE AUGMENTATION DES PLANS DE RELANCE EUROPÉENS

Στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση
στα ελληνικά και αγγλικά
Μία από τις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής, ο Jean-Claude Juncker [Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ] θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Δευτέρα 10 Ιουνίου (ώρα: 19:00). Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην Πρόεδρος του Eurogroup θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ευρώ: απολογισμός και προοπτικές».

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Πρεσβεία του Λουξεμβούργου στην Αθήνα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής-ΕΛΙΑΜΕΠ, με την ευκαιρία της διήμερης επίσκεψης εργασίας του κ. Γιούνκερ στην Αθήνα, στις 10 και 11 Ιουνίου, κατόπιν προσκλήσεως του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

O Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο το 1954. Μετά τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου (Γαλλία), εισήλθε στον χώρο της πολιτικής το 1982 ως Υφυπουργός Προϋπολογισμού και Εργασίας. Έκτοτε, έχει διατελέσει Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (1984-1999), Υπουργός Οικονομικών (1989-2009), ενώ από το 1995 έως σήμερα είναι Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Γιούνκερ ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη δεκαετία του 1990, καθώς και του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Η συμβολή του στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση υπήρξε και εξακολουθεί να είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Από το 2005 έως το 2013, ήταν ο πρώτος μόνιμος Πρόεδρος του Eurogroup που άφησε την προσωπική του σφραγίδα στον τομέα της διαχείρισης της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης του ευρώ, καθώς και στη θέσπιση μηχανισμών σταθερότητας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (Ε.Χ.Σ.) και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (Ε.Μ.Σ.). Ένθερμος υποστηρικτής της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης με τεράστια πείρα στις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις, δεν διστάζει να πάρει σαφή θέση απέναντι σε κρίσιμα θέματα. Μεταξύ άλλων, υπήρξε ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους πολιτικούς που ετάχθη υπέρ των ευρωομολόγων ως μέσου αντιμετώπισης της κρίσης χρέους. Εξέφρασε συχνά τις ανησυχίες του σχετικά με την εφαρμογή μέτρων λιτότητας σε χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση και ειδικότερα σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις τους στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Ως Πρόεδρος του Εurogroup, βρέθηκε στο προσκήνιο της διαχείρισης της ελληνικής κρίσης. Έχει υποστηρίξει με συνέπεια ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και έχει απευθύνει έκκληση για περισσότερο μετριοπαθή μεταχείριση της Ελλάδας από τους εταίρους της. Στον κ. Γιούνκερ έχει απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορος από το Πανεπιστήμιο Θράκης (2004) και από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (2011).

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.
Δελτία προτεραιότητας θα διανεμηθούν για την αναμετάδοση της διάλεξης σε άλλη αίθουσα του Μεγάρου.
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5.30.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας http://diavlos.grnet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: